Dodaj do ulubionych

czego oczekujecie od mężczyzn?

18.04.12, 17:41
Podczytuję od jakiegoś czasu to forum i prawdę mówiąc już nie wiem czego oczekuje od faceta dzisiejsza kobieta. Z jednej strony piszecie, że powinien się starać, być szarmancki, rycerski, pod dom odprowadzić po randce. Nie odprowadza to spuścić go w kanał. Z drugiej strony twierdzicie, że miłość miłością ale związek powinien funkcjonować niemalże jak firma z ograniczonym zaufaniem. Osobne konta, ty płacisz za to, ja za tamto. Gotuję obiad dla siebie i dziecka, gotowanie dla męża już niektórym uwłacza. Ma ręce niech sobie ugotuje, upierze, uprasuje, pójdzie do roboty na 12 godzin a wieczorem z różą w zębach zapewni mi ognisty seks. Kurczę, współczuję facetom.
Obserwuj wątek
    • best_bej Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 17:46
      odwagi i jaj. zeby nie tchórzył, żeby miał odwagę podejmowac decyzje i ponosić konsekencje.
      Kobiety mają większe jaja niż faceci których poznałam.
    • czarnaalineczka Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 17:48
      ojejku biedactwo
    • edelstein Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 17:49
      W tej kwestii nie zdawalabym sie na opinie jematek,bo mi wyszlo,ze moj facet jest najcudowniejszym dupkiem,dzentelmenem i chamemwink
      • joanna266 fora internetowe 18.04.12, 18:01
        składaja sie z wirtualnych bytów które kreuja rzeczywistosc jaką chciałyby widziec wokół siebie.ani te kobiety to nie sa sex bomby ala j.lo anio ani ich faceci to nie bogaci biznesmeni z wiecznie stojaca pałka a ich dzieci to tez nie mega atrakcyjni czlonkowie mensy.wiec wrzuc na luzsmile
        • joanna266 a i jeszcze jadna rzecz 18.04.12, 18:04
          cała sytuacje swiata internetowego swietnie obrazuje stary juz dosc spot społeczny nt.pedofili w intetnecie gdzie gruby,owłosiony facet podszywa sie na gg pod 12 latkasmile
      • madzioreck Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 20:16
        edelstein napisała:

> W tej kwestii nie zdawalabym sie na opinie jematek,bo mi wyszlo,ze moj facet je
        > st najcudowniejszym dupkiem,dzentelmenem i chamemwink

Dobre big_grin
    • kropkacom Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 17:57
      Ale od wszystkich mężczyzn? Czy od własnego? Bo mi to akurat robi różnicę smile
      • kuzynzchicago12 Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 18:00
        Od swojego "potencjalnego" oczywiście. Trudno było to wywnioskować z kontekstu wink?
        • kropkacom Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 18:04
          Trudno tongue_out

Seksu, pieniędzy i altruizmu big_grin Może być?
        • bi_scotti Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 21:09
          kuzynzchicago12 napisał(a):

> Od swojego "potencjalnego" oczywiście.

Dwoch sensow: common sense & sense of humour.
          Byloby fajnie na swiecie gdyby procz mojego, inni mezczyzni tez sie choc na jeden taki sens zalapali.
    • nutka07 Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 18:00
      Czytajac odpowiedzi na takie pytanie dojdziesz jedynie do wniosku, ze kobiety same nie wiedza czego chca. Zbior tysiecy postow nie jest autorstwa, tylko jednej kobiety.

Czesc forumek tez co jakis czas stosuje takie uogolnienie.

A prawda jest taka ze to wszystko to zalezy po prostu od osoby.
      • kropkacom Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 18:06
        Kobiety wiedzą czego chcą <foch> Tylko im się potem zmienia... big_grin
        • bi_scotti Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 21:11
          kropkacom napisała:

> Kobiety wiedzą czego chcą <foch> Tylko im się potem zmienia... big_grin

Pryych [prychniecie gorna warga], tak mowisz/piszesz jakby sie facetom nie zmienialo/nie odmienialo!
          • kropkacom Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 07:41
            Sobie to wyobraziłam. Piękne big_grin
            > Pryych [prychniecie gorna warga],
      • madzioreck Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 20:16
        Może i tak, ale w wątku o odprowadzaniu zadziwiająca zgodność panuje.
    • klubgogo Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 18:04
      Bezpieczeństwa.
    • m_ari_ola Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 18:11
      kasy , seksu, i żeby wart był mojego zainteresowania i zaufaniabig_grin
      Może być?smile
    • nanuk24 Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 18:56
      kasy. Reszte sobie sama zalatwie(czytaj: kochanka, ogrodnika, sprzataczke, nianke, kucharke)tongue_out
      • najma78 Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 20:43
        nanuk24 napisała:

> kasy. Reszte sobie sama zalatwie(czytaj: kochanka, ogrodnika, sprzataczke, nian
        > ke, kucharke)tongue_outm

Hahaha, zgadzam sie. Dodam, ze oczekuje jeszcze dobrego kontaktu z dziecmi no i tolerancji.
        >
    • barbibarbi Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 19:30
      oczekuję mądrości, inteligencji, poczucia humoru i dystansu do siebie, oczekuję aby był dobrym i uczciwym człowiekiem. Cała reszta wynika z tych podanych wcześniej cech. Nigdy nie interesowały mnie typki w stylu macho, twardziel rozrabiaka, łamacz serc itp. Zawsze lubiłam grzecznych chłopców, takiego mam i nie narzekam. Podczas gdy moje koleżanki przeżywają kolejne rozstania, zdrady, ja wciąż mam przy sobie 100% męskiego mężczyznę, takiego sobie wybrałam.
    • madzioreck Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 20:17
      Też się zastanawiam po wątku o odprowadzaniu... "W końcu po to jest facetem, żeby...". A powiedz jematce, od czego kobieta jest kobietą, i patrz, co się będzie działo.
    • iin-ess Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 20:18
      biedactwa, uważaj bo jeszcze mi się ich szkoda zrobi..
    • moofka Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 20:30
      ano racja
      o ile kobietom (jematkom) sie moze malzenstwo oplaca, to facetom niekoniecznie
      i o ile zony (jematki) oczekuja od facetow bardzo wiele (czesto sprzecznie wrecz) to w zamian oferuja nie tak znow duzo
      bo taka wspolczesna kobita oczekuje dla siebie przywilejow wspolczesnych (slusznie zreszta) jak wolnosc, samorealizacja, podzial obowiazkow, niezaleznosc finansowa its, a jednoczesnie od facetow wymagaja zeby tradycyjnie swoje role pelnili w niektorych tylko obszarach
      jak nam wygodnie czyli ty moim rycerzem badz i obsypuj kwiatami i kase nos, ale ja ci zupy nie dam i koszuli nie uprasuje, bo mię to uwlacza
      stad i nie dziwne, ze tych 'prawdziwych facetow' jest jak na lekarstwo
      czytalam gdzies ze w nastepnych pokoleniach faceci to beda juz tylko damscy bokserzy, albo homoseksualni z wyboru rozmnazajacy sie przez klonowanie big_grin
      i ja to rozumiem, jak ematki czytam
      • madzioreck Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 20:45
        10/10
      • bi_scotti Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 21:13
        moofka napisała:

> ano racja
        > o ile kobietom (jematkom) sie moze malzenstwo oplaca, to facetom niekoniecznie

Nie chce mi sie szukac stats, ale juz wiele razy publikowano, ze u kobiet to nie ma wiekszej roznicy ale zonaci faceci zyja zdecydowanie dluzej (coc chyba srednio 5-7 lat) niz niezonaci, czyli jednak chyba sie im "oplaca" wink
        • moofka Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 21:17
          tak, ja czytalam z kolei o badaniach z ktorych wynika, ze zonaci maja duzo mniej aktywnosci fizycznej i czesciej sa otyli
          zalezy kto bada i jak bada
          • bi_scotti Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 21:22
            moofka napisała:

> tak, ja czytalam z kolei o badaniach z ktorych wynika, ze zonaci maja duzo mnie
            > j aktywnosci fizycznej i czesciej sa otyli
            > zalezy kto bada i jak bada
            >

Jedno drugiego nie wyklucza - tlusci, nieruchawi ale zadbani i ucalowani w czolko kazdego wieczoru zyja sobie dluzej niz ich szczupli, fit, samotni kumple. Life.
            wink
            • nutka07 Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 23:43
              Moze to ilosc niezobowiazujacego seksu ich zabija wink
        • madzioreck Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 23:57
          Ciekawe, ile pożyją Ci z epoki tak pojmowanego "równouprawnienia" ^^wink
        • indigo_kid Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 15:33
          Równie wiele razy publikowano, że osoby, które mieszkają / żyją z kimś, żyją dłużej od samotników, niezależnie od płci.
    • martishia7 Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 18.04.12, 23:54
      Jak w ten sposób stawiasz sprawę, to szalenie proste - suma wszystkich eMatek wymaga od mężczyzn sumy wszystkiego.
    • szironna Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 08:27
      Zależy od kobiety, ale forumowymi wpisami się nie przejmuj wink Wiadomo są księżniczki i są kobiety wink Te pierwsze są do wielbienia i usługiwania im, te drugie do wspólnego życia. Podobnie z mężczyznami jest smile
      Ja na partnera wybrałam kogoś, kto ma podobne podejście do życia jak ja. Obydwoje cenimy słowność, poczucie humoru, współpracę związkową (czyli tak działamy, żeby nam razem dobrze było, nie ma podziału na usługodawcę i usługobiorcę wink ), zaradność, inteligencję. Nie fochujemy się, cenimy rozmowę i obydwoje dbamy o związek. I tyle.
      Myślę że tak wiele związków ma, ważne żeby przed podjęciem decyzji o byciu z kimś dojrzeć do tej decyzji.
    • nabakier Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 08:28
      Przede wszystkim, żeby nie zadawali głupich pytań typu: czego oczekujecie od mężczyzn. Bo jak muszą pytać, to dupy nie chłopy, o!
      • kuzynzchicago12 Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 09:01
        Czytając to forum też się zastanawiam czy jestem kobietą. Nie identyfikuję się z 99% problemów tu opisywanych. Nawet gdy byłam w ciąży ustępowano mi miejsca w komunikacji a mieszkałam w Wawie wink
    • alabama8 Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 09:44
      kuzynzchicago12 napisał(a):
      Ma ręce niech sobie ugotuje, upierze, uprasuje, pójdzie do roboty na 12 godzin a wieczorem z różą w zębach zapewni mi ognisty seks. Kurczę, współczuję facetom.
      E... ale dlaczego w takim razie nie współczujesz kobietom. W naszym społeczeństwie to norma, że kobieta pójdzie do roboty, po robocie ugotuje, upierze, uprasuje, a a wieczorem (jak już położy dzieci spać), bez różą w zębach zapewni mu ognisty seks. A kiedy to wszystko ma zrobić biedy miso, to wszyscy mu współczują.
      • kuzynzchicago12 Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 13:07
        Naprawdę nie można niczego wypośrodkować? Wszystko musi być czarne albo białe? Dla mnie to już jakieś wynaturzenie, że gotuję dla siebie i dziecka a facetowi nie mogę, bo mi to uwłacza. Pójdźmy dalej, dziecko jest obydwojga rodziców więc gotujmy mu na zmianę.
    • default Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 10:07
      Oczekuję, żeby był mężczyzną. Mężczyzną w tradycyjnym sensie. Silnym, opiekuńczym, ale jednocześnie niezależnym, mającym swoje zdanie, którego nie zmienia ze strachu, uległości czy dlatego że tak się opłaci. Umiejącym walnąć pięścią w stół. Zero pantoflarskich cech. Oczekuję, że mężczyzna będzie potrafił wzbudzić swoim postępowaniem, swoimi uczynkami mój szacunek dla niego.
      A nie wyobrażam sobie bym miała szacunek dla chłopczyka wytresowanego przeze mnie do odwalania obowiązków domowych (to tak a propos tego, czym chwalą się nieraz eMamy wink)
      • czarnaalineczka Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 13:12
        zapomnialas dopisac "przynoszacy do domu zwierzyne " wink
      • morgen_stern Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 14:17
        Cytat> A nie wyobrażam sobie bym miała szacunek dla chłopczyka wytresowanego przeze mn
        > ie do odwalania obowiązków domowych (to tak a propos tego, czym chwalą się nier
        > az eMamy wink)

taktak, facet z miotłą czy przy garach jest przecież taki niemęski. Z pilotem do tv bardziej mu do twarzy tongue_out
        • default Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 14:37
          Nie o to mi chodzi, morgen. Kluczowe tu jest słowo "wytresowany". Po prostu facet, który daje się tresować jest niemęski, natomiast posługiwanie się miotłą czy garami wręcz dodaje mu męskości - jeśli czyni to dlatego bo sam z siebie wie, że tak trzeba, a nie dlatego, że został tak wytresowany.
          • czarnaalineczka Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 15:08
            > jeśli czyni to dlatego bo sam z siebie wie,
            > że tak trzeba, a nie dlatego, że został tak wytresowany

o to to
          • martishia7 Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 16:00
            Ok, to brzmi zupełnie inaczej, w porównaniu z tym, co napisałaś w pierwszym poście. To jedno pytanie mam - czy przyjęcie na pewien czas postawy "obrośnijmy brudem, niechaj pan zauważy, że trzeba coś zrobić" - jest w Twoim mniemaniu taką właśnie tresurą?
            • default Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 20.04.12, 07:22
              martishia7 napisała:

> czy przyjęcie na pewien czas postawy "obrośnijmy br
              > udem, niechaj pan zauważy, że trzeba coś zrobić" - jest w Twoim mniemaniu taką
              > właśnie tresurą?

Poniekąd tak, chociaż może to dobry sposób by przekonać się o podejściu pana do takich kwestii. Bo niestety nader często okazuje się, że pan w ogóle nie zauważy syfu (albo w obawie że zostanie zobligowany do zajęcia się sprawą - dyplomatycznie uda że nie zauważa smile). Tak miał mój pierwszy mąż, którego nawet psie gó... na środku dywanu nie mobilizowało do złapania za ścierę, a zapytany czemu nie sprzątnął otwierał szeroko zdumione oczęta i wykrzykiwał "ojej, nie zauważyłem!"
              Na szczęście obecny mąż jest pracusiem-sprzątaczem nałogowym, więc to już nie mój problem big_grin
    • shellerka bycia mężczyzną 19.04.12, 10:42
      takim prawdziwym, 100 procentowym.

jestem za typowym podziałem ról. kobieta ma być kobietą, a facet facetem.

czyli mężczyzna ma być opiekuńczy, czasem władczy, mądry oczywiście, zaradny, męski, silny.
      kobieta powinna pozwalać się sobą opiekować, czasem ulegać, czasem udać nieco mniej mądrą od mężczyzny, kobieca i umieć okazać słabości.

oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby kobieta była również zaradna i silna, a facet czuły i delikatny.

ten wątek z odprowadzaniem - raz mi się zdarzył taki randkowicz - doktorat z prawa robiłwink i co?
      jak drugi raz wsadził mnie do tramwaju (ja wtedy już pełnoletnia byłam co prawda) i pomachał na pożegnanie, to stwierdziłam, że dziękuję bardzo i przestałam odbierać komórkę.
      (poza tym niefajnie całował, ale główną przyczyną był ten tramwaj)
    • prophetess.pl Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 14:02
      żeby nie pił i nie bił.
    • lejla81 Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 14:12
      przyjaźni, pomocy, seksu, życiowego ogarnięcia.
      W zamian zapewniam to samo.
    • yenna_m Re: czego oczekujecie od mężczyzn? 19.04.12, 14:18
      ma być:
      kulturalny
      inteligentny
      oczytany
      ma mnie kochać i szanować
      oraz dbać o mnie i o dzieci
      jak również umieć zawalczyć o swoje (chodzi o sprawy finansowe)
      ma umieć wyjść i jak prawdziwy alfa umieć zapolować (na forse wink )

brałam takiego faceta, jeszcze jako zupełnie biednego studenta
      ale spelniał wymagania
      generalnie chwalę sobię pana męża

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka