Dodaj do ulubionych

Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszki :)

13.01.12, 14:49
śledzicie jej wpisy na blogu?

Jest o tym, że dzidzia krzyczy w nocy i słodkie przepraszanie sąsiadów. "Małej tak się spodobał Sylwester, że od kilku nocy codziennie chce się bawić i robi nam fajerwerki wink" - no proszę was, kogo to obchodzi?
Jest "niezwykły kocyk dla niezwykłej dziewczynki" (czyli już doszła do etapu, że jej dzidzia jest jedyna, unikalna i najniezwyklejsza na świecie, zaraz będzie opisywała minki przy jedzeniu marchewki, bo to też będzie CUD)
Linkuje o karmieniu piersią jakieś absurdy (będzie tropić? odkrywać?)
Opowiada o tym, jakim wyzwaniem jest odgadywanie, kiedy dzidzia będzie spała a kiedy będzie aktywna.
Odkrywa na nowo miasto, że są w nim kawiarnie dla matek z dziećmi. Nie-sa-mo-wi-te.
Teraz pyta o chusty.

Na szczęście komentarze są godne wpisów, pełne dzidziów i maleństw big_grin

Pomiędzy próbuje przemycić jakieś niemacierzyńskie przemyślenia, jakby na siłę chciała udowodnić, że książki nadal czyta i na wystawy nadal chodzi, ale widać, no niestety widać, że na mózg jej się rzuciło smile

(tak, jestem wredna pamiętliwa suka big_grin - czekam, aż napisze, że niemowlęta pachną najpiękniej na świecie, albo odszczeka to, że nie pachną).

A Skrzynecka i tak szybciej wraca do pracy big_grin
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 14:53
      a dla mnie to typowa przemiana związana z wiekiem i faktem zostania matką.
      mi do tej pory mama wypomina niegdysiejsze deklaracje ze dzieci to nigdy bo dzieci są fe i śmierdzą tongue_out co sie istotnie zmienilo kiedy sama została mamą.
    • mamaemmy Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 14:55
      zlituj sięsmile
      Ona zachowuje sie normalnie-jak matka.
      A,że dopiero dorosla TERAZ do tego to juz sprawa drugorzędna.
      Jej wpis o którym wspominasz-byl chyba z 7-10 lat temu,była dzieckiem wtedy big_grin

p.s czytam jej blog
      • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:07
        > zlituj sięsmile

nie ma mowy, no mercy big_grin - tyle lat czekałam na to... big_grin

> Ona zachowuje sie normalnie-jak matka.
        > A,że dopiero dorosla TERAZ do tego to juz sprawa drugorzędna.
        > Jej wpis o którym wspominasz-byl chyba z 7-10 lat temu,była dzieckiem wtedy big_grin

A to ja przecież wiem, że ona się normalnie zachowuje. Ba, jak się czytało ten pamiętny wpis, to większość ludzi wiedziała, że odszczeka wszystko, jak tylko urodzi dziecko i że sama będzie tak samo monotematyczno-dzidziowo-zapatrzona, jak jej koleżanki, które podsumowała tym bon motem o kaszce. Natomiast ja bym po prostu teraz na jej miejscu nie podkładała się i nie pisała bloga o dzidzi, a zwierzała się o kupkach tylko naprawdę zaufanym koleżankom (licząc na to, że nie udzielą do Faktu pogardliwego wywiadu o fajnych babkach, które kompletnie zdurniały i straciły dobry gust, jak urodziły dziecko).

Ja rozumiem, że musi za mebelki, kocyki i wózek (o wózku jeszcze nie było, ale będzie) zapłacić reklamą, ale to się da zrobić bez dziumdziania o niezwykłej dzidzi smile

A tym dziumdzianiem się aż prosi po prostu, żeby jej wypomnieć, bo nie odszczekała jeszcze. Jak odszczeka i napisze "byłam głupia, nie znałam życia i przepraszam bardzo moje koleżanki, które wtedy obraziłam" to wybaczę i zapomnę.
        • cherry.coke Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:09
          E tam, musi dziamdziac o dzidzi i kocykach, bo w tym moze byc jakis sponsoring smile Anna Mucha twarza wozkow XYZ, nie tylko sportowych fur i szminki
        • sumire Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:21
          ale po co wypominać?
          przecież to normalne jest, że ludzie zmieniają poglądy pod wpływem tego, co się w ich życiu dzieje. sama jak zaglądam w moje zapiski sprzed 10 lat, to się za głowę łapię, że mogłam takie farmazony wypisywać. i sądzę, że Mucha niczego odszczekiwać nie powinna. choćby po to, żeby wielce urażonym matkompolkom nie dawać satysfakcji.
          • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:30
            sama jak zaglądam w moje zapiski sprzed 10 lat, to się za
            > głowę łapię, że mogłam takie farmazony wypisywać.

Czy jako osoba publiczna, publikowałaś te przemyślenia w formie apeli i wezwań, w sieci, na tyle skutecznie podtrzymując zainteresowanie nimi, że po kilku latach nadal pamiętają je zupełnie obcy ludzie, których nie znasz?
            W takiej sytuacji albo się zatrudnia piarowca, żeby cię pilnował, albo trzeba ponosić konsekwencje tego, co się chlapie.

i sądzę, że Mucha niczego ods
            > zczekiwać nie powinna. choćby po to, żeby wielce urażonym matkompolkom nie dawa
            > ć satysfakcji.

Czyli musi przyznać, że ma mózg gęstości kaszki i tyle. Chyba, że ma tupet lipcowej, co jeszcze w ciąży głosiła wielce pogardliwe teksty wobec tych matek, których kopią potem się stała. Ale Lipcowa przynajmniej odszczekała, ot co. Przynajmniej miała odwagę, a Mucha będzie udawała, że to wcale nie ona pisała.
            • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:35
              falka, za ostro sie nakręciłasbig_grin

to jest aktorka, ktorej na rękę to ze ktos pamietaj jej felieton sprzed 10 lat i ona nie ma za co przepraszac
              co najwyzej moze podziekowacbig_grin
              • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:39
                Ja się nie nakręciłam, założyłam sobie przy kawie plotkarski i ziejący jadem wątek rodem z pudelka, a tu taki odzew, taka obrona Muchy, taka psychoanaliza, no cudnie smile
                Jeszcze tylko nikt nie zapytał, kto się zajmuje moimi dziećmi w czasie, kiedy ja się interesuję Muchą i zakładam durne wątki smile
                • nabakier Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 19:50
                  Na moje przeginasz. Głupotę palnęła, ale - co z tego? Poczytaj dzienniki czy pamiętniki różnych sław, to zobaczysz, co wypisywali...i wcale nie jojczeli, że przepraszają, bo i za co.
                  Niech się cieszy małą, niech sobie o tym pisze.
                  Mnie cieszy, że jest jedna mama kochająca więcej.
                  • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 20:12
                    Różnych sław, mówisz...
                    • nabakier Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 22:17
                      tak...sław...jak oni zdanie zmieniali bez żenady big_grin

a że Muszka inszą sławą jest big_grin niczego tu nie zmienia
                      • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 22:36
                        > tak...sław...jak oni zdanie zmieniali bez żenady big_grin

Z którymi sławami porównujesz artystkę Annę Muchę?
        • koolair Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:26
          falka32 napisała:

> A tym dziumdzianiem się aż prosi po prostu, żeby jej wypomnieć, bo nie odszczek
          > ała jeszcze. Jak odszczeka i napisze "byłam głupia, nie znałam życia i przepras
          > zam bardzo moje koleżanki, które wtedy obraziłam" to wybaczę i zapomnę.

matko piszesz tak jaby ci nie wiadomo jaka krzywde zrobiła..a posiusiasz sie z wrazenia jak odszczeka?? widocznie wtedy miała takie a nie inne zdanie nt macierzyństwa i miałą do niego prawo..tak to w zyciu jest ze zmienia sie zdania i zmieniaja sie priorytety, jej sie zmieniły ale nie widze powodu, zeby miał za cos przepraszac..
          • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:29
            ja przede wszystkim nie bylam obuzona felietonem muchy i mnie nie dotknał, ale to inna kwestiasuspicious
            • nabakier Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 19:52
              Jako i ja nie byłam- i zdaje mi się, że nie chodziło Muszce o to, że ciumciają (te mamy), ino że o niczym innym nie da się z nimi- co może drażnić sad
    • miliwati Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 14:55
      falka32 napisała:

> śledzicie jej wpisy na blogu?
      >
      > Jest o tym, że dzidzia krzyczy w nocy i słodkie przepraszanie sąsiadów. "Małej
      > tak się spodobał Sylwester, że od kilku nocy codziennie chce się bawić i robi n
      > am fajerwerki wink" - no proszę was, kogo to obchodzi?

Ciebie. Przecież to czytasz, i to uważnie.

• malila A o kupkach 13.01.12, 14:56
      też coś napisała?wink
    • azjaodkuchni Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 14:56
      Wpisów nie śledzę pudla czytam. smile A Mucha ma typowe objawy od pieluszkowego zapalenia mózgu.
      • azjaodkuchni Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 14:57
        Za szybko poszło... każda matka na to choruje i prawie każdej matce przechodzi przecież trudno mówić o 10 latku dzidzia.
    • jowitka345 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 14:56
      A dzisiaj w ddtvn opowiadała o mebelkach jakie o są cudne i rosną z dzieckiem...
      widać dostała za free to chwali uncertain
      • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:00
        a co wy sie dziwicie? taka ma prace

jakbyscie dostaly kontrakt na reklame szamponu do wlosow i mialybyscie plesc jakie to cudowne to tez byscie plotły, az by sie wam uszy trzęsły, a zera na koncie rosły

i wtedy byś w tym złego zapewne nie widziałasuspicious
    • mondovi Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 14:57
      Nie śledzę bloga Anny Muchy. To o czym piszesz - zupełnie normalne i naturalne odczucia świeżej mamy.
      • elf1977 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 17.01.12, 16:53
        Nie wiem. Ja tam swoim dzieckiem nikogo nie raczyłam. Wcale nie uważam, że to normalne pierdoły wypisywać na forum, mogła uważać wcześniej na to, co mówi i pisze. Teraz też może to robić. I wcześniej, i teraz - żenada...
    • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 14:58
      falka zadziwiające
      mnie to co mucha ma do powiedzenia nie interesuje wiec nie czytam jej bloga

natomiast Ty czytasz chyba dosc namietnie i zastanawiasz sie kto ma ochote to czytac?
      takie jak Ty, proste
      • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:10
        > natomiast Ty czytasz chyba dosc namietnie i zastanawiasz sie kto ma ochote to c
        > zytac?

Chyba czytanie ze zrozumieniem zanika na emamie albo poczucie humoru...
        • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:12
          widzisz, z poczuciem humoru jest jak z dupa, każdy ma własne
    • aurinko Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 14:58
      falka32 napisała:

Nie.

> Jest o tym, że dzidzia krzyczy w nocy i słodkie przepraszanie sąsiadów. "Małej
      > tak się spodobał Sylwester, że od kilku nocy codziennie chce się bawić i robi n

Ciebie? Skoro weszłaś na jej blog i czytałaś co napisała.
      Mnie nie obchodzi co ona wypisuje na blogu = nie czytam go, proste.

I nawet jeśli opisuje wszystko tak jak tu przytaczasz, to co - nie ma do tego prawa? Jej blog, jej prawo. Niech sobie wypisuje o swoim dziecku co chce.
      • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:04
        dobra, poczytałam bloga - o kocyku
        i ja to odbieram inaczej
        normalnie

po1 kocyk kupił ojciec
        a ance sie po prostu spodobal bo mega niekonwencjonalny- bo fakt fajny i chciala sie pochwalic w 3 slowach
        • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:06
          mało tego- wpisow o dziecko dosyc malo jak na pieluszkowe zapalenie mozgusmile

a to o ciescie, a to o kosmetyku, a to o ksiazce
      • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:13
        - no proszę was, kogo to obchodzi?
        >
        > Ciebie? Skoro weszłaś na jej blog i czytałaś co napisała.
        > Mnie nie obchodzi co ona wypisuje na blogu = nie czytam go, proste.

Dobrze, skoro kolejna osoba zrozumiała "kogo to obchodzi" dosłownie i wysiliła się na dosłowną odpowiedź, to wyjaśniam, że nie było to dosłowne, tylko ironiczne i było nawiązaniem to wcześniejszych wypowiedzi Muchy, sugerujących, że nikogo nie obchodzi (a na pewno nie ją), jak młoda matka opowiada o minkach, kupkach i wyczynach swojej dzidzi. Czy teraz jest już w miarę jasne, czy mam wytłumaczyć "na czym polega dowcip" jeszcze jakoś dokładniej?
        • aurinko Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:16
          Ale co z tego, że Mucha zachowuje się jak Lipcowa?
        • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:28
          to ja Ci tez dokladnie to wyjasnię

bo Mucha robi dokładnie to, co chce
          wie doskonale, że dzieki tym wpisom bedzie sie o niej mowiło,a to dla niej priorytet, bo dzieki takim ja TY bedzie o niej glosno-> bedzie robota

dodatkowo nie wiem czym jestes zaskoczona, cieszy sie ze ma corke ze jest slodka itd

z tego co pamietam, to ona krytykowala matki kwoki, a nie matki jako takie

weż pod uwagę tez to- co widac miedzy wierszami- ze to co ona mowi np ddtvn to jej byc albo nie byc medialne i czym bardziej bedziesz sie podniecac tym lepiej dla niej- O TO WLASNIE CHODZI

i mnie mucha ani ziembi ani grzeje, ale blog jest dla tych, dzieki ktorym bedzie o Muszce glosno- czyli takim jak Ty, którzy są niezrozumiale zdziwieni
          • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:42
            > i mnie mucha ani ziembi ani grzeje, ale blog jest dla tych, dzieki ktorym bedzi
            > e o Muszce glosno- czyli takim jak Ty, którzy są niezrozumiale zdziwieni

Chyba nie do końca się zrozumiałyśmy, jednak. Jeżeli uznałaś mój wątek za wyraz zdziwienia smile
            Ja sobie z niej zwyczajnie drę łacha w imię powiedzenia "przyszła kryska na matyska".
            A że wcześniej się napracowała, żeby było z czego drzeć, to korzystam.
            • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:49
              i robisz dokładnie to, o co jej chodzi
              nabijasz jej popularność, myśląc " ha, a Mucha mowila ze taka nie bedzie, złapałam ja i sie z niej ponabijam"

ja rozumiem, ze chcialas sobie pojeżdzic po Musze, bo...
              ale jak widac, wiekszosc z forumek specjalnie sie przemiana Muchy nie przejmuje

nie dlatego, ze mamy w tylkach kije, albo jestesmy uposledzone umyłowo
              po prostu
              1. wszystko dzieje sie u niej w granicach normy
              2. trzeba brac poprawke na to ile w Musze jest Muchy, a ile kreacji, zeby o niej mówiono
              • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:57
                > ja rozumiem, ze chcialas sobie pojeżdzic po Musze, bo...
                > ale jak widac, wiekszosc z forumek specjalnie sie przemiana Muchy nie przejmuje
                >

No oczywiście, zapomniałam, że emamy zajmują się tylko poważnymi sprawami, nie interesują się celebrytami, nie czytują pudelka, nie mają problemów z cerą i nie ulegają reklamom big_grin - o ja głupia.
                • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:01
                  nie nakrecaj się

bo fanatyzmem zalatuje
                  • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:27
                    > nie nakrecaj się
                    >
                    > bo fanatyzmem zalatuje

Nie rozumiem twojej wypowiedzi. Albo ty jednak nie zrozumiałaś moich. Najwyraźniej to tobie brakuje dystansu do Muchy, skoro w takim wątku sięgasz po słowa takie jak "fanatyzm". To taka jakby armata na Muchę, nie sądzisz?
                    • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 17.01.12, 15:01
                      falka32 napisała:

> > nie nakrecaj się
                      > >
                      > > bo fanatyzmem zalatuje
                      >
                      > Nie rozumiem twojej wypowiedzi. Albo ty jednak nie zrozumiałaś moich. Najwyraźn
                      > iej to tobie brakuje dystansu do Muchy, skoro w takim wątku sięgasz po słowa ta
                      > kie jak "fanatyzm". To taka jakby armata na Muchę, nie sądzisz?

ja ma Muche w głebokim poważaniu,weszłam na jej blog dzieki tobie i dzięki Tobie zobaczyła zajebisty kocyk.
                      ALe szumu wokół Muchy, który robisz kompetnie nie rozumiem- dla mnie blog muchy nudny jest jak flaki z olejem, ale tez nie ona jedna pisze nudny blog

natomiast Twoje zatrzetrzewienie macierzyństwem MUchy jest troszke fanatyczne, na tyle, ze wyszlam z zalozenia ze Mucha musi nas, czytelników i widzów, za cokolwiek przepraszac i cokolwiek odszczekiwać, bo inaczej nie zaśniesz

dla mnie to z deka szalone, nawet jeśli okraszone ironią
                • koolair Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:02
                  falka32 napisała:

> > ja rozumiem, ze chcialas sobie pojeżdzic po Musze, bo...
                  > > ale jak widac, wiekszosc z forumek specjalnie sie przemiana Muchy nie prz
                  > ejmuje
                  > >
                  >
                  > No oczywiście, zapomniałam, że emamy zajmują się tylko poważnymi sprawami, nie
                  > interesują się celebrytami, nie czytują pudelka, nie mają problemów z cerą i ni
                  > e ulegają reklamom big_grin - o ja głupia.

czytac głupie ploty na pudlu a niezdrowo ekscytowac sie panna, ktora 10 lat temu cos tam palneła po swojemu i oczekiwac jeszcze ze to odszczeka teraz to chyba spora róznica :]
                  • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:24
                    A z czego wnioskujesz, że się "niezdrowo ekscytuję"? A, jesteś w tej grupie, która czyta dosłownie to, co widać i nie rozróżnia ironii od czegoś serio.
                    Zaś liczba wpisów broniących Muchy i tłumaczących mi z pełną powagą, że Mucha się zachowuje jak każda mama, rzeczywiście świadczy o wielkim dystansie czytelniczek smile
                  • malila Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 18:13
                    Niezdrowo ekscytować się panną, która 10 lat temu..., hy, hy, hywink
                    A ekscytować się cudzą teściową, szwagierką, mężem albo Falką na ematce to bardzo zdrowo, czyż niewink)
        • nabakier Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 19:54
          No nie bardzo dokładnie to opisałaś, bo nie tak chyba było...
    • koolair Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:02
      falka32 napisała:

>

widocznie ciebie obchodzi skoro tam włazisz i czytasz co ma do napisania.. masochizm?
    • cherry.coke Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:02
      Ty czytasz bloga i sie bulwersujesz
      Blog ma wejscia
      Powstaja o niej watki na forach
      Im bardziej bez sensu pisze, tym wiekszy bulwers
      Much jest "popularna"
      Dostanie okladke, bo gazeta sie sprzeda (czesc kupi zeby sie zachwycac, czesc zeby pobulwersowac wiecej)
      Dostanie jakas rolke
      Zostanie ambasadorem jakiejs marki
      Tak to sie kreci i jestes tego czescia.
      • cherry.coke Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:07
        PS. ja tez jestem czescia dopisujac sie smile
        • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:33

> PS. ja tez jestem czescia dopisujac sie smile

Otóż to, bo czego to człowiek nie zrobi, żeby się pracą nie zająć big_grin - nawet zarobić Musze da big_grin
    • kropkacom Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:13
      Ja mam taką teorię, im ktoś więcej wyśmiewa się z pieluszkowego zapalenia mózgu, tym szybciej padnie sam jego ofiarą. big_grin

Tak Muszka zachowuje się jak matka. I z tego kiedyś kpiła. Na zdrowie Aniu! Dla mnie to miód na serce.
    • yenna_m Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:19
      cóż, odpieluszkowe zapalenie mózgu może zdarzyć się każdej

jak zostałam ledwo co matką to sama wypisywałam takie głupoty, że szkoda gadać
      • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:33
        a mało to jest durnych blogów?

kobity sie potrafia zachwycac aboslutnie wszystkim- jaka piekną kiecke kupilam

robia sobie pierdylion zdjec jak sie ubrac za grosze, albo jak z 10 sztuk ubran zrobic 150 niepotwarzalnych kompletowtongue_out

ja sama czasem zachwycam sie swoim synem, mezem, bratanicą etc

i fascynuje mnie fenomen muchy
        w zasadzie jest zwykla do kwadratu, a ludzie potrafia sie bulwersowac jak nie wiem i przezywają
        • cherry.coke Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:49
          > i fascynuje mnie fenomen muchy
          > w zasadzie jest zwykla do kwadratu, a ludzie potrafia sie bulwersowac jak nie w
          > iem i przezywają

Bo on ma w sobie taka swoista bezczelnosc i tupet, co ludziom moze dzialac na nerwy. Mialam okazje poznac ja na studiach i to jest performerka czystej wody pod haslem "spojrzcie wszyscy, to ja, to ja, weszlam do pokoju!" smile Na 100% "kontrowersje" tworzy specjalnie i ma z tego wiele radochy, temat niekonsekwencji w temacie pieluszkowania pewnie tez jeszcze odkurzy i poudziela jakichs "prowokujacych" wywiadow smile
          • kropkacom Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:53
            > Mialam okazje poznac ja na studiach i to jest performerka czystej wody po
            > d haslem "spojrzcie wszyscy, to ja, to ja, weszlam do pokoju!" smile Na 100% "kont
            > rowersje"

To musi być meczące dla otoczenia. Chyba, że się mylę big_grin Taka Lipcowa - nic po cichu i ten cholerny brak konsekwencji.
            • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:57
              ale ten brak konsekwencji zapewne jest mocno zamierzony
              dzieki temu jest o niej glosno, a zeby miec prace w jej zawodzie, w dzisiejszych czasach, jest to potrzebne
              • kropkacom Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:01
                Bez przesady. A nawet jeśli, to chyba kiepsko o niej świadczy. Zakładam, ze mogę się nie znać tongue_out
                • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:06
                  wiesz, żadna z nas nie zarabia powiedzmy 5 tys dziennie

ona ma sznase na takie pieniadze- musi byc TYLKO o niej glosno

a jak mozna w ogkól siebie zrobic szum? no wlasnie

i tak naprawde jakie to ma znaczenie, co o niej mysli jakas baba z drugiego konca polski?
                  Ci co ja znają wiedza jaka jest tak naprawdę i to jest dla niej najwazniejsze

praca celebrytki rzadzi sie swoimi prawami i ona musi inaczej pracowac na swoj wizerunek niz kierowniczka banku
                  • cherry.coke Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:10
                    > praca celebrytki rzadzi sie swoimi prawami i ona musi inaczej pracowac na swoj
                    > wizerunek niz kierowniczka banku

A nawet zwykla normalna aktorka.
                    Ona music rzucac tematy, ktore rusza populacje, czyl odchudzanie, dekolt, opieta kiecka, a ostatnio dzieci. Przyjdzie czas i na zwierzatka domowe smile
                  • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:43
                    > praca celebrytki rzadzi sie swoimi prawami i ona musi inaczej pracowac na swoj
                    > wizerunek niz kierowniczka banku

Aneta, dla jasności. Ja pracuję w mediach od wielu lat, pracowałam wiele lat w PR, czytuję pudla i te inne prawie że zawodowo. Mucha czy Doda ekscytują mnie dokładnie tak samo, jak śmierć Hanki Mostowiak, albo czy laski z Seksu w Wielkim Mieście w końcu znajdą facetów swojego życia. Lubię takie historie, jaram się tym, omawiam z innymi, śledzę strategie, kolejne ruchy i kolejne zwroty akcji. Naprawdę nie trzeba mi tłumaczyć, że ona w taki sposób buduje sobie wizerunek. I dlatego chyba ze znacznie mniejszym pietyzmem podchodzę do "Muchy w roli hot mamuśki" niż - jak widzę - większość tutaj. Że ośmielam się drzeć łacha z młodej matki, która kiedyś zbłądziła? Ja drę łacha z kreacji, którą ona nam przedstawia. Bo moim zdaniem popełniła błąd w strategii i będzie się musiała nagimnastykować, żeby z tego wyjść z twarzą. Tyle na ten temat. Nie sądziłam, że ktokolwiek to w ogóle może potraktować serio, jak widać - pomyliłam się.
                    • bell82 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:50
                      falka32 napisała:
                      Tyle na ten temat. Nie sądziłam, że ktokolwi
                      > ek to w ogóle może potraktować serio, jak widać - pomyliłam się.

Obstawiam ze pisałas całkiem na serio a teraz nieudolnie probujesz odwrócic kota ogonasem. Cóz bywa..
                      • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:54
                        > Obstawiam ze pisałas całkiem na serio a teraz nieudolnie probujesz odwrócic kot
                        > a ogonasem. Cóz bywa..

Cóż, bywa, że niektórzy nie są w stanie sobie wyobrazić, że ktoś mógł żartować z MUUCHY. W końcu Mucha to taka ważna postać, że oj.
                        • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 17.01.12, 15:06
                          falka32 napisała:

> > Obstawiam ze pisałas całkiem na serio a teraz nieudolnie probujesz odwróc
                          > ic kot
                          > > a ogonasem. Cóz bywa..
                          >
                          > Cóż, bywa, że niektórzy nie są w stanie sobie wyobrazić, że ktoś mógł żartować
                          > z MUUCHY. W końcu Mucha to taka ważna postać, że oj.
                          >

problem nie wtym że mucha jest ważną postacią, tylko w tym, że Twoje żarty nie sa smieszne, są nudne
                    • cherry.coke Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 17:07
                      Ej bo ty zakladasz istnienie jakiejs strategii. To zbyt ambitne. Ja sadze, ze metoda polega na "dzisiaj to, jutro smo, byle komus gula skoczyla" big_grin
                      • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 17:17
                        > Ej bo ty zakladasz istnienie jakiejs strategii. To zbyt ambitne. Ja sadze, ze m
                        > etoda polega na "dzisiaj to, jutro smo, byle komus gula skoczyla" big_grin

A ja gdzieś napisałam, że ta strategia jest świadoma? big_grin
                        Dla mnie Mucha jest takim samym strategiem jak Doda - intuicyjnym. Ale to nie oznacza braku strategii, przecież. Bo iluśtam intuicyjnych i nieintuicyjnych strategów pr-owych poległo a ona się trzyma cały czas na fali. Czyli jej strategia jest lepsza i bardziej skuteczna. Bo w odpowiednim momencie dostarcza odpowiedni temat. A przecież recepta "rób cokolwiek, byle pisali i nie przekręcali nazwiska" jest znana nie tylko jej, prawda? Więc ona nie robi "cokolwiek", ona robi to, co trzeba było w tym momencie zrobić.
                    • malila Falka, 13.01.12, 18:02
                      chyba przeceniasz forum, naprawdęwink
                    • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 17.01.12, 15:04
                      falka32 napisała:

Tyle na ten temat. Nie sądziłam, że ktokolwi
                      > ek to w ogóle może potraktować serio, jak widać - pomyliłam się.

co ktokolwiek może traktować poważnie?
                  • elf1977 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 17.01.12, 16:59
                    To jasne, niemniej żałosne. I już. Cały świat "celebrytek: jest na swój sposób żałosny, jak widzę, robienie z siebie idiotki dla pieniędzy jest jednak w pełni akceptowane.
              • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:15
                > ale ten brak konsekwencji zapewne jest mocno zamierzony
                > dzieki temu jest o niej glosno, a zeby miec prace w jej zawodzie, w dzisiejszyc
                > h czasach, jest to potrzebne

Takim tupeciarzem człowiek się rodzi, zaś ten rodzaj osobowości akurat w dzisiejszych czasach bardzo ułatwia karierę medialną. Czyli to nie tyle jest zamierzona strategia, co taki typ panny, z predyspozycjami do bycia gwiazdą Pudla. Ja takiego typu nie lubię, niezależnie od tego, czy jest słynną Muchą, czy moją koleżanką z pracy - nie da się właściwie z nimi nawiązać żadnego sensownego kontaktu.
                • bell82 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:48
                  falka32 napisała:

> > ale ten brak konsekwencji zapewne jest mocno zamierzony
                  > > dzieki temu jest o niej glosno, a zeby miec prace w jej zawodzie, w dzisi
                  > ejszyc
                  > > h czasach, jest to potrzebne
                  >
                  > Takim tupeciarzem człowiek się rodzi, zaś ten rodzaj osobowości akurat w dzisie
                  > jszych czasach bardzo ułatwia karierę medialną. Czyli to nie tyle jest zamierzo
                  > na strategia, co taki typ panny, z predyspozycjami do bycia gwiazdą Pudla. Ja t
                  > akiego typu nie lubię, niezależnie od tego, czy jest słynną Muchą, czy moją kol
                  > eżanką z pracy - nie da się właściwie z nimi nawiązać żadnego sensownego kontak
                  > tu.

Masz ten komfort ze Pania Muche możesz omijac z daleka nie czytajac jej bloga, czyt nie wchodzac na artykuły z nia związane. A ja widze ze chyba sie nie da z twojej strony i masz jakiś problem z nią związany i to poważniejszy jak juz ktos zauważył wczesniej zalatuje nieco fanatyzmem. Maglujesz jak stary magiel.
                  • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 17:04
                    > Masz ten komfort ze Pania Muche możesz omijac z daleka nie czytajac jej bloga,
                    > czyt nie wchodzac na artykuły z nia związane. A ja widze ze chyba sie nie da z
                    > twojej strony i masz jakiś problem z nią związany i to poważniejszy jak juz kt
                    > os zauważył wczesniej zalatuje nieco fanatyzmem.

Hmm, zakładając, że ten wątek założyłam z godzinę czy dwie temu, to widzę, że masz dość luźne kryteria ustalania, kto jest fanatykiem lub ma "jakiś problem".
                    Wyjaśnij mi za to, co ty robisz w tym wątku i w jakim celu napisałaś już aż dwa posty w obronie Muchy? Może po prostu masz "jakiś problem" ? Bo wystarczy nie wchodzić w takie wątki i ich nie czytać, podpowiem.
                    • bell82 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 17:27
                      falka32 napisała:

> > Masz ten komfort ze Pania Muche możesz omijac z daleka nie czytajac jej b
                      > loga,
                      > > czyt nie wchodzac na artykuły z nia związane. A ja widze ze chyba sie nie
                      > da z
                      > > twojej strony i masz jakiś problem z nią związany i to poważniejszy jak j
                      > uz kt
                      > > os zauważył wczesniej zalatuje nieco fanatyzmem.
                      >
                      > Hmm, zakładając, że ten wątek założyłam z godzinę czy dwie temu, to widzę, że m
                      > asz dość luźne kryteria ustalania, kto jest fanatykiem lub ma "jakiś problem".
                      > Wyjaśnij mi za to, co ty robisz w tym wątku i w jakim celu napisałaś już aż dwa
                      > posty w obronie Muchy? Może po prostu masz "jakiś problem" ? Bo wystarczy nie
                      > wchodzić w takie wątki i ich nie czytać, podpowiem.

a co mi nie wolno?? ja nie mam absolutnie zadnego problemu , ty za to zmieniasz fronty jak rękawiczki - oczekujesz przeprosin od Anki, teraz piszesz ze zartowałas.. a jak to ładnie ujełas Anka ładnego łacha zedrze ale Anka z ciebie po przeczytaniu tych wybornych wypocin oburzonej kwoczki z pierwszego twojego postu big_grin masz jak w banku smile
                      • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 17:42

ty za to zmieniasz
                        > fronty jak rękawiczki - oczekujesz przeprosin od Anki, teraz piszesz ze zarto
                        > wałas..

hihihi

> a co mi nie wolno?? ja nie mam absolutnie zadnego problemu

a jak to ładnie ujełas Anka ładnego łacha zedrze ale Anka z ciebie po
                        > przeczytaniu tych wybornych wypocin oburzonej kwoczki z pierwszego twojego post
                        > u big_grin masz jak w banku smile

Istotnie, nie masz żadnego problemu i całkowity dystans do sprawy big_grinbig_grinbig_grin
            • cherry.coke Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:27
              kropkacom napisała:

> To musi być meczące dla otoczenia. Chyba, że się mylę big_grin Taka Lipcowa - nic po
              > cichu i ten cholerny brak konsekwencji.

Co do konsekwencji to kontakt mialam zbyt migawkowy, natomiast owszem, byla taka glosna tupeciara. I zeby nie bylo, ze jestem zazdrosnica, w podobnych okolicznosciach mialam okazje poznac aktorke Agnieszke Wagner, ktora nie tylko byla z bliska zjawiskowej wrecz urody dziewczyna, kumata i przyjemna, ale tez nikt, kto nie wiedzialby wczesniej o jej zawodzie, nie domyslilby sie, bo nie walila nim otoczenia po glowie. Tylko kto ja teraz zna - zdaje sie, ze ani Tanca z Gwiazdami nie zaliczyla, ani bloga nie prowadzi, jesli ma dziecko, to nie tapetuje nim kioskow i internetu... Moze nie jestem na biezaco?
              • malila Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 18:05
                Wagner gra teraz w jakiejś noweli, a przynajmniej grała rok temu.
              • elf1977 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 17.01.12, 17:03
                Właśnie o to chodzi, dlaczego jedni mogą grać i żyć, a inni muszą stale pchać się na afisz, choć nie mają za bardzo z czym?
          • aneta-skarpeta Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 15:56
            no proste

polowa obywateli bedzie sie obruszac,a ona zaciera ręce

jak to ja mówię- ona nie jest taka głupia, na jaką wygląda

tak smao bylo z odchudzaniem

wiadomo, jak miala walki na plecach to miala w dupie odchudzanie, a jak zaczela chudnąc przed tzg to zobaczyla ile to szumu wywoluje i sama to podkrecala

wystarczylo ze zalozyla szorty i szpilki, a polowa Polski przezywala jaka ta Mucha pusta
          • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:10
            > Bo on ma w sobie taka swoista bezczelnosc i tupet, co ludziom moze dzialac na n
            > erwy. Mialam okazje poznac ja na studiach i to jest performerka czystej wody po
            > d haslem "spojrzcie wszyscy, to ja, to ja, weszlam do pokoju!" smile

No bo ona dokładnie na taką wygląda. A mnie szczególnie irytuje, jak takie osoby wygłaszają (zwłaszcza w mediach, więc nie zupełnie bezkarnie) odezwy, apele czy kategoryczne oceny na temat innych ludzi, stylów życia czy grubości czyjegoś tyłka, które tylko dla nich są czymś odkrywczym, po czym beztrosko po kilku latach zapominają o tym i zaczynają głosić coś odwrotnego (bo akurat to ich zainteresowało) i nie ma w nich cienia zawahania ani refleksji smile

Podobnie odbieram Wojnę na Grube Tyłki Christiny Aquillery z Kelly Osbourne, ale skoro nikt tutaj nie czyta pudla i się tym nie interesuje w ogóle, to pewnie nie znacie sprawy, a właściwie Sprawy. Czyli najpierw chuda Aquillera publicznie nazywała grubą Kelly Osbourne spaślakiem i głosiła, że jak tak można w ogóle wyglądać i doprowadzić się do takiego obrzydliwego stanu. A potem minął rok czy dwa, Kelly schudła drastycznie a Aquillera się upasła drastycznie i teraz ups, cały świat (tzn ten gorszy świat, czytający pudla i zagraniczne plotkarskie portale) drze łacha z Aqullery i wypomina jej, że teraz sama jest spaślakiem i że "nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku" jednak to mądre przysłowie. Zaś Aquillera grubsza o 20 kg zarzuca media komunikatami prasowymi w rodzaju "mój facet uwielbia mój tyłek", "kocham swoje ciało" i "piękne nie musi być szczupłe, dziewczyny, nie odchudzajcie się bez sensu". Dokładnie tak samo mnie to jara, jak Sprawa Muchy, dla jasności big_grin
          • elf1977 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 17.01.12, 16:57
            Nie wiem, skąd jej fenomen, ani ładna, ani mądra - przeciętna dziewczyna, która umie robić wobec siebie szum.
    • kamelia04.08.2007 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:01
      nie sledze jej bloga.

Chyba dobrze, że sie dokonała przemiana w niej i chyba tak jest prawidłowo.
    • joanna35 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 16:58
      Jesssuuuu
    • langolier_maximus Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 17:02
      Dziewczyny blagam was wink..to,ze ktos stal sie rodzicem (no dobra Matką ;>wink nie znaczy, ze musi zaraz robic sie cukierkowatym tandeciarzem wink).A to wlasnie przydarzylo sie Musze.Ogolnie nie bardzo mam..tolerancje do osob, ktore zmieniaja nagle poglady o 180 w momencie, kiedy jakas sytuacja, ktora wczesniej ich co najwyzej bawila, zaczyna dotyczyc ich samych.Kiedys fafarafa jaka to ona zbuntowana i pod prad (jak dla mnie nigdy nie byla ewenementem..ale ogolnie taka sie opinia spoleczna na jej temat wyrobila), az tu nagle zwrot całkowity...Trzeba w zyciu zachowac minimum konsekwencji no doprawdy..
      I mimo, zem matka-malenstwom, dzidziom, mleczkom,dupeczkom wink mowie stanowcze i zdecydowane nie.
      • red-truskawa Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 17:05
        Znam takich wielle, którym 'zlasował sie do gestosci kaszki", ot daleko szukac nie trzeba czasem wystarczy poczytac niektóre posty. A niby dlaczego miałby byc inna ?
      • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 17:25
        az tu nagle zwrot całkowity...Trze
        > ba w zyciu zachowac minimum konsekwencji no doprawdy..

Mnie to najbardziej bawi, że ona nadal się robi za zbuntowaną i kreuje się na Zupełnie Inną Matkę, Nowoczesną Mamusię albo Jaka To Ja Jestem Wyrodna, nie mając świadomości, że to, co prezentuje nie jest ani zbuntowane, ani unikalne ani nawet wyrodne smile
        • asia-czu Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 19:06
          No wlasnie zawsze mnie to w niej jakby bawilo/dziwilo.Ani nie jest jakas alternatywna w slowach, dzialaniach ani w odwaznych filmach nie gra..no nic panie, nic wink tyle,ze sie "wylaszczyła" przed 3 laty ale umowmy sie- zgubienie 10 kilo i zmiana stylowy wink to jeszcze nie powod zeby miec sie za buntownika wszechczasow.
          Przy takiej Chylinskiej to ona jest cienki bolek a Chylinska jest 100 razy bardziej wiarygodna i spojna w tym wszystkim.
    • kali_pso kto obstawia, że Lipcowa będzie pełna zrozumienia? 13.01.12, 17:13
      wink
      hehehehhe...w ciemno obstawiam, że Wam sie dostanie za dokopywanie Muszewinkp
      • falka32 Re: kto obstawia, że Lipcowa będzie pełna zrozumi 13.01.12, 17:44
        Ja obstawiam, że Lipcowa wejdzie tutaj specjalnie żeby napisać, ze ją Mucha g... obchodzi big_grin
        • suazi1 Re: kto obstawia, że Lipcowa będzie pełna zrozumi 13.01.12, 17:46
          I jeszcze wklei zdjęcie tego g..., żeby być bardziej wiarygodną wink
      • suazi1 Re: kto obstawia, że Lipcowa będzie pełna zrozumi 13.01.12, 17:45
        Lipcowa??? Przecież ona zawsze jest w opozycji do tego co się pisze, choćby to zgadzało się z jej poglądami. To taki typ, zawsze na przekór innym.
    • suazi1 A która z was też tak nie miała? 13.01.12, 17:43
      Nagle wszystkie takie zdystansowane do własnego dziecka, rozsądne, nie ciumkające, itd...
      • falka32 Re: A która z was też tak nie miała? 13.01.12, 18:03
        Ja tam uważam, ze ciumkanie jest normalne.

Ale jak widzisz, ze ktoś publicznie i zachwytem ciumka o tym, jakie to jego niemowlę jest niezwykłe i jak to się unikalnie budzi albo śpi, to możesz mieć ochotę mu przypomnieć, jak pisał, również publicznie:

"O Matki! Co się z wami dzieje?! Gdzie są te urocze, otwarte na świat dziewczyny, z którymi można było przy kawie godzinami siedzieć i rozmawiać? Gdzie wrażenia z ostatniej wystawy, gdzie refleksje na temat filmu zobaczonego w kinie, gdzie podpowiedź, po jaka książkę warto teraz sięgnąć, czy historie z ostatniej podróży? Mózg wam się zlasował i jest gęstości kaszki manny!" Nie jesteście już atrakcyjne nawet dla swoich partnerów! Boże uchowaj!
        (...)
        "Ale nie znoszę, doprawdy nie lubię rozkochanych w swych pociechach rodziców, dziadków i wujów, którzy poza dzieckiem świata nie widzą. Nie znoszę anegdotek o tym jak Zosia zrobiła to a to, jak Michałek zachował się w przedszkolu i jak Marysi wyrzynają się ząbki! Nie bawią mnie, poza doprawdy nielicznymi, historyjki o odkrywaniu świata przez maluchy. Męczą mnie historie chorób i podejrzenia o różyczkę". (...) "M! Wybacz. Nie dzwonię, nie przyjeżdżam i przestałam się z Tobą przyjaźnić, bo nie mogę już wytrzymać historii o A".
        • deodyma Re: A która z was też tak nie miała? 13.01.12, 18:07
          falka32 napisała:

> Ja tam uważam, ze ciumkanie jest normalne.
          >
          > Ale jak widzisz, ze ktoś publicznie i zachwytem ciumka o tym, jakie to jego nie
          > mowlę jest niezwykłe i jak to się unikalnie budzi albo śpi, to możesz mieć ocho
          > tę mu przypomnieć, jak pisał, również publicznie:

widzisz falka, ona ciumka tylko do swojego dziecka, innych dzieci nie musi nawet lubic.
          i jak juz napisalam, moze specjalnie tak pisac, zeby inni mieli o czym pisac/mowic, jaka ta Mucha jest i w ogole...
          • falka32 Re: A która z was też tak nie miała? 13.01.12, 18:25
            > widzisz falka, ona ciumka tylko do swojego dziecka, innych dzieci nie musi nawe
            > t lubic.

Ona nie ciumka prywatnie DO swojego dziecka (a przynajmniej o tym nie mamy danych i nie o tym jest rozmowa), ale O swoim dziecku na swoim oficjalnym blogu mającym charakter informacji prasowych budujących jej wizerunek. (bo chyba nikt nie sądzi, że on do zwierzeń ma służyć). Ciumka przy pomocy zwrotów, które świadczą o utracie dystansu. Którą to utratę dystansu przez inne kobiety kiedyś krytykowała, biorąc ją za zgłupienie.

> i jak juz napisalam, moze specjalnie tak pisac, zeby inni mieli o czym pisac/mo
            > wic, jaka ta Mucha jest i w ogole...

A ja powtarzam, że mam inne wrażenie i że ona to robi niechcący, bo straciła dystans właśnie, za to nie straciła wysokiego poczucia "cotonieja", więc nie widzi powodu, żeby się nie chwalić takim niezwykłym dzieckiem, co tak niezwykle śpi i nie śpi big_grin
            • suazi1 Re: A która z was też tak nie miała? 13.01.12, 18:41
              I to was tak wk....? Dajcie żyć!
              • falka32 Re: A która z was też tak nie miała? 13.01.12, 18:53
                > I to was tak wk....?

Ja bym to nazwała raczej satysfakcją smile - tego samego rodzaju, co kazała wielu tu obecnym oburzonym przypominać uporczywie i wielokrotnie Lipcowej jej słowa sprzed porodu, włącznie z cytatami smile - ot takie babskie złośliwości, hyhy
    • deodyma Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 18:04
      ona bloga pisze?
      mnie by sie tego czytac nie chcialo a z tego, co tu piszesz, mozna wyjsc z zalozenia, ze kobieta jaja sobie robi, bo wie, ze bedzie sie o n iej mowic/pisac.
      • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 18:15
        Moim zdaniem to nie są jaja, tylko próbuje, stara się, pisać jako wyluzowana nowoczesna mamuśka, ale jej nie wychodzi, bo ją wspomniane PZM dopadło i zatraciła obiektywizm.

Przydałoby się jej poczytać magazyn Bachor, zobaczyłaby, jak się pisze w wyluzowany sposób o macierzyństwie - a w takiej odsłonie byłaby bardziej spójna. Pasowałoby do niej, byłoby zabawne, kontrowersyjne jak trza, nie musiałaby się z niczego tłumaczyć i miałaby okazję "zabłysnąć błyskotliwością". Jak na razie z jej błyskotliwych tekstów okołoporodowych tylko jeden zyskał moje uznanie, że córka się będzie nazywała Mercedes (jak ktoś nie wie, Mucha jest ambasadorką Merca w Polsce) - to było naprawdę dobre. I więcej takich tekstów, mniej ciumkania o Niezwykłej Dziewczynce a będzie Mucha jak nowa.
    • kali_pso Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 18:20

A mnie dziwi jedno- przecież to nudywink Przecież takich jak ona jest więcej- po co jej to, na co?
      Chyba nie wierzy, że ktoś się tym podjara, że ktoś w to uwierzy, że kogoś to zainteresuje jakie miejsca odkrywa Mucha w mieście z dzieckiem...TO JUŻ BYŁO!- w wykonaniu innych gwiazdek
      Kolejny strzał w stopę?
      • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 18:33
        > Chyba nie wierzy, że ktoś się tym podjara, że ktoś w to uwierzy, że kogoś to za
        > interesuje jakie miejsca odkrywa Mucha w mieście z dzieckiem...TO JUŻ BYŁO!- w
        > wykonaniu innych gwiazdek

To akurat jest product placement, za to się płaci smile - tak samo jak wywiad w ostatnim, hmm, Show czy Party, czy może to był Flesz? - który jest na dwie strony, z czego przynajmniej pół strony to reklama sklepu z mebelkami (kilkanaście tysięcy za mebelki, podana cena) włącznie z miniwywiadem z właścicielką, oraz wstawka pr-owa o marce zabawek, których używa Mucha i Angelina Jolie.
      • ledzeppelin3 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 18:35
        IMO wszystko gra. Po Musze można się spodziewać najwyżej przeciętności z wydatnym sileniem się na nieprzecietność. I to otrzymujemy, po raz kolejny.
        Nie, ona nie jest indywidualnością wierzącą w wolność jednostki. Jest przeciętna. Zawsze była. I jako "wyzwolona singielka", i jako mamuska.
        • elf1977 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 17.01.12, 17:08
          Jakoś też nie mogę zrozumieć, dlaczego jest lansowana tak nieciekawa osobowość.
      • gaja78 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 18:54
        kali_pso napisała:

> Chyba nie wierzy, że ktoś się tym podjara, że ktoś w to uwierzy, że kogoś to za
        > interesuje jakie miejsca odkrywa Mucha w mieście z dzieckiem...TO JUŻ BYŁO!- w
        > wykonaniu innych gwiazdek
        > Kolejny strzał w stopę?

IMHO wierzy. Zwykła mania wielkości.
    • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 18:38
      HA! Dzięki Musze mam wątek na 80 wpisów w jedno popołudnie, hurrraaaaa! Z czego większość od tych, których Mucha zupełnie nie obchodzi big_grin
      • suazi1 ależ prosze bardzo ;) 13.01.12, 18:43

• gaja78 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 18:53
      Mucha kiedyś miała zadatki na ciekawą osobę medialną, w pozytywnym znaczeniu. Z czasem zaczęła się robić coraz bardziej nudna. Jak dla mnie ta niegdysiejsza ciekawość była tylko pozą, jej blog jest nudny jak flaki z olejem. Kobieta jara się kocykiem, bo:
      - producent kocyka jej za to zapłacił,
      - nie ma niczego ciekawszego do jarania się.

Tak czy siak - kiepsko to wygląda wink
      • gaja78 he he fachowcy od Make Life Harder 13.01.12, 19:02
        Krótko podsumowali bloga Muchy big_grin

www.facebook.com/MakeLifeHarder
      • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 19:25
        Kobieta jara
        > się kocykiem, bo:
        > - producent kocyka jej za to zapłacił,
        > - nie ma niczego ciekawszego do jarania się.

Gaja, ona się jara kocykiem, bo kocyk jest w jakże wyrodne i kontrowersyjne czaszki smile
        • gaja78 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 19:31
          falka32 napisała:

> Gaja, ona się jara kocykiem, bo kocyk jest w jakże wyrodne i kontrowersyjne cza
          > szki smile
          >

Zauważyłam ten szczyt oryginalności i kontrowersji smile
    • anika772 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 19:04
      Ja też pamiętam te jej komentarzesmile Ale rozumiem, młode toto było, pyskate, to i gadało...
      • ledzeppelin3 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 19:40
        Hehe przeczytałam cały wątek i widzę, że to Polska własnie, nic się nie zmienia- watek jest o tym, że Mucha cacy a Załozycielka Watku ma fobię- czyli emama jaka była, taka jest i basta.
        Duch jednak nie ginie w narodzie...
        A po Musze Wydmusze spodziewać się przeprosin to jakby po Anji Rubik spodziewać się wyznania, ze ma bulimię, a nie zdrowo się odżywiatongue_out
    • black-cat Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 19:42
      Przeczytałam wszystkie wpisy w tym wątku. Uff... Falko, gdyby nie to, że masz dość długą historię forumową pomyślałabym, że nazywasz się Anna Mucha. Dziewięćdziesiąt kilka wpisów i to na jaki temat? Na temat zawartości bloga całkiem atrakcyjnej celebrytki, która robi co może, by jej dobra passa trwała jak najdłużej. A, że aktorka z niej średnia wykorzystuje swoje inne atuty, by potrwać jeszcze w zbiorowej świadomości (w tym oczywiście w świadomości e-matek). Dzisiaj, dzięki Tobie miała dobry dzień, liczba wejść na jej bloga zapewne znacznie wzrosłasmile Więcej takich wątków a kolor i gęstość kupek małej Muchówny będzie nas atakować z wszechobecnych reklam wszelkiej maści szmatławców. Skoro jest popyt... Naprawdę tego chcemy? Ja nie mam ochoty tego czytać, oglądać i słuchać, więc to mój pierwszy i ostatni wpis w tym wątku.
      • falka32 Re: Mózg Muchy zlasował się i jest gęstości kaszk 13.01.12, 20:21
        Falko, gdyby nie to, że masz d
        > ość długą historię forumową pomyślałabym, że nazywasz się Anna Mucha. Dziewięćd
        > ziesiąt kilka wpisów i to na jaki temat? Na temat zawartości bloga całkiem atra
        > kcyjnej celebrytki, która robi co może, by jej dobra passa trwała jak najdłużej

Też jestem zdumiona, to chyba mój najbardziej chodliwy wątek na emamie, jaki kiedykolwiek udało mi się stworzyć big_grin

Więcej takich wątków a kolor i gęstość kupek małej Muchówny będzie nas atak
        > ować z wszechobecnych reklam wszelkiej maści szmatławców. Skoro jest popyt... N
        > aprawdę tego chcemy?

Jakże dramatyczne pytanie na końcu smile - co najmniej, jakby chodziło o wybory prezydenckie. A prawda jest taka, że nawet jak ogłosisz bojkot konsumencki Muchy, to na jej miejsce czekają w kolejce dziesiątki innych gwiazd z kupami i pierwszymi ząbkami swoich pociech, bo rynek nie znosi próżni a produkty dla dzieci gdzieś i jakoś trzeba reklamować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka