Dodaj do ulubionych

A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;)

15.06.12, 03:02
miało być bosssssko i miał dzwięczeć piniondz wink

jest kijowo i mało komu w ogóle udało się pokój/mieszkanie na Euro wynająć

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,80198,11925221,Od_350_do_5000_zl_za_jeden_nocleg__Wysokie_ceny_dla.html
- Rosjanie są bogaci, więc stać ich na lepszy nocleg. Poza tym wielu z nich od razu po meczu wyjechało. Podobnie Czesi, którzy mają do siebie blisko - tłumaczy zarządca pola. - Tak małe zainteresowanie oznacza dla nas straty w dziesiątkach tysięcy złotych. Ponieśliśmy koszty utrzymania załogi, wydaliśmy też na przygotowanie terenu, który od 10 lat stał nieużywany.

Kibice równie rzadko korzystali z kwater prywatnych. - Podczas Euro wynajęliśmy tylko jeden z 16 naszych pokoi. Jest bardzo słabo - przyznaje Monika Górniak, która prowadzi we Wrocławiu dwa pensjonaty przy ul. Melioranckiej i Boya-Żeleńskiego. - Znajomi, którzy też mają kwatery, mówili, że u nich jest podobnie. U jednego jest 10 pokoi, nie wynajął żadnego. Drugi sprzedał trzy z 25. Gdyby nie zamieszały u mnie ekipy z jakichś budów we Wrocławiu i goście, którzy zjechali na Boże Ciało, byłabym stratna.

- Kibic Euro to raczej zamożniejszy kibic, formę noclegu dopasowuje do pojemności portfela - tłumaczy Piasecka.

witamy w prawdziwym świecie
koniec marzeń i rojeń wink
(a nie mówiłam? tongue_out )
Obserwuj wątek
    • paartycja Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 06:22
      nie dość,że nudna jesteś to jeszcze męcząca
      dlaczego tak bardzo chcesz obrzydzić euro fanom? tongue_out
    • ola Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 06:42
      nadzieja, że WSZYSCY zarobią na EURo, była od początku naiwnościa.
      To pierwszy truizm.
      Drugi- knajpy podwyższyły ceny minimalnie i notują wzrost zysków o kilkaset procent. Taksówkarze na przykład podwyzszyli ceny do 20 zł za km i ... notują spadki przychodów, bo nie tylko kibice ale i cała reszta przesiadła się na komunikacje miejską.
      Dzika chciwość się nie opłaca - truizm numer trzy.
      • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:15
        ola, jechalam taksówką w poniedziałek, dwa razy
        trasa długa (praktycznie z jednego końca miasta na drugi), wiem, ile się za nią płaci bo jeżdzę często
        zapłaciłam jak zwykle...
    • ola Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 06:53
      i jeszcze jedną rzecz ci powiem - kiedy EURO było w Austrii i Szwajcarii nie zarobiły nawet knajpy, bo np. Niemcy, Francuzi czy Włosi mieli do domu pół godziny jazdy, więc ruszali spod stadionu samochodem prosto do siebie. Takie życie.
      Nie wiem gdzie mieszkasz, ale gdybyś przeszła się Krakowskim Przedmieściem, przekonałabyś się, że ludzi jest mnóstwo a zabawa przednia.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,11911495,_Skonczyla_sie_nawet_sol___Restauratorzy_nie_spodziewali.html
      • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 07:55
        > Nie wiem gdzie mieszkasz, ale gdybyś przeszła się Krakowskim Przedmieściem, prz

lepiej niech nie pisze gdzie mieszka, bo mi wstyd, że u nas takie marudy mieszkają
        • lola211 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 08:37
          Nie marudy.
          Tylko ludzie, ktorzy nie ulegli zbiorowej histerii i nie łykneli jak pelikan bzdur serwowanych od dłuzszego czasu w ramach reklamowania tej imprezy.
          Cale miasto mialo zyskac, zarobic.Kazdy juz zacieral rece.A rzeczywistoasc okazala sie daleka od tej propagandy.Zarobiła garstka.Cala reszta zas poniesie koszty.
          Ja rozumiem, ze fajnie, wesolo.To jedna strona medalu.Ale jest i druga, ktora ty Pade i Tobie podobni najchetniej zamietliby pod dywan.Bo Wam to psuje lukrowany obrazek.
          • e_r_i_n Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:12
            Jestem przekonana, że by zarobili, gdyby nie ulegli zbiorowej chciwości.
            Jak ktoś nagle chce 500 czy 800 zł za byle jaki pokój, to się nie dziwię, że nie ma chętnych.
            Gdyby ze 100-150 zł podwyższył ceny do 200-250 zł pewnie chętnych miałby więcej.
            • lola211 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:16
              No ale przeciez oni ceny podwyzszyli tylko dlatego, ze mamiono ich 100% obłozeniem.Mialo przyjechac tylu kibiców,ze kazde miejsce noclegowe mialo sie sprzedac na pniu.Gdyby nie ta chora propaganda nie byloby takiego hurraoptymizmu.
              • e_r_i_n Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:18
                Aaa, i to osoby się to wypowiadające łykają papkę i nie krytykują Euro? wink
                Skoro czas temu jakiś nie mieli rezerwacji, to trzeba było szybko pomyśleć, zrobić promocję, reklamować się. A nie czekać na zbawienie.
              • ola Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:27
                >No ale przeciez oni ceny podwyzszyli tylko dlatego, ze mamiono ich 100% obłozeniem.

kto ich mamił?? Kochana, czasy gospodarki planowej już minęły. Każdy odpowiada sam za swój interes i sam podejmuje decyzje. Jeśli podejmuje głupie decyzje to nie zarabia. Nie dorabiaj proszę ideologii
                • lola211 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:31
                  Kto? Przeca organizatorzy tego przedsiewwziecia wespol z mediami.Nakrecano spiralę,a ludzie, jak to ludzie, wierzyli.Bo jak niby sami mieli ocenic skale zjawiska? Na podstawie czego?
                  • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:34
                    no dokładnie
                    przeciez przeciętni obywatele nie mają ekonomicznej wiedzy i nie potrafią przeprowadzić analizy ekonomicznej przedsięwzięcia

i sorry - dlaczego cale miasto ma sie skladac, zeby garstka restauratorow z rynku się wzbogacila? (bo ceny w strefie kibica ponoc wyśrubowane na maksa - dopiero się wybieram więc to, co piszę , piszę na podstawie donosów prasowych oraz opinii internautów)
                    poza tym pewnie tych restauratorow teraz ktos "ochrania", zeby spokojnie bylo
                    i kółeczko się kręci...
                    • ola Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:38
                      >przeciez przeciętni obywatele nie mają ekonomicznej wiedzy i nie potrafią przeprowadzić analizy ekonomicznej przedsięwzięcia

powiedz to prawie 2 milionom polskich przedsiębiorców.
                      będą mieli dobry ubaw...

Jeśli ktoś tego nie umie - plajtuje. Proste.
                      • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:42
                        ojejku, to ludność Polski liczy 3 miliony? (biorę pod uwagę dzieci)
                        no tak, nie wiedziałam big_grin

tylko rachunki mi się nie zgadzają
                        nie wiem, gdzie się podziały 35,5 miliona (bo zajrzałam do rocznika statystycznego GUS)
                        pewnie źle coś odjęłam big_grin
                        • ola Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:47
                          słuchaj, ja na prawdę zaraz zacznę myśleć, że dyskutuję z żółwiem...
                          • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:00
                            ale ile to 2 miliony w skali panstwa?
                            ilu z tych ludzi pracuje w miastach organizujacych Euro?

i teraz: porownaj ilosc tych rpzedsiebiorcow i ilosc mieszkancow miasta...
                            cześto prostych, łykających takie opowiesci

moi znajomi byli zdumieni, ze nie wystawiam mieszkania na wynajem na rynek z okazji Euro
                            no nie wystawiam, bo w bajeczki dla ludu to już dawno przestalam wierzyc...
                      • lola211 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:47
                        Ty serio nie masz pojecia o czym piszesz.

Swego czasu wspolpracowalam z e.. przedsiebiorcami.Mialam ich 110.Wszyscy z zyłka handlowca.Drobne interesy,jakich w Polsce bez liku.Za mojej kadencji przejechali sie na niejednej masowej imprezie,szumnie przez miasto reklamowanej jako niesamowita okazja do zarobku na przybyszach.Figa z makiem.Wiem zatem doskonale jak wyglada ten mechanizm, bo mialam okazje obserwowac.Nastawiaja sie na biznes, czynia przygotowania, musza zainwestowac.Po czym okazuje sie, ze klapa.Ci ludzie nie maja mozliwosci sami z siebie ocenic, czy bedzie prosperity czy wrecz przeciwnie.Opieraja sie na sugestiach,informacjach medialnych. Zwlaszcza ,gdy takie Euro jest organizowane po raz pierwszy,trudno ocenic zwyklemu czlowiekowi jak to bedzie w praktyce wygladalo.
                        • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:54
                          lola, ja to wiem, bo też kręcę się w dziwnych kręgach...
                          trochę takie imprezy zupełnie inaczej wyglądają i się troche na nie inaczej patrzy, gdy się ma doświadczenie w organizowaniu imprez masowych, taka prawda

nie trza wtedy łykać każdego hurraoptymistyczego sloganu jak indyk kluski smile

(i to już nie do Ciebie - powtarzam te argumenty, bo w hurraoptymistycznym wątku o Euro zarzucano mi czarnowidztwo, gdy pisałam o możliwych bójkach kiboli, o kosztach, o tym, że zyski płynące dla ludności miasta zawsze liczy się dopiero po zakończeniu się imprezy - i co? jak grochem o ścianę big_grin jedynie burdele mają się dobrze; cieszmy się, kilku alfonsom będzie się zyć lepiej wink )
                          • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:32
                            "bo w hurraoptymistycznym wątku o Euro zarzucano mi czarnowidztwo, gdy pisałam o możliwych bójkach kiboli, o kosztach, o tym, że zyski płynące dla ludności miasta zawsze liczy się dopiero po zakończeniu się imprezy - i co? jak grochem o ścianę"

nie ty jedna o tym myslałaś, serio, jest jeszcze co najmniej kilka myslących osób w tym krajubig_grin
                            nikt , no może nie nikt, ale większość po prostu nie lubi krakania
                            albo brutalnego sprowadzania na ziemię, w imię czego? własnej satysfakcji?
                            • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:38
                              no ale ja jako jedna z niewielu to napisalam

myslisz, ze nienapisanie wprost czegos, co jest bardzo prawdopodobnym scenariuszem sprawi, że problem zniknie?

wiesz, dla mnie to takie trochę chowanie głowy w piasek
                              i strach przed otwartym zmierzeniem się z ewentualnymi konsekwencjami
                              • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:40
                                (no, ale ja mam doświadczenie w robieniu imprez masowych i patrzę trochę i okiem organizatora)
                              • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:02
                                Tylko powiedz mi co ja mam z ta wiedzą zrobić?
                                Pójśc do władz, napisać do Tuska, wyjśc na ulicę?big_grin
                                Nie mam na to wpływu. Po prostu. I nie mam w zwyczaju walczyć z wiatrakami.
                                Konsekwencje negatywne zawsze są, nie da się uniknąc błędów, nigdzie, w zyciu prywatnym również.
                                Ale sa tez pozytywne-zmiana wizerunku Polski na lepszy. I to jest fakt, niezaprzeczalny.
                                • lola211 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:17
                                  Zwlaszcza po zamieszkach z Rosjanami.

Pade- to co mozna zrobic, to zastanowic sie na kogo glosowac w najblizszych wyborach.Sorry, ale prezentujesz taki typ postawy obywatelskiej, ktora wydaje mi sie wrecz szkodliwa.Nic nie moge poradzic, na wszystko sie zgadzam bez mrugniecia okiem.Z takim podejsciem nie byloby Solidarnosci i konca komuny.
                                  • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:20
                                    tez nie lubie takiej postawy
                                    ja z tych, co lubią swiat zmieniać big_grin
                                    nie znoszę bierności big_grin
                                    • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:55
                                      przez emamę świata nie zmienisz
                                      • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 12:05
                                        zmieniam inaczej
                                        spokojna głowa

ale zmieniam, uwierz
                                        • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 12:12
                                          Obie z Lolą wychodzicie z błędnego założenia, że skoro nie ganię, skoro wpadek nie wytykam to znaczy, że ich nie widzę. A jedynie ten kto widzi prawdziwym patriotom jestbig_grin
                                          Nic bardziej błędnego.
                                          Ja po prostu wolę dobrze albo wcale. To, co jest pod wcale zostawiam dla siebiesmile
                                          • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 15:57
                                            "Nic nie wiesz, Jonie Snow" wink (tak mi się skojarzyło z piękną Ygritte wink )

przy powaznym opracowywaniu różnych rozwiązań na różnych szczeblach, nigdy nie będziesz miała "wszystko lub wcale"

zawsze będziesz miała coś, co będzie wyrazem kompromisu - przecież są różne spojrzenia na daną sprawę
                                            to, co Ty np możesz uważać za genialne rozwiązanie, dla innego będzie po prostu nie do przyjęcia wink
                                          • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 16:01
                                            acha, rozumiem, że w opcji "wcale" mieści się też cała gama "źle", "bardzo źle", "beznadziejnie", "opcja totalnie nie do przyjęcia" , "mozna byłoby spróbować wypracować rozwiązanie"? wink
                                  • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:57
                                    Przepraszam, a teraz są jakieś wybory? Cos mnie ominęło???
                                    Lola, wyrzuć tę swoją szklaną kulę, nie przydaje Ci się.
                                    A co Ty robisz, żeby zmienić, no może nie świat, o takie zdolności Cię nie podejrzewam, ale Wrocław? No pochwal się..big_grin
                  • ola Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:36
                    Proszęeee cię!
                    Wynajem mieszkań to interes jak kazdy inny. Trzeba płacić podatki i myśleć za siebie.
                    Jak ktoś pozwala innym myśleć za siebie, może mieć pretensje do siebie.
                    Czy doktor Kulczyk podejmuje decyzje biznesowe na podstawie tego, co mówia w telewizji???
                    • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:39
                      oczywiście, że tak
                      natomiast prawdą jest, że trąbiono w mediach, jak będzie cudownie i jak ludzie będą się bić o pokoje
                      oraz że będzie można na wynajmie zarobić i 10K big_grin
                      nawert niedawno ktoś mi napisal na tym forum, że wynajmujący pokoje/mieszkania już liczą zyski big_grin
                      czyli była taka propaganda

miało być pięknie a jest jak jest big_grin

akurat mnie to specjalnie nie zdziwiło big_grin
                      • ola Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:43
                        Jeszcze raz powtarzam - jeśli ktoś nie myśli samodzielnie tylko łyka bzdury z TV to niech lepiej nie bierze się za biznes. I ma pretensje do siebie, a nie tych "onych". Czyli kogo? Dziennikarzy? Rządu? Toz to dziecinada.
                        Tłumaczenie się w ten sposób, ze "przecież w telewizji mówili..." to obrażanie własnej inteligencji publicznie.
                        • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:48
                          no dobrze, tylko jak sie to ma do owych 2 milionow, o których napisalas? (z ktorych częśc i tak zalicza perturbacje finansowe, oglasza upadlosc, likwidację firm i takie tam... bo taka jest statystyka...)
                        • ib_k Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:59
                          jest kilka aspektów tej sprawy, z jednej strony pazerność ludzi i tu zgadzam się z olą, tylko idiota uwierzył w propagandę i wywindował ceny z chęci maxi zarobku a druga strona to społeczny koszt tej imprezy, wybudowano stadion za 900 000 000 zł dla max 40 000 osób mocno wyselekcjonowanych z których połowa nie płaciła z bilety bo dostała je w prezencie, miejsce gdzie postawiono zasieki i sprowadzono brygady antyterrorystów aby ochronić imprezę przed ludźmi dla których ją podobno stworzono czyli kibiców, koszt utrzymania obiektu nie jest możliwy do wyliczenia bo nie zamortyzuje się z życia jednego pokolenia, ponieważ będzie "zarabiał" kilka razy w roku a to nie pokryje kosztu obsługi, to co zrobiono z rynkiem we wrocławiu to w ogóle tragedia, pomysłodawcę powiesiłabym za jaja na pręgierzu, impreza nie ma żadnego społecznego uzasadnienia, jest wylęgarnią patologi i demoralizacji, poniesiono ogromne koszty nie dając nic w zamian, mamienie o reklamie kraju czy skoku cywilizacyjnym (drogi/autostrady) jest bzdurą udowodnioną już na wcześniejszych tego typu imprezach, drogi spokojnie można było budować tańszym kosztem gdyby nie było hasła EURO, a reklama spłynie ze szczochami "kibiców" po wrocławskim bruku...
                          na BCC jest świetny serial "jak się robi olimpiadę" pokazujący cały absurd tego typu imprez, kto tak naprawdę zarabia i jak wmawia się ludziom co maj myśleć...
                          • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:02
                            o to to sad
                    • lola211 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:39
                      Co ty porównujesz szaraka do Kulczyka?
                      Bardzo prosze- podaj zródla, skad drobni przedsiebiorcy mieli czerpac wiedze o skali zjawiska? Bo chyba nie z doswiadczenia, ktorego w tym przypadku byc nie moglo.
                      • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:03
                        mogli przyjsc do mnie
                        powróżyłabym po kosztach wink
              • premeda Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:37
                Już przed Euro w zwykłych polsatowskich Wydarzeniach mówiono o tym, że gwałtowny wzrost cen skończy się pustymi pokojami i przeświadczeniem wśród turystów, że Polska to jest bardzo drogi kraj. Tak było w Austrii i Szwajcarii, gdzie dochody były niższe niż normalnie. Jak ktoś mimo tego myślał, że zarobi kokosy, bo sobie cene z kosmosu wymyślił i na jeleni czeka, to może się co najwyżej puknąć w durny łeb.
            • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:17
              wątpię
              ponoć mieszkania miały schodzić jak świeże bułeczki
              a to po prostu inny kibic - bogaty big_grin
              i woli spać w hoteu (sie nie dziwie w sumie) niż u kogos kątem
              w hotelu wraca kiedy chce, robi co chce, i ma fajne warunki
              u kogos na chacie już niekoniecznie (bo, choćby, są sąsiedzi)
              • e_r_i_n Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:19
                Powtórzę Twój i Loli argument - trzeba samodzielnie myśleć, nie łykać papkę z tv itd big_grin
                • lola211 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:33
                  Erin- oczywiscie, ze tak.Natomiast - fakt jest taki, ze zapotrzebowania w takiej skali jak obiecywano, przepowiadano,nie ma.Bo bylo fałszywie ocenione po to, by mydlic ludziom oczy.
                  • e_r_i_n Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:36
                    Tak, na pewno ktoś komuś na złość zrobił.
                    A może po prostu się spodziewano większego obłożenia, bo nikt nie przypuszczał, że żądni zysku 'hotelarze' zaszaleją?
                    • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:37
                      erin, no proszę Cię
                      przecież ludzie przy takich okazjach ZAWSZE mają skłonności do spekulacji
                      • e_r_i_n Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:08
                        Większy zysk = większe ryzyko
                        Zasada znana przedszkolakom niemal.
                        • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:13
                          no ale od mediów publicznych to się w sumie oczekuje, żeby jakoś tam te masy wyedukowała z tego powodu
                          a nie karmiła je głodnymi kawałkami

bo poza festynem (krótkim) jakie realne zyski będziemy mieli z Euro?
                          że się kilku ludzi obłowi?
                          a tak bardziej globalnie? (chodzi mi o przełożenie na twarde i miłe oku dane ekonomiczne)
                          • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:04
                            Wyszlaś z błędnego założenia, że ta impreza była zrobiona dla zyskubig_grin
                            Jedyna org., która na tym zarobi to UEFAbig_grin
                            • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:14
                              no wiem, że nie dla zysku
                              ino jednbak wściekła jestem, bo trwa mocna recesja
                              i nas najzwyczajniej taka impreza (tak, tak - i nawet ja się spłakałam parę razy przed TV tongue_out ) może finansowo przerosnąć i wręcz rozłożyć na łopatki

tego się obawiam... uncertain
                              bo ostatecznie póki co, jeszcze mieszkam w tym kraju i w tym kraju wychowuję dzieci
                              i jednak poczuwam się bardzo do myśli, że tu jest moja ojczyzna
                              i nie mam zamiaru jej opuszczać
                              • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 12:00
                                Trzeba było wściekać się przed, teraz już po ptokachsmile

No to walcz Yenna o ojczyznę, powodzenia!
              • ola Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:32
                nie widzę logiki w twoim rozumowaniu.
                Skoro kibic bogaty, to właśnie byłoby go stać na wynajęcie mieszkania za tysiąc złotych za noc.
                Skoro woli hotel za 250 zł, to raczej chyba nie jest aż tak bogaty. Albo aż tak głupi.
                Ludzie przed wyjazdem szukają noclegu. Nie zamawiają pierwszej lepszej kwatery, która wyskoczy z googla. Jest rzeczą absolutnie naturalną, nawet wśród bogatych ludzi, ze jeśli mają dwie oferty o różnej cenie a podobnym standardzie, wybierają tańszą.
                Trzeba było o tym pamiętać, zanim wystawilo się pokój w wielkiej płycie za 500 zł za noc...
                • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:36
                  niebogaci przyjeżdzają na chwilę - przyjezdzają, pobędą w mieście parę godzin i wracają
                  ostatecznie z takich Czech do Wrocka daleko nie jest
                  nie trzeba tutaj spać, żeby móc pokibicować sobie...

duża kasę zostawiają ci, co tutaj pomieszkują w hotelach
                  ale w hotelach pustki a miał był taki tłok...
          • ola Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:25
            >Cale miasto mialo zyskac

kto ci to obiecywał???
            uwieżyłaś? to miej pretensje tylko do własnej naiwności...
          • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:22
            Nie uległam zbiorowej histerii, zagalopowujesz się.
            Mnie się po prostu podoba atmosfera mistrzostw, imprezy, kibicowanie, a nawet, o zgrozo! nasza reprezentacja.
            Mam do tego prawo.
            • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:31
              owszem
              a ja mam prawo, żeby mi się nie podobały WYDATKI z tym związane
              reszta mi sie podoba, ae biorąc pod uwagę, że i rodzinny budżet planuję nie pod kątem tego, co mi się podoba, a raczej patrząc na to, czy mnie stać - to dla mnie argument z czapy

pytanie: czy nas stać na taką imprę?

i proszę Cię - gdzie napisałam Ci, że uleglaś zbiorowej histerii?
              cytat proszę
              • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:06
                Yenna, patrz drzewkobig_grin
                Ja się podpięłam pod Lolę, ona mi zarzuca histerię...
                A na powaznie, to ja się zastanawiam czy jechac pędem na lotniskobig_grin
                • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:12
                  sorry, sory
                  no jechalam tym drzewkiem i jakos pogubilam się w tych krechach...
                  na stare lata ślepnę big_grin
        • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:01
          raczej samodzielnie mysląca a nie łykająca propagandę jak indyk kluski

oza tym ktos tez o tym cos pisze, nie?
          • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:10
            acha, pade
            mieszkasz chyba w tym samym miescie co ja, tak?
            w tym samy, w ktorym wprowadzono wlasnie podatek od deszczu i sniegu wink wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/1367301,wroclaw-podatek-od-deszczu-i-sniegu-nalicza-wstecz,id,t.html (bo skądś trzeba wziąć kasę na wszelkamie wydatki - więc teraz nie dosc, ze bedziemy placic za powierzchnie mieszkana naszych nieruchomosci, to jeszcze bedziemy placic za powierzchnie dachu big_grin big_grin big_grin)

pomijam już taki pomysl - wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/1348477,bedzie-nowy-podatek-firmy-maja-pomoc-utrzymywac-mpk,id,t.html
            no po prostu nic, jak totalne wspieranie przedsiebiorczosci w ramach łatania wszelkimi sposobami budzetu

pomysl samodzielnie pade
            nie boli, serio
            nie trza myslec sloganami wtłuczonymi do głów przez tv tongue_out
            • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:02
              > pomysl samodzielnie pade
              > nie boli, serio
              > nie trza myslec sloganami wtłuczonymi do głów przez tv tongue_out
              >
              Jeśli uważasz, że masz monopol na myślenie, samodzielne myslenie, to jesteś w grubym błędziebig_grin
              Osoba inteligentna wyciąga wnioski z popełnionych błędów i się na nich uczybig_grin
              I nie uwłacza innym...

Lola, Yenna, o zasadzie przekory słyszałyście?big_grin
              • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:08
                no a jak w materii podatku od deszczówki i śniegu? big_grin oraz propozycji, żeby każdy pracodawca płacił podatek na rzecz komunikacji publicznej po 50 zetów od każdego zatrudnianego pracownika?

bardzo mnie ciekawią Twoje przemyślenia... i nie żartuję.
                • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:20
                  yenna, sorry, ale ja nie zbankrutuję o 4zł czy 7 zł miesięcznie, podejrzewam, że 3/4 mieszkańców rownież, jesli to ma pomóc miastu to ok
                  drugi link dotyczy PROPOZYCJI, więc póki co, nie ma o czym rozmawiać
                  • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:23
                    tak
                    ale skoro się ją w ogole rozważa, to jest to niepokojące
                    bo bije w przedsiębiorczość, podnosząc i tak już masakrycznie wywindowane koszty zatrudnienia pracownika
                  • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:24
                    i wiesz, tak patrzac na te propozycje pomyslalam, że miasto gotowe nam niedługo liczniki na tyły założyć, żeby kontrolować immisje do atmosfery i stosowne odpłaty z tego tytułu pobierać uncertain
                    • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:29
                      wątpię, żeby ta druga propozycja przeszła
                      ekonomiczniej jest nakładać niewielkie podatki na wszystkich niz duże na nielicznych
                      • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:34
                        pade i myślisz, że to dobrze zrobi pracodawcom w dobie globalnego kryzysu?
                        w czasach, gdy młodzi ludzie albo pracują na umowy śmieciowe (i nie odprowadzają sladek emerytalnych) albo wręcz pracują (o ile mają takie szczęście) w ramach wolontariatu? chilli za darmola.

no sorry, dla pracodawcy, którego z każdych stron obkłada się takimi podatkami z tyłka to nie jest motywacja do tworzenia nowych miejsc pracy

poza tym: popierasz taki nadęty fiskalizm?
                        • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:08
                          Nie popieram, i to nie przejdzie, uwierz
                          • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:18
                            oby

ale wiesz, tyle rzeczy w tym kraju miało nie przejść a jednak się dzieją

więc czasem mam wrażenie, że dobrze sobie uruchomić dodatkowe pokłady zdrowej paranoi (i nie zdziwić się, że zupełnie nie wiadomo na jakiej podstawie - to ten ostatni pparanoiczny absurd - tacy farmaceuci nagle maja kodeks etyczny; no - zaufanie mi się wyłączyło po prostu, nic nie poradzę)
                            • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 12:05
                              mnie razi sformułowanie "w tym kraju"...

najlepiej uruchomić pokłady zdrowego rozsądku i jesli sie umie liczyć, liczyć na siebiesmile
                              • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 12:11
                                a w jakim kraju?
                                w tym
                                • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 12:17
                                  dobrze wiesz o co mi chodzismile
    • sniyg Chytry traci dwa razy 15.06.12, 08:49
      właściciele mieszkań w wielu przypadkach przesadzili z cenami.

Podobnie pola namiotowe, cena wyższa niż na Lazurowym Wybrzeżu w sezonie.
      Śmiech.
      • yenna_m Re: Chytry traci dwa razy 15.06.12, 09:11
        też
        ale tak zwyczajnie - to na to popytu nie było
        • ola Re: Chytry traci dwa razy 15.06.12, 09:44
          ciekawe zatem, że hotele, które mają normalne ceny, mają komplet...
          • yenna_m Re: Chytry traci dwa razy 15.06.12, 09:46
            a dziwisz sie?
            gdzie wolalabys mieszkac? w hotelu (czyli rpawie jak u sibie, bo jestes panem swojego czasu i mam w miare dobre warunki) czy u kogos kątem? (nawet, jesli jest to cale mieszkanie wynajmowane)
            • ola Re: Chytry traci dwa razy 15.06.12, 09:50
              Kobieto, pomyśl trochę.
              Co wolałabyś wynająć:
              - pokój dwuosobowy w hotelu w centrum miasta za 250 zł za noc
              - pokój dwuosobowy w Józefosławie za 3 000 zł (plus 2 tys. kaucji zwrotnej)

Kto tu upadł na głowę - kibice czy wynajmujący????

• yenna_m Re: Chytry traci dwa razy 15.06.12, 09:56
                takich cen nie było, bez jaj

poza tym nie mówimy o specyficznej, gdy idzie o ceny, WarSzafie. Mówimy o normalnych wink miastach big_grin Ktore ponoc mialy tak skorzystać finansowo z tego Euro, że hoho big_grin
                • ola Re: Chytry traci dwa razy 15.06.12, 10:14
                  były, były
                  z głowy tego nie wzięłam, tylko z netu. Piszę o Warszawie, bo ją znam, mam tu kontakt z branżą turystyczną i wiem, co się dzieje. Turystów jest pełno, choc znakomita większość z nich przyjeźdza na dzień-dwa. Kto by tu siedział miesiąc? W innych miastach jest podobnie - to już wiedza na podstawie prasy.
                  Takie od czapy oferty są wolne, ale hotele w centrach miast, przy stadionach, gdzie ceny są normalne, nie narzekają.
                  W Novotelu, Westinie czy w Ibisie na Starówce mają komplety. I ceny normalne.
                  • ola Re: Chytry traci dwa razy 15.06.12, 10:20
                    I jeszcze jeden przykład ci dam.
                    Przedwodnicy mający uprawnienia na oprowadzanie w językach najliczniej przybyłych kibiców,(to w Warszawie kilka osob), hmmmm, jakby to powiedzieć... hmmmm przez zbieg okoliczności, wszyscy nagle, spontanicznie, z pewnością bez żadnych konsultacji, na okres okołomeczowy wpadli na pomysł by brać 500 zł za godzinę oprowadzania.
                    W tym samym czasie jeden z przewodników z językiem angielskim zorganizował zwiedzanie dla chętnych po Starówce. Cena - co łaska. Zgadnij, kto miał więcej klientów?
                    • yenna_m Re: Chytry traci dwa razy 15.06.12, 10:21
                      no podurnieli, podurnieli
                  • yenna_m Re: Chytry traci dwa razy 15.06.12, 10:21
                    ino Wawa lepszą lokalizację ma... (Bogu dzięki, i tu nie ma żadnego sarkazmu, ktos jednak na tej imprezie zarobi... ale w skali wydatków to i tak betka)
    • mdro Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:13
      "Namiot początkowo miał kosztować 45 euro od osoby, czyli prawie 200 zł. Obniżka do 85 zł okazała się jednak zbyt małą zachętą" - i oni płaczą? Może wcześniej trzeba było pomyśleć, że Rosjanie bogaci, a Czesi mają blisko i zaproponować lepszą cenowo ofertę - żeby Czechom opłacało się przenocować, a nie wracać do domu?
      • znowu.to.samo Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:16
        jak ceny walneli z kosmosu to nie dziwne że ludzie zrezygnowali......chytry traci dwa razy.....
        • lola211 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:18
          Moze nie przesadzajmy? To nie sa ceny horrendalnie wysokie, nie do udzwigniecia.Po prostu- kibicom wystarczy obejrzec meczyk, napic sie piwa i finito, nie potrzebuja we Wrocławiu pomieszkac i pozwiedzac.Kwestia potrzeb raczej niz cen noclegu.
          • mdro Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:37
            400 zł za to, że pozwolą na jedną noc dwójeczkę rozbić, to Twoim zdaniem nie problem? Dla czeskiego kibica?
            • lola211 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:50
              Prywatne kwatery byly w zupelnie innych cenach niz piszesz, a mimo to i tak nie poszły.Z prostego powodu- nie bylo na nie zapotrzebowania.
              • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:04
                ano dokladnie
              • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:06
                od poczatku było wiadomo, kto u nas gra!
                chyba nikt się nie spodziewał, że Czesi masowo wynajmą hotele? albo zbankrutowani Grecy?
                a może Polacy?
                dziewczyny, powiedzcie, że zartujecie
                • lola211 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:09
                  No, miasto sie przeciez spodziewalo..
                  • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:14
                    oczywiście
                    była taka propaganda sukcesu, że się az niedobrze robiło

a potem okazało się, że miało wprawdzie być cudownie, a wyszło jak zwykle wink
                  • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:16
                    masz na mysli włodarzy? bo chyba nie mieszkańców?big_grin
                    mądry biznesmen nie łyka papki, mądry biznesmen wie jaki turysta przyjedzie i przewiduje jego zapotrzebowanie, mądry biznesmen wie, co to pijar, itd
                    a jesli łyknął, to nie jest powaznym biznesmenem i tyle

• yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:17
                      no tak
                      ino tych włodarzy biznesmeny też wybierały, nie? wink
                    • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:18
                      no i mam na mysli wpuszczonych w kanał mieszkancow
                      tych prostszych
                      bo takie papke sie im serwowalo od dobrych kilku lat wink
                      • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:19
                        no j jeszcze raz: pade, a co w temacie podatku od deszczu i sniegu? big_grin
                        super, ze bedziemy płacic, nie? big_grin
                        • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:27
                          patrz wyżej

ten podatek wprowadzono nie tylko we Wrocławiu, to tak do Twojej wiadomości:
                          wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/miasto-szuka-pieniedzy-podatek-od-deszczu-i-sniegu,1,5007671,wiadomosc.html
                          • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:28
                            no i jest ot powód do radości, jak mniemam? smile
                            • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:34
                              nie jest to powód do radości, ale też nie jest to powód do ogłaszania żałobywink
                              • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:36
                                no tak
                                poczekajmy na katastry wink
                                • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:21
                                  dodam, ze stawka bedzie wynikac z zalecen UE
                    • lola211 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:35
                      Pade, ale nie chodzi o biznesmenow, tylko zwyklych ludzi prowadzacych dzialalnosc gospodarcza na mala skale.Obiecywano im zarobek.Bo Euro to tysiace kibiców i kasa płynaca z ich kieszeni.
                      • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:14
                        Znasz takie powiedzenie: obiecanki cacanki a głupiemu radość?big_grin

Poza tym Lola, o jakich Ty drobnych przedsiębiorcach mówisz?
                        chyba nie o szewcach, kwiaciarzach, kosmetyczkach...no nie wygłupiajmy się, jedynie handlarze artykułami związanymi z Euro mogli zarobic i właściciele knajp, to bylo wiadomo juz wtedy gdy ogłoszono, że Polska będzie gospodarzem
                        • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:20
                          wiecej ludzi, to i zwykle spozywczaki mogą zarobic - bo czlowiek se bulke, picie i jakis serek kupi wink albo chociaz loda wink
                          • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 12:20
                            spożywczaki to też handel, no i zarabiają, na nas, mieszkańcach
                            mnie bardziej wkurzaja ceny żywności, które rosną w górę bo paliwo, bo klęska urodzaju, a tak naprawde kasa nie wpada do rąk producentów tylko do pośrednikow
                            i to jest naprawdę bolesne
                            i z tym trzeba walczyć, a nie z Euro, które już trwa i jest świetne, co by Yenna o nim nie napisałatongue_out
                • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:10
                  no to dlaczego mamy taki gest i sponsorujemy taką imprezę, ktora nam nawet nie wypracuje 50 procent tego, co jako miasto włożyliśmy

jako miast - więc i jako mieszkańcy miasta

zapomniałam - Dudi realizuje kolejną wizję
                  i też ma ona wiele wspólnego z wodotryskiem
                  • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:54
                    Bo kreujemy wizerunek miasta. A dobry wizerunek przekłada się na inwestycje, a inwestycje na miejsca pracy itd, itd.
      • yoka1 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:19
        ja uważam, że błędem zasadniczym we Wrocławiu jest zrobienie strefy kibica w Rynku na zasadzie, bo "zobaczą Rynek jaki piękny". wcale nie zobaczą, bo konstrukcja i telebimy wszystko zasłaoniły. W innych miastach strefy nie są w cebtrum a majątam i tak tłumy kibiców i zarobią i knajpy i strefa. U nas tylko strefa, ktoś kto ma w strefie budkę zarobi i chyba o to chodziło.
        • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:31
          malo tego - zasłonięto podobno wejścia do kultowej restauracji "Pod papugami" i do jeszcze bardziej kultowego "Spiża"
          co jak co - ale restauracje są wizytówką miasta i chyba każdy Wrocławianin, pokazując gościom Rynek, zahacza o tej knajpy
    • sadosia75 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:19
      A no miało być. I to miało być tak bosko, że przebitka cen była nie 100 % ale 500% w niektórych miejscach.
      Znajomi rok w rok jeździli do Gdańska na wakacje w czerwcu. w tym roku z racji cen za wynajem pokoi pojechali do Szwecji. wyszło im taniej.
      Samo w sobie Euro nie jest złe. Ale jak już popatrzeć na drobne szczególiki to jednak jest się do czego przyczepić.
      Z fajnej imprezy sportowej zrobiono coś okropnego.
    • iceland.3 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:33
      yenna_m niedługo zobaczysz, że te dziewczyny tak radosnie popierajace euro szaleństwo bedą narzekać jakie wszystko drozeje, jakie podatki...Nie trzeba bedzie długo czekać. Mnie sie euro wcale nie podoba. Już pisałam, że nie bede ogladać stada milionerów biegajacego po boisku, którzy absolutnie nam nie pomogą, wrócą dortmundu ze swoimi milionami, tam zapłacą podatek, o wielcy patrioci. Sami mogli sobie stadiony budować. Maja pzpn- mają. Zarabiają 200euro misiesiecznie- zarabiają. Niech sobie sami swoje fanaberie spełniaja, a nie zrzucaja cieżar na ludzi zarabiajacych minimalna krajową.
      • iceland.3 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:34
        Oczywiście miało być zarabiają 200tysięcy euro miesięcznie.
        • niebieska.oktawia Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:47
          trzeba bylo chodzic na wf, to tez bys tyle zarabiala.
          • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:51
            tez Cię kocham kiss
            (mądrzy zarabiają często więcej niż ci, co szybko biegają wink myślenie jest w cenie wink )
            • niebieska.oktawia Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:02
              yenna, to bylo do tej studentki medycyny, jakbys nie zauwazyla.
              a kochaj to swojego meza, mnie juz dosc osob kocha smile i tak, zgadzam sie, myslenie jest w cenie, bo sama zbieram z tego tytulu swietne profity finansowe smile
              • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:06
                nie zauwazylam, bo czytalam od tyłu
                niestety, nie rozwinelam drzewka

dopiero teraz widze, ze nie to nie do mnie

tym bardziej sorki, kochana kiss
                całuję i mocno Cię przepraszam kiss

mam nadzieję, że nie poczułaś się, oktawko, dotknięta? kiss sad
                • niebieska.oktawia Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:13
                  szczerze mowiac to nie, aczkolwiek bawi mnie niezmiernie twoja proba dogryzienia mi swoim wyszukanym sarkazmem kiss 40letnia baba. to jest na swoj sposob urocze, ale moze to skutek menopauzy? mam nadzieje, ze impreza urodzinowa pozwolila ci chociaz na chwile zapomniec o swojej gehennie.
                  i dziekuje za caluski. cale szczescie przez siec nie mozna sie niczym zarazic i skoro ci to sprawia przyjemnosc, to całuj ile wlezie, dzieki temu odrywasz sie od szkodzaczej na twoj mozg niezaleznej.pl smile
                  • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:16
                    no jak to sarkazem?
                    jak mogłaś oktawko? sad sad sad

no wiem, że Ci przykro, że na urodzinki nie zaprosiłam
                    w przyszłym roku zaproszę, bo widzę, że nie możesz przeboleć, że na dmuchaniu świeczuszki nie byłaś... kiss
                    • niebieska.oktawia Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:22
                      jesli czujesz sie az tak samotna, by zapraszac obcych ludzi z internetu, to oczywiscie, ze przyjade kiss
                      • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:27
                        wiesz, ja dobra kobieta jestem
                        jak Ci tak bardzo przykro z powodu tych moich urodzin, że co rusz mi o tej imprezie przypominasz, to wiesz, moje dobre serduszko nie pozwala mi Cię nie zaprosić (tylko fajny prezent przynieś, zgodnie z emamowym bon tonem wink )

a wiesz, co do obcości - przecież mogę zrobić imprezkę w knajpie, na bezpiecznym, neutralnym terenie, jak się boisz, kochana, że Cię zjem wink tongue_out kiss
                        • niebieska.oktawia Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:32
                          biorac pod uwage twoje gabaryty, to jest prawdopodobieństwo, ze zjesc mnie mozesz smile
                          ale zaryzykuje, rob w domu, na maila podesle ci co lubie jesc i pic - zapewne bedziesz chciala mnie ugoscic najlepiej jak sie da. o prezent sie nie martw, juz mam kilka typow kiss
                          • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:42
                            nie, no spoko, stać mnie
                            to od dobrobytu tongue_out

poza tym mięsa nie jadam raczej
                            • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:43
                              i wolalabym w restauracji wink
                              zawsze miejsce bardziej zobowiazujace wink
                              • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:44
                                ale sie mozemy na maila już zgadać, kochanieńka big_grin kiss
                                nie zasmiecajmy tego uroczego wątku naszym cudownym, przyszłorocznym spotkaniem kiss
                                • niebieska.oktawia Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:58
                                  czekam na zaproszenie i przebieram nogami kiss
                                  pisz na mojego gazetowego maila (czyli login plus @gazeta.pl) kiss
    • volta2 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:35
      no ale to nie wina wrocławia, że wylosowali czechów?
      w ich przypadku koszt noclegu w zasadzie nie przebije niczego, bo od meczu do meczu mieszkać dziekolwiek wyjdzie drożej niż zapłacić za benzynę czy pociąg.

dodatkowo trzebaby mieć uropu sporo?

no i jeszcze jedno - to są nieco bogatsi kibice niż polacy, ale czy tak dużo? można na nas polakach zarobić?

grecy - tu chyba komentarz zbędy?
      oprócz kryzysu nakłada się jeszcze u nich sezon w turysytyce. muszą pracować i tych turystów co się nie bali przyjechać obsługiwać a nie urlopy na euro brać.

rosjanie - jednak 2 mecze są w warszawie...

naprawdę - zwyżka cen niczym nie uzasadniona, ale nie rozumiem, czemu wyśmiewać i szydzić?
      ja tam bym się cieszyła, jakby komuś dodatkowa kaska wpadła, zamiast uprawiać rechotu.

• yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:45
        volta a ja się nie cieszę
        bo w przyszłym roku będziemy łatać dziurę w budżecie z pieniędzy wszystkich a nie tylko tych, ktorzy mieli knajpy w rynku (i w dodatku dobrze postawione wink )
      • lola211 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:54
        Zatem znajac te wszystkie argumenty nie powinno sie mieszkanców karmic głodnymi kawałkami propagandy sukcesu.Wlodarze miasta doskonale zdawali sobie sprawe, ze cudownie nie bedzie, natomiast w eter puszczali informacje wrecz przeciwne.Kasa miala płynac szerokim strumieniem, mieszkancy mieli zarobic kokosy.
        • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 09:57
          no wiesz, Dudi-Efekciarz wizję kolejną miał
          a my za jego kolejne fanaberie i wydatkowe wodotryski płacić będziemy uncertain
          • e_r_i_n Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:13
            yenna_m napisała:

> no wiesz, Dudi-Efekciarz wizję kolejną miał

Straszny ten Wasz prezydent, skoro wygrywa w I turze dostając koło 72% głosów wink
            • ib_k Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:20
              > Straszny ten Wasz prezydent, skoro wygrywa w I turze dostając koło 72% głosów ;

dodaj tylko że frekwencja wyniosła 39%, co niestety nie świadczy o nas dobrzesad
            • lola211 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:37
              Wygrywa, bo ludzie niestety,ale w masie głupi sa.Ustroj demokratyczny jak wiadomo, nie jest idealny.Wyborcy nie mysla ekonomicznie, zas swoje decyzje wyborcze opieraja na emocjach.
              • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:45
                Echhh...
                i niedobrze tak sad
                • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 12:27
                  głosujcie na Jackiewicza w takim razie
                  Wrocław bedzie znany...z marszówtongue_out
        • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:09
          Jacy mieszkańcy? Chyba biznesmeni?
          Biznesmen mający łeb na karku zarobi na Euro, nie bój żabybig_grin
          • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 10:11
            raczej mający lokal w dobrej lokalizacji big_grin

tu nie trza łba do interesów
            tu trza lokalizację mieć dobrą big_grin
            • pade Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 12:24
              akurat jestem po rozmowie z kobietą, która ma lokal daleko od strefy kibica
              od tygodnia nie śpi, nie wyrabia się z robotą
              Yenna, nie generalizuj, nie uchodzi tak
              • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 16:00
                pade, piszę o moich PRYWATNYCH obserwacjach
                moje PRYWATNE obserwacje są takie wlasnie
    • lafiorka2 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:14
      No ciekawe,bo u nas w hotelach/hostelach miejsc nie ma prawie wcale.....?Więc nie wiem czy nie opisują jednostek.Nawet boisko zaadaptowane jako pole camingowe jest całe usłane camperami i to w dosłownym środku miasta.Więc ja nie bardzo wiem o czym mowa.U nas znaczy w Pzwink
    • w-za-duzym-swiecie Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:18
      Mnie się wydaje, że nasi lokalni zdziercy płacą za to, że chcieli z euroturystów zedrzećwink Podejrzewam, że gdyby zostawili normalne ceny, więcej kibiców zdecydowałoby się zostać u nas kilka dni. I mieliby obłożenie. A tak- kibice w swoich krajach dostali newsy, jak to w Polsce ceny rosną i uznali, że po meczu wracają. To nie chodzi o to, czy kibic jest bogaty czy nie. Nikt nie lubi być robiony w bambuko! Sami sobie odstraszyliśmy turystów i tyle. Gdybym jechała na euro na Ukrainę, na pewno zostałabym na trochę- pod warunkiem, że nie musiałabym za bida pokoik płacić jak za apartament w Bristolu. Takie ustawianie cen to skandal. Więc ja nie żałuję tych, co te ceny tak wywindowali.
      W sumie bardziej by się opłacało wykorzystać ten czas na promocję kraju- a do tego trzeba by raczej ceny obniżyć, żeby zachęcić przyjezdnych do pozostania u nas i zwiedzania.
      Chciwość nie popłaca.
      A co do strefy kibica- pierogi (fuj) 15, kiełbasa- 15, cola 5. Drogie są gadżety, lepiej kupić poza strefą.
      • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:24
        też, też
        a do tego jeszcze mus płacenia kartą zliżeniową uncertain
        • gazeta_mi_placi Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:26
          Wszystkiego najlepszego mimo wszystko z okazji wiadomo czego sad
          • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 12:06
            e, to juz historia big_grin
            3 dni temu se obeszłam, gdy Rosjanie się z Polakami w Wawie tłukli big_grin
            • gazeta_mi_placi Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 12:09
              Ale nie było Cię na forum to nie miałam okazji złożyć big_grin
        • lafiorka2 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 16:21
          yenna_m napisała:

> a do tego jeszcze mus płacenia kartą zliżeniową uncertain

Heh...no to zapraszam do JAKIEGOKOLWIEK sklepu/baru itp gdzie płacą gotówką.Miałam 1500zł w 1zł 2zł i 5 zł...Poszło w mig,bo nikt z kibiców drobnych nie miał.Dwa dni zbierałam,żeby mieć co wydawać.Tak więc pomysł płacenia kartą zbliżeniową uznaję za w 100% trafiony.
          • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 16.06.12, 17:10
            karta zbliżeniowa nie jest bezpieczna
            dlaczego nie mozna placic kartą normalną?
    • gazeta_mi_placi Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 11:24
      Chytry pięć razy traci big_grin
      • lafiorka2 Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 15.06.12, 16:22
        Ale tak jest wszędzie....W Austrii tak podobno ceny podnieśli na euro,że tam to w ogóle tragedia była.
    • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 16.06.12, 16:17
      no i proszę
      moje obserwacje potwierdzają się
      wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,11945013,Wroclawscy_taksowkarze_tesknia_za_hojnoscia_Rosjan.html#hpnews=wroclaw
      • yenna_m Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 19.06.12, 01:43
        no i prosze, okazuje sie, ze i w sobote u taksiarzy bylo cienko (tak, tak, wtedy gdy grali Czesi z Polakami)

jechalam dzis z dwoma taksiarzami, obaj potwierdzili, ze tragedia z jeżdzeniem (duzo stali na postojach w trakcie Euro) a w sobote to juz zupelnie masakra byla...

smutne to, bo z powodu Euro ci ludzie po prostu zarobili mniej niz zwykle

mina taksowkarza, ktory mowil, ze na szczescie Euro sie w miescie skonczylo i ze liczy na normalne zyski - bezcenna tongue_out

aaaa...
        co mnie zaskoczylo
        bardzo ciekawe spostrzezenie taksiarza - byc moze, gdyby nie wywalono studentow do domow z uczelni i nie zakonczono przewczesnie roku akademickiego, to i zyski z imprezy byloby o wiele wyzsze

i tak sobie wlasnie pomyslalam, ze teraz wiem, dlaczego taki maly ruch jest na Grunwaldzkim i Dominikanskim - studentow wywiało big_grin big_grin big_grin
    • pibelle Re: A propos zysków z wynajmu mieszkan na Euro ;) 20.06.12, 00:16
      Ja już kilka miesięcy temu czytałam o informacji ze związku kibiców szwedzkich, że nie mają jak przyjechać, bo za drogie są noclegi. I ostrzegano właśnie przed sytuacją, która miała miejsce w Austrii. Ale polski cwaniaczek zawsze liczy na frajerów to teraz ma.
      Kolega prowadzi pensjonat w Gdańsku i wynajem pokoi idzie przez jeden z portali turystycznych i otrzymał jasną wskazówkę z tego portalu jakie ma rąbnąć ceny, żeby nie psuć innym byznesu - ma być sztama, wszyscy drą ile wlezie. No to mają. Bardzo dobrze, bo to nieetyczne.
      Także piszesz o czymś, co było wiadome od dawna.
      Natomiast nie rozumiem dlaczego przypisujesz wszystkie opłaty, podatki i inne, o których znajdujesz informacje spłacaniu długów po Euro. Na tej zasadzie to i za 50 lat podasz link z "a nie mówiłam".
      Chcesz, to Ci pomogę - od 2014 zniesiona będzie preferencyjna stawka Vat na wyroby medyczne i z obecnych 8% wskoczy na podstawową, czyli 23. No Euro jak nic. Igły, strzykawki, cisnieniomierze, sprzet rehabilitacyjny, jest tego trochę. Chorzy będą płacić za Euro przecież.
      Yenna, nie wiem dlaczego ta impreza aż tak Cię rusza negatywnie, ale kurczę, przesadzasz i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka