Dodaj do ulubionych

Kim jest Magda M?

26.01.12, 12:07
Przeczytalam artykul. Taki trollik facebookowy, wyspecjalizowany, dość inetligentny.
Stawiam na studentke odbywajacą praktyki w TVNie, stad zna wiele osób i kojarzy kto z kim.

Ale ja nie o tym chcialam. Przeczytałam artykuł a potem komentarz (napisany przez wieslaw47.net) i usmialam się jak norka.
Obserwuj wątek
    • lelija05 Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 12:24
      Ciekawe, czy gdyby na zdjęciu była kobieta podobna do Hogaty, zamiast tej ładnej dziewczyny, to też miałaby tylu znajomych? Wierzących w każde słowo?
      • lelija05 Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 12:25
        O ile to wszystko prawda, a nie historyjka wyssana z palca w ramach ćwiczeń.
    • sumire Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 12:26
      ktokolwiek to był - studentka, znudzony czterdziestolatek, kilka osób - pięknie obśmiał fejsbukowy światek 'znajomych', którzy nigdy na oczy się nie widzieli, ale klikają 'lubię to' na prawo i lewo bez żadnej głębszej refleksji. ale że dziennikarze na taką ściemę się nabierają, to trochę wstyd dla nich.
      • izabellaz1 Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 12:28
        Ale kto to jest i o co chodzi? smile
        • sumire Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 12:29
          artykuł na głównej.
        • toxicity1 Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 12:30
          Właśnie przeczytałam.
          Dobrrrreee...
      • ola Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 14:13
        Sumire, gdybym mogła to bymzalajkowała twój komentarz wink
        • sumire Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 17:46
          hehe smile
          a na twarzoksiążce Marcin Meller bardzo dobrze to skomentował, że zacytuję fragment: "Pytanie jakim trzeba być napalonym kretynem, żeby się tak dać wkręcić. I jakim - tu brak mi słów - żeby to opisywać w konwencji drapieżnego reportażu". nic dodać, nic ująć.
          • princy-mincy Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 20:54
            to prawda, to samo sobie pomyslalam smile
    • cherry.coke Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 12:32
      Pewnie tajny projekt Pudelka big_grin
    • mancipi Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 12:34
      tak to jest jak się zawiera "znajomości" z nieznajomymi. ogólnie pan dziennikarz powinien mieć pretensje tylko do siebie, ktoś po prostu zabawił się kosztem jego i jemu podobnych. a tak przy okazji znów naszła mnie ogólna refleksja o poziomie dziennikarstwa w pl
    • sadosia75 Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 12:37
      Dobre big_grin
    • lilly_about Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 12:40
      Świetne!
    • ciociacesia :) 26.01.12, 13:58
      no komedia. pan chyba nie widzial plakatów 'czesc jestem wojtek i tez mam 11 lat'

udawanie kogos innego czy to na forum czy na portalu spolecznosciowym to rozrywka stara jak internet. a laska mogla byc kimkolwiek, chocby cieciem albo sprzataczka, albo samym prezesem
      tez mi trop - nazwisko modelki ze zdjecia. jak zmyslalam profil, po prostu wyszukalam jakies fajne zdjecie na deviancie i tyle
      • heca7 Re: :) 26.01.12, 14:09
        Przeczytałam już wcześniej i zastanawiam się nadal jak można być tak naiwnym??? Dorosły człowiek, który chyba o niejednym słyszał albo widział dał się omotać komuś , kogo nigdy nie widziałsurprised łykał cienkie tłumaczenia jak młody delfin. Zresztą nie tylko on. Inni dziennikarze też nie byli lepsi. Przypomina mi się sprawa jak babka omotała przez telefon inną babkę, że jest facetem, któremu rodzice zrobili w dzieciństwie operację strun głosowych bo chcieli mieć dziewczynkę a ona uwierzyła i mimo braku spotkania przez parę! lat wspomagała "narzeczonego" finansowo big_grin
        • woda.lekko.gazowana Re: :) 26.01.12, 14:12
          taaa, a koleś sam ma konto na fb od 17 stycznia - przynajmniej tak są pierwsze wpisy.
          Ukrywał się wcześniej?
          • ola Re: :) 26.01.12, 14:15

ciekawe co jego żona na te kawki z koleżankami z FB?

Jak tu już wyżej padło - to całe przesiadywanie dniami i nocami, lajkowanie wszystkiego w koło i licytacja na znajomych, jest żałosna.
          • mondovi Re: :) 26.01.12, 14:15
            Może on jest Magdą big_grin
    • dorota.alex Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 14:14
      żona testowała pana, czy chętnie umówi się na kawę z nieznajomą?
    • quark_xpress Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 14:18
      Polecam film Catfish, pan Klaudiusz powinien byc szczesliwy ze skonczylo sie tak jak sie skonczylo smile

www.filmweb.pl/film/Sum-2010-441573
      "Nev, 24-letni fotograf z Nowego Jorku, nie ma pojęcia w co się pakuje, gdy Abby, ośmiolatka ze wsi w Michigan, kontaktuje się z nim przez Facebook, żeby uzyskać pozwolenie na namalowanie jednego z jego zdjęć. Po otrzymaniu jej wspaniałego dzieła Nev zaprzyjaźnia się korespondencyjnie z rodziną Abby. Ale naprawdę ciekawie robi się, gdy zaczyna cyber-romans ze starszą siostrą Abby, Megan, która jest muzykiem i modelką. Powodowani pewnymi zaskakującymi rewelacjami na temat Megan, Nev i jego kumple ruszają w podróż w poszukiwaniu prawdy."
    • malwa51 Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 15:12
      Zescie sie przyczepily tongue_out Pewnie koles sie zapoznal, bo chcial miec sasiada w Farmville - tam zapraszanie nieznajomych do przyjaciol to norma, wiec jest usprawiedliwiony
      wink big_grin
    • tosterowa Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 15:15
      Patrząc na zdjęcia tej Magdy, sądzę, że ten frajer myślał, że naprawdę porucha big_grin
    • triss_merigold6 Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 17:56
      Jeśli tekst jest prawdziwy to pan dziennikarz i jego znajomi z branży absolutnie niczym nie różnią się od biednych głupich kobiet wkręcanych w sms-owe romanse, które słono za każdego sms-a kosztują. Były reportaże o przewalaniu frajerek na grube tysiące i sprawach w sądzie.
      Nieważne czy Magda M jest z CBŚ, ABW, KGP czy to product placement fotografki, ślicznie obśmiano fb-owy światek znajomych.
    • iwoniaw Sueellen, odzyskałaś login? n/t 26.01.12, 17:58

• sanrio Re: Kim jest Magda M - ja wiem 26.01.12, 19:47
      przecież to Joasia Brodzik, każdy to wiebig_grin
    • a.va Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 20:23
      O rany, jakim ciężkim idiotą trzeba być, żeby zrobić o takiej swojej naiwności reportaż. I czemu, do diaska, pisze: Niej, Jej dużą literą? Nie dość, że z myśleniem u niego słabo, to z poprawnym pisaniem też?
      • to_ja_tola Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 20:51
        I to jest własnie to o czym pisałam wcześniej....Ma się"znajomych i znajomych.Po pierwsze nie przyjmuje się zaproszeń tylko dlatego,że w znajomych ma ona kogoś znajomego.Jeżeli nie kojarzę osoby,nie znam,nie dodaje jej do moich znajomych.No a już pisac z kimś tak długo kompletnie kogoś nie znając to śmiechu warte?big_grin
        I to opisywanie na FB wszystkiego..?"własnie pierdnąłem w fotel".....uncertain
    • nutka07 Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 22:10
      Magda M. to trzydziestoletnia prawnik, pracuje w jednej z warszawskich kancelarii Waligóra & Wspólnicy. Pochodzi z Olsztyna, gdzie nadal mieszkają jej rodzice. Teresa Miłowicz wychowywała ją sama, ojciec wyjechał do USA i wrócił po 22 latach. Jest posiadaczką kota Mariana. Gdy spotyka Piotra Korzeckiego, zakochuje się w nim, lecz ich droga do szczęścia jest długa i kręta. Przyjaźni się z Agatą, Karoliną, Mariolą i Sebastianem, lubią razem oglądać "Casablankę". Pracuje dodatkowo w fundacji "Femina", pomagającej kobietom i samotnym matkom. Była adwokatem byłej żony Piotra podczas ich sprawy rozwodowej.
      • asocial Re: Kim jest Magda M? 26.01.12, 22:42
        Ja obstawian nieudany podryw. Pan sie rozochocil, dziewczyna przeciez piekna, niby sluzyl rada, a tak naprawde sie mocno napalil i chcial sie spotkac. Nawet w artykule nie wmawia czytelnikom, ze mialoby to byc spotkanie profesjonalne.
        szkoda zony tylko, bo na cala Polsce poszlo, ze maz nie dosc, ze dal sie wrobic, flirty facebookowe uskutecznial i w dodatku ¨zaakceptowal znajomosc¨ z kim, kgo na oczy nie widzial. Jaki jest tego sens?
    • kropkaa Re: Kim jest Magda M? 27.01.12, 00:34
      Strona K. Napiórkowskiej przeżyje oblężenie jak www Sejmu smile
    • aniorek Re: Kim jest Magda M? 27.01.12, 09:59
      sueellen napisała:

> Przeczytalam artykul. Taki trollik facebookowy, wyspecjalizowany, dość inetlige
      > ntny.
      > Stawiam na studentke odbywajacą praktyki w TVNie, stad zna wiele osób i kojarzy
      > kto z kim.

pzeciez to jest zmyslona historia, zapewne na potrzeby autorki tych fotografii. a ty lykasz jak pelikan ryby.
      • emo8425 Re: Kim jest Magda M? 27.01.12, 10:27
        aniorek napisała:

> sueellen napisała:
        >
        > > Przeczytalam artykul. Taki trollik facebookowy, wyspecjalizowany, dość in
        > etlige
        > > ntny.
        > > Stawiam na studentke odbywajacą praktyki w TVNie, stad zna wiele osób i k
        > ojarzy
        > > kto z kim.
        >
        > pzeciez to jest zmyslona historia, zapewne na potrzeby autorki tych fotografii.
        > a ty lykasz jak pelikan ryby.

też tak myślę, artykuł na zamówienie, pani ze zdjęcia wypromowana, a też może i pod ACTA jest to pisane, art pokazuje jakie to straszne historie mogą się zdarzyć gdy w internecie panuje samowolka. NIc nowego zresztą, poza artykułami z cyklu "Pan X z Koziej Wólki zabił konkubinę" większość jest wyssana z palca pod konkretne zamówienie.
        • sumire Re: Kim jest Magda M? 27.01.12, 10:34
          na zamówienie korporacji, oczywiście? wink
        • rosabell Re: Kim jest Magda M? 27.01.12, 10:40
          a mnie w tej calej historyjce intryguje tylko to jakim cudem fikcyjnej postaci udalo sie stworzyc te liste znanych znajomych?
    • mathiola Re: Kim jest Magda M? 27.01.12, 11:14
      Znani, nieznani, dziennikarze, gwiazdy, robotnicy w kopalni - w każdej grupie można znaleźć idiotów. Ale żeby tak publicznie jeszcze się do tego przyznawać... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka