pina_colada88 21.03.12, 17:13 Potrzebuję przenieść dane z TEJ strony do tabelki. Robiąc normalnie strasznie dużo miejsca mi zajmują te informacje. Próbowalam w excelu i już lepiej, ale te informacje i tak muszę przenieść do Worda. Jak to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada16 Re: Tabela w Wordzie. 21.03.12, 17:34 zalezy jaki word w 2007 masz w menu Wstawianie ikonke tabeli. mozesz tez zrobic w exc i skopiowac do worda Odpowiedz Link Zgłoś
ada16 Re: Tabela w Wordzie. 21.03.12, 17:52 też ma opcję wstawiania tabeli , ale nie pamiętam w kórym miejscu , poszukaj, znajdziesz albo zrób w excelu , tylko chyba słabo przenosi się formatowanie ( ctrlC ctrlV) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Tabela w Wordzie. 21.03.12, 17:53 Zrób w excelu i potem skopiuj do Worda. W wordzie tabele się robi obrzydliwie Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Tabela w Wordzie. 21.03.12, 20:15 Nie wiem, czy ta strona ma taką jakość, czy mój komputer jej nie lubi, ale po pierwsze - ledwie się otworzyła (po niemal półgodzinie), po drugie widzę na czarnym tle tylko hiperłącza (prawidłowo na niebiesko i niektóre na fioletowo) i jakieś oceny punktowe (na czerwono). Trudno się zorientować, o co chodzi. Tekst właściwy widzę po zaznaczeniu i podświetleniu. Generalnie (bo nie wiem, jakie chcesz mieć kolumny - w sensie zawartości merytorycznej - w tabeli) dość łatwo przekształca się tekst na tabelę w taki sposób: Wstawiasz do dokumentu Worda tekst, zaznaczasz, z rozwijanej rolety "Tabela" wybierasz "Konwertuj" - tekst na tabelę; wybierasz liczbę kolumn i znaczniki, które dzielą tekst na kolumny, zaznaczasz "Autodopasowanie do zawartości". i OK. Sprawdziłam - potrzebujesz 11 kolumn, z których jedną (tę ze zrzutem ekranu) możesz ewentualnie usunąć Jeśli zechcesz przenieść punktację do innej kolumny to wstawiasz ją z prawej strony i ręcznie te punkty przenosisz. Ewentualnie napisz mi na gazetową jakiego rodzaju dane masz zawrzeć w tej tabeli to rano rzucę okiem. Odpowiedz Link Zgłoś