Dodaj do ulubionych

premie dla piłkarzy

19.06.12, 07:55
Co sądzicie na temat premii dla naszych piłkarzy, ktorzy przegrali co można było przegrać i zajęli ostatnie miejsce w grupie? Premie wysokie, jakaś roczna pensja nauczycielska?
To tak w kontekście nagonki na nierobow nauczycieli, ktorzy relaksują się przy tablicy kilka godzin dziennie, wszak praca łatwa, lekka i przyjemna, i zgarniają tak ze 2 tysiące miesięcznie.
A taki piłkarz, pobiegał, pokopał piłkę, a że mało skutecznie, nic się nie stało Polacy, premia się należy, tak na otarcie łez, bo wszak pensja piłkarska marniutka...
Czy to jest moralne? I słuszne? I czy premia nie należy się za dobrze wykonaną robotę, a przegrana taką nie jest? A podatnik płaci i NIC SIE NIE STAŁO POLACY
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 07:59
      Ojej kolejny powód do obgryzania paznokci z zazdrości.
      • kryptopiryna Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 08:07
        A o jakiej zazdrości mowisz? Bo ja o tym nie wspomniałam. Zastanawiam się natomiast czy jest to moralne i czy nasze państwo stać na takie gesty wobec osob, ktore do biednych nie należą a na dodatek nie wykonały swojej pracy jak należy.
        Czy ty dostajesz premię za spieprzoną robotę?
        • gryzelda71 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 08:13
          Na wiele rzeczy nie stac nasze państwo.
        • pade Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 08:40
          tak nieśmiało wtrącę, że premie wypłaca UEFA, a nie państwo
          zanim się wyskoczy z pretensjami warto sprawdzić

Po porażce Polski z Czechami największe pieniądze przeszły koło nosa piłkarskiemu związkowi. Na Euro 2012 obowiązują rekordowe premie wypłacane związkom, których piłkarze wygrywają mecze i awansują do kolejnych faz mistrzostw. W sumie pula premii od UEFA wynosi aż 196 mln euro. Za sam udział w turnieju każda federacja krajowa dostaje 8 mln euro. Za każde zwycięstwo - kolejny milion euro (za remis - połowę). Za awans do ćwierćfinału przewidziano 2 mln euro premii, a nawet za trzecie, "niebiorące" miejsce w grupie - milion. W sumie, wygrywając wszystkie mecze i zdobywając puchar, federacja zwycięskiego kraju mogłaby wziąć od UEFA aż 23,5 mln euro.
    • angazetka Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 08:23
      Dla ścisłości - przegrali jeden mecz tongue_out
      I w ogóle życie nie jest sprawiedliwe. Taki Wojtek Szczęsny w tym swoim Arsenalu zarabia tygodniowo tyle, ile ja przez rok pewnie nie zarobię. I kupuje mamie domy tudzież kabriolety. Ja też chcę.
      Masz 15 lat?
    • slonko1335 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 08:38
      W zasadzie się z Tobą zgadzam. Za wykonanie planu minimum chyba mało kto nagradza dodatkowymi bonusami a za niewykonanie tegoż planu...
    • dziennik-niecodziennik Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 08:47
      ale to nie jest budownictwo czy księgowosc, gdzie efekty sa wymierne i oszacowalne. to jest sport. tu się wygrywa albo przegrywa, i bardzo wiele zalezy nie tylko od staran, ale tez od szczescia i od formy przeciwnika. dobra forma poszczególnych zawodników i całego zespołu, jego zgranie, walka na boisku itd - czasami po prostu nie wystarczają, bo cały zespół przeciwnika moze dawac ciała, a bramkarz moze miec fenomenalny dzien i byc nie do przejscia. czy to znaczy ze zespół nie pracuje, nic nie robi i nic mu sie nie nalezy?...

spieprzona robota to by byla jakby nasi przegrali wszystkie mecze równo i wysoko, a po boisku nie biegali a wlekli sie powłócząc nogami i nie nadążając za piłką nawet wzrokiem. a chłopaki się napracowali, tak naprawde słabe mieli tylko drugą połowę meczu z Grecją i drugą połowę meczu z Czechami.
      jak dla mnie to sie im należy.

tak na marginesie - jakby wygrali, to premie bylyby DUŻO wyzsze niz te o ktore teraz proszą suspicious
      • kryptopiryna Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 09:10
        OK, rozumiem, nie razi was fakt, że najsłabsza drużyna w grupie dostaje premie, ktore stanowią roczną pensję połowy społeczeństwa. Bo to fajne, przystojne chłopaki są.

W głowie mi się nie mieści.
        • sumire Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:29
          nie. nie razi mnie to. witamy w gospodarce wolnorynkowej.
          może by mnie raziło, gdyby mi z pensji potrącono na rzecz premii dla piłkarzy, ale póki płaci im znakomicie zarabiająca UEFA - nie moja sprawa.
          jeśli Cię to boli, wychowaj syna na piłkarza.
    • jowita771 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 09:11
      > Czy to jest moralne? I słuszne? I czy premia nie należy się za dobrze wykonaną
      > robotę, a przegrana taką nie jest? A podatnik płaci i NIC SIE NIE STAŁO POLACY

Taaaa, podatnik płaci premie piłkarzom. big_grin
      • kryptopiryna Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 09:13
        jowita771 napisał:

> > Czy to jest moralne? I słuszne? I czy premia nie należy się za dobrze wyk
        > onaną
        > > robotę, a przegrana taką nie jest? A podatnik płaci i NIC SIE NIE STAŁO P
        > OLACY
        >
        > Taaaa, podatnik płaci premie piłkarzom. big_grin

Nawet jeśli podatnik nie płaci to KTOS płaci za zle wykonaną robotę. O to mi generalnie chodziło. O fakt płacenia za nic.
        • angazetka Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 09:18
          No ale ktoś płaci, bo tak chce, bo takie są zasady. Trzeba było zostać dobrym sportowcem, byś nie marudziła.
          • kryptopiryna Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 09:23
            angazetka napisała:

> No ale ktoś płaci, bo tak chce, bo takie są zasady. Trzeba było zostać dobrym s
            > portowcem, byś nie marudziła.
            Wiesz co, jestem dobrym nauczycielem, opluwanym na forum, załuje mi się marnej pensji za pracę w gimnazjum z tak zwaną młodzieżą trudną, połowa z kuratorami, na każdej lekcji usiłuję ich czegoś nauczyć i rozmawiać z nimi, stosuję pozytywną motywację, szanuję ich mimo że oni nie szanują nikogo i niczego. Po 45 min wychodzę na przerwę przemielona i spocona i szczęśliwa, że udało mi się zrealizować temat a nawet postawić dobre oceny.
            Nie dostaję żadnej premii, a moja praca nie jest ceniona przez społeczeństwo.
            • pade Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 09:26
              motywacyjnego też nie masz?
              kwiatka nigdy nie dostałaś?

doła masz czy co?
            • angazetka Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 09:29
              No i? Piłkarze mają ci ze swojego oddać?
            • jamesonwhiskey Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:25
              > Wiesz co, jestem dobrym nauczycielem, opluwanym na forum, załuje mi się marnej
              > pensji za pracę w gimnazjum z tak zwaną młodzieżą tru

jestes nauczycielem tak?
              i nawet nie widzisz roznicy miedzy fiema prywatna a panstwowa
              i nie wiesz kto placi
              zalosne idz do kata sie wywstydzic
              pisze o sobie dobry nauczyciel a w glowie kisiel
        • tezee Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 09:39
          Gdyby pensje nauczycielom wypłacała UEFA to tez bys miała tak dobrze , no ale niestety jestes zalezna od budżetu.
        • jowita771 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:27
          Zarób sobie duże pieniądze i płać temu, kto dobrze pracuje. Ci, którzy płacą piłkarzom mają życzenie właśnie tak wydawać swoje i tobie nic do tego. A poza ty chodziło ci o publiczne pieniądze, w pierwszym poście pisałaś o podatnikach, nie udawaj idiotki.
          • tezee Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:31
            Trzeba by uderzyć do koncernów , światowych molochów żeby sponsorowali polską oświatę , obawiam się tylko że biznes z tego byłby żaden...
            Piłka nożna skupia uwagę milionów jesli ktoś wkłada w nią gigantyczną kasę ,raczej nie robi tego charytatywnie.
    • kryptopiryna Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 09:12
      Czyli, że nie będziecie się czuły rozżalone kiedy szef pominie was przy podziale premii, wszak nie dobrze wykonana robota się liczy....
      • angazetka Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 09:20
        Ale tu nikt nikogo nie pominął, przeciwnie - masz problem z tym, że ktoś dostał.
    • lilly_about Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 09:27
      Tak jest skonstruowany piłkarski świat, a tobie może zyłka pierdząca pęknąć z zazdrości i nic z tym nie zrobisz.
      • tezee Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 09:34
        A niech zarabiają , wielu z tych chłopaków to są ludzie którzy wyrastali w zwyczajnym środowisku i dzięki wytrwałosci , pracy oraz szczesciu doszli do takiej kasy. Ostatnio podrązyłam temat i jednak się okazało ze mam wspólnych znajomych z Wasilewskim to był zwykły chłopak z blokowiska. Gra bardzo dobrze , pokazuje sie milionom ,dlaczego ma nie zarabiać ?
        • tezee Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 09:54
          Zgadzam się tylko że Grecy mają fetę a my jak zwykle bryndzę ,
          no ale cóz można sie przyzwyczaić...
    • iceland.3 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:13
      Nie rozumiem wytłumaczenia bo oni od malenkosci trenuje, oni tak ciezko pracują, oni maja talent. A czy np mój mąż ciężko nie pracuje jako lekarz, czy nie pracował żeby nim być od dość wczesnych lat najpierw w podstawówce aby dostać sie do najlepszedgo liceum, potem w liceum aby dostać się na studia, a teraz?Teraz czasami przychodzi po pracy, zje coś, kładzie sę spać ze zmeczenia, zeby rano wstac znowu do npracy, nie wspomne ze stres wplynal na to ze przyjmuje tabletki na nadcisnie nie. Gdyby mi ktoś dawał 200tysięcy euro co miesiac za bieganie po boisku to chyba bym tak sie starala, ze kazdy mecz bylby wygrany. To ich praca, a są najsłabsi! z najsłabszych!./ Zadne premie im sie nie należa i śmieszą mnie ich zarobki. No ale to cena sławy w końcu aktorzy tez dobrze zarabiaja lbo prezenterzy w takiej telewizji śniadaniowej, a chwilę obie coś pogadają. Ja tez bym mogła;-P.
      • tezee Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:18
        Czy ty przypadkiem nie jestes tą księzniczką co wczesniej pisała jako odcienieszarości? big_grin
        • iceland.3 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:18
          Nie, nie jestem.
        • iuscogens Re: premie dla piłkarzy 20.06.12, 15:05
          Ja tam uważam, że to odcienie tylko nie wiem czemu się do tego nie przyznaje.
          Nie wierzę, że one mogą być dwie wink
      • iceland.3 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:18
        Mamy słabych piłkarzy, bardzo słabych. Gdyby było tak jak w Brazylii czy Hiszpanii gdzie kluby piłkarskie dla maluchów sa za niewielką opłatą, wyławiają perełki i je szkolą za darmo to i w Polsce mielibyśmy dobrych piłkarze. U nas sami pociotkowie.
        • angazetka Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:23
          Ciekawi mnie potrzeba pisania w wątkach, o których nie ma się pojęcia.
          • iceland.3 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:32
            To moze napisz w czym ty masz takie pojecie? słucham?
            • angazetka Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:35
              > To moze napisz w czym ty masz takie pojecie?

O języku polskim na przykład tongue_out I o piłce.
      • sumire Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:37
        oni się starają. akurat tej drużynie nie można było zarzucić, że się nie starali.

notabene, ani praca aktora ani prezentera nie kończy się na tym, że chwilę sobie coś pogadają. mam o tym pewne pojęcie. każdemu ciężko, jak mawia w takich sytuacjach mój znajomy. a frustracja wylewa się uszami...
        • iceland.3 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:39
          Dobra to dajcie mnie na boisko! tez sie bede starac, bede sie bardzo starac!!!! nikt mi nie zarzuci, ze sie nie staram!!! za taka kasę to tak bede biegac i tak sie starac ze zadny Casillas czy Ronaldo mi nie straszny;p
          • iceland.3 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:41
            Niestety na staraniach sie nie powinno konczyc. Dobrze zarabiaja to niech w końcu cos zrobią. Bo na razie są najsłabszymi z druzyny A. Piłkarz to zawód tak jak i stolarz, powinien wykonywać dobrze swoją robotę. Czy stolarzowi zapłacisz za usługę bo się po prostu starał?
            • sumire Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:46
              chyba nie rozumiesz, na czym polega sport.
            • jowita771 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:50
              Ale prywatny inwestor może sobie zapłacić stolarzowi, ile chce. Jeśli uzna, że tak chce ulokować swoje pieniądze, to guzik ci do tego. Niania dzieci Angeliny Jolie też zarabia grube pieniądze, w sumie czym jej praca się różni od pracy niani dzieci Kowalskich z Koziej Dupy?
          • sumire Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:44
            drogie dziewczę, nawet byś nie zauważyła, kiedy by Ci Ronaldo bramkę wbił wink) bo akurat to, za co jemu płacą kolosalne pieniądze, jest oczywiste nawet dla niewprawnego kibica.
          • angazetka Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:45
            Chciałabym to zobaczyć. Zwłaszcza to, jak kondycyjnie nie wyrabiasz po 10 minutach wink
        • tezee Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:41
          Pomyśl że 40 milionów ludzi w PL a także wiele poza nią śledzi kazdy twój ruch , presja musi byc niewyobrażalna , występy przy tablicy w jakimś gimnazjum nijak sie mają do tego.
          Tez uważam że drużyna jest dobra , piłka nożna to jest taki właśnie sport gdzie zdarzyć może sie wszystko i tyle.
      • gardenia_nowak Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:39
        Ale co to za bezsensowna analogia z twoim mężem lekarzem? Jeżeli chciał być lekarzem i dużo zarabiać, powinien zrobić odpowiednią specjalizację i starać się o pracę w dużym renomowanym zachodnim ośrodku medycznym. Toczka w toczkę tak samo jak Lewandowski czy Błaszczykowski starali się o kontrakty w zachodnich klubach. Ogół piłkarzy grający w mniejszych klubach ma z reguły inną "normalną" pracę, bo pieniądze z tego są marne i jest to bardziej hobby. Tylko najzdolniejsi mają szansę zarobić spore pieniądze. Takie życie.
        • iceland.3 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:42
          Ale watpie, ze Błaszczykowski, Szczesny cz Lewandowski to ta najzdolniejsza niegdys młodziez. W Polsce wszedzie trzeba miec dobre układywink
          • angazetka Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:47
            Oni nie grają w Polsce. Ups tongue_out
            • iceland.3 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:49
              Ale kiedyś grali.
              • angazetka Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:52
                I się wybili do świetnych zagranicznych klubów. BTW Szczęsny nawet się nie nagrał, Arsenal chciał go, gdy miał 16 lat.
                Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś i ty się wybiła w czymś o porównywalnej renomie. Próbuj.
                • jowita771 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:56
                  Albo mąż niech idzie. Tylko brak układów przeszkadza czy może jest jeszcze jakiś problem? suspicious
          • jowita771 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:52
            To muszą mieć wysoko te układy sądząc po klubach, w których grają.
            • iceland.3 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 10:58
              Dziewczyny nie wierze, ze nie rozumiecie o co chodzi. Ktoś wiedział kiedy zaczac z nimi treningi, wiedział ktory trener powinien ich trenowac, mieli na pewne rzeczy pieniadze. Na pewno w Polsce znalazłoby się mnostwo chłopców zdolniejszych od nich, tylko bez układów, bez pieniedzy. Teraz to sa doświadczeni piłkarze, wiadomo, ze graja dla zagranicznych klubow. Zdolnosci sportowe maja i musieli miec ale jestem pewna, ze znalazłyby się wieksze talenty.
              • angazetka Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 11:00
                Skąd ta pewność niezachwiana? Mąż próbował być piłkarzem i mu nie poszło?
              • jowita771 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 11:03
                Zgadza się, ale szkółki piłkarskie nie są tylko dla bogatych ani tych, co mają znajomości Każdy rodzic może rozwijać talent swojego dziecka. Jak można mieć pretensje do rodziców Lewandowskiego, że Kowalskiego rodzice nie posyłali na treningi. No, pomyśl trochę.
                • angazetka Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 11:05
                  Zwłaszcza że np. taki Błaszczykowski z Truskolasów miał ciut pod górkę, żeby dojść tam, gdzie jest. A doszedł.
                  • tezee Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 11:11
                    Blaszczykowski to akurat nie jest dobry przykład , bo jego wujcio grał w reprezentacji...
                    • jowita771 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 11:14
                      Co ma piernik da wiatraka? Uważasz, że gdyby nie miał talentu albo był leniem, to by zrobił karierę? Gdyby każdy, kto miał wujka w reprezentacji grał tak, jak Błaszczykowski, to Brazylia nie miałaby z nami szans.
                      • tezee Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 11:26
                        no nie ale jednak trzeba uczciwie przynać że jest róznica między zwykłym wioskowym chłopakiem który kontakt z piłkarzami reprezentacji czy topowych klubów miał kiedy włączył tv a takim który ma ich w swojej rodzinie wtedy mimo wszystko gdzieś się liże ten "wielki świat " , i ma sie naturalny kontakt z bardziej wpływowymi ludźmi.
                        nie bądźmy tez hipokrytami ludzie tacy jak Szczesny czy Błaszczykowski , Smolarek itd to nie są dobre przykłady było im łatwiej co nie znaczy że to kaciały.
                        • jowita771 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 11:30
                          Wniosek z tego taki, że mamy talenty piłkarskie w Polsce, tylko pewnie mnóstwo pozostanie nieodkrytych. Ale to nie jest wina Błaszczykowskiego ani jego wujka, tylko rodziców, którym się nie chce dzieci wozić na treningi.
                          A tak poza tym, ilu znasz młodych ludzi, którzy by jeździli 1,5 godziny codziennie PKSem, żeby przez godzinę pograć w piłkę? Może to nie tylko kwestia wsparcia, ale też charakteru?
                          • dziennik-niecodziennik Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 15:10
                            > Wniosek z tego taki, że mamy talenty piłkarskie w Polsce, tylko pewnie mnóstwo
                            > pozostanie nieodkrytych.

jak w kazdym kraju i w kazdej dziedzinie smile
                        • angazetka Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 11:30
                          Lewandowskiemu i Piszczkowi też znajdziesz układy? wink
                          Jasne, że łatwiej jest, kiedy ma się w rodzinie znakomitego piłkarza. Ale w Borussi nie wiedzą, kim jest Jerzy Brzęczek, a w Arsenalu - jak bronił stary Szczęsny. Talent się broni sam.
                          • tezee Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 11:39
                            Przecie ci napisałam z 1, 5 godziny temu ,kilka postow wyzej ze wiem ze sa i tacy ludzie, Wasilewski mieszkał dwa osiedla ode mnie na nowohuckim blokowisku , zaczynał tu lokalnie w Hutniku bez układzików , bez ojca z klubu itd
                            • tezee Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 11:53
                              I widzisz tak to juz bywa jeden szarak kolega z boiska i treningow klubowych do konca zycia bedzie uczył za grosze w-fu w podstawówce ,tu ukłon w strone pan nauczycielek sfrustrowanych swoimi zarobkami hyhyhy wielu konczy w oswiacie z marną pensją a innym sie udaje i zarabiają miliony.
                    • angazetka Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 11:15
                      Co nie przeszkodziło temu, żeby Błaszczykowski jako dzieciak dojeżdżał codziennie półtorej godziny do Częstochowy na treningi jakiegoś IV-ligowego klubu.
                  • jowita771 Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 11:12
                    Coś Ty, wujek mu wszystko załatwił. Kontrakt zagraniczny też. wink I na treningi za niego jeździł PKSem.
                    • gardenia_nowak Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 12:44
                      I tak naprawdę to nie Błaszczykowski gra teraz w reprezentacji, tylko jego wujek po gruntownej rekonstrukcji wszystkich stawów, mięśni i ścięgien, bo jak wiadomo sport to zdrowie.
              • pade Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 11:03
                raanyy, ale ignorancja
                google nie boli, poszperaj trochę, dowiedz się jakie układy mieli
                i donieś gdzie trzebatongue_out
          • dziennik-niecodziennik Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 15:06
            o Chryste, kobieto, gdyby nie byli zdolni toby im układy dowolne niewiele dały! myslisz ze jakikolwiek klub trzymałby na swojej bramce tępą gułe tylko dlatego ze jest krewnym prezesa? bramkarz musi umiec bronic i juz, a Szczęsny umie. ma to wytrenowane, z pewnoscią, ale to nie wystarczy, bo wszyscy bramkarze w profesjonalnych klubach sa wytrenowani.
            • kryptopiryna Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 15:15
              Bezsensowna ta dyskusja. Chodziło mi tylko i wyłącznie o aspekt moralny sprawy.
              Ktoś zle wykonał swoją pracę a dostał ogromną premię. Czy to jest moralne? I czy nikogo to nie razi. Okazuje się, że nikogo (prawie). A ja poczytałam kilka inwektyw na swoj temat jak to zwykle na forum bywa. Dziękuję wszystkim za głosy w dyskusji. POLSKA BIAŁO-CZERWONI
              • pade Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 17:53
                ale życie nie jest sprawiedliwe, niestety
    • gazetopolaczek Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 20:24
      Odpowiem tak, jak często odpowiadają nauczyciele. Jak zazdrościsz, to trzeba było zostać wybitnym sportowcem (może akurat nie piłkarzem), a kasy miałabyś jak lodu.
    • thorgalla Re: premie dla piłkarzy 19.06.12, 21:32
      www.sport.pl/euro2012/1,126890,11972314,Euro_2012__Nagroda_pocieszenia_dla_Dunczykow.html
      Każdy dostanie po 1,1 miliona koron (635 tys. złotych).
      Ale po zapłaceniu podatku zostanie może ze 200tys.

Gazeta podkreśliła, że chociaż zespół Mortena Olsena odpadł z Euro 2012, to w Danii wszyscy są zadowoleni z jakości drużyny, która po tym co pokazała w meczach z Holandią, Portugalią i Niemcami ma bardzo duże szanse w eliminacjach do mistrzostw świata w Brazylii w 2014 roku, a zmiana selekcjonera nikomu nie przychodzi nawet do głowy.
      Ten sam trener jest od wielu lat a w Polsce po każdej dużej imprezie idzie na odstrzał.
      • applebaum9 Re: premie dla piłkarzy 20.06.12, 13:52
        Taki Ronaldo to się o premie nie musi martwić, ma talent chłopak to zarabia... smile
        Fajna poza przed bramką:
        euro.wp.pl/gid,14581586,gpage,13,title,Portugalia-gra-dalej-popis-Ronaldo,galeria.html
    • farabella A Boniek na to.... 20.06.12, 16:30
      euro.wp.pl/title,Boniek-zazenowany-slowami-reprezentantow,wid,14590867,wiadomosc.html?ticaid=1eaa0
    • morekac Re: premie dla piłkarzy 20.06.12, 16:32
      Premie płaci PZPN, nie podatnik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka