Dodaj do ulubionych

wymówki szukam

23.07.12, 11:17
żeby nie iść na wesele...

W skrócie: we wrzesniu mam zaproszenie na wesele, rodzina bliska bo żeni się kuzyn męża
nie chcę iść bo mojego męża nie będzie a samej nie mam ochoty, po prostu

nie mogę powiedzieć że, tak po prostu nie przyjdę bo sie obrażą, zreszta i tak będę namawiana żeby chociaż na chwile przyjść

Macie jakis pomysł jak sie wykręcić?
Obserwuj wątek
    • broceliande Re: wymówki szukam 23.07.12, 11:22
      nigdy nie powiedziałam "wesele" i "nie mam ochoty" w jednym zdaniu. Więc nie wiem.
      Ja bym poszła. Że sama, trudno, u mnie w rodzinie to się nazywa "delegacja".
    • deelandra Re: wymówki szukam 23.07.12, 11:22
      idz chociaz na chwilę
      czasami trzeba sie poswiecic
      albo zlam nogę
    • triss_merigold6 Re: wymówki szukam 23.07.12, 11:24
      "Przykro mi, ale mam zaplanowaną delegację/szkolenie weekendowe w pracy w tym czasie". I wysłać kwiaty pocztą kwiatową z kartą z życzeniami.
      • kolpik124 Re: wymówki szukam 23.07.12, 11:30
        Wykręt głupi, bo o terminie wesela w bliskiej rodzinie wie się zwykle szereg miesięcy wcześniej, podobnie jak i to, że będzie się zaproszonym.
        • triss_merigold6 Re: wymówki szukam 23.07.12, 11:33
          O szkoleniach dłuższych niż jednodniowe zwykle też się wie sporo wcześniej.
      • platki_sniadaniowe Re: wymówki szukam 23.07.12, 11:30
        nie pracuje terazsmile
        poza tym rodzina bliska bardzo, na codzień w kontakcie, i jeszcze na dokładke w domu 6 latka która sie wygada

najprawdopodobniej pójde z dziecmi na chwilę ale nadzwyczajniej w świecie mi sie nie chce iść bez męża
        • anel_ma Re: wymówki szukam 23.07.12, 11:40
          to znajdz partnera do zabawy na imprezę, jakiegos kolegę, kolegę męża itp
          • platki_sniadaniowe Re: wymówki szukam 23.07.12, 11:44
            to impreza od strony rodziny męża
            jadę z teściową jeszcze

jak ja bym sie tam z kolegą męża pokazała i z moimi dziećmi....
    • edelstein Re: wymówki szukam 23.07.12, 11:34
      Moge isc za ciebiebig_grin ja tam uwielbiam imprezy,a do tanca i picia zawsze znajde jakiegos chetnego przystojniaka.Musi byc koniecznie zawsze maz?
    • tosterowa Re: wymówki szukam 23.07.12, 11:47
      Ja bym poszła z dzieckiem i po godzinie się zmyła, zwalając na nietongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka