darino 06.12.05, 14:53 Wpis z księgi gości strony gminnej: "mathieu88@o2.pl znasz kogoś z Birczy o nazwisku Halejko napisz!" Mnie się to nazwisko kojarzy z Korzeńcem ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nina40 Re: rodzina Halejko 06.12.05, 18:21 Nie znałam osobiście nikogo z tej rodziny ale słyszałam co nieco. Antoni Halejko mieszkał kiedyś w Korzeńcu ale od wielu lat mieszka z rodziną w USA. Wybudował w Korzeńcu dom (naprzeciw szkoły) z myslą o powrocie tutaj na stare lata. Jednak zrezygnował z powrotu a dom podarował jednemu z członków rodziny. Odpowiedz Link
darino Re: rodzina Halejko 07.12.05, 11:27 Rzeczywiście - pamiętam dom, zbudowany dokładnie według projektu amerykańskiego. Chyba nie był zbyt dobrze przystosowany do naszego klimatu ... Wokół domu rosną piękne stare drzewa. Odpowiedz Link
xelaa Re: rodzina Halejko 03.03.06, 14:56 Znałam kiedyś Annę Halejko, która wraz z bratem i rodzicami pod koniec lat 60- ych wyjechała do USA - dosyć długo korespondowała z moim bratem rówieśnikiem rocznik 1951. Wiwm, że mieszkała wówczas w Clewland. Odpowiedz Link