Dodaj do ulubionych

Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 latka.

27.06.12, 12:19
Gdzie w Polsce fajne miejsce na wakacje nastawione na małe dzieci?
Najchętniej przy jeziorze/ innej wodzie.

Są takie ośrodki? Z wypasionym placem zabaw, salą zabaw, atrakcjami zorganizowanymi, dobrą restauracją?
Szukam i szukam i jedyne "atrakcje" dla maluchów to łóżko za darmo, krzesełka w restauracji i kącik do rysowania...
Miło by było gdyby okolica była atrakcyjna turystycznie. Ale nie musi.
Polećcie coś.
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:21
      W każdym Gołębiewskim jest "wypas" dla maluchów, ze specjalnym jedzeniem robionym "na żywo" włącznie.
      • krejzimama Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 15:16
        "Chyba dziwna jestem, bo dla mnie urlop to czas na spędzanie dni razem, wspólnie, na oglądaniu nowych miejsc, zwiedzaniu ciekawych wystaw, ruch na świeżym powietrzu- rowery, rolki, spacery nad morzem/w górach, regionalne jedzenie w restauracjach itp."

Tak to naprawde niesamowite atrakcje dla 3latka.
        Najbardziej chyba zwiedzanie wystaw i zaraz potem regionalne jedzenie w restauracjach.
        Już widzę jak 3latek fascynuje sie wystawą haftów góralskich a potem ze smakiem wcina kwasnice. Oczywiscie fascynujące bedzie dla niego zwiedzanie w upale/deszczu fascynujacych miejsc takich jak kaplica czaszek w Czermnej(chyba tak to sie pisze) oraz podziwianie natury w Górach Stołowych.
        Widzę tą jego przeszczeliwa mine.
        • krejzimama to powyzej jest do azonim. 27.06.12, 15:18
          Zle sie podpiełam.
        • azomim Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 19:01
          A czy ja wspominalam o wystawie haftow goralskich albo zwiedzaniu kaplicy czaszek?
          Rownie dobrze moze to byc wystawa starych samochodow, albo muzeum pociagow, a zwiedzac mozna twierdze, skoro juz jestesmy w Kotlinie Klodzkiejwink

Zdaje sobie sprawe, ze niektore dzieci maja dosc ograniczone zainteresowania w tym wieku, wierz mi sa tez takie, na ktorych "wypasiony plac zabaw" nie zrobi wrazeniaa, bo maja go na co dzien, natomiast z radoscia poogladaja pociagi na dworcu.
          Zreszta nie o tym pisze, rzecz w sposobie planowania wakacji.
    • azomim Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:31
      Pewnie wsadzę kij w mrowisko, ale czy nie lepiej wybrać na wakacje miejsce atrakcyjne turystycznie na tyle, by "atrakcje" w hotelu nie były potrzebne?
      Rozumiem, że chcesz urlop spędzić w hotelu i chcesz mieć tam salę zabaw, basen, plac zabaw na zewnątrz, animatorów i inne cuda, po to, by dziecko się samo sobą zajęło?

Chyba dziwna jestem, bo dla mnie urlop to czas na spędzanie dni razem, wspólnie, na oglądaniu nowych miejsc, zwiedzaniu ciekawych wystaw, ruch na świeżym powietrzu- rowery, rolki, spacery nad morzem/w górach, regionalne jedzenie w restauracjach itp.

A do hotelu, to owszem, ale na kolację, a potem dziecko spać idzie zmęczone całym dniem wrażeń, a rodzice mają czas dla siebie.

Od razu napiszę, że argument w postaci "złej pogody" do mnie nie trafia, bo deszcz nie jest dla mnie przeszkodą. A jeśli jest burza z piorunami i wicher, zostajemy w pokoju i gramy w gry rodzinne, układamy puzzle, a później idziemy skakać po kałużach.

• mary_lu Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:35
        Ale niektórzy lubia mieć wybór. Mogą sobie skakać po kałużach po wyjściu z hotelu z wypasionym placem zabaw.
      • edelstein Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:35
        Czyli jak w domutongue_out nie po to jade na urlop,by miec to samo co pod nosem.
        • azomim Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 13:06

Ale co jak w domu??

"W domu" pół dnia spędzamy w pracy/w przedszkolu,później trzeba zrobić zakupy, od czasu do czasu posprzątać, zrobić pranie, i tak stricte razem spędzamy pewnie godzinę, dwie.

I właśnie o to mi chodzi- nie po to jadę na urlop by mieć to, co pod nosem!!!
          Tylko że ja mam na myśli właśnie plac zabawwink
          Bardziej interesują mnie wtedy fajne muzea, ogrody botaniczne/zoo, morze/góry, kolejka wąskotorowa, park linowy i milion innych rzeczy, których w domu pod nosem nie mam. W przeciwieństwie do placu zabaw.

• tempera_tura Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:42
        Nie widzę związku.
        Jedno nie wyklucza drugiego.
        Chce mieć wybór. I zaplecze na wypadek paskudnej pogody.
        • azomim Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:56
          Napisałaś, że okolica może być atrakcyjna turystycznie, ale nie musi. Wnioskuję z tego, że owe "zaplecze" jest bardziej istotne.
          A jestem zdania, że dla 3 latka interesująca jest masa różnych rzeczy, nie tylko wypasiony plac zabaw, który nota bene zapewne ma pod domem, albo w okolicy.

• tempera_tura Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:59
            Jade samochodem, w mase miejsc moge dojechać, wycieczki organizuje sobie niezależnie od tego gdzie jestem. Zawsze znajdzie sie cos godnego uwagi.
            • azomim Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 13:09

No widzisz- dla mnie w takim wypadku bardziej logiczne byłoby wybranie ciekawego miejsca i ewentualny dojazd samochodem do aquaparku, czy sali zabaw w razie niepogody.

• lafiorka2 Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:43
        dokłądnie.Zgadzam się.....Dla mnie wystaczył by plac zabaw przy domku.Normalnie wczasy to czas spędzania czasu z dzieckiem,a już brak pogody z jednej strony super,bo można tyle zabaw z dziecmi wymyslić.
      • ewcia1980 Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 14:29
        > Chyba dziwna jestem, bo dla mnie urlop to czas na spędzanie dni razem, wspólnie
        > , na oglądaniu nowych miejsc, zwiedzaniu ciekawych wystaw,[....] regionalne jedzenie w restauracjach itp.

już widzę moje dzieci z zapałem zwiedzające ciekawe wystawy i jedzące regionalne jedzenie uncertain

dzieci są różne i autorka postu chyba wie co lubią jej dzieci.

moje dzieci w zeszłym roku po wakacjach powiedziały, że najbardziej podobał się im ...... PLAC ZABAW.
        Byliśmy w ośrodku wczasowym nad morzem właśnie przystosowanym dla rodzin z dziećmi - sala zabaw, plac zabaw, animacje, ognista, zabawy taneczne i największą atrakcja był plac zabaw.
        w styczniu byliśmy na urlopie i co było najfajniejsze - BASEN, FRYTKI I COCA COLA
        a mieli atrakcje w stylu jazda na wielbłądzie, jazda jeepami czy rejs łodzią podwodną.

• azomim ewcia 27.06.12, 19:06

-coz Ci moge napisac...

Faktycznie rozne sa dzieci, ale skoro dla Twoich jedyna atrakcja jest plac zabaw i coca cola, to po co wyjezdzac?
          To jak z doroslymi- kogos zadowoli drink nad brzegiem hotelowego basenu, inny bedzie chcial cos zobaczyc, przezyc itp.
          • ewcia1980 Re: ewcia 28.06.12, 09:12
            > Faktycznie rozne sa dzieci, ale skoro dla Twoich jedyna atrakcja jest plac zaba
            > w i coca cola, to po co wyjezdzac?

może po to żeby zmienić klimat i otoczenie?
            może po to żeby pobyć przez 24h/dobę z dziećmi nawet jak jest to siedzenie pod drzewem gdy dzieci się bawią właśnie na tym placu zabaw ?
            może po to żebym ja odpoczęła od garów i sprzątania?
            a może bo po prostu .... tak chcę?

A poza tym przekręcasz to co napisałam!
            Nigdzie nie napisałam, że JEDYNĄ ATRAKCJĄ dla moich dzieci był plac zabaw
            Napisałam, że moje dzieci mając mnóstwo atrakcji za najwiekszą uznały PLAC ZABAW
            A żeby było śmieszniej na ogrodzie mamy super wypasiony plac zabaw z huśtawkami, zjeżdżalnia, domkiem, piaskownicą, trampolina i basenem.

I podejrzewam, że naprawdę ogromna ilość (nie piszę, że wszystkie) dzieci (tak w wieku do ok 7 lat) mając wybór miedzy zabawą na placu zabaw a zwiedzaniem wystaw/galerii wybrałaby jednak plac zabaw

W styczniu byliśmy w Egipcie i też kuchnia orientalna nie zachwycała moich dzieci.
            Przez 2 tygodnie żywiły się głównie colą i frytkami i wcale nie uważam, że bardzo ucierpiały, ze nie jadły tamtejszych potraw.

> To jak z doroslymi- kogos zadowoli drink nad brzegiem hotelowego basenu, inny b
            > edzie chcial cos zobaczyc, przezyc itp.

no zgadza się
            ale zaczęłaś komentować i krytykować pytanie autorki postu tak jakby twoja wizja spędzenia wakacji była jedyną słuszną.

• kryptopiryna Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 28.06.12, 07:55
        Jak miejsce nie musi byś atrakcyjne turystycznie, to polecam okolice Placu Wilsona w Warszawie, pewnie gdzieś tam jest jakiś hotel. Plac zabaw super, obok kawiarnia dla dzieci i rodzicow Kalimba, mają tam atrakcyjne zajęcia dla dzieci.
    • panakotka Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:36
      podbijam - na golebiewskiego mnie nie stać crying
    • lafiorka2 Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:41
      no co ty piszesz?Szukałam wczasów nad morzem i na dobrą sprawę każdy już pensjonat,prywatne kwatery mają place zabaw.Nawet ośrodki z domkami czy to w stylu holenderskim czy to zwykłe campingi widzę,że mają place zabaw.Niektóre nawet osobne baseny dla dzieci.
      • tempera_tura Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:43
        Ja szukam i widze marną osamotnioną zjezdzalnie
        • lafiorka2 Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:45
          kurczę,no nie chce mi się szukać teraz...bo nie mam czasu....ale naprawdę szukając wczasów dla siebie tym razem akurat bez dzieci w każdym interesującym mnie domku/pensjonacie/hotelu były place zabaw porządne....Nie z jedną zjeżdżalnią.Praktycznie takie jak mamy na osiedlu.
          • 7.aga Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:49
            www.arenaslonca.pl/index.php?action=showitem&Id=79
            • lafiorka2 Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:51
              obejrzałam tylko zdj...nie powiem fajnie...ale chyba ceny jak w Gołembiewskim?big_grin
              • lafiorka2 Gołębiewskim:P 27.06.12, 12:52
                bo zaraz mnie tu zeżrątongue_out
              • yenna_m Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 12:54
                fajne, ale ceny przegięte tongue_out
            • edelstein Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 13:04
              To obok mnie basen kryty i na wolnym powietrzu za 5euro caly dzien za osobe dorosla,dziecko do lat 6za free prezentuje sie podobnie.Moj syn uznalby takie miejsce za zwyczajne.
          • edelstein Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 13:00
            Ja mam wypasione place zabaw pod domem,dlatego uwazam,ze na wakacjach powinno byc co innego.Dla mnie i mojego dziecka granie w chinczyka jako alternatywa gdy pada jest zwyczajnie nie do przyjecia.Taniej wychodzi zostac w domu,bo inny pokoj i lozko to zadna atrakcja.
    • esr-esr Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 15:08
      ja lokalnie polecam copernicus w sile pod olsztynem www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze.noclegi/webredir/?id=2692/, jak pogoda będzie do bani, ewentualnie znudzi się pływanie w i po jeziorze to niedaleko masz dwa aquaparki (pluski i ostróda), skansen (olsztynek), olsztyn z kinem, planetarium, teatrem lalek i koncertami letnimi, w lipcu oczywiście bitwa pod grunwaldem, malbork też można odwiedzić. jeszcze są rejsy turystyczne w ostródzie statkami (przez różne śluzy). w kudypach jest arboretum. generalnie okolica ciekawa turystycznie, a bliskość miasta nie przeraża wielkomiejskich gości.
      domki w ośrodku są naprawdę fajne (czyste, zadbane, porządnie wyremontowane), mają własną kuchnię, kominek, a nawet sunę.
      aha, dotychczas co roku był ratownik i myślę, że teraz też będzie, a plaża do kąpieli dla dzieci jest tak zabudowana, że nie ma praktycznie szansy żeby dziecko wypłynęło gdzieś głębiej (sądzę, że w najgłębszym miejscu jest coś koło 1,5m).
    • izabellaz1 Re: Hotel/pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla 3 la 27.06.12, 19:42
      Dolina Charlotty. Nad wodą, a na terenie MNÓSTWO atrakcji włącznie z małym zoo, jazdą konną (tudzież oprowadzankami), placem zabaw na zewnątrz, wewnątrz, basen itp. smile
      • izabellaz1 Tu masz linka 27.06.12, 19:42
        Mam nadzieję, że to dozwolone smile
        www.dolinacharlotty.pl/
        • alfa36 Re: Tu masz linka 28.06.12, 01:01
          A już myslałam, ze tyle osób poleca cos fajnegosmile
          • paliwodaj Re: Tu masz linka 28.06.12, 04:32
            >www.arenaslonca.pl/index.php?action=showitem&Id=79
            klaustrofobiczne to miejsce wnioskuje po zdjeciach...

Rowniez nie pojmuje idei wypasionego placu zabaw na wakacjach ( poprosze o foty - bo nie wiem jak wyglada plac zabaw naprawde wypasiony) .
            Dobrze ze moje dzieci maja nico inne potrzeby niz place zabaw w czasie wakacji ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka