Dodaj do ulubionych

Wymarzony prezent

19.12.11, 23:53
Ostatnio rozmawiałam z córkami o tym,co by chciała dostać pod choinkę,bez limitu cenowego.
I aż byłam zdziwiona,że marzą o większych zabawkach,bardziej wypasionych konsolach niż te,które mają,a które za dużoo kosztują.
Jedynie starsza córka powiedziała,że gdyby to było możliwe,to ona by chciała swojego konia i fundusz na jego utrzymanie. Wtedy młodsza zaczęła,że ona to chce kucyka i zaczęły dyskutować,
jakiej maści mają być zwierzaki ha ha,aż zaczęły się kłócićsmile

A wy,czy jest jakaś rzecz,przedmiot itp o którym marzycie,a której nie dostaniecie,bo za drogie,nie dokupienia,nie zmieści się w domu. Mam na myśli raczej materialne rzeczy,a nie
abstrakcyjne - np.moja starsza w liście do pana M. napisała,że ona chce,żeby rodzice się pogodzili,żadnych innych prezentów.
Mogą być karnety na basen,fitness,ufundowane wyjazdy np.do spa,kupon na zakupy w ulubionym sklepie,czy zabiegi kosmetyczne w renomowanym salonie.
To o jakim prezencie marzycie?
Obserwuj wątek
    • sadosia75 Re: Wymarzony prezent 19.12.11, 23:56
      Chciałabym mieć pandę smile marzy mi się od 1982 roku smile Widziałam dokument o pandzie i jej opiekunce. Od tamtej pory marzy mi się panda w domu smile
    • peggy_su Re: Wymarzony prezent 19.12.11, 23:58
      Z materialnych: większe mieszkanie bez kredytu.
      Z niematerialnych: potomek smile
      Reszta to jakieś drobiazgi.
    • marcik.f Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 00:00
      Bardzo mądra Twoja dziewczynka, że chce konia, ale z funduszem na utrzymanie.
      • anataza Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 00:11
        moje dziecko chce miec bobra w domu
        • kalarepka83 Re: Wymarzony prezent 21.12.11, 13:19
          A moja bażanta smile
    • a.nancy Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 00:43
      luksusowy camper plus kasa na benzynę i utrzymanie w-wym. podczas min. rocznej podróży.
    • tygrysiatko1 Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 00:55
      Marzy mi się 2 tyg w ciepłych krajach w hotelu 5 gwiazdkowym all incl... z "kiesoznkowym" na potrzeby tych 2 tyg wink bez myślenia o pracy, o problemach etc...
      • foro-estupido Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 12:05
        tygrysiatko1 napisała:

> Marzy mi się 2 tyg w ciepłych krajach w hotelu 5 gwiazdkowym all incl... z "kie
        > soznkowym" na potrzeby tych 2 tyg wink bez myślenia o pracy, o problemach etc...

To ja chyba też....Bo nie mam jakiś szczególnych marzeń....
        • caroninka Re: Wymarzony prezent 21.12.11, 13:41
          > To ja chyba też....Bo nie mam jakiś szczególnych marzeń....

To ja sie pod tym podpisze, bo tez jakos szczegolnych marzen nie mam, a byczeniem sie, o raz w roku wiecej, nie pogardzesmile
    • biotka Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 08:01
      Ja bym chciała mieć tygrysa co jest marzeniem zupełnie nierealnym.
      Poza tym mieć dużo kasy tylko po to, żeby kupić moim bliskim prezenty bez ograniczeń finansowych.
    • kropkacom Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 08:11
      Przedmiot nie. Za to kasa na wycieczki byłaby mile widziana.
    • agni71 Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 08:57
      Z prezentów praktycznych wink - własny samochod z szoferem wożącym mnie wszędzie i zawsze, kiedy tylko mam potrzebę.

Z mniej praktycznych:
      super wycieczka, np. po USA (Kanion Kolorado, park Yellowstone itp., generalnie chciałbym całe Stany zjeżdzić) lub wakacje (wynajety dom na dłużej) w któryms z krajów śródziemnomorskich (kiedyś powiedziaabym Grecja, teraz skłaniałabym sie raczej ku Wlochom lub Portugalii), Jeszcze chętnie zwiedziłabym Australię, wyspy Galapagos, może Japonia?
    • kali_pso Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 09:05

Zobaczyć oceansmile
      • butterfly_33 Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 09:20
        Z niematerialnych- aby mi się zdrowy dzidzius ursmile no i zebyśmy nadal byli taką szczęsliwą rodzina jaka jesteśmysmile

Z nie amterialnych- wyjazd na choćby weekend ( w najlepszym wypadku tydzsmile do jakiegos fajnego hotelu, gdzie bym miała spa, kosmetyczkę, fryzjera itp najlepiej z męzem.zostawic kłopoty i problemy za sobą i sieszyc się swoją obecnością jak nastolatki!!smilesmile
        • sposobuzycia Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 09:37
          Z niematerialnych - zdrowy dzidziuś i obyśmy zostali szczęśliwą rodzinką na zawsze smile
          Z materialnych - własna pracownia-craftownia wyposażona po zęby, wielka biblioteka ze wszystkimi książkami świata big_grin
          • melmire Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 09:57
            Pracownia! albo chociaz kawalek miejsca na jej urzadzenie. I kasa na to smile
    • nabakier Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 09:35
      Nic. Naprawdę.
      Myślałam i niczego nie wymyśliłam. Chyba wszystko, co mi potrzebne, mam.

• harrison_bergeron Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 14:28
        Albo masz cieniutką wyobraźnię...

Ale niestety mam tak samo :\
        • nabakier Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 17:31
          możliwe wink ale mi to nie przeszkadza
    • lineczkaa Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 09:44
      Szkolenie w NASA dla męża, żeby go wysłać w długą i o niepewnym powrocie rech rech rech misję na Marsa.
    • chomiczkami Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 09:48
      Mały dom na wsi, konika i dobrą pracę dla sponsora tych luksusów (to materialne czy nie?).
    • edelstein Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 10:24
      Jacht,brakuje mi 4milionow na niegotongue_out bar w domu,brakuje mi miejsca na postawienie.Tak ogolnie to wszystko co chce posiadam i na te dwie rzeczy szczegolnego parcia nie mam,ale bym nie grymasila gdybym mialawink
      • mamakasienki1 Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 10:32
        Moje dziewczynki marzyły: jedna o konsoli, druga o zamku świecącym dla kucyków filly (obie dostaną swoje wymarzone prezenty), a ja marzę o domku na wsi, najlepiej niedaleko lasu i jeziora, ale takim drewnianym bardziej chatce niż domku i żeby była studnia na podwórku. Marzenie realne i jak już skończymy urządzać nasze mieszkanie tak na max to zaczniemy gromadzić fundusze na domek.
        • foro-estupido Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 12:06
          To ja może po prostu zamarzę o góóóórze kasy,co by mnie było stac na to co by mi się zachciałosmile
      • pitahaya1 Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 12:24
        edelstein napisała:

> Jacht,brakuje mi 4milionow na niegotongue_out

Ja tych 4 milionów wprawdzie nie mama ale marzenia mam, a jakżesmile Też mi się marzy jacht. To może byśmy razem, do kupy i jeszcze parę...dziesiąt forumek do akcji przygarnęłyby, może by coś wyszłosmile Jakbyś poszła na ugodę, że ten jacht to tak dwa tygodnie w roku to może, może cos by z tego wyszłosmile

A marzenia bardziej realne:
        -materialne to taki mały pensjonacik lub taki rozkoszny zameczek odrestaurowany, w którym to wynajmowałabym pokoje sfrustrowanym ludziom, takim jak jasmile
        -a niematerialne, zdrowie i spokój
    • marusia_ogoniok_102 Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 12:51
      Xbox jakiś tam albo inne Wii, w którym się macha ręką i konsola to łapie.

...nawet gdybym miała na to pieniądze, to i tak bym nie kupiła, bo moja matura już całkiem ległaby w gruzach big_grin

Albo chciałabym odzyskać moją starą grę telewizyjną i przypomnieć sobie, ile poziomów miał Sonic...
    • martishia7 Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 13:12
      Jeśli chodzi o rzeczy całkowicie zbytkowne - to biżuteria. Prosta bransoletka, kolczyki, naszyjnik i pierścionek składające się z słusznej liczby szafirów i brylantów smile
    • mondovi Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 13:28
      Dom w mieście, w którym mieszkam - nie mieszkanie, nie dom tuż obok miasta. Dom w moim frytlu - że zagadam gwarą wink
      • mondovi Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 13:29
        *fyrtlu
    • soniu Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 14:11
      ja to mam bardziej przyziemne marzenia. np kilka rzeczy ze sklepu 2future,jak muzyczna poduszka,projektor fal oceanow,swiatla spa - czyli RELAKS, to czego mi brakuje przez caly rok
      • bi_scotti Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 16:16
        Kawalek ziemi z dostepem do jeziora w odleglosci jakichs 200-250 km od domu i (uwaga! uwaga!) z dojazdami BEZ KORKOW! I tu caly pies lezy i kwiczy pogrzebany suspicious
    • triss_merigold6 Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 16:46
      Z rzeczy materialnych:
      - większe mieszkanie (mieszkanie! w mieście! nie żaden domek na wsi psiejski czarodziejski z dwugodzinnymi dojazdami w pakiecie)
      - mogłabym mieć konia z funduszem na obsługę, hotel, utrzymanie
      - porządny garnitur brylanty + szafiry ewentualnie brylanty + topazy
      - futro, prawdziwe, najlepiej z Rosji i stosowny samochód do tego futra
      • hanka19841 Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 22:52
        tak czytam, czytam i....może napisze, a nóż-widelec Mikołaj przeczyta:
        -ZDROWIA, dla mnie,synka i najbliższych,
        -MIŁOŚCI, bo pomaga przetrwać najtrudniejsze chwile w życiu,
        -KASKI, albo chociaż pensji płaconej na czassmile
        -2tygodni w Rzymie,och jak bym wypoczęłasmile
      • mamakasienki1 Re: Wymarzony prezent 21.12.11, 12:17
        Triss ale ten czarodziejski domek to ma być już do tych mieszkań, które już podsiadamy w mieście. To ma być taki weekendowo-wakacyjny domek.
        Od dziecka tak miałam, a właściwie moja rodzina, mieszkaliśmy w mieście gdzie wszędzie było blisko, a weekendy i wakacje spędzaliśmy w domu na wsi, tęsknię za tym bardzo.
    • schere Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 22:56
      Z rzeczy nie do kupienia: zdrowia na zawsze dla wszystkich których znam (a w tej kwestii sporo można kupić).
      Resztę zakupię za najbliższą wygraną w lotto.
      Tak więc marzę o głupich 6 cyferkach wink
    • nangaparbat3 Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 23:02
      Mapa plastyczna świata, koniecznie z wgłębioną głębią, a nie tylko tym co w górę.
      Z niematerialnych przydałby mi się osobisty sekretarzo-lokaj.
      • tysia77 Re: Wymarzony prezent 20.12.11, 23:20
        Kartę "darmo" jak nazwał ją mój syn,można wszędzie nią płacić a spłat nie masmile
        • eliszka25 Re: Wymarzony prezent 21.12.11, 00:55
          o, karta "darmo" tez by mi sie przydala smile

takim najwiekszym i zarazem bardzo przyziemnym moim marzeniem, jest w koncu sie wyspac tak naprawde porzadnie, zeby mnie nie obudzil niczyj placz, moj alergiczny katar czy bol krzywego kregoslupa.
          no i jeszcze marzy mi sie tydzien samotnego urlopu w jakims ekstra hotelu ze spa, masarzem itp. moze wtedy udaloby mi sie spelnic to pierwsze marzenie
          jeszcze wlasny domek z niezaduzym ogrodkiem, takim w sam raz, zeby postawic grilla, zasadzic kilka drzew i postawic pare pie...dla dzieciakow.
          od dziecka zawsze marzylam tez o tym, zeby miec stadnine koni, niekoniecznie super rasowych arabow, ale takich "dla przyjemnosci".
    • ladyjm Re: Wymarzony prezent 21.12.11, 12:46
      Chciałabym nowe auto smile stare jest jeszcze ciągle zbyt dobre na wymianę smile
      Poza tym wycieczka do Japonii, miesięczna objazdówka - moje marzenie od lat szczenięcych.
    • lilly_about Re: Wymarzony prezent 21.12.11, 12:51
      Dwa miesiące w Portugalii z pełnym wiktem i opierunkiem.
      • portu Re: Wymarzony prezent 21.12.11, 16:31
        coś ze sklepu takapaka!
        • anetuchap Re: Wymarzony prezent 21.12.11, 19:05
          Założyłam wątek,a sama się nie wpisałamsmile
          Mam kilka marzeń,które mogłabym spełnić, mając pieniądze - mieszkanie w pobliżu szkoły Leny,
          praca - gdybym miała kasę,to otworzyłabym coś swojego, studia na PWSPS.
          Na dzień dzisiejszy,to nierealne,więc tak bardziej realistyczne,to chciałabym,aby sąd przyznał mi sprawiedliwe alimenty i ustanowił,że dzieci mają mieszkać ze mną. To tak na począteksmile
    • brak.polskich.liter Re: Wymarzony prezent 21.12.11, 20:07
      Kamera RED Epic-M ze stalym dyskiem i bagnetem PL.
      O taka: www.red.com/store/epic/product/epic-m-2

I komplet szkiel do niej.

W ostatecznosci moglaby byc RED One wink
      I Steadicam wraz z uprzeza.
      Dzwig do kamery tez by sie przydal, w sumie.
      Tja.
    • hamerykanka Re: Wymarzony prezent 21.12.11, 20:17
      Konia fryzyjskiegosmile
      Wycieczke do Japonii, zeby zobaczyc prawdziwe ogrody japonskie, ktorych zawsze bylam milosniczka. Moglabym tam zamieszkacsmile
      Corvette, ale z tych starszych, stingray...no uwielbiamsmile
      • paartycja Re: Wymarzony prezent 21.12.11, 20:42
        kot norweski leśny
        niestety chwilowo awykonalne bo:
        1.mam już w domu dużego,zazdrosnego i agresywnego kota
        2. na norwega mnie nie stać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka