mama_gromadki 24.01.12, 23:28 wiadomosci.wp.pl/title,Sosnowiec-6-miesieczne-dziecko-porwane-z-wozka,wid,14195392,wiadomosc.html?ticaid=1dcc8 Straszne ------------- forum.gazeta.pl/forum/f,10034,Inny_Swiat.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 24.01.12, 23:37 Moja teściowa mieszka w pobliżu miejsca, gdzie to niemowlę porwano, Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 24.01.12, 23:42 Moja rodzina też tam mieszka. Jestem w szoku, co to się dzieje. Człowiek myśli że jest bezpieczny, że takie rzeczy dzieją się w filmach czy w Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 24.01.12, 23:43 Jaka to okolica? Szczerze mówiąc trochę dziwnie wygląda opis, matka nie pamięta, ocknęła się jak już było po, a sprawca nieznany? Nie neguję, ale dziwne to jakieś. Chyba że żyje w konflikcie z ojcem dzieckiem i ten chciał je przejąć. Tak czy owak bardzo dziwne, może to kolejna matka po tej z Gdańska którą przerosła opieka? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 24.01.12, 23:51 Na tvn24 dosłyszałam że mógł być konflikt małżeński, więc tak sobie pomyślałam że to by nie było chyba najgorsze, o ile ojciec dziecka go porwał z zamiarem zadbania o nie, zrobienia na złość, cokolwiek byle by nie krzywdzić tego bezbronnego maluszka. No ale po co tak robić? Ciężki temat. Oby się znalazło całe i zdrowe. A tego gnojka to bez względu czy to porachunki małżeńskie czy co innego, odpowiednio bym potraktowała! Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 01:39 > Szczerze mówiąc trochę dziwnie wygląda opis, matka nie pamięta, ocknęła się jak > już było po, a sprawca nieznany? Nie neguję, ale dziwne to jakieś. Ale co dziwne? Wystarczy, że dostała w łeb od tyłu, nie widziała napastnika, straciła przytomność. Ty byc cos pamiętała w takiej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 10:54 Tak dziwne i w świetle nowych wiadomości raczej miałam rację co do moich podejrzeń: "Początkowo policja twierdziła, że idącą z wózkiem 22-letnią matkę niemowlęcia ktoś zaatakował. Teraz wiadomo już, że napadu nie było, a kobieta z niewyjaśnionych powodów straciła przytomność. Kiedy się ocknęła córeczki nie było już w wózku. Policji nie udało się jej wczoraj przesłuchać. Podczas krótkiej rozmowy kobieta twierdziła jednak, że szła z dziewczynką do mamy, potem, że do pracy. Kiedy jednak okazało się, że jest bezrobotna, powiedziała, że właśnie szła szukać pracy. - To dziwne, ale to może być efekt głębokiego szoku - mówi jeden z oficerów policji. Kobieta twierdzi, że nie pamięta, dlaczego upadła, nie widziała też nikogo przy wózku." Odpowiedz Link Zgłoś
policjawkrainieczarow Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 21:36 nie wiem, czy to takie dziwne, przeciez przy urazach glowy (a nawet, jesli jej nikt nie przyłożył, tylko z innego powodu stracila przytomnośc, to chcąc nie chcąc walnęła głową o glebę?) nierzadko "RAM" sie idzie paśc i nie pamięta się, co sie dzialo na krótko przed wypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Porwano niemowlę 24.01.12, 23:43 Mam nadzieje ze odnajdzie sie jak najszybciej cale i zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 24.01.12, 23:52 Okolica spokojna; mieszkałam tam parę lat. Wokół niskie bloki i wieżowce. W pobliżu płynie rzeka... Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 06:19 Myślę że będą weryfikować wersję matki bo dziwnie brzmi, bez względu na wszystko mam nadzieje ze się znajdzie całe i zdrowe, Odpowiedz Link Zgłoś
mamuniaolunia Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 08:36 Niestety w wiekszości przypadków "porwań" okazuje się, że to rodzic zrobił krzywdę dziecku. Oby w tym przypadku było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
rafaleczka Re: Porwano niemowlę 03.02.12, 10:12 > Niestety w wiekszości przypadków "porwań" okazuje się, że to rodzic zrobił krzy > wdę dziecku. Oby w tym przypadku było inaczej. niestety, potwierdziło się Twoje przypuszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Aktualizacja 25.01.12, 08:44 katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11026929,Policja_przeczesuje_Sosnowiec_w_poszukiwaniu_niemowlaka.html Żeby się tylko nie okazało, że to efekt depresji poporodowej... Odpowiedz Link Zgłoś
anka_cyganka35 Re: Aktualizacja 25.01.12, 10:41 no dziwne to jakies wszytsko.... Odpowiedz Link Zgłoś
gupia_rzona Re: Aktualizacja 25.01.12, 10:55 dla mnie to wszystko jest strasznie szemrane. Straciła przytomność nie wiadomo czemu, nie wie gdzie szła... ja mam tylko nadzieję, że temu dziecku nic nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 10:46 Mamusia coś się zaczyna plątać w zeznaniach Napadu podobno nie było tylko straciła przytomność z niewyjaśnionych przyczyn... A poza tym, zginął kocyk i kolorowe misie ... To ktoś miał czas, żeby jeszcze myśleć o zabraniu miśków ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 10:49 Kocyk w kolorowe misie, a nie kocyk i misie. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 10:49 > A poza tym, zginął kocyk i kolorowe misie ... To ktoś miał czas, żeby jeszcze m > yśleć o zabraniu miśków ??? Kocyk był w misie, więc misie zabrał razem z kocykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 11:26 Ok, sorry, źle przeczytałam A tak wogóle to nie mogą zamieścić zdjęcia tego dziecka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka78 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 11:42 kontakt24.tvn.pl/temat,napad-na-kobiete-porwano-dziecko,170779.html tam w komentarzach jest link do zdjęcia dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 10:55 Podejrzanie to wygląda. Są świadkowie tej utraty przytomności? Może ktoś uznał, że rodzice nie zasługują na dziecko, skorą są bezrobotni? Stawiam na którąś ematkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 11:07 nastepna mamusia miala odsc rodzicielstwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 11:34 Smutne, szkoda że nikt nie pomaga takim ludziom "zanim", żal dzieciaka Nie wierzę żeby był uprowadzony (więc jednak z dużą szansą bycia zdrowym i żywym mimo wszystko) Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 11:41 matka zeznała, że szła do pracy i ktoś ja napadł potem sie okazało, że napadu nie było a ona sama jest bezrobotna mało optymistycznie to wygląda wg mnie - dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:49 też niestety boję się, że historia z porwaniem może być alibi dla matki zmęczonej macierzyństwem. Oby nie Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 12:02 Takie myśli się nasuwają.. wiadomo, okazja czyni złodzieja, ale żeby jedynym swiadkiem utraty przytomności był psychol, który porwie dziecko z wózka - nawiasem mówiąc - z wózkiem byłoby mu łatwiej dać nogę.. Oby to moje dywagacje. nie lubię pustych głów, pustych słów i pustych butelek Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 11:39 Straszne. Trudno mi w to uwierzyć, mimo to mam nadzieję, że dziewczynka znajdzie się cała i zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 11:55 zAstanawia mnie jedno.Teraz jest pełno kamer na ulicach.Tam nie było? No oki jak nie było.To co kobita zemdlała i co?Nikt tamtędy nie chodzi?Leżała i co?Nikt jej nie znalazł?Zemdlała,"poleżała",ocknęła i się i sama wstała?Nikt nie widział leżącej kobiety obok wózka? Wszystko to jakieś,takieś Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:51 Kamer pewnie nie było. Mówią, że to centrum miasta, ale jak dla mnie miejsce znajduje się w pobliżu centrum. Zwykła ulica, sklepy zaczynają się dalej, po obu stronach bloki... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 18:36 Ludzie mijali leżącą kobietę. Uważali że pijana. Tak mówią w radio. Taka znieczulica u nas? Nawet jakby leżała jakaś pijana kobieta a obok by stał wózek z dzieckiem, czy bez to chyba należy zareagować. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 18:45 Mnie sie zdarzalo regularnie widywac lezaca pania z wozkiem dzieciecym, tyle ze pani owa byla alkoholiczka z sypiacej sie kamienicy, ktora spedzala dnie chodzac po okolicy i zbierajac do wozka rozne roznosci, robiac zakupy itp. Raz czy drugi czlowiek zareagowal, a potem juz sie przyzwyczajal, ze pani sie tak poklada tu i tam. Jesli matka dziewczynki (i wozek) wygladala niezamoznie, scena nie nosila sladow przemocy, a okolica byla sprzyjajaca tzw. kolorytowi, to masa ludzi mogla tak pomyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 18:52 Sorki ale jeśli to prawda co mówiła kobieta w radio, że zobaczyła leżącą kobietę, obok wózek a okrycie z wózka rzucone obok. No sorki to raczej wygląda niepokojąco. Babka leży, wózek rozbebeszony, w środku nie ma dziecka. Jeśli to prawda powtarzam to dla mnie to się nazywa znieczulica. Dopiero ta co to mówiła w radio zareagowała. Nie porównałabym zbieraczki złomu do kobiety z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 19:04 cherry.coke napisała: > Mnie sie zdarzalo regularnie widywac lezaca pania z wozkiem dzieciecym, tyle ze > pani owa byla alkoholiczka z sypiacej sie kamienicy, ktora spedzala dnie chodz > ac po okolicy i zbierajac do wozka rozne roznosci, robiac zakupy itp. Raz czy d > rugi czlowiek zareagowal, a potem juz sie przyzwyczajal, ze pani sie tak poklad > a tu i tam. Jesli matka dziewczynki (i wozek) wygladala niezamoznie, scena nie > nosila sladow przemocy, a okolica byla sprzyjajaca tzw. kolorytowi, to masa lud > zi mogla tak pomyslec. No sorry, ale ta konkretna matka chyba nie była znana z pokładania się tu i tam. Też się często natykam na leżących na trawniku meneli, ale kurde podejście bliżej, zagadanie do delikwenta, sprawdzenie czy oddycha i obwąchanie, czy śmierdzi alkoholem, nie kosztuje wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 21:42 cherry.coke napisała: . Jesli matka dziewczynki (i wozek) wygladala niezamoznie, scena nie > nosila sladow przemocy, a okolica byla sprzyjajaca tzw. kolorytowi, to masa lud > zi mogla tak pomyslec. 1. Matka dziewczynki nie wyglądała niezamożnie 2. Wózek (pokazany w tv) nie sprawiał wrażenia, że był używany do przewożenia złomu 3. Okolica zupełnie normalna, NIE sprzyjająca tzw. kolorytowi. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 19:37 Będąc w 9 miesiącu ciąży, radośnie drepcząc w klapkach, potknęłam się na chodniku i upadłam. Dobrych kilka minut nie mogłam się podnieść, podpierając się jedynie rękami. Nikt do mnie nie podszedł, nikt nie pomógł wstać. Środek miasta wojewódzkiego, ruchliwa ulica. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 09:50 Współczuję. Jednak w większości przypadków ludzie jednak reagują, kiedyś byłam świadkiem jak menel (wyglądał na bezdomnego) o kulach się wywrócił (okolica ruchliwa - okolice hali targowej, przystanki tramwajowe i autobusowe), menel miał ambicję sam się podnieść, ale cały czas podchodzili do niego ludzie chcący mu pomoc, on odmawiał i po pewnym czasie sam faktycznie wstał. Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Chyba jednak nie porwano 25.01.12, 11:52 mama_gromadki napisała: > Porwano niemowlę Chyba jednak nie porwano. Wygląda to raczej na bezradność biednej bezrobotnej kobiety nie mającej oparcia w rodzinie - ani materialnego, ani życiowego. Kobieta lat 22, matka półrocznego dziecka, najpierw mówi, że szła do swojej matki, potem, że do pracy (czyli pewnie jej matka zeznała, że nie utrzymuje z nią kontaktów i nie spodziewał się wizyty) - ale zapomniała, że istnieje urlop macierzyński, więc nawet gdyby stałą pracę miała, to pracodawca i tak by się jej nie spodziewał, potem, że właśnie szła szukać pracy (z małym dzieckiem w wózku - już widzę tych potencjalnych pracodawców walczących zawzięcie miedzy sobą o zatrudnienie matki półrocznego dziecka). Nie wie, w jaki sposób straciła przytomność. Przykro to pisać, ale raczej powinni szybko kamerą termowizyjną sprawdzić wszystkie zarośla. Póki mała jeszcze żyje. Zima wprawdzie lekka, ale nie dla dziecka na wiele godzin zostawionego samemu sobie, tylko w skafanderku spacerowym i kocyku. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Chyba jednak nie porwano 25.01.12, 11:54 Obawiam się, że masz rację. Gdyby została porwana, jej szanse byłyby większe. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Chyba jednak nie porwano 25.01.12, 11:58 No własnie.Wolała bym ,żebyś się myliła,ale....Niestety.Za dużo kombinacji ze strony matki Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Chyba jednak nie porwano 25.01.12, 12:01 W Polsce dzieci się nie porywa, za wyjątkiem sytuacji gdy jest konflikt na tle matka-ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaczek1234 Re: Chyba jednak nie porwano 25.01.12, 12:06 Być może w momencie gdy straciła przytomność dziecka już dawno nie miała w wózku, tak to wygląda albo z szoku mówi dziwne rzeczy, jednak obawiam się , że to nie porwanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Chyba jednak nie porwano 25.01.12, 12:15 Ponoć niedaleko płynie rzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Re: Chyba jednak nie porwano 25.01.12, 12:19 lelija05 napisała: > Ponoć niedaleko płynie rzeka. To gorzej. W wiklinowy koszyczek jej raczej nie włożyła. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Chyba jednak nie porwano 25.01.12, 18:37 Nie wierzę w tą teorię. Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag zdjęcia 25.01.12, 12:10 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11026929,Policja_przeczesuje_Sosnowiec_w_poszukiwaniu_niemowlaka.html?lokale=szczecin śliczna dziewczynka! Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: zdjęcia 25.01.12, 12:16 zdjęcia były i się zmyły... bez sensu, powinny być teraz wszędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: zdjęcia 25.01.12, 12:42 Tak wierzę w tego "wysokiego szczupłego mężczyznę w białej kurtce" jak w Yeti... Zapytać matki gdzie zakopała (wywaliła) niemowlę. Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 12:45 Po godzinie 18:00 szla szukac pracy z dzieckiem w wozku? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:02 Tu jest profil ojca dziewczynki w którym prosi o pomoc. Podaję dalej. www.facebook.com/profile.php?id=100002552474539&sk=wall Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:07 Mnie jeszcze przyszła na myśl ciąża "zamawiana". Odpowiedz Link Zgłoś
loverosa Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:11 Czemu nie wierzycie,że to może być prawda? Dlaczego zakładacie najgorsze scenariusze? Nie sądzę,by rodzice zrobili to jawnie dla pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:15 Ktoś tu pisał o pieniądzach? Ja raczej stawiam na jakieś zaburzenia matki - przyznacie, że najpierw napad i rysopis sprawcy, potem okazuje się że żadnego napadu nie było, to trochę podejrzanie brzmi. Utratę przytomności rozumiem, ale nie wierzę, że nikt nie zwrócił uwagi na kobietę leżącą bez przytomności obok wózka, pustego lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś
loverosa Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:24 Kobieta po ogłuszeniu upadła na ziemię i po 10 minutach znalazła ją sąsiadka,po czym wezwała pogotowie ,dziewczynki nie było w wózku,matka jest na silnych lekach. To straszne co się dzieje ... Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 21:44 andaba napisała: prz > yznacie, że najpierw napad i rysopis sprawcy, potem okazuje się że żadnego napa > du nie było, to trochę podejrzanie brzmi. Ale słychac w mediach,że jednak miała ślad po uderzeniu w głowę? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:24 loverosa napisała: > Czemu nie wierzycie,że to może być prawda? Ze względu na ciągłe mieszanie się w zeznaniach, czyli kilkukrotne już kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
loverosa Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:25 izabellaz1 napisała: > loverosa napisała: > > > Czemu nie wierzycie,że to może być prawda? > > Ze względu na ciągłe mieszanie się w zeznaniach, czyli kilkukrotne już kłamstwo > . > > A może to media przekręcają fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:35 loverosa napisała: > A może to media przekręcają fakty? Może. Na własne oczy zeznań nie widziałam. Chociaż niby to co piszą, to jakieś tam notki policyjne więc nie wiem czy pozwoliliby sobie na taką dowolność, czy bajkopisarstwo. Ale nie powinno się wyłączać matki z kręgu podejrzanych. Tak na wszelki wypadek dobrze byłoby mieć ją pod obserwacją. Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaczek1234 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:31 Gdyby była napadnięta, ślad od uderzenia w tył głowy by był, bez względu na to co zeznała matka. Napisane jednak jest, że nie została uderzona w tył głowy. To coś nieprawdę mówi , być może jest w szoku ale żeby aż tak nie wiedzieć po co się szło i gdzie?. Zemdleć mogła po fakcie ze strachu a nie w trakcie , w trakcie to ja jako matka walczyłabym z całych sił z napastnikiem by mi dziecka nie wyrwał, nie tak łatwo wyciągnąć w biegu dziecko z wózka, łatwiej byłoby chyba wyrwać ten wózek z dzieckiem i gdzieś porzucić. No i nikt tego nie widział? Ludzie jak zwykle boją się mówić. Nie mówię, że faktycznie może być to porwanie ale nie można wykluczyć innej wersji,zwłaszcza,że to młoda matka bez pracy , bez pomocy ze strony matki, napisane , że nie rozmawiają ze sobą i bez pomocy ojca dziecka. Smutne ale i taką wersję muszą przyjąć Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:44 Więcej dowiecie się z tv. Słuchałam właśnie co miała do powiedzenia teściowa tej matki i ojciec dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:49 To sprawdź może na stronie tvn24 może udostępnili materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 15:12 W tv powiedział lekarz pogotowia, że matka ma ślad po uderzeniu w okolicach potylicy. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 17:57 Wcześnie na Gazecie podali, że nie znaleziono żadnych obrażeń. Kto ściemnia? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 21:52 Podejrzewam, że nikt nie ściemnia, tylko nadinterpretuje. Dziennikarz usłyszał, że matka wyszła do domu, bo jej nic nie jest i przerobił "nic nie jest" na "nie ma obrażeń", a jego kolega po fachu "nie ma obrażeń" na "nie było ataku". Odpowiedz Link Zgłoś
sotto_voce Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:57 A poza tym po ataku np. paralizatorem elektrycznym nie ma śladów (chyba że od upadku). Osoba w szoku ma prawo przez pewien czas gadać kompletne głupoty. Dziennikarzom zależy, żeby sprawa miała drugie dno, bo się lepiej sprzedaje. A dziecko ładne, zdrowe, już odchowane i interaktywne, jak to półroczniak - moim zdaniem skrzywdzenie takiego dziecka przez matkę bez nałogów jest mało prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:27 Niestety mam fatalne przeczucia, ale mam nadzieję, że Madzia się znajdzie, cała i zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:31 Ja z innej beczki. jak nie miała dziecka to czytałam sobie o tragediach z dziećmi w roli głównej i nawet brew mi nie drgnęła. A teraz ... a jak zobaczyłam zdjęcie dziecka to rzygać mi się zachciało ze stresu i pot mnie oblał. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 13:57 Dziwi mnie info, że rzecz się wydarzyła na Legionów i naprzeciw sądu jednocześnie. Jeśli rzeczywiście TAM coś się wydarzyło, to musi to być miejsce skrótu od Legionów do 1-go Maja (naprzeciw sądu), który dochodzi do ... Przemszy. A konkretnie mostu nad nią. Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaczek1234 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 14:06 Według filmiku rodzice dziecka jednak są razem. Mieszkają razem. Więc jaki konflikt rodzinny.?Jak widać każdy pisze co che . Miejmy nadzieję , że nie skończy się to tragicznie dla tego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 15:16 Ja mam tak samo Mynia jakoś człowiek się uwrażliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 09:52 To widać jesteś mało empatyczna, ja nie muszę mieć dziecko/być osobą w starszym wieku aby było mi żal krzywdzony dzieci czy starych osób. Kwestia empatii (braku empatii) a nie posiadania lub nie dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 15:08 plakac mi sie chce. Oby malutka znalazła sie cała i zdrowa Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Nie musiała oberwać w głowę, by stracić przytomnoś 25.01.12, 15:18 Nie musiała oberwać w głowę, by stracić przytomność i pamięć: hwww.youtube.com/watch?v=oJQSGfFSDj8&feature=related Inna metoda to np. złapać kogoś za nadgarstek. Tylko kto miałby porywać im dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Nie musiała oberwać w głowę, by stracić przyt 25.01.12, 15:50 Myslisz że trudno znaleźć chetnych na zdrowe białe niemowlę? To tylko kwestia ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Nie musiała oberwać w głowę, by stracić przyt 25.01.12, 17:56 Są kobiety, które dobrowolnie by sprzedały dziecko za konkretną kasę, po co porywać narażając się na zainteresowanie mediów skoro można znaleźć kobietę, która sama odda za daną kwotę? Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 15:45 no proszę...wspaniałe ematki w akcji. Temat dziś omawiany to niewątpliwa tragedia dla rodziców małej Madzi. Kobieta w szoku niezdolna stwierdzić co się stało, wie tylko ,że nie ma jej córki a niedawno była. Ile z Was byłoby w stanie w takiej sytuacji skupić się na szczegółach? Ile z Was byłoby w stanie podać przyczynę utraty świadomości? Ile z Was pytam? Osądziłyście matkę dziewczynki zanim jeszcze cokolwiek wiadomo. Nie twierdzę ,że być może nie macie racji, ale do jasnej cholery czy nie możecie poczekać do wyjaśnienia tej sprawy??? Wyrzygać się na forum można zawsze. Wstyd mi za Was naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 15:50 To dlatego ze każdy jakoś to przezywa,a że są skojarzenia jakie są to niestety, wiadomo co się ostatnio zdarzało Mnie bardzo martwi ten absolutny brak śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 16:43 >Ile z Was byłoby w stanie w takiej sytuacji skupić się na szczegółach? Że się ma pracę albo się nie ma pracy, to chyba nie jest szczegół? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 16:52 No tak ale czy słyszeliśmy to z ust matki dziecka? Czy od redaktorów? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 18:28 proste kończy jej się macierzyński i umowa z firmą więc szuka nowej pracy do starej mogła iść aby załatwić jakieś kadrowe sprawy a jednocześnie może gdzieś zaszła albo miała zajść - np do sklepu - aby spytać się o jakąś pracę z ogłoszenia poza tym ktoś po uderzeniu w głowę, w tak tragicznej chwili wstaje jak nic i bez chwili zastanowienia relacjonuje wszystko od a do z, z dokładnymi szczegółami jasne.... mam nadzieję, że się nie mylę i ta kobieta nie jest w to wplątana i widzę potem założony odzielny wątek, gdzie te co zgnoiły kobietę przepraszają ją jak szybko niektórzy potrafią innych ocenić, pewnie wtedy czują się lepsi Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaczek1234 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 18:43 Wiesz jeśli niemowlę zostało porwane to pewnie już jest gdzieś daleko i prędko się nie dowiemy prawdy Mam nadzieję że znajdzie się całe i zdrowe ale wszyscy mamy świadomość jak wyglądają takie zaginięcia i jak wiele ludzi się odnajduje a co mówić niemowląt. Miejmy nadzieję , że wcześniejsze nasze przypuszczenia nie są prawdziwe i ta dziewczynka się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Porwano niemowlę 30.01.12, 14:58 redheadfreaq napisała: > >Ile z Was byłoby w stanie w takiej sytuacji skupić się na szczegółach? > > Że się ma pracę albo się nie ma pracy, to chyba nie jest szczegół? rzeczywiście to najwięcej wnosi do sprawy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 16:50 Ja bardzo współczuję rodzicom porwanej dziewczynki. W radiu usłyszałam wypowiedź jednej z pań która była na miejscu tego zdarzenia tuż po porwaniu i mówiła że kobieta leżała na chodniku, wózek był pusty a okrycie z wózka leżało obok. Mogło to być porwanie przez osobę chorą psychicznie, psychopatę czy jak ktoś pisał tutaj na zlecenie sprzedaży. Jedyne co nam pozostaje to czekać i mieć nadzieję że malutka żyje i zostanie odnaleziona. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 18:15 Nie odróżniasz osądzania od przypuszczeń/snucia domniemań? Gdyby nie było różnicy to np. policję śledczą można byłoby od razu nazwać sądem? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 19:24 Skąd wiesz, że żadna nie jest? A te które nie są wyobraźnię też mają Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Porwano niemowlę 30.01.12, 14:57 joann_80 napisała: > no proszę...wspaniałe ematki w akcji. Temat dziś omawiany to niewątpliwa traged > ia dla rodziców małej Madzi. Kobieta w szoku niezdolna stwierdzić co się stało, > wie tylko ,że nie ma jej córki a niedawno była. Ile z Was byłoby w stanie w ta > kiej sytuacji skupić się na szczegółach? Ile z Was byłoby w stanie podać przycz > ynę utraty świadomości? Ile z Was pytam? Osądziłyście matkę dziewczynki zanim j > eszcze cokolwiek wiadomo. Nie twierdzę ,że być może nie macie racji, ale do jas > nej cholery czy nie możecie poczekać do wyjaśnienia tej sprawy??? Wyrzygać się > na forum można zawsze. Wstyd mi za Was naprawdę napisalas to co ja chcialam napisac, a nie umialam tego ujac !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Porwano niemowlę 30.01.12, 22:05 Mi zaginela mama. Wbrew pozorom czlowiek umie sie skupic na choleernych detalach, na minutach doslownie i potrafi odtworzyc tak malenkie detale, ze az zadziwiajace. Oczywiscie nei po ilus tam miesiacach, ale w momencie pierwszych zeznan. I mowie to z wlasnego doswiadczenia. Oczywiscie nie wiem jak to jest, gdy zaginei wlasne dziecko. Mi zaginela tylko (albo az) mama. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 18:17 Mnie coś w tym wszystkim nie gra, to porwanie jakieś takie niewiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
loverosa Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 22:40 W kraju i czasach jakich żyjemy to wszystko jest możliwe,szkoda malutkiej Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 22:48 loverosa napisała: > W kraju i czasach jakich żyjemy to wszystko jest możliwe, co ty piep%$#@^szysz??? czy u nas masowo dzieci porywają? szkoda malutkiej bardzo szkoda, śliczne wesołe dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 23:54 Jakbym usłyszała historię, że ktoś zupełnie obcy podszedł do wózka, wyjął dziecko i upuścił/ rzucił na ulicę, też uznałabym za wyssane z palca. A stało się parę lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles przyklejone 25.01.12, 22:52 I jak tu wyjść z dziećmi na ulicę? lidia341 25.01.12, 21:01 Słyszeliście o porwaniu małej Magdy w Sosnowcu? Nie długo to będzie strach wyjść na spacer z dziećmi. Do czego to doprowadzi? -------------------------- * Re: I jak tu wyjść z dziećmi na ulicę? grzalka 25.01.12, 21:02 apokalipsa --------------- Re: I jak tu wyjść z dziećmi na ulicę? kotka.zielonooka 25.01.12, 21:37 Z dziecmi nie wychodzić - niech bachory kisną w domu, a na spacery wychodzić z pitbulami i amstafami bez kagańców!smile o! ---------------------- Re: I jak tu wyjść z dziećmi na ulicę? thorgalla 25.01.12, 21:42 Siejesz panikę jakby po raz w historii świata dziecko porwano. --------------------- * Re: I jak tu wyjść z dziećmi na ulicę? crises 25.01.12, 22:07 Jeśli też potrafisz określić, czy zasłabłaś czy oberwałaś w łeb, ani spójnie zeznawać, dokąd szłaś, to może rzeczywiście bezpieczniej będzie, jak nie będziesz wychodzić na ulicę. --------------------------------- o Re: I jak tu wyjść z dziećmi na ulicę? lidia341 25.01.12, 22:23 nie no chyba przesadasmile A co udawała ta matka? ----------------------------- + Re: I jak tu wyjść z dziećmi na ulicę? lucadimontezemolo 25.01.12, 22:47 Zamknij się w domu i nie wychodź!!Nie dość że dziecko Ci mogą porwać, to jeszcze zboczeniec na każdym rogu czyha co by swój interes prezentować, cegła (lub inny sopel) może na głowę spaść, pijani kierowcy od rano do wieczora po chodnikach jeżdżą, terroryści objuczeni kilogramami środków wybuchowych krążą po ulicach w celu autodetonacji, nie wspominając o koszmarnym zanieczyszczeniu środowiska (lepiej nie wdychać tego g....). Aha i pod żadnym pozorem nie idź z dziećmi do centrum handlowego, bo tam masowo, mówię Ci, masowo porywa się dzieci (no wiesz, organy wycinają). Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: przyklejone 26.01.12, 09:54 >crises Jeśli też potrafisz określić, czy zasłabłaś czy oberwałaś w łeb, ani spójnie zeznawać, dokąd szłaś, to może rzeczywiście bezpieczniej będzie, jak nie będziesz wychodzić na ulicę. Dobre Odpowiedz Link Zgłoś
parowkowa Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 23:35 Nie porwano tylko mamusia "zaslabla" a w tym czaie dziecko "zniklo". Znajda je zapewne w rzece gdzie "wpadlo" gdy mamusia byla "nieprzytomna" Sosnowiec + 22 latka bez kasy ale z niechcianym dzieciakiem = "uprowadzenie" Naprawde, teoria ze ktos to dziecko porwal, to ta lepsza teoria Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 23:39 heh, też się zastanawiam, czy kręgu podejrzanych nie należałoby zacieśnić do najbliższych dziecka oby dziecku się nic nie stało i się odnalazło i obym jednak nie miała racji... Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 23:43 parowkowa napisała: > Nie porwano tylko mamusia "zaslabla" a w tym czaie dziecko "zniklo". > Znajda je zapewne w rzece gdzie "wpadlo" gdy mamusia byla "nieprzytomna" > Sosnowiec + 22 latka bez kasy ale z niechcianym dzieciakiem = "uprowadzenie" > Naprawde, teoria ze ktos to dziecko porwal, to ta lepsza teoria W szczecinie pewnie miałaby 15 lat + chciane dziecko + full kasy. Oj oplerkowo, oplerkowo... Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: Porwano niemowlę 25.01.12, 23:55 Kurcze, od razu co poniektóre ematki oskarżają matkę, że dziecko pewnie utopiła, zabiła itp. itd.. Ja współczuję tej kobiecie, nie wyobrażam sobie nawet, co teraz musi czuć. Najgorsze jest to, że ciężko odnaleźć uprowadzonych ludzi, nawet dorosłych czy młodzież, a co dopiero niemowlęta. Ale to podejrzewanie matki z góry jest dziwne, i co najmniej zwyczajnie chamskie . Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 00:00 jjod, nie, tylko statystyki policyjne dowodzą, że po prostu najczęściej sprawcami są znajomi/bliscy ofiar i tak, naprawdę modlę się, żeby dzieciak szybko się odnalazł i żebym nie miała racji Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 00:10 Co nie znaczy, że jest tak w każdym przypadku. Statystyki dużo rzeczy mówią, a rzeczywistość często bywa inna. I wierzę, mam nadzieję, że tak jest w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 00:19 oczywiście dlatego trzymam kciuki, żeby się okazało, że dziecko całe i zdrowe, i że to nikt z rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 01:00 rodzice dziecka sa normalnymi młodymi ludzmi pobrali sie niedawno oglądałam zdjęcia na fb i nk widac że szczęśliwi i sie kochają,oczekiwali z utęsknieniem na dziecko,Madzia to wczesniaczek jak możecie tak oczerniać??? na podstawie czego??? (( Boże gdzie to dziecko jest((( o 18 wieczorem nie można sie już czuc bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 01:04 Bezpiecznie nie można się też czuć we własnym domu, bo może Ci sufit spaść na głowę, lub będzie wybuch gazu. A tego oczerniania matki też nie rozumiem. Ale niektórzy lepiej się czują, oczerniając. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 01:09 no racja,tylko człowiek zaczyna juz schizować... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 01:15 ależ nikt nie oczernia nikt nie powiedział, że to na pewno matka ale nigdy nie możesz mieć pewności, od tego są odpowiednie służby, żeby zbadać każdy trop poza tym fotografia niewiele mówi o człowieku człowiek z depresją też jest w stanie ustawić się do fotografii i wyglądać na w miarę zadowolonego Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 01:21 dodam, że zachowanie matki też jest niepokojące tak, to może być szok ale dla mnie niepokojące i do sprawdzenia na pewno byłyby te dziwne zeznania matki bo coś się ewidentnie nie klei... ewentualnie pismaki dały ciała i poprzeinaczały Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 13:52 a T dzieci masz yenna? bo gdyby mi porwano córkę, to bym sie zamieniła w słup soli. i prawdopodobnie nic bym nie była w stanie powiedzieć. albo doznałabym natychmiastowego pomieszania zmysłów (reakcja obronna organizmu na szok) i gadałabym od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 14:01 ale oczywiscie, że mam i oczywiscie, że dopuszczam możliwość bełkocenia z szoku jednak uwazam, że każdy trop należy sprawdzic poza tym matka raczej sama się nie uderzyła w tył głowy, więc odszczekuję, że może matka Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 01:25 Mówisz o depresji czy depresji poporodowej? Bo jeżeli o depresji, to ja bym musiała dużo złego zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 01:29 jjod, sama leczę depresję ale jesli się nie leczy depresję to można naprawdę głupot nawyczyniać pod wpływem choroby Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 01:29 i depresja poporodowa to nadal depresja Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 01:33 Nawet jeżeli okazałoby się, że to matka zrobiła (w co ja osobiście nie wierzę), i np. okazałoby się przy okazji, że jej problem to depresja, to ludzie i tak ją zgnoją z góry na dół. Mentalność Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 01:44 jjod, ale chyba zgodzisz się, ze nalezy zbadac wszystkie tropy, nawet te najbardziej absurdalne? i, ponieważ są nieścislości w zeznaniach matki (bardzo plątała się w zeznaniach) matkę też należy sprawdzić? należy, bo trzeba ustalić, co stało się dziecku, prawda? dobro tego konkretnego dziecka i chęć wyjaśnienia sprawy i odnalezienia malutkiej powinna być najwyzszym celem w tej sytuacji i oczywiscie - wymiar sprawiedliwosci ma dzialac jak należy i poki nie zostanie udowodniona wina to rodzice niewinni Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 01:52 Przepraszam za pyt. z innej beczki, ale gdzie się leczysz (bo piszesz o leczeniu depresji)? Na dobrego specjalistę trafiłaś, szybko? Możesz odpisać w prywatnej wiadomości, jak nie chcesz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 01:58 nie, no spoko do tej pory u lekarza POZ ale od nowego roku do wypisania lekow przez lekarza POZ trzeba orzeczenia od psychiatrologa to się wybieram za 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 09:39 Ufff... Po wątkach o nauczycielach miałam jakieś podejrzenia, ale widzę że to tylko efekt brania leków. Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 10:20 yenna_m napisała: > ale od nowego roku do wypisania lekow przez lekarza POZ trzeba orzeczenia od psychiatrologa > to się wybieram za 2 tygodnie kogo psychiatrologa???? mam nadz ze to skrot myslowy ..bo inaczej "zle" o tobie mysle Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 10:42 no a niby co to ma być? ej, czy Ty aby nie pomyślałaś, że nie wiem, jak się lekarz nazywa? oj, teraz to ja o Tobie niezbyt dobrze myślę (dla pocieszenia powiem, że czasami chodzę nawet do dupologa i zgaduj, jaka to specjalizacja ) Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 09:31 W pewnych chwilach wypadałoby się zamknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 09:45 Zagranicą bardzo delikatnie reagują na wieść o dziecku zabitym przez matkę? A może w ogóle nie komentują? Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 10:00 We Wloszech nie widze pietnowania takich matek a ludzie sie chorobliwie interesuja, upajaja sie takimi sprawami. A media upajaja sie mogac zapodac nowe info, spekulacje. Niektore przypadki sa miesiacami , co ja pisze! latami przez media obrabiane na 3 kanalach rownoczesnie, z 5 ekspertami w studio, ktorzy tylko z omawiania powyzszych przypadkow zyja. Jedno morderstwo sprzed dwoch lat zasluzylo sobie nawet na miano reality show, matka zaginionej dziewczynki na wizji dowiedziala sie ze znalezli trupa. To taki dowod na chorobliwe zainteresowanie wloskiego spoleczenstwa i mediow czarna kronika. No ale akurat z matkam, ktore zabily dziecko jakos sie ochodza delikatniej i tlumacza depresja. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 10:39 gazeta_mi_placi napisała: > Zagranicą bardzo delikatnie reagują na wieść o dziecku zabitym przez matkę? A m > oże w ogóle nie komentują? Ciekawe pytanie gazet. Nie przypominam sobie zadnego przypadku naglosnionego zabojstwa dziecka przez matke w ostatnich latach. Byl przypadek zabojstwa dwoch coreczek przez ojca, ktory tez popelnil samobojstwo. Pisano o tym raczej w tonie wspolczucia i szacunku dla ofiar, nawet tabloidy uderzyly w ton "biedne dzieci na szkolnych zdjeciach" niz "przeklety morderca rodziny". Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 10:50 Pisano o tym raczej w tonie > wspolczucia i szacunku dla ofiar, nawet tabloidy uderzyly w ton "biedne dzieci Otoz to, we Wloszech ten przypadek tez byl bardzo szeroko komentowany (matka tych blizniaczek jest Wloszka) ale nikt sie nie wyzywal na tym ojcu. Byla tez matka ktoira utopila dziecko i opinia nie krzyczala o niej "morderczyni", juz predzej krytykowano rodzine, ktora wiedziala o depresji i odrzuceniu dziecka a jednak powierzala jej to dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 11:42 A to chyba inny przypadek, bo w tym, ktory pamietam coreczki byly w roznym wieku, a matka byla Irlandka. Tragedia byla skutkiem depresji ojca; to tez moze byc przyczyna stonowanych opisow takich zdarzen, bo w ostatnich latach duzo sie tu pracuje nad poprawa swiadomosci spolecznej w aspekcie depresji, samobojstwa itp. Recesja niestety przyniosla wiele ich przypadkow. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 11:56 To rzeczywiscie inny. Myslalam, ze chodzilo ci o te blizniaczki uprowadzone przez ojca w Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 12:17 A w ogole dalas mi do myslenia, bo faktycznie nie pamietam tu przypadku zabicia dzieci przez matke, natomiast przez ojcow pamietam co najmniej dwa czy trzy glosne, ponadto ostatnio na przyklad jakis ojciec zabral dzieci ze szkoly i jezdzil z nimi po okolicy scigany przez policje... Bylo tez niemowle zostawione w kosciele, bo ojciec w depresji grozil, ze zabije matke i dziecko... W PL chyba zdecydowanie wiecej slyszy sie o sprawach zwiazanych z matkami. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 13:50 no jak to, a ostatnia sprawa w Sopocie? matka utopiła córeczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 07:36 co druga osoba w tym wątku krzyczy "matka jest podejrzana" Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 09:36 W opisywanej sytuacji to dość naturalne, pewnie inna byłaby sytuacja gdyby byli świadkowie, gdyby matka miała obrażenia wskazujące na udział osób trzecich, gdyby jej zeznania były spójne. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 09:34 O matce z Gdańska też mówiono, że normalna rodzina, w dodatku przez wiele lat starająca się o ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 09:44 Pamiętam sprawę zabitej 16-latki z mojego miasta. Czynnie w poszukiwaniach pomagał chłopak zaginionej. Na forum krakowskim pojawił się może jeden głos, że może to on. Na to chyba znajomi zaczęli pisać jak tak on śmie, oni tego chłopaka znają, widzą jak on przeżywa zaginięcie dziewczyny, czynnie pomaga w poszukiwaniach. Chłopak - student UJ, jedynak, rodzice bardzo zamożni ludzie, matka lekarz, ojciec też jakiś prestiżowy zawód. Nie muszę dodawać kto okazał się mordercą? Prawdopodobnie w ukryciu zbrodni pomagała mu koleżanka, też z tzw. dobrej rodziny, ale ona się wywinęła jakimś gó...anym wyrokiem w zawiasach, pewnie też córeczka kogoś ważnego... Odpowiedz Link Zgłoś
parowkowa Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 19:55 Jeżeli w wiadomosciach mowia: znaleziono dzieciaka martwego na smierniku / w stawie itp. lub 16 nastolatkow zginelo (oczywiscie naprutych jak bela) po zderzeniu malucha z drzewem to ZAWSZE jest slask. Nie Poznan, nie Warszawka, nie Krakow i nie Gdansk czy Szczecin. ZAWSZE SLASK. Picie wódy strumieniami robi swoje. Kazdy kto byl w Katowicach potwierdzi - miasto wódka żyjące. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 19:59 parowkowa napisała: > Jeżeli w wiadomosciach mowia: znaleziono dzieciaka martwego na smierniku / w st > awie itp. lub 16 nastolatkow zginelo (oczywiscie naprutych jak bela) po zderzen > iu malucha z drzewem to ZAWSZE jest slask. Nie Poznan, nie Warszawka, nie Krako > w i nie Gdansk czy Szczecin. ZAWSZE SLASK. Picie wódy strumieniami robi swoje. > Kazdy kto byl w Katowicach potwierdzi - miasto wódka żyjące. No a tu taka wyjątkowa sytuacja - ZAGŁĘBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Nieprawda! 26.01.12, 21:21 To prawda, Łódź jest najgorsza, paskudne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Nieprawda! 26.01.12, 21:30 melancho_lia napisała: > > bo Łódź Sorry, popieprzyło mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
parowkowa Re: Nieprawda! 27.01.12, 04:55 A tak, Łódź też ma swój koloryt , dzieci w beczkach, no i te pogotowie.. nie boicie sie wzywac pogotowie? www.youtube.com/watch?v=IJ2kvZpJ_BU Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia i znowu Łódź... 27.01.12, 12:04 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11040273,Zabili_deskami_pustostan__Ze_starsza_kobieta_w_srodku.html?lokale=warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 09:34 Przyszła mi do głowy taka myśl, że tak w głębi duszy chyba większość "wolałaby" by to była wina rodziców - bo takie przypadki zdarzają się niestety często, depresja poporodowa jest faktem i tragedie z nią związane również. Ale porwania dzieci chyba zdarzają się rzadziej (albo nie są nagłaśniane), ale powodują większy strach. Śmiejemy się z urban legend, a tu mamy niestety konkretny przypadek, który legendą nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 09:37 Poczekajmy do końca. Może się okazać, że to wcale nie porwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 09:44 No oby nie było i skoczyło się dobrze. Ale jeszcze mi przyszło do głowy, że skoro ten ktoś nie zabrał wózka, to albo mieszka w miarę blisko, albo wpakował się od razu do samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
upartamama Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 10:45 A jak się wpakował do samochodu to jest juz daleko, daleko stąd... Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 11:48 i to właśnie wpakowanie małej do auta i wywiezienie jej, to moja pierwsza myśl. Ja tylko nie rozumiem, że nikt nic nie widział, nie było prawie żadnej osoby w okolicy widzącej, że ktoś się kręci koło wózka, a kobieta leży? Jeśli tak, to wygląda na to, że ktośszedł za kobietą i wyczekał na odpowiedni moment, aby ją zaatakować. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 12:10 W poblizu tego miejsca są 10 piętrowe bloki, więc z jednej strony jest spora szansa, że ktoś przez okno cos widział. Z drugiej strony było już ciemno, więc nawet etatowi okienni podglądacze raczej opuścili swoje posterunki. Odpowiedz Link Zgłoś
natalinek.j Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 12:22 Myślę cały czas o tej dziewczynce..... ciągle mam nadzieję, że jak włączę tv, radio, to okaże się że już coś wiedzą, że jest jakiś ślad gdzie może być dziewczynka. Boże..... żeby tylko żyła. Sama nie wiem co o tym sądzić, bo tyle jest spekulacji na ten temat. Jednak nie byłabym skłonna tak po postu rzucać oskarżeń wobec matki/rodziców dziecka. Zawsze przy takich niewyjaśnionych okolicznościach policja bada każdy trop i taki też, ale zostawmy te oskarżenia im. My nic nie wiemy o tych ludziach, znamy ich tylko z tv, z relacji mediów. I jeszcze coś, czytając różne opinie na łamach różnych mediów doszłam do prostego wniosku, moim zdaniem te niespójności w zeznaniach to tylko przeinaczenia słów, przeciez my tych wypowiedzi nie słyszeliśmy, nie było nas przy zeznaniach matki. Wiemy tylko to co podaje prasa, tv i internetowe portale.... wystarczy zmienić jedno chociażby słowo, dodać inny ton i insynuacja gotowa.... Wyobrażam sobie tylko ból rodziców, a jak czuje się matka dziecka, kiedy wszyscy dookoła ją tak oczerniają. Jeśli ktoś porwał to dziecko, a ona bardzo cierpi jak się czuje czytając takie insynuacje? To policja prowadzi postępowanie, my możemy tylko mieć nadzieję, że dziewczynka się znajdzie cała i zdrowa. Oczywiście jeśli ktoś cokolwiek widział, albo wie w tej sprawie może zrobić o wiele więcej.... Dziwne że nie było żadnych świadków, że nikt nie widział kobiety leżącej na drodze, a obok wózka....to jest dziwne. Mam cały czas nadzieję, że mała się znajdzie całą i zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 12:32 A tej dziewczynki do tej pory nie odnaleziono. policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,103617,9949904,Zaginela_pieciomiesieczna_Nikola.html Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 13:26 Niestety nawet osoby z Policji nie wierzą,ze ja znajdą(ci ktorzy szukaja malej Magdy..) Dziewczynka juz pewnie sprzedana jakiemus bezdzietnemu malzenstwu za naszą granicą... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 13:36 z dnia na dzień maleje szansa odnalezienia dziecka biedna rodzina tego dziecka tak w ogóle to dziś doczytałam, że matka miała uraz głowy po uderzeniu, czyli odszczekuję, że twierdzę, że to matka strasznie mi żal tych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 13:55 Jeżeli miała urazy, to ok. Bo donoszono, cytuję "Teraz wiadomo już, że napadu nie było(...)" a kobieta została wypuszczona ze szpitala, gdzie NIE STWIERDZONO obrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
natalinek.j Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 14:54 Bo to właśnie tak wygląda, matka wypisała się ze szpitala, bo czuła się na siłach działać dalej, by szukać córki, a oni napisali, że nie było obrażeń. No takich poważnych żeby musiała leżeć w szpitalu nie było. A resztę czyli tego typu rzeczy "Teraz wiadomo już, że napadu n > ie było(...)" to już pewnie ktoś dodał od siebie. Tak jak z tym uderzeniem w głowę, mówią że zmieniła zeznania, że straciła przytomność, a to wygląda jak urwana część jej wypowiedzi, bo w innym miejscu jest wyraźnie napisane, że poczuła uderzenie z tyłu głowy i straciła przytomność. Jak zwykle media manipulują..... ehhh szkoda słów. Na prawdę szkoda mi tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 15:10 Może to zabrzmi bezdusznie, ale wariant sprzedania dziecka bezdzietnym ludziom nie jest wariantem NAJGORSZYM... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 15:51 To samo sobie pomyślałam. Zaginięcie dziecka to dla mnie najgorszy koszmar, ale modliłabym się wtedy, żeby trafiło do bezdzietnych ludzi, którzy będą je traktować jakby było ich. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 16:11 Wątpię, te sprawy inaczej się załatwia i przy pełnej zgodzie (oraz oczywiście odpowiedniej zapłacie) matki dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 17:36 Tak mi się coś przypomniało... Moja babcia miła sąsiadkę, sąsiadka miała dwóch wnuków - synów swoich córek, obu ich wychowywała, jeden był w moim wieku, drugi z kilkanaście lat młodszy. W tym starszym, chyba wtedy z 16 lat mieliśmy, zakochała sie dziewczyna, a że on jej nie chciał, to z zemsty porwała jego kuzyna. Na szczęście nic mu nie zrobiła, wzięła do domu, opowiadała, że kolega poprosił o opiekę nad bratem, ponad dobę go szukali, ale znaleźli całego i zdrowego. Ciekawa jestem jestem, czy teraz ktoś rozważył podobny motyw, ten ojciec dziecka, o ile to swoje zdjęcie na profilu wkleił, taki dość śliczny jest, niejedna gó...ara mogła się zakochać. I uprowadzić dziciaka, jako domniemaną przeszkodę... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 17:57 Wiesz, też tak pomyślałam przez chwilę, a chłopak chyba troszkę rozrywkowy sądząc po zdjęciach na facebook, ani żony tam ani małej (pomijając te zdjęcia po porwaniu) ale to tak mnie naszło, nie wszyscy zamieszczają zdjęcia swoich dzieci na takich portalach więc ....... nie wiem Pomyślałam też że musieliby się zastanowić czy w ostatnim czasie ktoś się nie kręcił koło nich... Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 20:24 Proszę Cię, rozrywkowy? Rozrywkowym to bym go nazwała, gdyby miał same foty z imprez. A tam - ASG, bractwo rycerskie i gitarka. Normalny chłopak, o sprecyzowanym hobby. Oczywiście, wiem, że pozory mogą strasznie mylić, ale... nie wiem, po prostu nie. Nie rozumiem sensu porywania owszem - ślicznego - dziecka, które urodziło się jako wcześniak z zatrzymaniem akcji serca. Gdyby ktoś faktycznie je miał sobie upatrzyć, to powinien chyba o tym wiedzieć...? Dla mnie to jakaś kompletnie chora akcja. Jeżeli byłoby to porwanie w celu oddania do adopcji... Mało to matek chce sprzedać swoje niechciane dziecko? Kto chciałby mieć niemowlaka znikąd, porwanego przypadkowej dziewczynie z ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 21:16 Okey, może "rozrywkowy" to złe określenie. Ma hobby i się w nim spełnia. Ale w według Twojej teorii nie było to porwanie do adopcji. Czyli nie można wykluczyć kogoś z bliskiego otoczenia. Ja bym obstawiała również kogoś kto chciał zniszczyć tą rodzinę. A dziecko to ich bardzo czuły punk, jak każdego z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:18 Zniszczyć rodzinę?? Ledwo wiążących koniec z końcem młodych (bardzo...) rodziców - religijną kelnerkę i fana zabaw terenowych? Ok, weźmy pod uwagę np. jakiegoś psycho-stalkera jednego z nich. Takie osoby są ekstremalnie narcystyczne, NA BANK taki świr dałby o sobie znać wcześniej, a już na pewno teraz, pod hasłem "Patrz, mam Cię w szachu, mam Twoje dziecko, które śmiałaś/eś zrobić sobie z tym drugim". To wszystko jest kompletnie bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:26 Masz lepszą teorię? Piszesz jakbyś wiele na ten temat wiedziała Podziel się tym, skoro twierdzisz że porwanie nie, zazdrość nie, no to co wdg Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
parowkowa Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 05:04 Zniszczyc rodzine? po co niszczyc komukolwiek rodzine? ludzie nie sa chyba az tak popaprani. A dzieci sa czulym punktem tylko u tych co je chcieli, nie u tych u ktorych sie "przydazylo". Juz sam fakt ze dziecko bylo wczesniakiem jest niepokojacy - moze tatus lal ta dziewczyne zeby "poronila" i tak niemalże się stało ? malo takich zdolniachow? nie widzialam nigdy i raczej nie zobacze nastoletniego tatuska ktory cieszyl by sie ze bedzie mial dzieciaka, taka prawda, te dziewczyny to 99% material na samotne matki (1% zostawiam na blad statustyczny oraz na tych "porzadnych" nastolatkow). Gdyby sprzedali dziecko bezdzietnej parze to jeszcze tak zle by nie bylo (przyjmujac ze nie bylaby to para pedofili, ale takich na swiecie chyba za duzo nie ma). Wszytsko to poklosie tej pos.... antyaborcyjnej polityki naszego kraju. Bogatsze kobiety sie wyskrobia na zachodzie, biedniejsze bardzej zdesperowane tez robia aborcje tyle ze "post natalna" z uzyciem smietnika lub "tajemniczego porwania" Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 09:00 Ja pierdzielę - drżyjcie matki wcześniaków - na pewno urodziły się przed terminem, bo chciałyście się ich pozbyć. Szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Porwano niemowlę 30.01.12, 15:25 parowkowa napisała: > > Juz sam fakt ze dziecko bylo wczesniakiem jest niepokojacy - moze tatus lal ta > dziewczyne zeby "poronila" i tak niemalże się stało ? jak w ogole smiesz pisac takie bzdury ???? wiesz o czym w ogole piszesz ?? > nie widzialam nigdy i raczej nie zobacze nastoletniego tatuska ktory cieszyl by > sie ze bedzie mial dzieciaka to, ze TY sie nie spotkalas, nie znaczy, ze takich ludzi nie ma !! , > Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Porwano niemowlę 30.01.12, 16:21 w_miare_normalna napisała: > parowkowa napisała: > > > > > > Juz sam fakt ze dziecko bylo wczesniakiem jest niepokojacy - moze tatus l > al ta > > dziewczyne zeby "poronila" i tak niemalże się stało ? > > jak w ogole smiesz pisac takie bzdury ???? > wiesz o czym w ogole piszesz ?? > > > nie widzialam nigdy i raczej nie zobacze nastoletniego tatuska ktory cies > zyl by > > sie ze bedzie mial dzieciaka > > to, ze TY sie nie spotkalas, nie znaczy, ze takich ludzi nie ma !! Szkoda nerwów, ta "osoba" już tak ma. Ktoś ją chyba bardzo skrzywdził... Co do konkretów - ojciec Madzi ma 23 lata - w roku jej urodzenia miał 22. Po prostu 22-letni nastolatek... Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:11 mama_gromadki napisała: > Wiesz, też tak pomyślałam przez chwilę, a chłopak chyba troszkę rozrywkowy sądz > ąc po zdjęciach na facebook, ani żony tam ani małej (pomijając te zdjęcia po po > rwaniu) ale to tak mnie naszło, nie wszyscy zamieszczają zdjęcia swoich dzieci > na takich portalach więc ....... nie wiem wścibskość gorsza od faszyzmu ;] mozesz podac imie i nazwisko, bo nigdzie w artykułach nie mogę znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:21 Chłopak nazywa się Bartłomiej Waśniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:21 Że ja wścibska? Podali linka do Fejsa to zajrzałam img337.imageshack.us/img337/167/magday.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:26 mama_gromadki napisała: > Że ja wścibska? Podali linka do Fejsa to zajrzałam > rel="nofollow">img337.imageshack.us/img337/167/magday.jpg nie nie ja :p dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 18:11 Aha, zerknęłam na oba profile na nk i on ma zdjęcia z małą a ona nie, ale może nie korzysta już z nk bo ostatnie foty są z ich ślubu. A swoją drogą to właśnie zawsze mnie dziwi że ludzie mają te swoje profile tak poodkrywane, dostępne dla każdego. Mało to wariatów wokoło? Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:26 ja pierdzielę wyście powinny w policji robić obrzydliwe to. Cały kraj szuka dzieciaka, a ty sobie z ciekawości ich profile oglądasz? I co tam chciałaś znaleźć? głupich nie sieją, to prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:31 Wszyscy tam zajrzeli a ja o tym napisałam i ktoś jeszcze a teraz za to obrywam? Napisałam również że zbyt wiele ludzi ufa portalom takim jak nk, i fb nie blokując dostępu do zdjęć i danych adresowych osobom z zewnątrz. Jakoś dziwnym trafem tam gdzie zdarzy się pedofilia czy inna tragedia często trafiają do tych ludzi poprzez właśnie internet. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:36 nie wszyscy, bo mnie to np absolutnie nie interesuje. Nie interesują mnie profile ludzi, których nie znam, a już oglądanie ich szczęsliwych jak sądzę zdjęć teraz w obliczu tragedii wydaje mi się chore. To czy ktoś blokuje czy nie, też mnie nie inetersuje, ich profil, niech robią co chcą. Być może ich błąd, ze nie zablokowali. Ale nie trudno się temu dziwić teraz prawda? Jest to na pewno ostatnia rzecz, o której by w ogóle pomysleli. Do ludzi, gdzie się dzieje coś takiego jak pedofilia, trafiają a owszem,a le ludzie z policji a nie baby z forum. Wlazłaś, obejrzałaś i co? jakieś wnioski? pomożesz policji? odnajdziesz dziecko? po to tam weszłaś? Nie, wlazłaś tam z czystej ciekawości, obejrzec tych, co to ich taka tragedia spotkała, zanalizowałaś, że matka nie ma zdjęć, że ojciec ma... obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:33 Głupich i podłych - to najgorsza mieszanka. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:39 To też do mnie? Dziękuję. Podła jestem bo udostępniam info z prośbą o pomoc w znalezienu małej. Dyskusja dalsza zniży się do Waszego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:42 no rzeczywiście wszystko w imię słusznej sprawy tak? wszystkie portale udostepniają to info, fajnie że ty też podłe to jest prócz przeczytania apelu, obejrzenie i zanalizowanie wszystkiehc zdjęć na tym profilu, wyciągnięcie z tego tak daleko idących wniosków. to jest podłe. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:33 Jakbyś przeczytała cały wątek, to gdzieś tam wyżej jest link do profilu, na którym ojciec apeluje o pomoc w odnalezieniu dziecka. Naprawdę nie weszłam tam, żeby komentować zdjęcia, kliknęłam odruchowo, zresztą ja się po fb nie umiem poruszać, weszłam tylko dlatego, że któryś z synów był zalogowany, co skojarzyłam dopiero jak weszłam. Jak juz weszłam, to zauważyłam, że facet ładniutki, stąd moja hipoteza. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:35 Zapomniałam dodać że, by wydrukować plakat trzeba było najpierw wejść na profil Pana Bartka. Jednocześnie udostępniamy z jego profilu to o co prosi by udostępniać. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:38 nie trzeba było, po fb krążą od rana informacje o poszukiwaniu Magdy. Łącznie z tym z jego profilu. Wcale nie musiałam wchodzić na jego profil, zeby zobaczyć apel i go udostepnić dalej czy też wydrukować. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:42 A ja owszem, bo u mnie jakoś nie krążyły i nie krążą. Chyba pójdę się ubiczować... Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:44 i prócz apelu tez nie mogłas sie powstrzymać, żeby sobie pooglądać, jak wyglądali na slubie, na wakacjach itd??? mama gromadki poszła nawet dalej, zajrzała na profil matki magdy i zauważyla, że ona w ogóle nie ma zdjęć małej. A czy na profilu matki tez jest apel, też z chęci pomocy tam właziła?!? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:50 Powiedz mi o co Ci chodzi? Co się tak mnie uczepiłaś?? Jak forumki w tym wątku pisały o tym że matka zabiła to dziecko, zakopała, ba nawet padło pytanie gdzie? To gdzie Ty byłaś? Ja nigdy nie napisałam że podejrzewam o to rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:53 > i prócz apelu tez nie mogłas sie powstrzymać, żeby sobie pooglądać, jak wygląda > li na slubie, na wakacjach itd??? Nie zapędzasz się trochę? Na jego profilu nie ma WIDOCZNYCH ani zdjęć ze ślubu, ani z żadnych wakacji. I przepraszam, komu to robi krzywdę? Nie wchodzę im z kamerą do mieszkania, nie łamię haseł, nie przeszukuję poczty. Zdjęcia są ogólnie dostępne - tak samo jak te, o których mówiła mama gromadki. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:58 mama gromadki napisała: CytatAha, zerknęłam na oba profile na nk i on ma zdjęcia z małą a ona nie, ale może nie korzysta już z nk bo ostatnie foty są z ich ślubu. no to jest przecież całkiem normalne prawda? tez sobie szukasz obcych obiektów do oglądania na nk czy fb? Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:47 karra-mia napisała: > ja pierdzielę > wyście powinny w policji robić > obrzydliwe to. Cały kraj szuka dzieciaka, a ty sobie z ciekawości ich profile o > glądasz? Z całym szacunkiem; uważasz, że powinna teraz w Suwałkach czy Poznaniu przetrząsać pobliski zagajnik? Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:49 a ja tak napisałam?!? nie musi szukać, ale TO co robi, jest podłe, niskie. Ojciec profil swój udostępnił - ok. Nie mogła się powstrzymać. Ale matka chyba tego nie zrobiła, no ale co szkodziło jednej forumce jej poszukać i też sobie pogolądać nie? W imię pomocy rodzicom... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:50 Pooglądać to jedno, ale jakie wnioski od razu wyciągnąć.. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:59 Wiecie co, mieszkając w odległości 50, 100, czy 1000 km od miejsca zdarzenia, to jakiekolwiek zainteresowanie tą sprawą jest niczym innym niż wścibstwem. Bo tak naprawdę to co możemy pomóc? Nic. Więc należy wyłączać tv jak o tym mówią? Omijać szerokim łukiem wątki? Nie czytać artykułów? Pomóc w poszukiwaniach to mogą sąsiedzi i znajomi, ale cała reszta jest wyłącznie ciekawa. Może się ograniczyć do modlitwy, jak wierząca lub potrzymać kciuki, jak nie, i tyle. A media nie trąbią o tym dlatego, że pani Krysia ze Szczecina, czy pan Bronek z Lublina akurat znajdą dziecko, tylko dlatego, że takie akcje i sensacje mają duże powodzenie i oglądalność. I Niestety, te niskie instynkty mamy wszystkie, bo inaczej nie byłoby tego wątku. Komu pomogłaś wchodząc w niego? Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:05 andaba napisała: > Wiecie co, mieszkając w odległości 50, 100, czy 1000 km od miejsca zdarzenia, t > o jakiekolwiek zainteresowanie tą sprawą jest niczym innym niż wścibstwem. A w odległości 25 km? Jutro będę prawdopodobnie przechodziła przez ten mostek... Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:26 > A w odległości 25 km? Jutro będę prawdopodobnie przechodziła przez ten mostek.. > . I co liczysz, że dostrzeżesz coś, co przeoczyły zastępy strażaków i policji z psami? Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:31 andaba napisała: > > I co liczysz, że dostrzeżesz coś, co przeoczyły zastępy strażaków i policji z p > sami? No właśnie - z psami. To mi jakoś umknęło. Były psy? I nic? Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:31 andaba napisała: > > A w odległości 25 km? Jutro będę prawdopodobnie przechodziła przez ten mo > stek.. > > . > > > I co liczysz, że dostrzeżesz coś, co przeoczyły zastępy strażaków i policji z p > sami? Nie bądź taka cwaniutka. Owszem, jest możliwe zauważyć coś, co przeoczyły zastępy policjantów z psami. Choćby w okolicznym sklepiku można usłyszeć, co ma do powiedzenia jeden żul drugiemu obszczymurowi, a którzy w ogóle by z psami z psami nie gadali. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:36 Taaa, juz widzę ematkę gadającą z żulami. Nie zbliży się na odległośc węchu, nie ma obawy. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 10:30 Pamiętam zaginięcie młodej dziewczyny, studentki cztery lata temu. Też była wielka akcja, szukali jej wszędzie, apele przez lata. Po czterech latach znaleźli ją w okolicach dworca (w jakiś zaroślach) z którego miała pojechać pociągiem na egzamin i gdzie było raczej wiadomo, że właśnie w tym miejscu ślad się urywa. Mordercą był miejscowy recydywista. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:54 W ty momencie to pierdzielisz Ty. Matka nie udostępniała? Hahaha. Mając odblokowane profile każdy musi się liczyć z tym że sobie wszyscy zobaczą. Ja to zobaczyłam, to i potencjalny porywacz mógł zobaczyć, a nawet przygotować się do swojego chorego pomysłu. Ogólnie dostępne profile zagrażają nam, Wam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 22:55 ale tłumaczysz teraz swoje wścibstwo tak? Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:01 Karra-mia, opanuj się trochę. Wścibstwo to by było, gdyby słała do nich privy z natrętnymi pytaniami, pchała się do mieszkania i wystawała pod klatką, a nie, że obejrzała zdjęcia na profilu na NK... Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:06 no to inaczej rozumiemy słowo wścibstwo. Ja im Magdy raczej nie pomogę znaleźć, nie mam takich możliwości. Oglądam programy na tyle, żeby się dowiedzieć, czy coś wiadomo. Inetersuje mnie teraz to zdarzenie, mam nadzieję, ze się dziewczynka odnjadzie cała i zdrowa i to szybko i że dramat rodziny się skonczy. Tyle z mojego udziału. Oglądanie przy okazji profili, zdjęć z czasów przed zaginięciem... to dla mnie wścibstwo, cholernie wredne. Nie ma to żadnego związku z zaginięciem, a mimo to jak widać niektórzy nie potrafią przejść obok tego. Cóż da to, że zobaczę, jaką suknie na slubie miała matka np? Czy mam prawo wysuwać wnioski, ze matka nie ma zdjęć małej na profilu? Może nie ma, bo to był jej sposób na ochronę dziecka przed świrami z internetu. Ale ktoś od razu jest w stanie wysunąć wniosek całkiem inny. Nie trzeba atakować na priv, pchać się do mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisnadzis Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:04 karra-mia napisała: > a ja tak napisałam?!? > nie musi szukać, ale TO co robi, jest podłe, niskie. Ojciec profil swój udostęp > nił - ok. Nie mogła się powstrzymać. Ale matka chyba tego nie zrobiła, no ale c > o szkodziło jednej forumce jej poszukać i też sobie pogolądać nie? W imię pomoc > y rodzicom... Zluzuj bo ci zyła pęknie. Pewnie setki ludzi wchodziło na ich profile od wczoraj i co z tego? sa tam apele, są zdjecia małej. To juz zdjec nie można pooglądac? To moze telewizory tez powinnismy powywalac bo tam też pokazuja nie tylko rodziców ale i dziadków, zdjecia itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:08 no i dlatego, ze setki ludzi to robi, to ty tez możesz. A właź tam i sobie oglądaj, miłej rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisnadzis Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:17 karra-mia napisała: > no i dlatego, ze setki ludzi to robi, to ty tez możesz. A właź tam i sobie oglą > daj, miłej rozrywki. Dzięki. Też mieszkam na śląsku i dzieki wejsciu na profil taty Madzi mam wiedze nt gdzie zostały wywieszone plakaty a gdzie mozna jeszcze powiesic. A ty co zrobiłas w tym momencie - nie osądziłas pochopnie pani przemądrzalska?? EOT Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:24 zdzisnadzis napisał: > > Dzięki. Też mieszkam na śląsku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisnadzis Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:25 toxicity1 napisała: > zdzisnadzis napisał: > > > > > Dzięki. Też mieszkam na śląsku cos niejasne?? Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:29 zdzisnadzis napisał: > toxicity1 napisała: > > > zdzisnadzis napisał: > > > > > > > > Dzięki. Też mieszkam na śląsku > > cos niejasne?? To "też". Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisnadzis Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:41 toxicity1 napisała: > zdzisnadzis napisał: > > > toxicity1 napisała: > > > > > zdzisnadzis napisał: > > > > > > > > > > > Dzięki. Też mieszkam na śląsku > > > > cos niejasne?? > > To "też". Też, tak jak mała Madzia która zaginęła ( w niedalekiej odległosci).. i nie omieszkam powiesic kilku plakatów, bo sa jeszcze takie miejsca gdzie ich nie ma ;] tak wiec o dziwo dla niektórych z prywatnego konta na fb mozna sporo sie dowiedziec i przy okazji pomóc..ahh to wścibstwo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:45 Droga/drogi Zdzisiu. Możesz mi wierzyć lub nie, ale ŻADEN mieszkaniec Śląska nie powie, że Madzia jest mieszkanką Śląska. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisnadzis Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:53 toxicity1 napisała: > Droga/drogi Zdzisiu. > Możesz mi wierzyć lub nie, ale ŻADEN mieszkaniec Śląska nie powie, że Madzia je > st mieszkanką Śląska. > Amen. A gdzies zostało napisane ze mieszkam tam od urodzenia?? Dla mnie Sosnowiec to zagłębie a zagłębie to ślask..wydaje mi się ze chyba oby dwie formy sa poprawne czyz nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:57 zdzisnadzis napisał: > > A gdzies zostało napisane ze mieszkam tam od urodzenia?? Dla mnie Sosnowiec to > zagłębie a zagłębie to ślask..wydaje mi się ze chyba oby dwie formy sa poprawne > czyz nie ?? \Otóż nie. Tak samo jak białe nie jest czarne, a czarne nie jest białe. Twierdząc, że Zagłębie to Śląsk możesz napytać sobie biedy rownież ( a moze głównie) w Zagłębiu. Uwierz starej hanysce. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 00:01 toxicity1 napisała: > Twierdząc, że Zagłębie to Śląsk możesz napytać sobie biedy rownież ( a moze głó > wnie) w Zagłębiu. Uwierz starej hanysce. Wiem coś o tym, mąż zagłębiak, teściowa też Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 00:03 mama_gromadki napisała: > toxicity1 napisała: > > > Twierdząc, że Zagłębie to Śląsk możesz napytać sobie biedy rownież ( a mo > ze głó > > wnie) w Zagłębiu. Uwierz starej hanysce. > > Wiem coś o tym, mąż zagłębiak, teściowa też U mnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisnadzis Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 00:02 toxicity1 napisała: > zdzisnadzis napisał: > > > > > A gdzies zostało napisane ze mieszkam tam od urodzenia?? Dla mnie Sosnowi > ec to > > zagłębie a zagłębie to ślask..wydaje mi się ze chyba oby dwie formy sa po > prawne > > czyz nie ?? > \Otóż nie. > Tak samo jak białe nie jest czarne, a czarne nie jest białe. > Twierdząc, że Zagłębie to Śląsk możesz napytać sobie biedy rownież ( a moze głó > wnie) w Zagłębiu. Uwierz starej hanysce. Aha dobrze ze mi sie jeszcze nie oberwało za to to wierze w takim razie. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 00:10 zdzisnadzis napisał: > > Aha dobrze ze mi sie jeszcze nie oberwało za to to wierze w takim razie. > Dobra rada całkiem za free. Jeśli będziesz o tym pamietała, nic złego Ci się nie przydarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:12 > Z całym szacunkiem; uważasz, że powinna teraz w Suwałkach czy Poznaniu przetrzą > sać pobliski zagajnik? Ty się śmiejesz, a to nie jest głupie. Każda z nas może zwrócić szczególną uwagę, jeśli nagle z mieszkania obok, gdzie żadna kobieta nie miała dziecka, nagle słychać płacz malucha, nagle pojawiło się niemowlę nie wiadomo skąd itp. Być może jacyś znajomi, wcale nie jakaś patologia a dobrze sytuowane małżeństwo, na dniach załatwiło sobie właśnie adopcję małej dziewczynki. I wcale nie musi to być w Sosnowcu, a np. w Gdańsku czy Psiej Wólce. Jeśli coś podejrzanego albo niecodziennego z nagłym pojawieniem się niemowlęcia zauważymy, to zachowajmy szczególną czujność. Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:16 A pamiętacie tego chłopczyka z Cieszyna? Mimo takiego szerokiego rozgłosu medialnego i pracy policji chyba do dziś nie wiadomo kim był... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:22 Tak, należy na to zwrócić uwagę. Również za granicami PL. Po mimo że komuś się nie podoba moja metoda, proponuję o ile macie konta na facebook udostępniać apel rodziców małej Madzi. Wielu z nas ma znajomych w różnych zakątkach świata i jeśli będziemy udostępniać swoim znajomym to oni podadzą dalej.Drukować i rozwieszać póki jest to świeża sprawa. Nie jestem wstanie inaczej pomóc i robię co mogę. Aczkolwiek dowiedziałam się tu że jestem za to, wścibska, podła i obrzydliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:33 Dobrze, że zaangażowali Rutkowskiego. Niezależnie od zarzutów mu stawianych, to moim zdaniem chłop z jajami i szanse na znalezienie Madzi, mam nadzieję, znacznie wzrosły. Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:54 Ta, Rutkowski to największy oszust. I tyle w jego temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 10:55 Ale przynajmniej hałasu narobi... Sprawa znowu wróciła na pierwsze strony gazet, choćby to. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 22:20 No nie wiem. Widziałaś portret pamięciowy przygotowany przez detektywów z jego biura. wiadomosci.wp.pl/title,To-on-porwal-szesciomiesieczna-Magde,wid,14204469,wiadomosc.html?ticaid=1dd0e Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 22:27 Gdyby ten człowiek był facetem z jajami, to pomógłby odnaleźć Krzyska. Nie gmatwałby tyle. Nie da się powiedzieć pozytywnego słowa na temat jego osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 22:29 jjod napisał: > Gdyby ten człowiek był facetem z jajami, to pomógłby odnaleźć Krzyska. kolega Twój to był? czy masz zwyczajną obsesję? Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 23:14 jjod napisał: > Gdyby ten człowiek był facetem z jajami, to pomógłby odnaleźć Krzyska. Nie gmat > wałby tyle. Nie da się powiedzieć pozytywnego słowa na temat jego osoby. Zdaje się, że Krzysiek sam się zniknął Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 23:50 jeśli wiesz więcej niż policja, to zglos się i złóz zeznania. Chyba że swoją wiedze czerpiesz z super expresu czy innego faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:43 "Na mostku" "na osiedlu, między blokami"? Czy jest tu ktoś z Sosnowca? Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:49 Nie jestem z Sosnowca, ale kiedyś mieszkałam sąsiedztwie miejsca zdarzenia. Dziś dowiedziałam się, że dziadkowie Madzi są sąsiadami mojej teściowej. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 00:04 > że dziadkowie Madzi są sąsiadami mojej teściowe I jaka to rodzina? Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 00:07 Jak najbardziej normalna. Z zewnątrz wszystko wygląda ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_gromadki Re: Porwano niemowlę 26.01.12, 23:51 Nie jestem z Sosnowca ale tak wieczorem też podali na tvn24, zaraz za mostkiem między blokami. Na monitoringu widać idącego mężczyznę za wózkiem ale miejsca zdarzenia monitoring nie obejmował. Tak podali. Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Dlaczego matka ....... 27.01.12, 10:13 Dlaczego matka dziecka mówi ,że nie może wszystkiego ujawnić?? A szczególnie tego ,co wydarzyło się krótko przed porwaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Dlaczego matka ....... 27.01.12, 12:37 A co? Czy media musza wszystko wiedziec? To ze nie opowiedziala w tv nie znaczy ze zataila przed prowadzacymi sledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jowitka345 Re: Dlaczego matka ....... 27.01.12, 16:32 ewma napisała: > Dlaczego matka dziecka mówi ,że nie może wszystkiego ujawnić?? > A szczególnie tego ,co wydarzyło się krótko przed porwaniem ? dlatego: www.se.pl/wydarzenia/kraj/sosnowiec-porwanie-6-miesiecznej-madzi-nagroda-za-pomoc-w-odnalezieniu-madzi-wzrosla-do-ponad-130-ty_224344.html Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszek78 Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 12:19 Przypomniało mi się, że był tu kiedyś wątek o zostawianiu wózków przed sklepami. Daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Porwano niemowlę 27.01.12, 13:55 Dziecko nie zostało porwane (o ile w ogóle zostało porwane, za dużo tu niejasności) spod sklepu tylko w obecności i pod opieką matki. Odpowiedz Link Zgłoś