03.04.12, 19:30
Alarm przeciwśniegowy u mnie jest. Jeszcze dwa dni temu pogoda jak drut, słońce i upał niemalże, dziś zimno.. no bardzo zimno, a jak jeszcze w tych moich górkach śnieg spadnie, to już jaja zupełne będą. Ostatnio jeden dzień padało, skończyło się tym, że autobusy nie były w stanie podjeżdżać pod górę.
W Polsce też tak upalnie?
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Ale jaja! 03.04.12, 19:39
      U mnie na Mazurach wczoraj było +2,5 stopnia, dziś- +6, czyli ociepla się smile
      • iwoniaw Re: Ale jaja! 03.04.12, 19:46
        U mnie dziś było +10 st. C i piękne słońce - po wczorajszym +5 st. C i deszczu ze śniegiem naprzemiennie ze słońcem i wiatrem. Mam nadzieję, że to znak, iż się ociepla wink
    • zdzisnadzis Re: Ale jaja! 03.04.12, 19:48
      taaa bardzo upalnie big_grin jutro u mnie na południu Polski 17 stopni a na północy ledwo 3 i opady śniegu do 15 cm..chyba na BN nie było taki zimowo jak teraz na Wielkanoc
    • jak_matrioszka Re: Na polnoc od PL 03.04.12, 20:39
      Ha! A mi tak wszyscy wspolczuli ze do krainy krolowej sniegu sie przeprowadzilam! Z luboscia donosze ze u nas dzis w poludnie bylo 15 i roslo, pelne slonce i bezwietrznie!
      Ze sniegu by sie tutaj niejeden ucieszyl, i na szczescie gdzieniegdzie jest, Mloda wlasnie na narty pojechala smile
    • rosapulchra-0 Re: Ale jaja! 03.04.12, 20:48
      Alarm jak drut! Ma dziś w nocy spaść od 10 do 15 cm śniegu, więc już w porannych gazetach uprzedzają, że karetki i komunikacja miejska może mieć problemy z dojazdem. Zima nastanie nam w tę wiosenną piękną Wielkanoc big_grin
    • sueellen Re: Ale jaja! 03.04.12, 20:52
      u mnie 14-15 st w Londku było, śniegu nie będzie. I cale szczęście bo już zioła posadziłam i miałam się brać za pomidory ale chyba jednak dopiero po świetach zasadzę.
      • iin-ess Re: Ale jaja! 03.04.12, 22:44
        A miało być tak pięknie..
    • dzoaann Re: Ale jaja! 04.04.12, 00:04
      u mnie zimnica- snieg, grad i okropnie lodowaty wiatr, nie wiem ile jest teraz stopni, ale o 17-tej bylo 3 na plusie... a pare dni temu moja cora chlapala sie w wodzie na ogrodkusad
      • eliszka25 Re: Ale jaja! 04.04.12, 00:54
        ale jakie jaja? co w tym dziwnego? normalny kwiecien przeciez "troche zimy, troche lata". oczywiscie wolalabym wiecej tego lata, ale coz zrobic. szkoda, ze ma byc tak zimno na wielkanoc, no ale trudno. w kwietniu tak bywa. pierwszej wiosny po przeprowadzce w nasze gory pod koniec kwietnia przez jedna noc spadlo tyle sniegu, ze maz nie mogl drzwi od samochodu stojacego na parkingu otworzyc smile
      • rosapulchra-0 Re: Ale jaja! 04.04.12, 07:20
        No to u mnie w tej chwili się właśnie tak zrobiło sad A w niedzielę było ponad dwadzieścia stopni ciepła i wielkie słońce.. Jak ja teraz z domu wyjdę?
        • najma78 Re: Ale jaja! 04.04.12, 08:26
          Hey rosasmile u mnie nasypalo i sypie ostro. A caly ostatnie poltora tygodnia lato, upaly...eh najbardziej boimy sie o drzewka owocowe, bo kwitna, maz strzasa snieg z galezi regularnie bo jest ciezki i galezie moze polamac... Na szczescie ok. 10 przestanie padac i wszystko wroci do normy. 4 lata temu tez tak bylo i to akurat w easter...no to dzis na sanki.
        • iin-ess Re: Ale jaja! 04.04.12, 10:53
          rosapulchra-0 napisała:

> No to u mnie w tej chwili się właśnie tak zrobiło sad A w niedzielę było ponad d
          > wadzieścia stopni ciepła i wielkie słońce.. Jak ja teraz z domu wyjdę?

Kwiecień plecień, bo przeplata trochę zimy trochę lata..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka