Dodaj do ulubionych

Dzis jestem gejsza;-)

20.02.12, 09:35
A wlasciwie to bede jak sie zbiore w sobie i zaczne make up nakladacwink wczoraj bylam diablemsmile syn pozostal przy wersji “jestem piratem“smile uwielbiam karnawal w De.Pytanie do tych zagramanicznych? u was tez takie szalenstwo karnawalowe to normalka?Marzy mi sie zaliczyc raz karnawal w Rio i w Wenecji, a tak pozostaje chetnie na moich smieciach,ta masa bawiacych sie ludzi w wieku 0 do 100(a moze i starszych)powoduje u mnie przyplyw dobrej energii.Szkoda,ze w Pl tak sie karnawalu nie swietuje,ominelo mnie pare lat dobrej zabawy i zbieranie cukierkowwinkTeraz nadrabiambig_grin.Nie wiem kto sie bardziej cieszy na karnevalumzug ja czy synbig_grin pozdrawiam i Helau!!!
Obserwuj wątek
    • chipsi Re: Dzis jestem gejsza;-) 20.02.12, 09:41
      > .Szkoda,ze w Pl tak sie karnawalu nie swietuje
      Ależ. Jak ktoś cierpi na nadmiar gotówki to świętuje. I mnóstwo znajomych korzysta w tym czasie z wypożyczalni strojów, których ostatnio tak jakoś coraz więcej widuję.
      My osobiście zamiast kiecek wybraliśmy dobre żarcie i łeb dam że gorzej się nie bawiliśmy.
      Rio tu nie będzie, za zimno big_grin
      • edelstein Re: Dzis jestem gejsza;-) 20.02.12, 09:47
        Tylko,ze ja nie mam na mysli balow kostiumowych dla duzych i malych tylko impreze na ulicach miasta.Koszt takowej to koszt kostiumu,a kostiumy tu mozna bardzo tanio dostac i uzywac az sie znudzi.Tak wiec wychodzi na zero,nie liczac okolo pieciu toreb slodkosci dla dzieciawink
        • syla27 Re: Dzis jestem gejsza;-) 20.02.12, 09:59
          zgadzam się, gdy byłam opiekunką dzeicka w Niemczech to pierwszy raz się z tym spotkałam, dorośli przebierali się, wychodzili na ulicę albo spotykali się w jakiejś gminnej sali i świętowali u nas tylko imperzy, za które trzeba zapłacić najmniej ok 200 zł
        • chipsi Re: Dzis jestem gejsza;-) 20.02.12, 10:03
          Aaa to przyznaje, nie wiedziałam że bawicie się na ulicach. Fajnie smile W lokalu, tak jak u nas, to faktycznie wychodzi drogawo. Ale De to nie Rio, nie piździ wam? tongue_out
          • edelstein Re: Dzis jestem gejsza;-) 20.02.12, 12:07
            8stopni,slonce,jak komus zimno zaklada kurtki i swetry pod kostium,ale jak co roku w zugu bedzie szkola samby,one wystepuja w bikini i widac goraca krewwinkpoza tym rozgrzewamy sie procentami.
    • polaola Re: Dzis jestem gejsza;-) 20.02.12, 10:29
      Gdy przed wieloma laty pierwszy raz zobaczylam co sie dzieje podczas karnawalu w Niemczech, to pomyslalam ze Niemcy maja nie pokolei w glowach.
      Dzisiaj juz jestem "zintegrowana" - i swietuje razem z nimi - ale normalne to nie jest wink
      • edelstein Re: Dzis jestem gejsza;-) 20.02.12, 12:09
        A ja poczulam sie jak w raju,odpowiada mojemu temperamentowi i checi zabawywink
    • adellante12 Re: Dzis jestem gejsza;-) 20.02.12, 13:43
      uwielbiam karnawal w De

I co to niby znaczy? Co znaczy to DE???
      Lubisz karnawał na niemieckich domenach?????
      Uwielbiam takich światowców.... Specjalistów od kolorów paznokci...

• annamariamuff Re: Dzis jestem gejsza;-) 20.02.12, 14:07
        adellante12 napisał:

> uwielbiam karnawal w De
        >
        >
        >> Uwielbiam takich światowców.... Specjalistów od kolorów paznokci...

Jak to zapodala triss bylo nawet zabawne ... Powtorka juz tak zabawne nie jest , to troche tak jak wujek Kazio podczas kolejnych swiat opowiada ten sam dowcip.Wymysl co wlasnego a nie papugujesz duzo bardziej blyskotliwa forumke
        >
      • edelstein Re: Dzis jestem gejsza;-) 20.02.12, 16:55
        To samo co Pltongue_out
    • brak.polskich.liter Re: Dzis jestem gejsza;-) 20.02.12, 16:41
      edelstein napisała:

> A wlasciwie to bede jak sie zbiore w sobie i zaczne make up nakladacwink wczoraj
      > bylam diablemsmile syn pozostal przy wersji “jestem piratem“smile uwie
      > lbiam karnawal w De.

Rowniez bardzo lubie smile

> Marzy mi sie zaliczyc raz karnawal w Rio i w Wenecji,

Jesli lubisz klimaty karnawalowe, to hucznie polecam Los Indianos (Santa Cruz de La Palma). Bialy czad!

lapalmaisland.sheilacrosby.com/topics/los-indianos/
    • klubgogo Re: Dzis jestem gejsza;-) 20.02.12, 17:52
      Myślałam, że jesteś gejszą, bo miałaś taką szklankę na chodnikach jak u nas rano była. Dreptałam sobie tak do pracy i w którymś momencie pomyślałam, że dreptam właśnie jak gejsza.
    • mysia125 refleksja warszawska 20.02.12, 22:15
      Skoro piszesz Helau, a nie Alaaf, to pewnie ten sam "Zoch" ogladalysmy wink

I tak sobie wyobrazilam, ze nagle zobacze platforme przygotowana przez miasto partnerskie Warszawe...pasowaloby do promocji Euro 2012, prawda?

...tylko ktos z warszawskich urzednikow musialby na to wpasc wink

www.rp-online.de/region-duesseldorf/duesseldorf/nachrichten/karneval/das-war-der-rosenmontagszug-in-duesseldorf-1.2722986
      • edelstein Re: refleksja warszawska 21.02.12, 00:49
        Partnerstwo z Warszawa przejawia sie tablica przy wjazdach do miastawinkCo lepsze na platformie multikulti Polske reprezentowal Danzig,specjalnie sie przygladalam.Wiec jest jeden jeden,ci zapomnieli o karnawale i mozliwosci promocji,a ci o tym,ze maja w Pl miasto partnerskie i to nie jest Gdansktongue_out
        Ide spac,cos pozno sciagnelam do domu i w dodatku bylam objuczona jak osiol,mlody swietnie lawirowal miedzy nogami i dwie wielkie torby kamelli nazbieral.Jutro ostatni dzien hucznej zabawy,zamierzam wykorzystac i jeszcze troche sie poprzebieracwink.Gromkie helauwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka