Dodaj do ulubionych

Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa??

19.10.11, 00:16
Dzis oswiadczylam mezowi,ze koniec z seksem. NIE,NIE I NIE. po ostatnim tygodniu,podczas ktorego bylam pewna,ze jestem w drugiej ciazy,odetchnelam z ulga,ze to falszywy alarm. Zadne tabsy,plastry itd.nie dadza mi 100% pewnosci,a po raz kolejny tego oczekiwania na najgorsze nie wytrzymam! Jak sobie radzicie z tzw.schiza ciazowa????
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 06:27
      Stosujemy obserwacje organizmu i nie bzykamy się jak jest okres płodny.
      • greeneyedlover Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 13:53
        Rzeczywiscie, madre i dojrzale rozwiazanie big_grin big_grin big_grin
        • kozica111 Sa takie 19.10.11, 14:58
          co maja spirale, stosują gumki a i tak zachodzą.ja stosuje NRP i zachodzę kiedy chce wiec co w tym głupiego?Z rozumu warto korzystać.
          • greeneyedlover Re: Sa takie 19.10.11, 15:46
            Jasne!
          • gazeta_mi_placi Re: Sa takie 19.10.11, 16:39
            A jak rozładowujesz okropne napięcie seksualne w szczycie płodności? Ja wtedy jestem jak kotka w rui, poszłabym z każdym ...
            • jdylag75 Re: Sa takie 19.10.11, 17:33
              Jako facet i tak jesteś skazany na anal
            • kozica111 Re: Sa takie 19.10.11, 17:50
              Ja mam największe ciśnienie jak mam okres i zupełnie serio mówię.
              • kozica111 Re: Sa takie 19.10.11, 17:52
                A poza tym seks to nie tylko stosunek sa tez inne sposoby na satysfakcjonujące rozładowanie się we dwoje.
    • pali-kotka Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 08:30
      Po urodzeniu zaplanowanego potomstwa zastosowaliśmy rozwiązanie permanentne, bo schiza ma była wielka.
      • one-dorota Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 08:39
        tzn.jakie?chirurgia?
        • lenka30a Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 08:45
          jak już urodzę trzecią babę zamierzam założyć sobie mirenę, powinno wystarczyć, żeby nie schizować...
        • pali-kotka Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 08:53
          tak jakby.
          • lenka30a Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 09:16
            można mieć 100 % gwarancję - nie bzykać się wcale...
            • one-dorota Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 09:29
              po tym co przeszlam nie spieszno mi do czegokolwiek. nie bylam w stanie zrobic testu bo to ponad moja wytrzymalosc bylo...Mimo,ze sie zabezpieczam to jednak jest strach.niech sobie maz poszuka innej,bo mnie juz nie ma po tym co przezylam.
              • papalaya Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 09:33
                a co niby takiego przeszlaś?
              • iin-ess Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 10:46
                one-dorota napisała:
                .niech sobie maz poszuka innej,bo mnie juz nie ma

powiedź mu to, koniecznie

• pali-kotka Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 09:30
              Co kto lubi, ja tam lubię i seks i 100% gwarancję.
    • edelstein Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 10:58
      Zabezpieczam sie i tyle,jak antykoncepcja zawiedzie jest jeszcze aborcja.Wiecej dzieci nie chce i tyle.
      • the-only_bambulek Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 14:50
        edelstein napisała:

> Zabezpieczam sie i tyle,jak antykoncepcja zawiedzie jest jeszcze aborcja.Wiecej
        > dzieci nie chce i tyle

To jest ohydne! Ty jesteś ohydna!
        • the-only_bambulek Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 14:52
          I nie jestem jakąś nawiedzoną katoliczką ani córką radia maryja
        • omernik Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:10
          A Ty jesteś głupia. Ciemnogród !
          • the-only_bambulek Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:21
            Może i tak. Ale w przeciwieństwie do Ciebie, nigdy nie poprę morderstwa. Rozpier..la.ą mnie babska które najpierw pieprzą się a później płaczą, że dzidziuś. To skoro jesteś z Jasnogrodu to zacznijmy popierać eliminację takich ludzi jak ty. Też mi przeszkadzasz. Tak w ramach wolności działań skręcić ci kark?
            • omernik Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:24
              Jak pieprzyć się już nie możesz to daj to robić innym. Pozwól im też decydować o swoim losie.
              Jak tam martwisz się losem dzieci to leć do Afryki ty obłudnico rydzykowa.
              • the-only_bambulek [...] 19.10.11, 15:30
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • jdylag75 Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:32
              NIe jest tematem wątku to co Ciebie rozp.da.la lub nierozp-la. Nie każdy jest "otwarty an życie" ale chce seksu, wiem, że Ty się pieprzysz trudno Ci zrozumieć, że ktoś może lubić miły seks. Ja tam nie wierze w 100% działanie środków chemicznych czy spirali jako zabezpieczeń przed ciążą, miałam w zanadrzu escapelle i kiedyś skorzystałam, ostatecznie również rozważałabym aborcje farmakologiczną, choć na pewno w bardzo wczesnych tygodniach. Bardzo popieram sterylizację.
              • the-only_bambulek Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:36
                Ja także stosuję antykoncepcję. I nie mam problemu z miłym seksem forumowiczek, ponieważ nie narzekam na swój. Wyrażam swoje zdanie, tak jak każda inna tutaj. W czym problem?
                • jdylag75 Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:50
                  Że wyrażasz to nie problem, ważne jak wyrażasz, poza tym tematem nie była aborcja tylko schiza ciążowa, więc daruj sobie ocenianie stosunku innych do aborcji, bo to nic do tematu nie wnosi.
            • edelstein Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:43
              Pieprzy to sie kotletytongue_out To moje cialo,moje zycie,moje pieniadze i moj czas,a ty poza pokrzyczeniem sobie nic nie mozesz.
          • the-only_bambulek Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:28
            Jesteś głupsza ode mnie. Są sprawy które w ogóle nie powinny podlegać dyskusji, tak jak aborcja. Można pieprzyć o wielu sprawach. Ale to nie jest twoje prawo, żeby decydować czy twoje dziecko się urodzi, czy nie. Masz wybór o wiele wcześniej, zanim wskoczysz na do łóżka.Wtedy możesz decydować. A nie po fakcie. Prawo do wyboru. Też mi coś! Jaki to wybór?
            • omernik Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:34
              Dyskusji nie podlega twoja głupota. Jest wolność. To mi daje prawo do dyskusji na każdy temat.
              Tylko ograniczeni umysłowo, ekstremiści katoliccy, wypasieni biskupi i ciemna część społeczeństwa uważa, że o aborcji się nie dyskutuje. 10% wyborców głosujących na RP pokazało, że ma głęboko w dupie ujadanie ciemnoty takiej jak ty na sprawy aborcji, kościoła itp !
              • the-only_bambulek Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:51
                Nie obrażaj mnie! Bo nazwałaś już mnie ciemnotą, ciemnogrodem i głupkiem. Więc hamuj się panienko! W dobie skutecznej antykoncepcji, powinno się dokonywać wyboru akurat w tej kwestii. Nie podoba mi się to, że ludzie walczą o aborcję, jak o jakiś zabieg kosmetyczny. Jeżeli to nie podlega kwestii religii, to przynajmniej etyki i moralności, bez względu na wiarę, poglądy polityczne oraz wykształcenie. A co do dyskusji samej w sobie, to jest ona, jak niemalże każda, tematem cegłą. Cokolwiek powiesz, to i tak oberwiesz od takiej jak ty, cegłą w głowę.
                • the-only_bambulek Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:57
                  I jeżeli wszyscy zwolennicy RP, są tak zacietrzewieni jak ty, to blado widzę przyszłość Polski. Nędzna populistko!
                  • omernik Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:01
                    Nędzna katoliczko ta łódź o nazwie Polska katolicka tonie. Za wielu wypasionych biskupów zabrałaś na pokład !
                    • the-only_bambulek Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:10
                      O zgrozo! To nawet jest zabawne, jak szybko i skutecznie można sprowokować człowieka. Pirania, która tylko czeka, żeby rzucić jej żer. Jesteś nawiedzona, w sposób nie odbiegający od osób, które tak krytykujesz. Dla twojej informacji, nie jestem katoliczką, nie chodzę do kościoła. Dla Ciebie każda, która sprzeciwia się aborcji, jest zacofaną katoliczką. Ale to ty teraz wystawiasz sobie jak najbardziej niepochlebne recenzje, bo poziom twoich wypowiedzi jest zwyczajnie prymitywny i szczeniacki.
                      • omernik Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:31
                        I niech tak zostanie. Amen smile
                • omernik Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:00
                  To to zaczęłaś od przemocy. Kręgosłup mi chciałaś łamać !
                  Niestety z twoich wypowiedzi tylko ciemnota i głupota bije.
                  Dbaj o swoją dupę i inne części ciała. Nie zajmuj się tym kto jakie ma przekonania, wartości i poglądy. Będziesz szczęśliwsza. Wtedy inni nie będą ingerowali w Twoje przekonania.
                  Każdy ma swoją moralność. Moja pozwala mi na traktowanie aborcji jak prostego zabiegu kosmetycznego. I nic ci do tego ! Dla mnie możesz rodzić tyle na ile natura ci pozwoli.
                  • the-only_bambulek Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:02
                    A aborcja nie jest przemocą? Dlaczego więc nie traktować Ciebie, jak ty innych.
                    • edelstein Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:11
                      Jakich innych?obcych?big_grin
                      • edelstein Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:12
                        Jedyne co mozesz to pojazgotac,na cudze zycie na szczescie wplywu nie masz.
                        • anyx27 Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:17
                          Dziewczyny, nie kłóćcie się! Niech każdy żyje jak chce i ma swoje poglądy. Ale bez obrażania. Nazywanie zwolenników aborcji mordercami, a przeciwników katolickim ciemnogrodem to jednak przesada.
                          • edelstein Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:26
                            Nigdzie jej nie wyzealam,to ona uzywa epitetow od pietwszego postubig_grin
                        • the-only_bambulek Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:20
                          Ty ze swoimi poglądami tak. I to jest właśnie najgorsze.
                          • the-only_bambulek Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:23
                            Odpuszczam, bo to nie ma sensu. Pozdrawiam.
                            • edelstein Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:28
                              Argumentow zabraklo czy epitetow?big_grin
                              • the-only_bambulek Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:52
                                Cierpliwości. Szkoda czasu na was.
                                • edelstein Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 17:58
                                  Chyba mialas za duzo czasutongue_out mam nadzieje,ze ulzylobig_grin
                    • omernik Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:32
                      To już trzeba leczyć.
        • martishia7 Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:44
          Nie widzę powodu do ekscytacji. Szczerze mówiąc dla mnie też dostępność aborcji jakby co, jest czynnikiem, dzięki któremu śpię spokojnie i schizy ciążowej nie mam.
    • dziennik-niecodziennik Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 11:06
      prawidłowo stosowana antykoncepcja hormonalna daje Ci praktycznie 100% pewnosci. zawsze mozesz dołączyc do niej dodatkowe - prezerwatywę i globulki. i nie widze opcji zeby sie cos przedarło.
      a generalnie to na tym etapie to chyba tylko rozmowa z lekarzem Ci pomoze.
    • sueellen Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 11:17
      Nie mam czegos takiego, ale u mnie dziecko byłoby powodem do radości a nie końcem świata, mimo, że planujemy tak za rok - dwa. Schizę ciążową miałam gdziś tak na studiach ostatni raz. Załozyłam sobie spiralę.
    • swiecaca Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:03
      środek hormonalny + prezerwatywa. imho nie ma możliwości żeby zawiodło jeśli prawidłowo stosowane jedno i drugie.
    • triss_merigold6 Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:10
      Spirala? Sterylizacja męża?
      • gupia_rzona Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 15:50
        spirala też nie daje 100% pewności smile znam spiralowe dziecko. Sterylizacja już bardziej.
        A najlepiej to brak seksu.
        • triss_merigold6 Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:05
          Zawsze brałam pod uwagę ewentualność aborcji gdybym zdecydowanie nie planowała i nie chciała ciąży.
        • gazeta_mi_placi Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:40
          I faktycznie te dzieci rodzą się ze spiralami wrośniętymi w rękę?
          • dziennik-niecodziennik Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 20:02
            no jakim cudem? przecież zanim sie ta ręka wykształci do tego stopnia zeby spirala mogla w nia wrosnac to sie ostatnia lebiega nawet zorientuje ze jest w ciązy i pojdzie do lekarza, ktory spirale usunie...
            • gazeta_mi_placi Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 22:06
              Zatem urban legends te wszystkie dzieci urodzone z wrośniętą w główkę lub rękę spiralą?sad
      • greeneyedlover Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 20.10.11, 10:50
        A jak sie zachce z niemezem? Albo z nie swoim mezem? wink
    • princess_yo_yo Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:02
      mozna np prawidlowo stosowac antykoncepcje, a jesli chodzi o irracjonalne leki pomocy nalezy szukac u psychoterapeuty albo psychiatry
    • gazeta_mi_placi Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:42
      Poszukaj sobie pracy, bądź dodatkowej pracy jak już masz jedną.
      Jak ktoś ma dużo obowiązków nie myśli o pierdołach.
      • konwalka Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 16:57
        no, a dla manie nie ma dobrej antykoncepcji
        nie ma i już uncertain
        • gazeta_mi_placi Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 17:01
          Jest.
          Seks analny.
          • the-only_bambulek Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 17:06
            Gdzieś obiło mi się o uszy, że jesteś mężczyzną. Nie wiem, ale słowo dupa pojawia się w twoich wpisach(myślach) dosyć często. Ciekawy przypadek.
          • konwalka Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 17:45
            > Jest.
            > Seks analny

nikogo nie dziwi taka odpowiedź
        • dziennik-niecodziennik Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 20:03
          w sensie ze nie mozesz stosowac czy ze przy kazdej sie i tak boisz?
          • konwalka Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 21:57
            tabletki zdecydowanie odp[adają ze względu na migreny z aurą
            prezerwatywy - ekhem... nie lubie, są niefajne i w ogole zawodne strasznie, a poza tym zawsze musimy szukac tych xl i
            spirala- od czasu jak przeczytalam zdanie Gretkowskiej "ale czy jakikolwiek facet dla antykoncepcji dałby sobie włozyc sprężynę w jaja" moja wyobraźnia zadziaałała i mózg odrzucił a priori
            co tam jeszcze - zastrzyki, plastry- to jednakowoż hormony

jak na razie sprawdza się płodne-niepłodne
            • drinkit Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 22:10
              Przy ciężkiej schizie ciążowej odrzucasz wszelkie skuteczne metody antykoncepcji i piszesz że " jak na razie sprawdza się płodne-niepłodne"? Poszukaj takiej prezerwatywy jaka Ci będzie pasować (wybór spory) to przynajmniej dodasz sobie te kilkadziesiąt procent pewności. Naprawdę, "płodne-niepłodne" to nie jest dobra metoda dla lasek z taką schizą.
              • konwalka Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 22:53
                suspicious
                ja nie mam schiz
                suspicious
            • drinkit Re: Witam.Jak sobie poradzic z tzw.schiza ciazowa 19.10.11, 22:11
              O, sorry. Ty i założycielka wątku zlałyście się mi w jedną osobę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka