marychna31 09.06.12, 10:05 wiadomosci.onet.pl/wideo/skandal-w-tv-polityk-pobil-kobiete,85485,w.html#play Bardzo mi akurat umiłowanie tej dziedziny sportu do faszysty pasuje. Pomoże mu w karierze czy zaszkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 10:41 Nie wiem, ale jak widziałam reakcję, gdy mu się coś nie podobało, na bank: leje własną żonę i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 11:05 Mam nadzieje, że to pogrzebie jego karierę, furiat jakiś, nie wiem, w sumie do czego taki człowiek miałby się nadawać, może na sparing-partnera dla braci Kliczko. Jak taki wojowniczy kogucik, to niech walczy. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 11:30 Nie no, pierwszy to on oblał kobietę wodą. Ta druga zamachnęła się na niego papierami, a on się na nią rzucił. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 11:30 Nie, on pierwszy chlusnął napojem w twarz pani siedzącej naprzeciw niego (w pomarańczowej bluzce). Dopiero wtedy kobieta w białym go uderzyła (chyba kartką czy jakimś dokumentem), a on jej oddał na odlew kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 11:32 Ona nawet go nie trafiła tymi papierami. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 11:34 On chlusnął woda, a babka po jego lewej na niego sie zamachnela.Czy trafila czy nie, to juz nie ma znaczenia.Nie robi sie takich rzeczy widzac agresje. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 11:53 nie, no jasne. Nie robi sie takich rzeczy widząc agresję, czyli sama sobie winna że w ryj dostała. Po co chciała jakos upomnieć pana? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 11:59 Owszem, winna, bo wyskoczyla z łapami.Trafila na silniejszego, wiec oberwala. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 12:27 To zupelnie jak pani ze sluzb porzadkowych z Twojego linku, tamta dopiero miala werwe. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 15:53 Ochrona moze uzywac przemocy,taka roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 16:03 Ochrona moze uzywac sily jesli tego wymaga sytuacja, ale nie do rozladowania osobistych emocji jak ta pani z filmiku, ktora wymachuje piąstkami na lewo i prawo i zamiast wyciszac nerwową atmosferę prowokuje tłum. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 16:12 Jedna i druga zareagowaly zle.. Koci kalendarz- uratuj kocie życie Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 20:43 normalnie jakbys wytrenowana byla, jak to obchodzic sie z damskim bokserem... Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 11:31 Onet jak zwykle na czasie TO zdarzenie mialo miejsce 3 dni temu, albo nawet 4 Odpowiedz Link Zgłoś
olakociak Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 14:16 Przyznam się, że jakbym zobaczyła takiego dupka to nie wiem czy bym nie zareagowała tak samo jak ta brunetka....też bym pewnie wpierdziel od niego dostała...Paskudny, obleśny typ - potwornie agresywny. Samo oglądanie tego filmiku mnie sparaliżowało - facet był tak impulsywny, że mnie przytkało. Dzięki Ci panie za chłopa dla którego szczytem agresji jest zaciśnięcie szczęk i podniesienie głosu... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 15:36 Taki agresor prędzej czy później trafi na silniejszego od siebie i dostanie bęcki. Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 15:50 jasne ze mu walnela papierami, bo normalny czlowiek widzac taka akcje - oblewanie kogos woda zareaguje, zastaszona pani to by sie skulila i siedziala udajac ze jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 15:55 Nie, wystawianie sie na strzał to nie jest wlasciwa taktyka. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Lola 09.06.12, 17:45 Lola, muszę przyznać, ze twoje komentarze w tym wątku są dla mnie wstrząsające. "Kobieta dostała bo sama się prosiła". To zupełnie jak ofiary gwałtu, które są same sobie winne bo prowokowały... Ta starsza brunetka machnęła jakimiś dokumentami po oblaniu młodszej wodą. To był gest reprymendy a facet rzucił się na nią z pięściami i ją regularnie okładał. Że brunetka sama się podstawiła? No pewnie za wysoko faszystę oceniała i nie przyszło jej do głowy, ze może zrobić coś takiego. Inaczej pewnie w ogóle nie przyjęła by zaproszenia do studia, zeby wystąpić z nim w jednym programie. Odpowiedz Link Zgłoś
katus118 Re: Lola 09.06.12, 17:51 Chyba Loli nie o to chodzi. Jak ktoś wymachuje rękami w nasza stronę, często wywołuje to złośc, agresję. Tutaj też może chodzi o to, że facet uderzył kobietę. Zapewne gdyby to babka go uderzyła, to nie byłoby takiej afery, a tak to od razu: damski bokser. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Lola 09.06.12, 17:58 Nie, każdy kto uderzył zasługuje na słowa krytyki. Tyle że nikt nie podejrzewa, że w programie na żywo, facet może rzucić się z pięściami na kobietę, wcześniej na inną, która misia "zdenerwowała" wylać szklankę wody. Dlatego damski bokser i tyle, na bank: leje swoją kobietę w domu, gdy mu coś nie pasuje, skoro nie potrafił opanować się na wizji. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Lola 09.06.12, 18:09 > Chyba Loli nie o to chodzi. Jak ktoś wymachuje rękami w nasza stronę, często wy > wołuje to złośc, agresję. Może. Nie zmienia to faktu, że tylko u patologi prowadzi to do okładania kogoś pięściami. Szczególnie jeśli tym kimś jest starsza kobieta. ( z definicja słabsza fizycznie). Odpowiedz Link Zgłoś
soczek_bez_gazu Re: Lola 09.06.12, 19:22 Tia, jakby kobieta w studiu telewizyjnym podczas debaty politycznej wylała szklankę wody na faceta, a następnie zaczeła okładać pięściami drugiego, to nikt by nawet okiem nie mrygnął. I sorry, facet jest jakiś niezrównoważony. Wariat może zaatakować nawet bez prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Lola 09.06.12, 19:25 soczek_bez_gazu napisała: > Tia, jakby kobieta w studiu telewizyjnym podczas debaty politycznej wylała szkl > ankę wody na faceta, a następnie zaczeła okładać pięściami drugiego, to nikt b > y nawet okiem nie mrygnął. > I sorry, facet jest jakiś niezrównoważony. Wariat może zaatakować nawet bez pro > wokacji. - masz świadomość, że piszesz bzdury czy nie? Nie, kobieta, która tak by się zachowałaby się, pokazałaby, że jest niepoważną furiatką. Facet, który na jedną wylewa szklankę wody, a drugą leje na odlew- jest damskim bokserem i na bank to nie były pierwszy kobiety, które pobił.Ten typ tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
soczek_bez_gazu Re: Lola 09.06.12, 19:31 Napisałam to ironicznie, w odpowiedzi na post katus118. Mam takie samo zdanie jak ty. Sorki, rzeczywiście wyszło dwuznaczne, ale na forum opcji edycji brak. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: Lola 09.06.12, 19:31 oczywiscie masz racje, jesli ktos jest agresywny to nalezy dreptac kolo niego/niej na paluszkach albo udawac ze sie nie widzi agresywnego zachowania bo a nuz agresor sie jeszcze bardziej rozjuszy. wystarczy czekac az sie biedaczek wyzyje, wszak byl sprowokowany a potem jak mu ktos machnal papierem przed oczami to juz nie mogl sie opanowac rozumiem ze wg loli trzeba nalezy tez brac poprawke na to ze mezczyzni i kobiety inaczej 'wyrazaja emocje' wiec nie nalezy misiow prowokowac. gdyby nie bylo to zalosne to byloby nawet calkiem smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Lola 09.06.12, 19:42 tym bardziej, że pan mógłby tak samo zareagowac na zwykle zwrocenie uwagi że zachowuje się po chamsku. Podejrzewam jednak że gdyby zamiast tej brunetki siedział facet, gdyby zamiast pani w pomarańczowym siedział facet to ani do oblania wodą by nie doszlo ani do rękoczynów. an bałby się że od faceta w ryj zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Lola 09.06.12, 20:07 Podstawowa zasada jak cie atakuja:jak jest mozliwosc to uciekasz.Nie wdajesz sie w bójke, bo to sie dla ciebie moze skonczyc zle.I tak sie stalo w tym przypadku- oberwala. Ja go nie bronie ani nie usprawiedliwiam, bo facet ma cos z deklem.Natomiast ta kobieta zareagowala zle i wcale sie nie dziwie, ze taki typ po prostu jej przylozyl.Od kogos ,kto sie tak zachowuje idiotyzmem jest wymagac dzentelmenskich manier.Ktos kto jest pobudzony i tak reaguje bez namysłu odda. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: Lola 09.06.12, 22:02 a teraz sobie wyobraz ze ktos ci daje w pysk na ulicy, po czym poprawia lokciem a wszyscy przechodnie zachowuja sie dokladnie wg twoich madrosci zyciowych. wyobraz sobie tez ze twoje dziecko albo ludzie ci bliscy rowniez sa otoczeni przez zapatrzonych w siebie egoistow twojego pokroju. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Lola 09.06.12, 22:14 Lepiej dostac w pysk i zyc, niz ryzykowac np cios kosą pod żebro.Bo nie wiesz, czego sie spodziewac po osobniku, ktory nie ma oporów, by kogos uderzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Lola 09.06.12, 22:25 Lola, ale trzeba wziąć pod uwagę okoliczności, w jakich agresja występuje. Zgoda, że na ulicy, jak ktoś ci daje w pysk to najrozsądniej jest uciekać. Ale tam było studio telewizyjne, a pan - zdaje się - politykiem. Nie można oczekiwać takich samych standardów od ulicznego przestępcy i faceta, który występuje w telewizji jako polityk. Tak samo, nie należy przykładać takiej samej miary do ofiar obu agresorów. Gdy polityk oblewa inną osobę wodą w tv to na takie zachowanie nie może być przyzwolenia i zareagować powinni natychmiast wszyscy, którzy się tam znajdowali i wytłumaczyć agresorowi, gdzie jest jego miejsce i że takie zachowanie jest absolutnie niedopuszczalne. Z bandytą na ulicy raczej nikt rozsądny nie będzie pertraktował. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Lola 09.06.12, 22:27 A co mu wytłumaczyla pani tym gestem,ktory uczynila? Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Lola 09.06.12, 22:31 Zapewne brak przyzwolenia na agresję. To chyba odruch, nie? Tyle, że za nią powinni iść inni, odciągając tego kolesia od stołu i w ostrych słowach wytłumaczyć mu, że tak nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Lola 09.06.12, 22:36 > Zapewne brak przyzwolenia na agresję. To chyba odruch, nie? Brak przyzwolenia lepiej bylo okazac werbalnie. Nie kazdy bedzie mial taki odruch -na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Lola 09.06.12, 22:42 A dlaczego lepiej werbalnie? Mogła okazać werbalnie i tak samo mogła dostać po twarzy. Pani miała odruch jaki miała, na pewno nie był nadmierny, ręki mu tymi kartkami nie złamałaby. Niebezpieczne w takich dyskusjach, jakie tu uprawiasz jest właśnie to "lepiej, gdyby okazała to werbalnie" - w ten sposób zaczynamy powoli obwiniać ofiarę, bo "mogła zachować się lepiej". Nie wiadomo, czy mogła. Zachowała się w sposób adekwatny, nie przekraczając granicy krzywdy. A to, że dostała w twarz jest winą wyłącznie agresora. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Lola 09.06.12, 22:48 Ten odruch wywolal cala bojke.Dlatego był zlą reakcja. To co powinni zrobic, to zachowac sie jak ten facet, ktory poszedl pewnie po pomoc poza kadr. On ja zaatakowal po jej agresywnym gescie, wiec nie sprowadzaj jej roli do niewinnej niczego ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Lola 09.06.12, 22:53 Obejrzałaś w ogóle ten film? To ten facet zaczął, on był agresorem od początku i zapalnikiem. To co, uważasz, że normalną reakcją na machnięcie papierami na agresora (przypominam, że jest to studio telewizyjne z politykami, a nie pijacka burda!) jest trzask-prask w pysk? Ręce mi powoli zaczynają opadać... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Lola 10.06.12, 11:01 Obejrzalam.Tak -on chlusnal woda i zaczal te rozróbę.Nastepnie jakis gosc poszedł po pomoc, a w miedzyczasie ta babka skoczyla do niego.Popełniła bląd, bo nie powinna tego robic.Faceta powinna wyprowadzic ochrona, bo chyba taka w tv posiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: Lola 09.06.12, 23:16 co za pokretny sposob rozumowania, sugerujesz ze jak ktos cie zaatakuje na ulicy to fakt ze ktos bedzie probowal ci pomoc spowoduje wieksze zagrozenie twojego zycia. rozumiem ze jak cie ktos bedzie katowal przy swiadkach to bedziesz miala czas docenic ze otoczenie racjonalnie nie reaguje i nie pogarsza twojej sytuacji. wiesz, mam nadzieje ze jednak przyjdzie ci sie kiedys o tym przekonac osobiscie bo najwyrazniej wyobrazni w twoim przypadku nie starcza. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Lola 10.06.12, 11:05 Pomoc trzeba umiec. Poza tym ta kobieta w niczym nikomu nie pomogla, bo nikt sie tu nie szarpal.Ona sie wkurzyla i dala temu wyraz takze agresywnym zachowaniem.TYm samym sprowokowala jego atak wobec sebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Lola 09.06.12, 20:09 Co ty mieszasz tu ofiary gwałtu. Widzac co on wyprawia ostatnim co powinna była robic, to startowac do niego z rekoma. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 19:52 To, że damski bokser i na bank to nie pierwsze kobiety, które pobił, to jedno. Ale wiecie co mnie chyba najbardziej dotknęło? Że żaden z siedzących tam facetów, a i podejrzewam, że poza zasięgiem kamer stali również faceci z obsługi nie pomógł tej kobiecie. Tylko jeden próbował go uspokoić, podejrzewam, że prowadzący żeby mu programu nie rozwalił Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 19:55 Wiesz, może brak reakcji wynikał z zamurowania??? Bo serio: nawet naszego rodzimego wariata Niesioła o takie zachowanie w studiu telewizyjnym nie podejrzewam: zapluje się, nachandryczy się, powyzywa, ale nie sądzę, by fizycznie zaatakował. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 20:04 Obawiam sie, ze brak reakcji wynikal z podejscia"to nie moja sprawa", Niedawno w Polsce w jakims miescie kobieta w centrum, w bialy dzien, zostala wciagnieta w krzaki i zgwalcona, nikt nie zareagowal, ten pobity wczoraj przez kiboli ochroniarz tez podobno dlugo lezał nim ktos mu pomogl, znieczulica. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 20:12 To nie zadna znieczulica tylko typowe zachowanie tłumu.Kazdy mysli, ze ktos zaraz pomoze i w rezultacie nikt sie nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 20:17 No to mają usprawiedliwienie, rzeczywiscie.. A do studia wracając - tam az tak duzego tlumu nie bylo. Przypomniala mi sie jeszcze sytuacja z konferencji prasowej tego prokuratora wojsk., ktory probowal popelnic samobojstwo, dziennikarza zamiast ratowac zaczeli filmowac. No znieczulica, jak to inaczej okreslic. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 21:29 antyideal napisała: > No to mają usprawiedliwienie, rzeczywiscie.. > No znieczulica, jak to inaczej okreslic. Dokładnie, ciekawe co by powiedzieli gdyby to była ich matka, żona albo córka. Chociaż tak się zastanawiam czy to też nie ich mocno patriarchalna kultura, bo myślę, że w Polsce jednak po pierwsze żaden nawet najbardziej kontrowersyjny polityk by się tak nie zachował, a po drugie, gdyby nawet, to większość facetów by interweniowała. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 22:16 > No znieczulica, jak to inaczej okreslic. Profesjonalizm? Dziennikarze odruchowo nagrywaja takierzadko trafiajace sie gratki. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Faszysta damskim bokserem 09.06.12, 23:23 Zdjęc facetów z rozwalonymi glowami jest juz na pęczki, wiec niech sobie w tyłek schowają swój profesjonalizm i przypomna co ma prawdziwa wartosc. Odpowiedz Link Zgłoś
katus118 Re: Faszysta damskim bokserem 10.06.12, 16:24 Obejrzałam filmik jeszcze raz. Po tym, jak facet oblał posłankę wodą, ktoś wstaje i widać, że idzie prawdopodobnie po ochronę. Gdyby druga pani nie zamachnęła się papierami, zapewne nie doszłoby do takiego incydentu. Odpowiedz Link Zgłoś
katus118 Re: Faszysta damskim bokserem 10.06.12, 16:25 Po drugie chyba ktoś tu czegoś nie odróżnia, albo ja ślepa jestem - ale on raczej uderzył ją z otwartej dłoni, a nie pięścią. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Faszysta damskim bokserem 10.06.12, 16:46 Otóz to.Nastapila eskalacja agresji, a udzial w tym miala wlasnie ta kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
katus118 Re: Faszysta damskim bokserem 10.06.12, 18:05 Ale nie przetłumaczysz tutaj tego, nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś