cygarietka 26.04.12, 17:21 Była któraś? fajne? działa od pierwszego razu? Wybieram się, ale jestem niezdecydowana... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zembiczek Re: Peeling Fish Spa 26.04.12, 20:16 Osobiście nie korzystałam, ale będąc w Turcji poszla na peeling rybkowy moja córka. Fajnie chyba było, bo śmiała się wręcz histerycznie. Efekt, moim zdaniem żaden, a przecież dziecko ma delikatną skórę. Ale zabawa była. Jeśli jesteś z Wawy to mogę przesłać ci darmowy voucher do Fish Spa, gdzieś na Ursynowie, który wygrałam w konkursie i tak nie mam czasu go wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
cygarietka Re: Peeling Fish Spa 27.04.12, 16:34 Dziękuj,ę za chęci, ale ja nie z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
matokk do zembiczek 27.04.12, 16:42 zembiczek napisała: > Osobiście nie korzystałam, ale będąc w Turcji poszla na peeling rybkowy moja có > rka. Fajnie chyba było, bo śmiała się wręcz histerycznie. Efekt, moim zdaniem > żaden, a przecież dziecko ma delikatną skórę. Ale zabawa była. Jeśli jesteś z W > awy to mogę przesłać ci darmowy voucher do Fish Spa, gdzieś na Ursynowie, który > wygrałam w konkursie i tak nie mam czasu go wykorzystać. Podziel się Odpowiedz Link Zgłoś
zembiczek Re: do zembiczek 27.04.12, 17:47 Napisz na maila gazetowego, dzisiaj wyjeżdżam, po powrocie z weekendu majowego, prześlę. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Peeling Fish Spa 26.04.12, 20:22 Czytałam, że ryby są trzymane w nienaturalnie ciepłej wodzie i są głodne, tak żeby ten martwy naskórek był dla nich smakołykiem. Wątpliwie moralna sprawa, żeby głodzić i męczyć zwierzęta żeby sobie wypasiony peeling zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Peeling Fish Spa 27.04.12, 16:37 Ja sobie pogadał z właścicielką salonu, do którego chodzę. Ryby i tak dostają osobne jedzenie, bo tego naskórka nie jest aż tyle, żeby się najadły (w akwarium jest po 150 rybek, one nie jedzą tego naskórka cały czas), dodatkowo odżywki. W temacie ciepłoty się nie wypowiem Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Peeling Fish Spa 27.04.12, 16:39 Niestety nie wierzę, że dobrze nakarmione ryby rzucają się na martwy naskórek. Jam niewierny Tomasz. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Peeling Fish Spa 27.04.12, 16:45 Powiem tak: znam najedzone zwierzęta, które na przysmaki rzucają się i jakby mogły, to by jadły do - przepraszam - wyrzygania. Jednym z nich jest mój pies, generalnie francuski piesek, karma może stać całymi dniami, skubnie sobie od czasu do czasu, ale bez entuzjazmu. Jak mu dasz ogórka zielonego to pies 3kg potrafi zeżreć ich tyle, że szelki odbijają mu tak, że cielsko wypływa Drugi przykład to gupiki - ile im nie dasz jedzenia, tyle zeżrą, naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Peeling Fish Spa 27.04.12, 16:51 Myślisz, że oni specjalnie szukają rybek w typie twojego psa?? I tak je masowo znajdują? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Peeling Fish Spa 28.04.12, 08:29 Ja tam gupików specjalnie nie szukałam, a są takie durne wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: Peeling Fish Spa 26.04.12, 20:28 bylam na fish spa pedicure i efekt mizerny ale rybki byly malutkie, moze starszaki lepiej to robia Odpowiedz Link Zgłoś
zajola Re: Peeling Fish Spa 26.04.12, 20:32 czytam, ze fajna sprawa , super ,a mnie bierze obrzydzenie Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Peeling Fish Spa 26.04.12, 20:49 Jakieś dwa lata temu niedaleko mojego domu otworzyli taki salon. Za każdym razem kiedy tamtędy przechodziłam zastanawiałam się po co im te akwaria i dlaczego te ryby TAKIE BRZYDKIE? Akwaria mają przecież zdobić a nie szpecić. A te ryby takie nijakie, czarne i żadnych roślinek, o co kaman? Po jakimś czasie, znów przechodząc koło tego zakładu, zobaczyłam przez witrynę babkę trzymającą nogi w akwarium! W domu opowiedziałam chłopu co za dziwy zobaczyłam, a ten mnie wyśmiał, że taka zacofana jestem i jak to mało wiem o współczesnych trendach w kosmetyce. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Peeling Fish Spa 26.04.12, 20:50 Nie włozyłabym stóp, do wody, w której wcześniej moczyły sie inne stopy i te same rybki je obgryzały Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Peeling Fish Spa 26.04.12, 21:18 ej noooo wodę to chyba wymieniają..bez przesady..... już z rok temu słyszałam o tej metodzie ale jakoś jeszcze nie trafiłam....rozważałam nawet kupno takich rybek na własny użytek....oby tylko na piranie nie trafić Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Peeling Fish Spa 26.04.12, 21:25 Oczywiście, że wode swymieniają .... co jakiś czas. Nie po każdym kliencie. Mnie też nie przekonuje wizja wkładania stóp do wody, po porzedniej osobie. Jeszcze w odchodach rybich i resztkami martwego naskórka. Tak, pływam w morzu gdzie jest pełno ryb i innych organizmów, także ludzkich, ale małe akwarium a szerokie wody, to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Peeling Fish Spa 27.04.12, 16:38 Woda jest wymieniana, ręce i nogi (w zależności, z jakiej wersji się korzysta) są przed zabiegiem dezynfekowane i myte. Kwestia taka sama, jak z chodzeniem do basenu, też trzyma się nogi, ręce i generalnie wszystko tam, gdzie przed chwilą ktoś trzymał nogi, ręce i wszystko Tylko nie wszyscy się umyją przed basenem Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Peeling Fish Spa 27.04.12, 19:50 Ze względów higienicznych nie chodzę na basen. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Peeling Fish Spa 27.04.12, 16:35 Bardzo fajne, bardzo łaskocze. Czy działa? Na pewno nie spektakularnie, ale skóra jest wyraźnie inna, bardziej gładka i równa. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Peeling Fish Spa 27.04.12, 17:16 Właściecielka Twojego salonu, może mówić różne rzeczy. Oczywiscie, ona można przestrzegać podstawowych zasad higieny. Ale większość salonów zmienia wode przed zamknięciem salonu, albo co drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
5kocur Re: Peeling Fish Spa 27.04.12, 18:07 Co poniektórym przydałby się taki zabieg. Ale zamiast nóg wymoczyć łeb, może rybki wyskubałyby chociaż część tej nagromadzonej miazgi zwanej głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
cygarietka Re: Peeling Fish Spa 28.04.12, 21:05 yyyyyyyy Kto Ci tak zalazł za skórę? Odpowiedz Link Zgłoś