isa1001 24.04.12, 00:59 No jak wstawić, no jak? Niech mi ktoś napisze, ale jak rowie na rowie, łopatologiczne i jak debilowi ostatniemu, bo inaczej nie zrozumiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bi_scotti Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 01:33 Znajdujesz zdjecie. Zaczynasz post. Nad polem, w ktorym piszesz masz opcje: B i U IMG WIDEO URL. Naciszkasz na opcje IMG. Pojawia sie okienko z napisem "adres obrazka" - kupiujesz adres tego obrazka, ktory chcesz pokazac w miejsce na to przeznaczone, naciskasz OK. Voila! Jak chcesz miec pewnosc, ze wszystko gra, zanim nacisniesz "Wyslij", sprawdz "Podglad". A teraz pokaz, co nam chcesz pokazac Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 01:44 ok, a jak zmniejszyc rozmiary tego obrazka? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 01:51 Nawet w Paincie - obraz -> rozciągnij/pochyl Ma być mniej niż 100%, to będzie mniejszy. Ewentualnie, można wysłac na imageshack, tam jest opcja zmniejszenia dla potrzeb strony. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 14:47 Nie opowiadaj bzdur. Wkleic można tylko zdjęcie ze strony internetowej, nie możesz wklejac zdjęć na forum bezpośrednio z komputera więc nie możesz zmieniac wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 14:53 możesz. ściągnąć zdjęcie, zmniejszyć rozmiar, znowu wrzucić na któryś z darmowych serwerów histingowych i wstawić zgodnie z instrukcją powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 15:48 Mika nigdy nie opowiada bzdur. Ty się lepiej doucz. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 15:57 Może Mika też (jak ja) w pierwszej chwili pomyślała, że chodzi o zdjęcie w profilu - tam faktycznie można albo z sieci, albo z własnego komputera. Bo w poście faktycznie najpierw zdjęcie musi być w sieci (choćby w galerii na Gazeta.pl), a potem już normalnie i prosto, korzystają z niebieskich klików nad okienkiem postu (IMG). Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Zdjęcia do postu 26.04.12, 10:43 Najpierw musi być w sieci, a zanim się tam znajdzie, trzeba dostosować rozmiar. To oczywiste. Mika zastosowała skrót myślowy, a nie gadała bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Poza tym możnma wykonać drogę na odwrót 26.04.12, 23:32 Zdjęcie z sieci można zapisać np w jpg, a następnie zmniejszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 11:38 Zapomniałaś dodać, że zdjęcie musi być wczesniej umieszczone na serwerze, np. gazetowym. Chyba że coś się zmnieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 13:53 Mozna je zaladowac bezposrednio z wlasnego kompa? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 14:44 annajustyna napisała: > Mozna je zaladowac bezposrednio z wlasnego kompa? no własnie. Mam na kompie zdjecia i chce je wkleic bezposrednio pod tekstem postu. Jak to zrobic bez dziubania sie w fotosiki i inne? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 14:51 Nie mozna dodawać zdjęć bezposrednio z kompa na forum. Możesz jednak umiścić zdjecia w swoim gazetowym profilu: Po prawej ponizej swojego nicka i ustawień masz opcje dodaj zdjęcia. Tam możesz dodać zdjęcia a następnie skopiować ich URL (adres) i stamtąd wkleić na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 17:45 Wstawić w swoim profilu, czyli jednak umieścić na serwerze Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 17:47 Informatykiem nie jestem, ale jeszcze nie słyszałam, żeby można było ominąć ten krok. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 14:07 a to ja mam pytanie, jak wstawić w takim razie fotkę, tak żeby ona od razu była wyświetlona, a nie tylko do klikania na link? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 14:55 Wszystko zalezy gdzie jest ta fotka? Na Twoim kompie? Na jakieś stronce internetowe? Czy moze wisi w ramce na ścianie? Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 15:04 )) w sieci jest, na ścianie u mnie to tylko MM Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 15:07 Bi_scotti ci wyżej napisała, jak załadować zdjęcia do postu, żeby były widoczne od razu, a nie z linka. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 15:37 a.va napisała: > Bi_scotti ci wyżej napisała, jak załadować zdjęcia do postu, żeby były widoczne > od razu, a nie z linka. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Zdjęcia do postu 24.04.12, 15:38 o dzięki Ci i Tobie bi scotti !!! Odpowiedz Link Zgłoś