Dodaj do ulubionych

Współczesne piękno :(

12.02.12, 14:57
alemodelki.pl/id,170,p,51356,Zuzanna-Bijoch,modelki.html
Straszne.
Obserwuj wątek
    • iin-ess Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 15:04
      wygląda jak kaleka
    • freakwave Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 15:07
      nie wiem gejom sie pewnie podoba, brak tylka brak cyckow, tylko siusiaka dorobic big_grin bedzie piekny chlopczyk jak nic
    • kali_pso Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 15:18

To jest modelka, tam panują inne zasady piękna.

"Nihilizm to poza, a nie doktryna. Proszę spróbowac postawic świeczkę pod jądrami nihilisty, a przekona się pan, jak prędko zobaczy światło egzystencji"

Andreas Corelli
      • marzeka1 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 15:20
        Ta dziewczyna niekorzystanie wyszła na tym akurat zdjęciu (nie masz takich zdjęć?), wygoogluj, a zobaczysz sporo zdjęć , na których wygląda bardzo ładnie. Fakt jest za chuda, no ale taki chory kanon panuje.
        • kali_pso Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 15:24

Ale za to JAKIE ma oczysmile
          • yenna_m Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 17:07
            podkrążone? tongue_out
          • kali_pso Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 21:02

Nie zauważyłamwinkp Widziałam tylko, że są duże i o pięknym kolorze. Anja Rubik ma jenak ładniejszewink
          • figrut Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 11:47
            > Ale za to JAKIE ma oczysmile
            Więźniowie obozów koncentracyjnych też mieli "wielkie oczy", bo n wychudzonej twarzy niemal każde oko będzie wyglądać na ogromne. Dla mnie to jakiś chory, wychudzony koszmar.
    • lola211 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 15:27
      Straszne to jest co innego.Totalny brak zrozumienia, ze modeling rzadzi sie swoimi prawami i tam panuja inne kanony piekna.
      Trzymam kciuki za kolejna Polkę, ktora robi kariere.
      • melancho_lia Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 16:43
        Wyjasnij to nastoletnim dziewczynom.
      • yenna_m Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 17:06
        i wlasnie to jest chore bo dzieciaki potem dążą do osiągnięcia takiego wyglądu
        ani ładne to, ani zdrowe, a tym bardziej niezdrowe dla młodego, rosnącego ciała
        • melancho_lia Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 17:08
          No własnie, skąd się biorą potem kompleksy i anoreksja? Bo zewsząd patrzą takie wychudzone szkieletory podrasowane jeszcze fotoszopą.
          • lola211 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 21:49
            Akurat mam w domu prawie 14 latke i jakos nie widze zagrozenia.
            Kompleksy biora sie z niskiej samooceny przede wszystkim.
      • papalaya Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 07:53
        w nowogwinejskim plemieniu f'gharra też obowiązują inne zasady piękna, najpiekniejsze są te z warami do cycków, cyckami do war i warami do kolan
      • mathiola Re: Współczesne piękno :( 17.02.12, 11:26
        Straszny to jest brak zrozumienia, że kanony piękna panujące w modelingu mają istotny wpływ na życie milionów zwykłych dziewczyn i kobiet.
        Jako nastolatka czułam się GRUBA bo w przeciwieństwie do modelek zdobiących okładki pism, ja miałam biodra. Wydawało mi się to nienormalne, bo piękna kobieta nie ma ani bioder ani biustu, a na klatce piersiowej powinny odznaczać się paciorki....
        Doprowadziło mnie to do zaburzeń żywienia i różnych takich. I nie byłam wyjątkiem.
    • hawa.etc Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 15:46
      Ale kto tu mówi o pięknie? Ona nie ma być ładna, ma być funkcjonalnym wieszakiem, na którym nie widać złego szycia prezentowanych ciuchów, który nie wymaga skomplikowanego kroju, zaszewek, etc. Z urodą to nie ma nic wspólnego.
    • magata.d Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 16:57
      Okropne, obrzydliwe i z pięknem nie ma nic wspólnego. Biedna, chora (anoreksja?) dziewczyna. Szkoda tych młodych dziewczyn, ich psychiki.
      • azjaodkuchni Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 17:33
        A tu to ta sama dziewczyna

www.we-dwoje.pl/p/a_i/26/26/2/22490/b/b_4_22490.jpg
        • melancho_lia Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 17:36
          plus fotoszop smile
          • marzeka1 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 17:43
            Tak, fotoszop, jednak to zdjęcie zupełnie inaczej ją pokazuje , od tego zalinkowanego, prawda? Pokazuje, ze jest modelką , którą robi karierę,bo jest ładna, ma regularne rysy twarzy, jest proporcjonalna, idealnie nadaje się na bycie wieszakiem ubrań w rozmiarze 0, fakt- jak dla mnie jest za chuda; ale pisanie o niej jako o szkaradzieństwie , paskudztwie (a są tu takie głosy) to jakieś nieporozumienie. Chciałabym tak wyglądać + mieć 10 kg więcej.Byłoby idealnie.
            • melancho_lia Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 17:44
              Tyle że promowanie czegoś takiego (mówię głównie o tym chorobliwym wychudzeniu) w mojej opinii jest zwyczajnie niebezpieczne, zwłaszcza dla młodych dziewczyn.
          • aneta-skarpeta Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 18:19
            a tu jako zwykla dziewczyna

ona oprocz tego ze masakrycznie schudła, to ma masakryczny makijac
            • aneta-skarpeta Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 18:20
              linksmile
              i2.pinger.pl/pgr203/c72172e2001e21bf4e513e76/Zuzanna+Bijoch+4%5B1%5D.jpg
              • nabakier Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 07:50
                no i fajna dziewczyna
              • kamelia04.08.2007 Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 11:07
                aneta-skarpeta napisała:

> linksmile
                > i2.pinger.pl/pgr203/c72172e2001e21bf4e513e76/Zuzanna+Bijoch+4%5B1%5D.jpg

tu już wygląda normalnie, typowa słowiańska uroda.
                Zreszta ja sama też wyglądam normalnie, mam ten sam typ urody.
        • rosapulchra-0 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 17:43
          Nawet fotoszop jej nie pomógł.
    • kura28 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 17:48
      Męczą mnie już narzekania na anorektyczne modelki. Tak specyfika tego zawodu i tyle. Nad chudymi baletnicami jakoś nikt nie rozpacza. Skoczkowie narciarscy, dżokeje czy kierowcy Formuły1 też wypasieni nie są.
      A to też przykład "współczesnego piękna" cokolwiek oznacza ten zwrot:
      alemodelki.pl/id,170,p,51353,Zuzanna-Bijoch,modelki.html
      • kura28 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 17:49
        Sorry, zły link:
        wyborcza.pl/duzy_kadr/56,97904,11062179,W_kostiumie_kapielowym,,3.html
      • melancho_lia Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 17:52
        Tyle, ze baletnice czy skoczkowie nie patrzą na ciebie z każdego bilboardu czy gazety.
        • kura28 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 17:58
          No to co? Skoczków widzę w każdą zimową niedzielę w telewizji. Znacznie częściej niż modelki.

Zresztą na reklamach są na ogół fotomodelki, które nie są tak chude.
          • melancho_lia Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 17:59
            Ale fotoszopem już mocno podrysowane.
          • aneta-skarpeta Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 18:26
            na reklamach sa modelki komercyjne, a nie fashion- przewaznie
            dlatego bielizne reklamuje przewaznie joaana klucha

a prawda jest taka, jedna sie przejmuje fotomodelkami i wpada w anoreksje, a druga zapatrzona jest w amy winehouse i wpada w dragi
        • marzeka1 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 18:03
          No to jak masz córkę to gadasz z nią na ten temat, prawda? Pokazujesz w necie zdjęcia bez fotoszopa tych samych kobiet, które "patrzą z każdego bilbordu".
    • triss_merigold6 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 18:08
      Niech jej ktoś podłączy kroplówkę, to zagłodzone dziecko.
      BTW fotomodelki w pismach dla mężczyzn ważą lekkim twistem 15 kg więcej, mają cyc, bardziej krągłe ramiona, pełniejsze uda i na czym siedzieć. A jak nie mają to im się dorabia photoshopem.
      • nabakier Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 07:49
        Chyba w modelingu nie chodzi o zachęcanie do d...py, więc zbastuj Triss, bo mylisz zjawiska.
    • kawka74 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 18:08
      Jest makabrycznie chuda, ale nie jest w tym chyba wyjątkiem.
      Ale ma piękne oczy, świetnie zarysowane brwi i ładny układ kości policzkowych, więc urody bym się specjalnie nie czepiała.
      • marzeka1 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 18:12
        "Jest makabrycznie chuda, ale nie jest w tym chyba wyjątkiem.
        Ale ma piękne oczy, świetnie zarysowane brwi i ładny układ kości policzkowych, więc urody bym się specjalnie nie czepiała. "

- prawda? Dlatego pisanie o niej jako o paskudzie jest śmieszne; jest za to za chuda, by być naprawdę pociągająca, ale chyba nie taka jej rola; jak napisała Triss, do pisma dla facetów nie załapałaby się lub dodano by jej więcej kg.
        • aneta-skarpeta Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 18:27
          anja rubik 10kg temu tez była ładna- klasyczna, ale ładna
          • marzeka1 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 18:29
            Zgadzam się, teraz wygląda źle, po prostu na ciężko chorą osobę.
    • pochodnia_nerona Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 20:27
      Mnie tu przeraża coś innego - to, że taka "specyfika zawodu" znajduje swoje obrończynie, które oburzają się krytyką tegoż wizerunku. Jasne jest, ze modelka nie powinna być otyła, żeby lepiej na niej leżały ubrania, ale to, co teraz się promuje, jest totalną patologią i promowaniem jakichś chorych wizji projektantów, którzy są gejami i patrzą na modelki, jak na młodych chłopców, stąd ta sylwetka. Jak już wspominano, jest to ogromnie szkodliwe, zwłaszcza, że z modelkami utożsamiają się ich rówieśniczki - nastolatki, które jeszcze nie są pewne swojego ciała i wyglądu, chcą być akceptowane i podziwiane za wszelką cenę, stąd te problemy z jedzeniem, anoreksja, bulimia. Co roku produkuje się tony artykułów na ten temat, a i tak co roku topmodelką jest jakaś skrajna chudzina, której głód z oczu wyziera. I owszem, są osoby szczupłe z natury, ale chudość a la Rubik nie jest naturalna, skoro nawet ona sama wyglądała jeszcze kilka lat temu zupełnie inaczej!
      • kura28 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 21:30
        Nie bronię "specyfiki zawodu" tylko chciałam podkreślić, że super chudziutkie modelki to domena bardzo wąskiej i niszowej grupy zawodowej i nie ma sensu rozdzieranie szat i twierdzenie, że jest to jakiś ogólnie obowiązujący kanon piękna. Modelki erotyczne, komercyjne, aktorki, piosenkarki itp. owszem, zwykle są szczupłe ale nie są wychudzone.
        Jeśli mamy bronić usilnie nastolatki przed złymi wzorcami to nie pokazujmy również w telewizji i prasie osób otyłych - naogląda się taka Adele, albo nie daj boże Wojciecha Mana i zapragnie brać z nich przykład ;-P

Ps. Naprawdę wszyscy projektanci są gejami?
      • lola211 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 21:54
        stąd te p
        > roblemy z jedzeniem, anoreksja, bulimia.

Oj tak, wszedzie wkolo same anorektyczki , a mlode dziewczeta padaja jak muchy z głodu...
        • pochodnia_nerona Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 22:09
          Pozdrawiam panie z branży zatem - widać, że swój broni swego.

Anoreksja nie dotyka każdego - ale każda dziewczyna i większość młodych kobiet chce wyglądać TOP. Top, to znaczy tak najbliżej tego, jak modelki w reklamach, aktorki. Są one coraz chudsze. Na przestrzeni 15 lat zmieniła się Angelina Jolie, Eva Herzigova, Claudia Schiffer - wszystkie one schudły! Wyglądają gorzej, niż kiedyś, kiedy były szczupłe, ale jednocześnie kobiece. Dziewczyny, które nie mogą szybko schudnąć, popadają w kompleksy, czują się fatalnie. Do tego te teksty pod zdjęciami okrąglejszych aktorek: ale wieloryb, niech schudnie, itp.
          Pozwoływanie się na Adele i Manna jest żałosne i wcale nie jest zabawne. Po pierwsze: bycie otyłym jest tak napiętnowane, że żadna kobieta z wyboru grubaską nie będzie, a nadwagę będzie starała się zwalczać wszelkimi sposobami. Gorzej, jeśli nadwaga się nie da łatwo zwalczyć.
          Po drugie - Adele schudła. Tak, ona też.
          • kura28 Re: Współczesne piękno :( 12.02.12, 22:24
            eeee? z jakiej branży? Umiejętność wnioskowania wręcz porażająca. Rozumienie tekstu pisanego podobne.
            Ja po prostu alergicznie od zawsze reaguję na powtarzane bezkrytycznie tezy w stylu "ta dzisiejsza młodzież", a ten wątek idzie w tym kierunku. Póki co w Polsce otyłych dzieci i młodzieży jest więcej niż 20 lat temu, więc jakoś ta plaga anoreksji się nie przyjęła.
            Przeciętne nastolatki niekoniecznie marzą o figurze modelki z wybiegu, często zadręczają się właśnie zbyt patykowatą figurą, brakiem biustu itp.
            • kozica111 Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 06:27
              Promowanie anoreksji powoduje tez zachowania kompulsywne w tym zaburzenia jedzenia, stad wiele osób cierpi na nadwagę, jest to bardziej związane z promowaniem anoreksji niż się wydaje.Nie ma co się chwalić że chude się podoba.
              • kura28 Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 10:31
                Naprawdę uważacie, że to tak działa? Naogląda się durna nastolatka chudych modelek i postanawia się zagłodzić? Jakoś specjaliści do tej pory nie są zgodni co do tego co jest przyczyną zaburzeń odżywiania, ale najczęściej pojawia się :
                -poczucie braku kontroli nad własnym życiem (wtedy jedzenie staje się jedynym obszarem nad którym dziewczyna ma kontrolę)
                -brak akceptacji dla własnej płci, zmian zachodzących w ciele podczas procesu dojrzewania
                -zaburzone relacje rodzinne - perfekcjonizm i nadmierne wymagania zwłaszcza ze strony matki

To że akurat w jakimś tam małym zamkniętym światku modelek wybiegowych pojawiła się moda na chudość ma znaczenie moim zdaniem marginalne. Każda nastolatka codziennie widzi w mediach osoby o różnej budowie ciała - od tych bardzo chudych do otyłych. Zdecydowana większość nie reaguje na ten widok głodzeniem się.

Ale oczywiście wielu matkom najłatwiej sobie tłumaczyć że to przez te okropne media moja córka nie akceptuje siebie. Łatwiej tak, niż zauważyć własne błędy wychowawcze.
                • dorry Re: Współczesne piękno :( 17.02.12, 13:55
                  >Łatwiej tak, niż zauważyć własne błędy wychowawcze.
                  Tak. Zgadzam się. Własnie chciałam to napisać.
            • kawka74 Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 07:19
              Póki co w Pol
              > sce otyłych dzieci i młodzieży jest więcej niż 20 lat temu, więc jakoś ta plaga
              > anoreksji się nie przyjęła.

Po pierwsze dziewczyn (bo to ich głównie problem dotyczy) z zaburzeniami odżywiania typu anoreksja czy bulimia jest całkiem sporo (są badania), a po drugie nadwaga u nastolatek niekoniecznie musi być skutkiem ogólnego upodobania do jedzenia, a właśnie skutkiem epizodów ciężkiego obżarstwa między jedną głupią dietą a drugą.
              Tylko tak się wydaje, że zaburzenia odżywiania to wyłącznie anoreksja prowadząca do skrajnego wychudzenia.
          • franczii Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 06:31
            Wiesz co, moje nastolatnie lata przypadly na lata 90 wlasnie kiedy krolowala schiffer, cindy C i pare innych. Zareczam, ze niezaleznie od tego czy Claudia miala 10 kilo wiecej czy 10 mniej to i tak byla powodem kompleksow. Bo to nie w chudosci lezy problem nastolatek.Problem w tym, ze Claudia nawet kiedy byla 10kg wieksza i tak byla wzorem niedoscignionym.
    • nabakier Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 07:47
      Mnie się dziewczyna podoba. Proporcjonalna inteligentna twarz. Ma to "coś".
    • kamelia04.08.2007 Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 11:01
      czesc zdjec jest niecirekawych, tzn dzine miny czy sytuacje.

Swoja droga panna jest nijaka, nieciekawa i chuda, aż żebra swiecą. Podobno teraz by sie powiedzała: oryginalna uroda, czy też interesująca twarz
      • kamelia04.08.2007 Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 11:15
        dostanie mi sie zaraz za krytyke.

Niestety wyszła tragicznie na tych zdjeciach, uczesanie pokazujace, to co powinno byc zasłoniete (wypukłe czoło), dziewczyna w wersji normalnej wygląda jak "zwykła polska młoda kobieta" (okreslenie in plus), tutaj wyglada jak ćwierc inteligentny kosciotrup.

Ma kobieta tendencje do sińców pod oczami, to dawaj krechy i cienie pod oczmi, en face wyglada w wersji bez makijażu ładnie, to cyk forografujmy z boku czy profilu, żeby pokazac to nieszczesne czoło, nos, czy zapadajace sie policzki......
        • kura28 Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 14:19
          Czemu miałby Ci się dostać za krytykę?

Fakt, w zalinkowanej sesji wiele ujęć jest niefortunnych, nie powinny być publikowane.
    • k1k2 Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 19:14
      mossandmoree.blogspot.com/2011/03/zuzanna-bijoch.html
    • izabellaz1 Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 19:25
      Stawiam takie panny jako negatywny wzorzec dla córki - jeśli już gdzieś takie fotki zobaczy, bo na razie ogląda wszystko pod kontrolą.

I powiem szczerze, że byłam zniesmaczona powtórkami Top model w weekendy w godzinach południowych. Takie programy powinny lecieć po 22.
      • bi_scotti Re: Współczesne piękno :( 13.02.12, 20:52
        Mnie ciekawi co robia te kobiety juz po karierze modelki - zarowno zawodowo jak i zdrowotnie, w sensie - jak dalej dbaja o swoje cialo. Mam bliska znajoma, byla baletnice, uczy zawodu, wciaz jest w TOP formie, po urodzeniu i odkarmieniu blizniakow przytyla KILOGRAM (dwa funty) smile Ale to inna para kaloszy - to jest zawod, ktory zapewnia w miare wszechstronne wyksztalcenie w trakcie przygotowywania sie do niego, daje podstawy emerytury i przygotowanie do zycia "po". Wiecie jak to jest z modelkami? Tak pytam przy okazji watku, z babskiej ciekawosci smile
        • kura28 Re: Współczesne piękno :( 17.02.12, 11:16
          kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,11143823,Modelki_na_emeryturze.html
    • mathiola Re: Współczesne piękno :( 17.02.12, 11:23
      Jak okryje te kości to jeszcze jakoś da się patrzeć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka