Dodaj do ulubionych

jeszcze o torebkach

14.03.12, 09:12
lubicie kupowac torebki ?

dla mnie to jakies meki piekielne
po sklepach mi sie lazic nie chce
na allegro opisy i zdjecia doprowadzaja mnie do furii uncertain
ratunku sad
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 09:28
      Uwielbiam.
      Kupowanie ciuchów mnie nie bawi ale muszę czasem.
      Z butami to różnie.
      Torebki to inna inszość.
    • edelstein Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 09:44
      Torebki kupuje przy okazji kupna nowych butow czy ubrania,maja pasowac do tych butow/ubrania (do niczego innego nie musza) i maja trafiac w moj gust.Dlatego jak tak dalej pojdzie to bede musiala odebrac dziecku pokoj i zamienic na wielka szafe z torebkami i butamiwink
    • morgen_stern Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 09:45
      Uwielbiam, najczęściej kupuję w necie.
    • eilian Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 14:28
      Macie jakieś ulubione marki, sklepy internetowe?
    • duveen Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 14:30
      kocham torebki. inni podobno mają tak z butami smile
    • koolair Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 14:38
      nie znosze! dlatego ze generalnie mało kiedy podoba mi sie torebka..dlatego mam kilka w podstawowych kolorach o prostych fasonach, ktore bez problemu moge dopasowac do kazdego stroju, plus jakies tam kopertówki na wieksze wyjscia..
      • azjaodkuchni Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 18:25
        No co wy myślałam, ze tylko ja jakaś ułomna jestem i torebek nie lubię. Wolę mój plecak. Torebkę mam jedną czarną. Może jeszcze jedną kupię bo mi się nawet podoba , ale jakoś mnie torebki nie kręcą.
    • klubgogo Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 18:43
      Uwielbiam kupować torebki, choć kupuję tylko 2 rocznie. Zwykle zachodzę do sklepu i coś mnie powala, więc kupuję, ale tym razem mam problem, chodzę po sklepach od miesiąca, po allegri i sklepach inetrnetowych i nic nie moge znaleźć.
    • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 18:48
      wsciekne sie uncertain
      i chlop mnie wkurza
      no cholera ja tu wsparcia meskiego oczekuje
      zeby wspolnie ze mna poklal na to co w sklepach i na allegro jest
      i pytam se tak retorycznie ogladajac torebke
      po **&%$##@@ ten pasek tam jest przeciez to tylko przeszkadza
      a chlop zamiast przytaknac to mowi ,ze po to zeby bylo ladnie suspicious
      • thorgalla Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 13:00
        Czarna jakaś dziwna jesteś.
        Po co chłop na babskich zakupach?
        Ja rozumiem jakbyś samochód albo wiertarkę kupowała ale torebkę?????
        • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 13:20
          w zyciu bym wiertarki czy samochodu z chlopem nie kupowala
          zeby mi tylko przeszkadzal ??

a z chlopem ogladam bo wsparcia potrzebowalam w tej trudnej dla mnie chwili
          i dupa uncertain
          • pitahaya1 Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 15:23
            Ale po co Ci chłop, który z założenia czerwieni od bordo nie odróżniasmile Ostatnio rozmawiam z synem i tłumacze, jak świat postrzegaja kobiety a jak mężczyźni i dlaczego tak się różnimy. Weszło na kolory, syn oczy jak 5zł robi. Wchodzi mąż a syn "tata, wiedziałeś o tym, że...???".

Po co Ci chłop na zakupach? Też potrzebuję wsparcia w wyborze. No tak mam, że muszę, bo się uduszę, zapytac kogoś, czy dana rzecz pasuje. Ale już wolę sama łazić niż chłopa ciągnąć.
            • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 15:33
              chce brazowa torebke
              umiejetnosc odrozniania lososiowego od koralowego nie jest do tego potrzebna wink

> Ostatnio rozmawiam z synem i tłumacze, jak świat postrzegaja kobiety a jak mężczyźni i
              > dlaczego tak się różnimy.
              to ja chyba za malo kobieca jestem suspicious
              bo jak np kupowalismy rowery to ja kupilam taki wygodny i zeby nie bardzo mialo sie w nim co popsuc i zdecydowalam sie w jakas godzine
              facet wybieral przez miesiac ( przy czym wiekszosc odrzucal ,bo "byly brzydkie")
              > Po co Ci chłop na zakupach?
              no przeciez napisalam , zeby mi towarzyszyl w tej trudnej chwili i wspolcierpial suspicious
              i chlopa nigdzie nie ciagalam
              (tylko przed laptopa zeby ze mna na allegro ogladal)
              • pitahaya1 Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 16:01
                A co Ci chłop mówi, gdy mu te torebki pokazujesz? Mówi cokolwiek? Mój, żebym sama wybrała, czyli "daj mi spokój z takimi bzdurami".
                • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 16:05
                  juz pisalam
                  jak klelam na bezsensowny pasek i retorycznie pytalam po co to
                  to chlop powiedzial ze to po to zeby bylo ladnie
                  suspicious
    • yenna_m Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 18:54
      nie znoszę
    • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 20:02
      znalazlam torebke ktora moze byc

chlop stwierdzil ze to dla wrednej belferki w wieku przedemerytalnym suspicious
    • nanuk24 Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 20:22

> dla mnie to jakies meki piekielne

zwariowala?tongue_out
      • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 20:25
        ja nie
        to projektanci zwariowali ze takie niewiadomoco robia uncertain
    • inguszetia_2006 Re: jeszcze o torebkach 14.03.12, 20:37
      Witam,
      Nie lubię. Z musu kupuję duże torebki, a nie cierpię dużych torebek, tylko małe torebusie. Do małych torebek nie mieszczą mi się rzeczy niezbędne i nie mogę ich nosić na co dzień. Kilka razy próbowałam, ale wyszła z tego komedia, bo do torebusi zmieścił się elektropapieros, telefon, puderniczka, klucze, kluczyki do samochodu, szminka, dlugopisy w etui i pół portfela;-P
      A reszta? A pomadka wazelinowa do ust, a krem do rąk, a krem dermosan, a nurofen w listku?
      No nie mieszczą się. Kupuję torby pojemne i potem nie mogę w nich nic znaleźć z kolei. Jak paliłam, to nigdy zapalniczki nie mogłam znaleźć. Tak, zdecydowanie nie lubię kupować torebek.
      Pzdr.
      Ingu
    • peggy_su Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 00:30
      Ja nabyłam osotatnio pierwszą w życiu torebkę która mi się podoba. Wcześniej miałam takie jakieś, żeby było, nie czułam do nich żadnej sympatii. Jestem torebkowo wybredna, a jak już coś mi się spodoba to jest w cholerę drogie.
      • goodmoments Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 13:19
        Też przeżywam męki wybierając torebkę dla siebiewink)
        Kupuję "na wiosnę" i "na zimę"-ta wiosenna w żywych kolorach,jakaś taka fantazyjna musi być, ta na zimę-czarna,albo brązowa.Niby prostewink ale przejdę całe miasto zanim na coś się zdecyduję.
        Łażę,oglądam,sprawdzam,porównujęwink prawie jak przy kupnie auta big_grin
        • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 13:21
          ja chce jedna na kilka lat
          b
          • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 13:23
            brazawa
            normalna
            pojemna i w miare sztywna
            z normalnym **** "wejsciem"
            z normalnym paskiem ktory mozna przewiesic na krzyz ( no wiecie o co chodzi)
            bez zbednych raczek
            bez przeszkadzajek
            z paroma wewnetrznymi kieszonkami na suwak

no i sie *** nie da uncertain
            • tosterowa Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 13:36
              hehe opisałaś moją idealną torebkę. Naprawdę takich nie ma, bo mi się zdaje, że w jakiejś sieciówce zawsze się taka znajdzie.
              na etorebce patrzyłaś?
              • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 13:40
                no wlasnie nie ma uncertain
                znalalam jedna prawie ok na allegro
                • pitahaya1 Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 15:28
                  Kupowałaś kiedyś torebki w necie? Ja mam kilka z allegro i NIGDY więcej. Nie ten odcień, nie ta skóra, nie to wykonanie.
                  • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 15:35
                    a co mnie odcien obchodzi ??? O-o
                    ma byc brazowa i tyle
                    • pitahaya1 Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 16:05
                      A widzisz. Dla mnie ma znaczenie, czy torebka czekoladowa czy może raczej zimny brąz.
                      Kiedyś kupiłam torebkę w kolorze zimny brąz, torebka ze skóry naturalne Dostałam coś paskudnego niby ze skóry ale takiej jakości, że po kilku miesiącach skóra zaczęła pękać i się przecierać.
                      Beż wpadał w żółty, niebieski jeans okazał się paskudnym niebieskim. Z jeansem nie mial nic wspólnegosmile
                      • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 16:07
                        a ja chce tylko (i sie okazuje ze chce za duzo uncertain) zeby byla brazowa i spelniala moje praktyczne wymagania
                        • pitahaya1 Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 16:21
                          Ale powiem Ci, że łatwo nie jest. Ja np. chcę ładną torebkę zieloną. Niby są ale...ja chcę dwie komory, ze dwie kieszonki na rzeczy typu dokumenty samochodu, karty.
                          I też nie ma. Tzn. niby są ale nie takie, jakie ja bym chciała.

Jeśli już szukasz to raczej w e-sklepach niż na allegro. Tam zdjęcia sa tak podkręcone, że aż mdli.

A może cos klasycznego typu Wittchen.
                          Albo wrzuć coś konkretnego, żebysmy zamiast chłopa mogły ocenićwink
                          • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 16:26
                            Wittchen ???
                            placic tysiaka za cos co sluzy do noszenia klamotow ?
                            na glowe bym musiala upasctongue_out

ja chce tania normalna i praktyczna torebke
                            • pitahaya1 Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 16:31
                              Ok.
                              Nie poradzę. Ja te torebki kupuję zawsze w przecenie. Nigdy tyle nie zapłaciłam. Ale rozumiem, że Wittchen niesmile
                              To może wrzuć coś jako przykład. Łatwiej będziesmile
                              • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 16:36
                                a wiesz jak wyglada chlebak wojska polskiego ?
                                bo to bylby ksztalt idealny smile
                                tylko te kolka od paska chce mocowane do bocznych scianek torebki
                                no i ma byc z podszewka i skoropodobna czy inna "sliska"
                                • pitahaya1 Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 16:48
                                  Gugiel pomógł i juz wiem, jak wygląda chlebak wojska polskiegosmile
                                  Masz torebkę:
                                  moda.allegro.pl/wloska-listonoszka-skora-naturalna-5-kol-223-i2179618039.html
                                  • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 16:52
                                    no wlasnie nie mam
                                    bo
                                    - jest za mala
                                    -nie ma klapki
                                    - wystaje suwak
                                    • pitahaya1 Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 16:54
                                      Chcesz sztywna z klapką? Po wypelnieniu torby klapka cudnie odstaje od torebki. Jeśli to samo mamy na myśli.
                                      • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 17:04
                                        nie musi byc taka zupelnie sztywna
                                        tylko zeby to nie byl worek
                                        np jesli mam w torebce podelko o wysokosci polowy torebki to zeby mi sie gora torebki nie pokladala na tym pudelku
                                • pitahaya1 Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 16:53
                                  I ta:
                                  moda.allegro.pl/super-listonoszka-dlugi-pasek-format-a4-worek-i2185827987.html
                                  Mieści się w normiesmile
                                  • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 17:09
                                    moda.allegro.pl/torebka-listonoszka-teczka-retro-a4-brazowa-t66-i2190195702.html
                                    ta jest prawie ok
                                    ale nie otwiera sie w pelni ( ale moge przeciez wyciac suwak suspicious)
                                    moda.allegro.pl/torebka-teczka-listonoszka-braz-i2187240413.html
                                    ta sie otwiera jak trzeba ,ale ma niepotrzebne uszy uncertain
                                    no i wg chlopa to torebka dla belferki w wieku przedemerytalnym suspicious
                                    • pitahaya1 Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 17:30
                                      No i chłop ma racjęsmile
                                      Taka trochę bez wyrazu. Już ta pierwsza jest lepsza.
                                      • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 19:13
                                        skomentowal ze to torebka dla studentki komunistycznej aktywistki z lat 50tych
                                        i ze pasuje do niej beret i zielony plaszcz suspicious
                                  • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 19:17
                                    moda.allegro.pl/david-jones-luksusowa-listonoszka-a4-camel-2012-i2191376095.html
                • nanuk24 Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 15:35
                  cos takiego moze?
                  tiny.pl/hpt27
                  • nanuk24 o, taka moze? 15.03.12, 15:39
                    tiny.pl/hpt29
                  • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 15:42
                    nie

-bo jest dwukomorowa a ja chce jedno komorowa
                    -taki pasek to ja urwe w ciagu miesiaca i bedzie problem suspicious
                    bo pasek jest wszysty ,a nie przyczepiony na metalowych kolkach ( wtedy latwo wymienic )
                    - suwak wystaje i nie ma klapki
              • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 15:37
                weszlam na etorebki
                pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to slowo "fikusna" w jakims opisie
                ja tam wiecej nie wejde
    • koza_w_rajtuzach Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 13:47
      nie lubię i nie noszę torebek. Nie posiadam ani jednej i dobrze mi z tym tongue_out
    • gulcia77 Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 16:07
      Szczerze mówiąc mam ała w temacie torebek, ale niekoniecznie muszą koniecznie być skórzane. Ja kupuję torebki i masę innych rzeczy tu: „TUCHOWIAK” 33-170 TUCHÓW
    • virtual_moth Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 17:13
      Moze cos takiego
      moda.allegro.pl/torebka-torba-listonoszka-a4-skora-modny-braz-i2206937060.html
      Mnie osobiscie sie podoba, chyba sobie kupie wlasnie tą, w kolorze czarnym. Cena jednak troche uwiera - no ale skóra.
      • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 17:19
        ale ma dzielona komore sad
        • virtual_moth Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 17:28
          To ja nie wiem, za duzo wymagaszwink
          Jedna mi sie kojarzy z niedzieloną komorą, aktualnie ją noszę z braku laku, a jest to stara torba by IKEAwink
          hthttps://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSXjI6JoLmD8vpcDbYTkMrAVyBvV16Mk2TYtORhWjac6KUs0eIkSg

-
          Do you know what Nemesis means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... ME.
          Brick Top
          • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 17:29
            mialam kiedys taka
            biodegradacji ulegla sad
            • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 17:29
              taka w sensie podobna
              nie ze identyczna
      • czarnaalineczka Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 17:25
        i to jest dobry przyklad tego co mnie wkurza
        brak zdjecia otwartej torebki
        brak zdjecia na manekinie lub na ludziu ( nawet bardzo dokladne wymiary tego nie zastapia)
    • vivyan Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 18:30
      Nie znoszę. No nie, i już. Wszystkie torebki wydają mi się stanowczo zbyt drogie, a takie, które naprawdę chciałabym mieć - drogie nie do przeskoczenia. W związku z tym mam jedną czarną średniej wielkości, jedną w kolorze koniakowym dużą, jedną imprezową błyszczącą kopertówkę oraz jedną w kolorze zielononiebieskim. Wszystkie skórzane, dobrej jakości, wszystkie wybierane nienormalnie długo i z dbałością o szczegóły żeby broń Boże się nie rozleciały zbyt szybko bo trzeba by całą tę drogę przez mękę wybierania i kupowania przechodzić znowu. NIE ZNOSZĘ. Buty natomiast to zupełnie inna bajka. smile
    • beataj1 Re: jeszcze o torebkach 15.03.12, 23:26
      Uwielbiam kupować torebki.
      Ale ja nie kupuje raczej skórzanych na lata (choć mam dwie klasyczne skórzane torby Witchena)
      Moje torebki muszą być "jakies" a nie mudne czarne mam np seledynową torebkę w pomarańczowe grochy albo złoto różową. Całe zeszłe lato nosiłam małą listonoszkę w niebieskie kwiaty.
      Kupowanie torebek od jakiegoś czasu jest trudniejsze ponieważ kiedyś zajmowałam się projektowaniem i produkcją w Chinach toreb. I dzięki temu wiem ile realnie kosztuje produkcja torby a ile kosztuje potem taka torba w sklepie. Kiedyś poprosiłam chińczyka o odszycie bezczelnej kopii torby zakupionej w H&M. Kopia była szew w szew. U chińczyka taka torba kosztowała 6 zł (z transportem i moją wcale nie najniższą marżą) w H&M ta torba kosztowała 99 zł. Dlatego teraz jak mam sobie jakąś nową torbę kupić oglądam ją dokładnie a i tak czuję się z lekka okradana.
      Ale torebki lubię i kupuje często. Teraz ostrze sobie pazurki na torbę filcową z jakimś ładnym wycinanym wzorem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka