Dodaj do ulubionych

NK, FB = nuda

26.01.12, 16:27
bardzo rzadko wchodzę na NK, na FB nie mam nawet konta. A to dlatego że irytuje mnie ten cały cyrk, na NK jest grupka znajomych których ciągle widać, zamieszczają ciągle zdjęcia, linki, na FB lajki, status "wolny" "w związku" mnie to znudziło po 5 miesiącach kilka lat temu, a oni ciągle trwają. Panie wklejają setki zdjęć w różnych pozach, usta wydęte, cycki wypięte, i to zdjęcia robione z ręki albo w lustrze, żałosne. No kurcze, jakbym nie znała to mogłabym się nabrać, że taka apetyczna, ale znam, niestety. Po co ten cyrk? Nie widzą że się ośmieszają?
Obserwuj wątek
    • cygarietka Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 16:31
      Też się czasem nad tym zastanawiam. MAm koleżankę co naprawdę na każdym zdjęciu robi tzw. dziubek. żenada

www.ticker.7910.org/as1cAb20euJ0010NTBkanwwMDA1MjVkOXxTYW5kcmE.gif
    • cherry.coke Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 16:32
      Poprawic standard znajomych.
      • martishia7 Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 16:33
        Lubię to! smile
      • redheadfreaq Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 16:39
        > Poprawic standard znajomych.

Dokładnie.

O dziwo moi znajomi takich bzdur nie robią, a tych, którzy robili (choć tego nie pamiętam) zapewne wyeliminowałam.

NK wywaliłam ze 3 lata temu, bo jak patrzyłam na galopującą żenadę w wykonaniu "znajomych", to stwierdziłam, że nie ma tam dla mnie miejsca.

FB z kolei jest moim miejscem pracy, w związku z tym mam, używam i imho jest to dla mnie świetne narzędzie do wymiany interesujących informacji/artykułów ze znajomymi. Tak, głupich obrazków też. Nie przeszkadza mi to.

Na szczęście to wolny kraj i nikt nikogo nie zmusza do posiadania FB/NK/grona etc.
        • yenna_m Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 16:42
          mam tak samo
      • olka_only [...] 26.01.12, 18:51
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • thorgalla Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 16:33
      Nudne jest ekscytowanie się tym na forum.
    • bri Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 16:33
      FB służy do kontaktowania się ze znajomymi. Jak się ma nudnych znajomych to kontakty z nimi są nudne.
    • to_ja_tola Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 16:48
      i]]Panie wklejają setki zdjęć w różnych pozach, usta wydęte, cycki wypięte, i to zdjęcia robione z ręki albo w lustrze, żałosne. No kurcze, jakbym nie znała to mogłabym się nabrać, że taka apetyczna, ale znam, niestety. Po co ten cyrk? Nie widzą że się ośmieszają? [/i]

A to po prostu masz dziwnych znajomych.Bo moje koleżanki z ustami wydętymi zdj nie mają.Ale ja to mam tylko naprawdę znajomych,a nie kogo popadnie.Jedno i drugie jest dla ludzi i trzeba umiec z tego korzystac.
    • iwoniaw Jak na osobę znudzoną tym kilka lat temu 26.01.12, 18:38
      masz zadziwiająco aktualne informacje o częstości zmiany statusów, ilości podawanych linków i kompatybilności setek zdjęć z rzeczywistością big_grin
      • heca7 Re: Jak na osobę znudzoną tym kilka lat temu 26.01.12, 18:43
        Z NK się wypisałam parę lat temu ( po prostu z większością znajomych się mogę widywać w realu) a konta na FB nie założyłam. Jakoś nie czuję tego klimatu, nie ciągnie mnie wink
      • babicka_pl Re: Jak na osobę znudzoną tym kilka lat temu 26.01.12, 18:43
        hahaha więc chodzi tylko, o nudnych znajomychtongue_out tak, tak współczujemy
      • marghe_72 Re: Jak na osobę znudzoną tym kilka lat temu 26.01.12, 19:34
        iwoniaw napisała:

> masz zadziwiająco aktualne informacje o częstości zmiany statusów, ilości podaw
        > anych linków i kompatybilności setek zdjęć z rzeczywistością big_grin
        >

trafiony zatopiony big_grin
        Nie podoba się, nie zaglądaj, zlikwiduj konto a nie lecisz na forum obsmarowywać znajomych przed nieznajomymi
        • barbibarbi Re: Jak na osobę znudzoną tym kilka lat temu 26.01.12, 22:17
          > Nie podoba się, nie zaglądaj, zlikwiduj konto a nie lecisz na forum obsmarowywa
          > ć znajomych przed nieznajomymi

oj, sorki, chyba pomyliłam forum! Ale czy to jednak nie emama? Przecież kamieniem węgielnym tego forum jest właśnie obsmarowywanie - teściowych, szwagierek, mężów, nauczycielek, innych forów, innych ematek, emigrantów, opiekunek, i co tam jeszcze się nawinie.
          • marghe_72 Re: Jak na osobę znudzoną tym kilka lat temu 26.01.12, 23:32
            barbibarbi napisała:
            >
            > oj, sorki, chyba pomyliłam forum! Ale czy to jednak nie emama? Przecież kamieni
            > em węgielnym tego forum jest właśnie obsmarowywanie - teściowych, szwagierek, m
            > ężów, nauczycielek, innych forów, innych ematek, emigrantów, opiekunek, i co ta
            > m jeszcze się nawinie.

A to koniecznie trzeba równać w dół?
    • nabakier Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 18:49
      Nie wiem, jak jest na NK, bo nigdy tam nie byłam. Co do FB, to prawda o nim jest prosta- zależy od nas samych, jak wygląda nasze konto. To my decydujemy, kto się staje naszym znajomym, jakie treści wpuszczamy, czego oczekujemy, co dajemy innym.
      Dla mnie fb to ogrom wartościowej prasy, info dotyczące takowych publikacji książkowych, konferencyjnych, blogowych, dyskusje, dowcip, satyra społeczna, muzyka. Wszystko, co mnie interesuje. I szybki kontakt.
      Dużo daję i dużo dostaję tą drogą.

I powiem, że bardzo, ale to bardzo żenują mnie uwagi: "nie mam konta na fb, bo nie dla mnie owczy pęd/mody/głupstwa". Tak może powiedzieć tylko ignorant.
      • thorgalla Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 19:19
        Zgadzam się.
        Dla mnie FB to spore ułatwienie sobie życia.
        Przykłady:
        -na wallu widzę,na których czytanych blogach pojawiły się wpisy (oszczędza mi to czasu aby przejrzeć wszystkie blogi)
        -np.strona GoT - podawane są najróżniejszego rodzaju dotyczące serialu,książek,wstawiane są filmiki,trailery,artworki,można też wymienić zdanie z innym.
        Dotyczy tez innych stron innych seriali.
        -Nk było niedostępne dla zagranicznej części mojej rodziny i znajomych,
        -na wall wstawiam też to co akurat mi się spodoba,jakaś myśl,dowcip,film,zdjęcie itp. podobnie robią znajomi więc można się dowiedzieć ciekawych rzeczy,
        -są gry (zajmują mnóstwo czasu) ale każdy chyba musi przejść przez ten etap wink
        -najszybszy sposób aby dowiedzieć się o promocjach np.biletów lotniczych czy hoteli, konkursach itp.
        -strony osób znanych - wstawiają tam zdjęcia prywatne,
        np.jedna z aktorek przed rozdaniem Globów bodajże zaprezentowała 2 sukienki i głosowaliśmy,która ładniejsza.I nałożyła ją big_grin
        Jeszcze by się znalazło parę parę rzeczy do których FB mi się przydał.
        Każdy znajdzie tam dla siebie.

PS.Moi znajomi durnych zdjęć nie wstawiają,może czas abyś zmieniła swoich.
        • kiszczynska kocham nasza klase 26.01.12, 20:37
          i koniec
        • tosterowa Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 20:59
          no rzeczywiście, same ułatwiacze, żadnych czasozabieraczy!tongue_out
          • nabakier Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 21:44
            A nie uważasz, że dla każdego co innego jest czasozbieraczem?
            • tosterowa Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 22:56
              Jasne, ale po co zaraz dobierać ideologię.
              FB to rozrywka, służąca do pierdół i nijak ma się do tego jakość znajomych. Wszyscy piszą tam takie same głupoty, jak na każdym portalu społecznościowym albo forum.
              • nabakier Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 23:10
                Nie będę Cię wyprowadzać z błędu, bo pewnie i tak nie uwierzysz, że ludzie potrafią się poważnymi sprawami na fb zajmować smile
                • tosterowa Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 23:21
                  Tak, na emamie wypisujesz bzdetki, a na fb zajmujesz się wyłącznie "poważnymi i naukowymi" rzeczami. Masz rację, nie wierzęsmile Na pewno wklejasz linki do teledysków, albo coś w ten deseń.
                • emo8425 Re: NK, FB = nuda 27.01.12, 09:26
                  nabakier napisała:

> Nie będę Cię wyprowadzać z błędu, bo pewnie i tak nie uwierzysz, że ludzie potr
                  > afią się poważnymi sprawami na fb zajmować smile

och, jasne. Same poważne sprawy! Koń by sie usmial!
              • emo8425 Re: NK, FB = nuda 27.01.12, 09:30
                tosterowa napisała:

> Jasne, ale po co zaraz dobierać ideologię.
                > FB to rozrywka, służąca do pierdół i nijak ma się do tego jakość znajomych. Wsz
                > yscy piszą tam takie same głupoty, jak na każdym portalu społecznościowym albo
                > forum.

zgadzam się! Brtawo tosterowa
        • barbibarbi Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 22:12
          nie za bardzo się ekscytujesz? Nudaaa........ziew
    • echtom Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 20:55
      Dla mnie NK to kontakt ze znajomymi, do których nie mam komórek, a FB to robocza tablica ogłoszeń - kocie akcje, imprezy w mojej pracy itp. Znajomych na FB dobieram starannie. Przymykam wyrozumiale oko na "seksowne" zdjęcia moich byłych uczennic na NK (tu akceptuję zaproszenia wszystkich uczniów bez wyjątku).
    • angazetka Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 21:03
      Jakież to, doprawdy, szczęście, że mam normalnych znajomych, którzy używają FB do zgoła innych rzeczy niż wypinanie tyłków. Ale wiesz, ciągnie swój do swego wink
      • barbibarbi Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 21:30
        jasne, jasne, ciągnie swój do swego. Aleśmy się naprzyciągali, koleżanki z podstawówki i znajomi z klasy ze szkoły średniej. Och, przyciąganie nieziemskie, w jednej klasie jest 30 PRZYPADKOWYCH osób, ja ich nie wybierałam, aczkolwiek nie zaprzeczę że są moimi znajomymi (nie mylić z przyjaciółmi)
        Oczywiście wszystkie świątobliwe mamuśki mają znajomych pod linijkę, żadnych durnych zdjęć, znajomi jak z żurnala, w każdej klasie wyselekcjonowany element, żadnego klasowego debila. Ciekawa ta wasza rzeczywistość, szkoda że nieprawdziwa tylko wirtualna.
        • nabakier Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 21:43
          Ale dlaczego zarzucasz nam kłamstwo? Bo mamy innych znajomych, niż Ty? Jeżeli twoi znajomi prezentują podobny poziom, to już się niczemu nie dziwię.
          • barbibarbi Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 22:06
            a jaki masz problem ze zrozumieniem znaczenia słowa "znajomy"? Znajomym może być każdy, znajomych się nie wybiera. Gdybym chciała mieć znajomych na NK wyłącznie takich którzy są mi bliscy, to byłoby raptem kilka osób. A zdaje się idea NK jest inna, nawet wynika to z nazwy.

ale oczywiście twoi znajomi są wyjątkowi (jakżeby inaczej) i nawet znajomy głupi Jasio z podstawówki w twoim profilu wygląda na co najmniej doktora z habilitacją.
            • nabakier Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 23:12
              Barbi, czytaj uważnie- przecież pisałam, że nigdy na NK nie byłam.
          • emo8425 Re: NK, FB = nuda 27.01.12, 09:22
            nabakier napisała:

> Ale dlaczego zarzucasz nam kłamstwo? Bo mamy innych znajomych, niż Ty? Jeżeli t
            > woi znajomi prezentują podobny poziom, to już się niczemu nie dziwię.

zaraz, zaraz ale jakim "nam"? Od kiedy tu są jakieś "my"? Pisz za siebie! Ja mam podobne spostrzeżenia jak autorka, Na naszej klasie mam znajomych z różnych szkol, niektorych nie widziałam 20 lat ale znam ich, siedzialam z nimi w jednej lawce. Dlaczego niby mam ich wywalać ze znajomych, skoro nimi sa? I jakim cudem ich poziom ma określać mnie? Od kiedy to czyjeś durne zdjęcie ma świadczyć o mnie? Chyba się zagalopowały co poniektóre "życzliwe" mamy?

• angazetka Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 21:44
          Pisałam o FB - tam mam "prawdziwych" znajomych - tych, których chcę mieć. Nie mam wśród nich idiotów, cóż ja na to poradzę.
          • barbibarbi Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 22:10
            wśród moich przyjaciół też nie ma idiotów. Wśród znajomych zdarzają się. Najwyraźniej nie odróżniasz pojęć "znajomy" i "przyjaciel", cóż ja na to poradzę.
        • marghe_72 Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 23:30
          barbibarbi napisała:

> jasne, jasne, ciągnie swój do swego. Aleśmy się naprzyciągali, koleżanki z pods
          > tawówki i znajomi z klasy ze szkoły średniej. Och, przyciąganie nieziemskie, w
          > jednej klasie jest 30 PRZYPADKOWYCH osób, ja ich nie wybierałam, aczkolwiek nie
          > zaprzeczę że są moimi znajomymi (nie mylić z przyjaciółmi)
          > Oczywiście wszystkie świątobliwe mamuśki mają znajomych pod linijkę, żadnych du
          > rnych zdjęć, znajomi jak z żurnala, w każdej klasie wyselekcjonowany element, ż
          > adnego klasowego debila. Ciekawa ta wasza rzeczywistość, szkoda że nieprawdziwa
          > tylko wirtualna.

Nie wiem jak Ty, ale to JA decyduję kogo przyjmuję do znajomych a kogo nie..
        • to_ja_tola Re: NK, FB = nuda 27.01.12, 10:05
          No wiesz?Ja akurat usunęłam "znajomych" którzy wstawiali durne wg mnie zdj i wstawiali je nader często.
          A jeszcze tacy, których miałam,bo znaliśmy się ze SP to nie miałam sobie za złe , że ich usuwam.
          wink
      • emo8425 Re: NK, FB = nuda 27.01.12, 09:37
        angazetka napisała:

> Jakież to, doprawdy, szczęście, że mam normalnych znajomych, którzy używają FB
        > do zgoła innych rzeczy niż wypinanie tyłków. Ale wiesz, ciągnie swój do swego ;
        > )

jakież to, doprawdy, szczeście, że nie zaglądam na emame zbyt czesto, bo nieczęsto zdarza mi się tu widzieć normalne rozmowy na poziomie. Zawsze znajdzie się grupa niedowartościowanych zgag, zołz, ktore skwapliwie wynajdą każdą okazję aby komuś bezinteresownie dokopać, a siebie przy okazji przedstawić w jak najlepszym świetle (sztucznym oczywiście, o ile jesteś w stanie pojąć aluzję angazeta).

• a.nancy Re: NK, FB = nuda 26.01.12, 22:38
      zależy, jakich masz znajomych smile
      moje koleżanki nie wklejają sobie zdjęć w pozach smile
      na FB głównie dyskutujemy o sprawach związanych ze wspólnymi zainteresowaniami albo wymieniamy się ciekawymi informacjami/linkami ze sfery hobbystyczno-zawodowej.
      każdy sobie sam dobiera znajomych... taki czy inny serwis nie ma tu nic do rzeczy, to tylko narzędzie.
    • koza_w_rajtuzach Re: NK, FB = nuda 27.01.12, 09:34
      Też tego do końca nie czaję. Tzn. owszem, zdarzało mi się wklejać jakieś zdjęcia na nk, głównie dzieci, no bo jak ja wyglądam to przecież prawie każdy wie tongue_out, ale już mi się nie chce, uważam to jednak za głupie, po co mam szastać ich fotami na prawo i lewo? Dzieci jak dzieci. Można ze dwa ładne zdjęcia umieścić i wystarczy. Co do facebooka, to mam wrażenie, że niektórzy wyszukują jakichś linków, piosenek tylko i wyłącznie po to, żeby na fejsie to pokazać, są od tego wręcz uzależnieni. Wcześniej wchodziłam na facebooka czy nk tak średnio raz w tygodniu, chwilę przejrzałam i wychodziłam, teraz wchodzę częściej, bo rozmawiam przez komunikator z dwiema osobami.
    • deodyma Re: NK, FB = nuda 27.01.12, 09:57
      nie wiem, jakich masz znajomych, w jakim sa wieku.
      moi takich rzeczy nie robia a NK za cholere sie nie pozbede, poniewaz dziekli temu portalowi utrzymuje kontakty z ludzmi, z ktorymi znam sie od dziecka i szkoda by bylo z nimi ten kontakt stracic.
      szkoda, ze wiekszosc z nas porozjezdzala sie po Polsce, niektorzy siedza za granicasad
    • wjw2 Re: NK, FB = nuda 27.01.12, 10:05
      > Po co ten cyrk?

Żebyś miałą o czym napisać na emamie????

>Nie widzą że się ośmieszają?

Przyganiał kocioł garnkowi......
      Po co wchodzisz, oglądasz?

• ceide.fields Re: NK, FB = nuda 27.01.12, 10:25
        Jedni spędzają wolny czas z rodziną, oprzyjaciołmi, ksiażką, dobrym filmem i innymi tego typu śmiesznymi pierdołami inni na "poważnym" FB "dużo dając i dużo biorąc".

Ot, taka smycz dzisiejszych czasów.
    • aniorek Re: NK, FB = nuda 27.01.12, 10:32
      ile jeszcze watkow o tym, jak to ludzie sie czuja wyjatkowi bo nie maja konta na fb? naprawde nie mozecie sie dowartosciowac czyms innym, mniej zalosnym?
    • suazi1 Trzeba sobie jakoś podkręcić samoocenę, i tyle!!! 27.01.12, 14:04

• kiszczynska Re: Trzeba sobie jakoś podkręcić samoocenę, i tyl 03.02.12, 14:00
        k
        • barbibarbi Re: Trzeba sobie jakoś podkręcić samoocenę, i tyl 03.02.12, 15:33
          ty kiszczynska już więcej nie pij
    • adellante12 Re: NK, FB = nuda 03.02.12, 15:52
      Dla mnie NK była wspaniałym wynalazkiem.
      Po zakończeniu szkoły porozjeżdżaliśmy sie dosłownie po całym swiecie. Po latach odnalazły sie stare znajomosci i jest mozliwośc pozostawienia jakiegos info komuś. Ale to wszystko... Spełniła swoje zadanie i OK .
      FB jest dla mnie zenujacy z lajkami i całą propaganda reklamową...
      No i ta nobilitacja była załosna - "na NK mnie nie ma - szukaj mnie na Fejsie" smile)))))))

teraz oczywiscie warto by sie oflagowac - "Nie mam konta na NK i FB" tylko na czym się tak oflagowac zeby byc trendi?smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka