marzeka1 21.04.12, 18:42 Co o tym sądzicie? prywatna osoba czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosheen4 Re: Prywatność w sieci 21.04.12, 18:57 Ojciec uczennicy: - Chciałaby pani, żeby pani dzieci miały takiego dyrektora? Ja nie. Inni rodzice też nie. Dlatego protestujemy. Ten pan prywatnie może sobie mieć upodobania, jakie chce, ale czy nie zdaje sobie sprawy z tego, że dzieciaki teraz śledzą swoich nauczycieli na Facebooku? Co pomyśli 10-latek, gdy zobaczy takie rzeczy na profilu swojego dyrektora? może zacznijmy od tego, że dziesięciolatek nie powinien mieć konta na facebooku, bo zabrania tego regulamin. do 13 roku życia gó...arzeria nie ma prawa wstępu... teoretycznie. a nowy dyrektor jest swoją drogą baranem i sam się prosi o kłopoty. profil można zamknąć dla obcych, i żadne ciekawskie dzieciaki się nie odstaną. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Prywatność w sieci 21.04.12, 19:03 "a nowy dyrektor jest swoją drogą baranem i sam się prosi o kłopoty. profil można zamknąć dla obcych, i żadne ciekawskie dzieciaki się nie odstaną. " - no właśnie, przypomniała mi się sytuacja z pracy u siostry, kiedy facet nie przeszedł dostał pracy, bo na jego profilu każdy mógł przeczytać "idę się wysr..."- potraktowano to, że facet niepoważny, dzieli się fb z każdą pierdołą. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Prywatność w sieci 21.04.12, 19:26 Za glupote, brak wyobrazni sie placi. W kazdych okolicznosciach. Facet moze sobie byc super pedagogiem i w ogole byc the best, ale jesli nie starcza mu wyobrazni na temat "co sobie pomysla, jak to wplynie na ... etc." to sorry, musi poniesc konsekwencje. Life. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Prywatność w sieci 21.04.12, 19:34 Nie można mówić o prywatności zamieszczając na facebooku zdjęcia i pozwalając każdemu na dostęp do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Prywatność w sieci 21.04.12, 19:41 No i dlatego oburzenia pana i jego " w sieci jestem prywatny" zrozumieć nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Prywatność w sieci 21.04.12, 20:11 No właśnie trudno zrozumieć, że mógł nie przewidzieć konsekwencji związanych z upublicznianiem zdjęć nawet jeżeli robił to jako osoba prywatna, a nie jako dyrektor szkoły. To, że mu się wydaje, że jest prywatny nie najlepiej o nim świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: Prywatność w sieci 21.04.12, 21:36 facet chyba nie jest głupi, to artysta, pisało, że gra na puzonie, to zdjęcie nie jest dla mnie szokujące. Skojarzyło mi się ze zdjęciami W. Zafon np kultura.wp.pl/gid,12353958,galeria.html?T%5Bpage%5D=2&ticaid=1e505 Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Prywatność w sieci 21.04.12, 21:40 No ale ten artysta jest nauczycielem i dyrektorem szkoły- serio: tylko idiota zamieszcza zdjęcia, które mogą być RÓŻNIE przyjęte i oglądane przez byle szczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Prywatność w sieci 21.04.12, 22:02 sprawa ma jeszcze taki aspekt, że pan póki co dyrektorem jeszcze nie jest, a przegrzebywanie jego profilu na facebooku wygląda na inspirowane przez przeciwników zmiany dyrekcji. gość jest sam sobie winien, że znaleźli na niego "haka" - z tym, że wielkości tego "haka" to ja bym jakoś specjalnie nie demonizowała. niezaprzeczalnie, podłożył się. niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Prywatność w sieci 21.04.12, 22:03 kosheen4 napisała: > sprawa ma jeszcze taki aspekt, że pan póki co dyrektorem jeszcze nie jest, a pr > zegrzebywanie jego profilu na facebooku wygląda na inspirowane przez przeciwnik > ów zmiany dyrekcji. > > gość jest sam sobie winien, że znaleźli na niego "haka" - z tym, że wielkości t > ego "haka" to ja bym jakoś specjalnie nie demonizowała. niezaprzeczalnie, podło > żył się. niestety. > > - no to znaleźli, pan w sumie sam się podłożył; Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Prywatność w sieci 21.04.12, 21:52 Też mam to zdjęcie w swoich zasobach Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: Prywatność w sieci 21.04.12, 22:09 Zdjęcie... niepokojące Czytajac artykuł miałam wrażenie, ze przedstawia pana puzonistę, ale chyba nie? Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: Prywatność w sieci 22.04.12, 00:12 szkoła o której piszą to ze mną po sąsiedzku, muszę przyuważyć zdjęcie jest jak dla mnie nei artystyczne tylko obleśne. Takie niemęskie, bllleee. Ale to nei ma nic do rzeczy. Zupełnie mi się w głowie nie mieści zamieszczenie tego typu zdjęcia przez nauczyciela. A już kuriozalny jest moim zdaniem komentarz na temat wychowania seksualnego w szkołach. Rozumiem linie obrony typu: "tu jest tylko czysta sztuka, nie ma seksu" (choć to bzdura na resorach) ale wtrącanie tu wątku o wychowaniu seksualnym nie trzyma się kupy to rozumiem pan nauczyciel czuje misję uświadamiania najmłodszych przez swój profil na FB? Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Odnośnie kwiatów i golizny - nie na temat 22.04.12, 00:34 Który to aktor chadzał z różą w tyłku??? Tak mi się skojarzyło jakoś... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Odnośnie kwiatów i golizny - nie na temat 22.04.12, 00:38 edorka1 napisała: > Który to aktor chadzał z różą w tyłku??? Tak mi się skojarzyło jakoś... Wilczak w I odcinku "Usta, usta" Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Prywatność w sieci 22.04.12, 00:36 Od dawna mówię, że Facebook to ZUO. A nawet, prosto, ZŁO. Bo miesza sferę prywatną z oficjalną. I dziwię się, że ktoś pod własnym nazwiskiem publikuje informacje ze sfery prywatnej, dostępne dla wszystkich. Pracowałam w firmie z wolnym dostępem do ineternetu chyba jeszcze przed FB. I nie logowałam się w firmie nawet tu na forum, bo miałam świadomość, że ktoś może mi spojrzeć na ręce. A ostatnie, czego chciałam, to powiązania faktu, że w danym dniu w firmie była jedna osoba, i ta osoba używała nicka mika_p Dziwię się panu dyrektorowi in spe, że jest zdziwiony faktem, że ktoś śledzi jego dostępne wszem i wobec życie prywatne. Każdy człowiek, pełniący jakąś funkcję publiczną, jest na cenzurowanym. Każdy nauczyciel wie, że jak uczeń spotka go w sklepie, to zinfiltruje zawartość koszyka, z czystej ciekawości, jak wygląda prywatne życie kogoś po drugiej stronie. Mozna mieszkać w drugim końcu miasta, piwo kupowac w ogóle w innym mieście - ale w necie wszędzie jest blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Prywatność w sieci 22.04.12, 08:04 Przecież to nie jest JEGO zdjęcie. I tak, jego konto na fb nie powinno mieć wpływu na jego pracę. Pan jest wygrany w sądzie. Ergo- kołtuństwo i polityka. I nie po stronie tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Prywatność w sieci 22.04.12, 08:35 Sądzimy, że w sieci nie ma prywatności. Pan się zachowuje lekkomyślnie, gada bzdury (bo o ile mozna się zastanawiać nad zmianą formuły wychowania seksualnego, to na pewno nie w kontekscie erotyki na powszechnie dostępnym profilu nauczyciela), że rodzice histeryzują, to inna kwestia. Zdjęcie z kwiatkami - rewelka. W dyskusji pod artykułem ktoś na pisał, że przed wojną konkordat przewidywał kontrolę moralności nauczycieli przez kler - dech mi zaparło i mowę odjęlo. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Prywatność w sieci 22.04.12, 08:41 Prof. Necki ma rację: "Ten zawód wymaga, żeby strefa prywatności pokrywała się z tym, co robi się w pracy. Nauczyciel nawet prywatnie nie może się zachowywać poniżej poziomu oczekiwań narzuconych mu przez uwarunkowania kulturowe. Również poza pracą musi dbać o wizerunek osoby zaufania publicznego." Chciałoby się jeszcze dodać - Jak ci nauczyciele mają super. I jeszcze wakacje i 18 godzinny tydzień pracy ..... Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Prywatność w sieci 22.04.12, 08:53 Pan profesor nie ma racji. I jako go cenie jako psychologa rozwojowego i poznawczego, to ostatnimi czasy dziwnie się wypowiada w gazetach, jako ten "autorytet". Ów dyrektor szkoły wykazał się bowiem - w kwestii zdjęcia- humorem. Tylko potem się głupio tłumaczył- niepotrzebnie. A konto na fb nie jest stroną oficjalną. To, że ludzie uprawiają w sieci podglądactwo, to żenada z ich strony. Takie małe paparazzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Ale to w końcu on czy nie on? 22.04.12, 09:30 Z tymi kwiatkami w kroczu? Może coś przegapiłam czytając, ale nie znalazłam jasnej odpowiedzi, komu te tulipany z tyłka wystają. Bo jeśli dyrektorowi, to sobie na tę nagonkę zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś