Dodaj do ulubionych

Pytanie o malowanie - f.strukturalna

14.12.11, 12:11
Moje Kochane! Hasło na dziś to farba strukturalna
Zamierzam pomalować przedpokój taką farbą, struktura 'pasiasta' a nie kuleczkowa, ściany i sufit. Ale część ścian chcę białą część zieloną, czy można cały przedpokój potraktować białą a potem na wybrane ściany nanieść zielony - tam struktura będzie intensywniejsza.
Jakie macie doświadczenia w malowaniu taką farbą, serio wystarczy wałek i chęci? Bo jak spapram przedpokój i farbę za kilka stów to już mi nie będzie wesoło.
Obserwuj wątek
    • anek130 Re: Pytanie o malowanie - f.strukturalna 14.12.11, 12:20
      j atak mam, malowaliśmy najpierw wszystko na biało "barankiem" a potem kolor, super sprawa.

Ania
      • tullinka Re: Pytanie o malowanie - f.strukturalna 14.12.11, 12:22
        Jakiej firmy farba i ile warstw?
        • anek130 Re: Pytanie o malowanie - f.strukturalna 14.12.11, 12:25
          Primacol, chyba dwie warstwy dawali, naprawde polecam, do przedpokoju idealnie, ja mam cały dom w tej farbie oprócz kuchni i salonu, gdzie zastosowałam typową gładź, któa mi się nie bardzo podoba.

Ania
    • ib_k Re: Pytanie o malowanie - f.strukturalna 14.12.11, 12:26
      malowanie strukturą sufitu wydaje mi się przesadą, wg mnie będzie przytłaczać szczególnie w małym pomieszczeniu
      • anek130 Re: Pytanie o malowanie - f.strukturalna 14.12.11, 12:37
        oo, zapomniałam dodac, ze sufitu nie malowałam strukturą.
        • tullinka Re: Pytanie o malowanie - f.strukturalna 14.12.11, 12:42
          Ale paseczki nie są tak intensywne jak baranek, a sufit makabryczny, na gładź za późno, bo nie mogę wyłączyć mieszkania z użytku a musiałabym zafoliować wszystkie drzwi, świeżo posprzątałam po generalce, został ten ...... przedpokój.
    • bea.bea Re: Pytanie o malowanie - f.strukturalna 14.12.11, 14:52
      Nie wiem czy jestem specjalistą wysokiej klasy smile ale remonty robię sama i ścian strukturalnych trochę zrobiłam tymi "rencami".
      Po złych doświadczeniach moich znajomych którym temat struktury drogą farbą nie wyszedł i mieli ogromny problem ze zdarciem tego wpadłam na racjonalizatorski pomysł wykonania owej operacji przy pomocy emulsji i cekolu ( głądź szpachlowa - bo miękka)smile Jeśli nie wyjdzie, czy nie będzie się podobało zawsze można łatwo zeszlifować smile
      Technologia wykonania jest taka sama jak przy farbie strukturalnej, czy tynku strukturalnym...jeśli będziesz coś więcej chciała wiedzieć napisze ci na priv.
      Strukturę mam na suficie w łazience, bo był tak ohydny, że żadne głaskanie by mu nie pomogło , przy pomalowaniu na biało i delikatnym mazaju nie ma efektu spadania na głowę.
      tak wygladaja zrobione moim sposobem ściany
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/201352,2,37,DSCN2707.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/201314,2,40,DSCN2738.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/188895,2,56,537633.html
      • tullinka Re: Pytanie o malowanie - f.strukturalna 14.12.11, 15:29
        Chętnie się dowiem jak zrobiłaś takie ściany! Jeśli to nie problem napisz szczegóły na luksa@poczta.fm
        Czas wykonania/ koszty i jaki się robi przy tym bałagan smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka