Dodaj do ulubionych

Dziewczyny z długimi włosami

24.07.12, 18:43
jakie fryzury nosicie? Warkocz, kok, koński ogon czy rozpuszczone? A jeżeli rozpuszczone, to co z nimi robicie, żeby ładnie wyglądały? Prostownica, wałki, czy same schną?
Zapuszczam aktualnie, włosy mam już poniżej ramion. Są kręcone, niesforne - nie jest to mocny skręt, żeby można je było zostawić samym sobie. Do niedawna suszyłam na szczotce, ale już są za długie. W związanych wyglądam gorzej niż w rozpuszczonych. Może podpowiecie cudowny sposób?
Obserwuj wątek
    • barbibarbi Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 18:57
      noszę rozpuszczone, albo koński ogon. Prostuję prostownicą, bez tego mam falowane, a to nie wygląda zbyt dobrze. Oczywiście trzeba używać ochronne środki i mieć dobrą prostownicę. Do tego stosuję niezliczone ilości masek, balsamów, nabłyszczaczy, olejów i co tam jeszcze wpadnie mi w ręce, aby poprawić kondycję włosów.
      • totorotot Re: Dziewczyny z długimi włosami 18.08.13, 13:20
        Poleć coś z odżywek proszę
    • lola211 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 18:59
      Nosze rozpuszczone,z prosta grzywka.
      Mam włosy lekko krecone.Szampon, dobra odzywka,odcisniecie z wody w odpowiedni sposób( z głowa w dól) i zawiniecie w bawełniany turban- nie recznik.Skret sie zwieksza.W wilgotne włosy wgniatam lotion podkreslajacy loki marc anthony(najlepszy) i po wyschnieciu mam fajna fryzure.Nie rozczesuje grzebieniem ani szczotka, bo sie pusza.Na drugi dzien delikatnie rozczesuje, zostaja fale.
      • margotka28 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 19:12
        tył skręcony, grzywka prosta? yyyyyyyyyyyyy dziwnie jakoś.
        • lola211 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 19:46
          Nie skrecony, tylko delikatnie krecony/falowany.Zapewniam, ze wyglada to zupelnie normalnie.
          • margotka28 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:01
            fale i prosta grzywka dla mnie nie wyglądają normalnie, no ale to kwestia gustu.
            • lola211 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:06
              Serio nie wiem, co jest nienormalnego w naturalnych włosach? Ja ich nie krece ani grzywki nie prostuje- stad fryzura wyglada naturalnie.Tak wlasnie zachowuja sie włosy.
            • lola211 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:11
              www.swiatfryzur.eszuflada.info/fryzury-falowane.html
      • margotka28 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:15

"Nosze rozpuszczone,z prosta grzywka.
        Mam włosy lekko krecone.Szampon, dobra odzywka,odcisniecie z wody w odpowiedni sposób( z głowa w dól) i zawiniecie w bawełniany turban- nie recznik.Skret sie zwieksza.W wilgotne włosy wgniatam lotion podkreslajacy loki marc anthony(najlepszy)"

z opisu wynika, że prosta grzywka i kręcone włosy wink
        • lola211 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:46
          Krecone to sa loki, korkociagi, spiralki.Ja takich nie mam.
      • vesper_lynd_1 Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 19:31

Lola, a gdzie kupujesz ten lotion - oprócz netu?
        • lola211 Re: Dziewczyny z długimi włosami 27.07.12, 17:37
          W Rossmannie maja.
          • vesper_lynd_1 Re: Dziewczyny z długimi włosami 27.07.12, 20:00

Kupiłam właśnie, dziękismile Przecenę mają.
    • wrednadziewucha Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 19:01
      Najczęściej kucyk, teraz uczę się robić kok na skarpetę wink Mam cienkie włosy. Jak myję przed wyjściem to wychodzę w mokrych i wiatr mi je czesze. Czyli bałagan. Jestem fryzurowym abnegatem, do fryzjera chodzę raz na rok smile
      • vesper_lynd_1 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 19:03

Włosy mokre na słońcu dodatkowo się niszczą, niestety...
    • vesper_lynd_1 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 19:04

Ja skręt podkreślam suszeniem suszarką z dyfuzorem, wgniatam preparat do loków i suszę od dołu ugniatając jednocześnie włosy.
      Noszę z reguły rozpuszczone
      • mamaemmy Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 19:08
        vesper_lynd_1 napisał(a):

>
        > Ja skręt podkreślam suszeniem suszarką z dyfuzorem, wgniatam preparat do loków
        > i suszę od dołu ugniatając jednocześnie włosy.
        > Noszę z reguły rozpuszczone

yyy a dyfuzor ci nie puszy wlosów???
        • vesper_lynd_1 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 19:12

Zauważyłam u siebie pewną prawidłowość- jak zacznę suszyć dyfuzorem mokre- nie puszy. Jeśli to samo zrobię z już podsuszonymi naturalnie- puszysmile Trudne te moje włosy są...
        • margotka28 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 19:13
          jak masz jakiś preparat na włosy, który potęguje skręt to się nie puszą.
          • montechristo4 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 19:16
            żadna nie kręci na grube wałki?
            • margotka28 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:00
              ja nie mam czasu ani ochoty na wałki. Toć to przeżytek wink
            • attiya Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:31
              od wielkiego dzwonu i to jeszcze ktoś mi kręci na te wałki
            • demonii.larua Re: Dziewczyny z długimi włosami 27.09.12, 14:11
              Ja bym chciała, ale nie potrafię big_grin
    • broceliande Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 19:38
      Mam długie do pasa, gęste i sztywne.

Koński ogon moim zdaniem jakoś odmładza, uwydatnia kształt głowy. Mozna go jeszcze "złapać" gumką w połowie albo zapleść warkocz, jak Lara Croft.
      Jak to w związanycjh wyglądasz gorzej niż w rozpuszczonych?!

Poza tym prostownica, przedziałek z boku, pośrodku, w kształcie pioruna.
      Albo zebrane z górnej części głowy i z tyłu mniejsza kitka lub warkocz na tle rozpuszczonych.

Albo dwa cienkie warkocze po bokach głowy, luźno zaplecione.

Albo - uwaga - kok! Super sprawa, na upał jak znalazł.
      • minkapinka Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 19:58
        broceliande napisała:

>
        > Jak to w związanycjh wyglądasz gorzej niż w rozpuszczonych?!
        A co w tym dziwnego? Do konskiego ogona trzeba miec regularne rysy twarzy i raczej owalną twarz.
        • barbibarbi Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:13
          ja lepiej wyglądam w kucyku, niż w rozpuszczonych i naturalnie falowanych. Dopóki nie odkryłam prostownicy koński ogon był wiązany na co dzień. I dziwne, bo włosy zaczęły mi się kręcić po urodzeniu dziecka, wcześniej były proste jak druty.
        • broceliande Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:32
          Oczywiście, że to jest dziwne. Jakaś niska samoocena, czy co?
          Jak ktoś ma nieregularne rysy i nieowalną twarz (nie wspomnę, że wcale nie musi tak być naprawdę), to ma ją na zawsze otaczać włosami?
          • katia.seitz Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 12:04
            Dlaczego zaraz niska samoocena. Ja tam we włosach prostych i rozpuszczonych wyglądam bardzo ładnie, w kucyku z przedziałkiem - ładnie, a w kucyku z gładkim zaczesaniem - tak sobie. Więc po prostu wybieram to, w czym wyglądam najlepiej.
        • totorotot Re: Dziewczyny z długimi włosami 18.08.13, 13:23
          A co w tym dziwnego? Do
          konskiego ogona trzeba miec
          regularne rysy twarzy i rac
          > zej owalną twarz.

I szczupłą, zęby nie wyglądać jak ulizana
    • gazeta_mi_placi Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:00
      Noszę trwałą ala baranek.
      • minkapinka Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:03
        gazeta_mi_placi napisała:

> Noszę trwałą ala baranek.
        ładnie smile ale chyba masz krótkie włosy tongue_out
        • gonia28b Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 11:45
          fryzura a'la afro-amerykanos ;P
          • antyideal Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 12:44
            Raczej tzw.kalafior tongue_out
      • totorotot Re: Dziewczyny z długimi włosami 18.08.13, 13:24
        gazeta_mi_placi napisała:
        > Noszę trwałą ala baranek.

Ale one pytają o głowę
    • katia.seitz Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:08
      Różnie. Mam włosy nieco puszące się i falujące - gdy nie wysuszę ich suszarką, mam lekkie fale, w których nie wyglądam najlepiej. Więc zwykle używam sporo odżywki typu maska, a potem suszę mocno ciepłą suszarką, często rozczesując - wówczas są idealnie proste (takie lubię). Wiem, że to niezbyt zdrowe dla włosów, ale zdrowsze i mniej upierdliwe niż prostownica, której używałam poprzednio.
      Czasami też noszę kucyk albo i niedbały kok, zostawiając jednak przedziałek - nie mam tak regularnych rysów i całokształtu, żeby czesać się gładko wink
    • dzoaann Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:22
      dlugo mialam wlosy do pasa, teraz sa do polowy plecow. Nosze najczeciej rozne koki, konski ogon, rozmaicie rozmieszczone kitki, warkocze rzadziej, na jakies okazje rozpuszczone i prostowane lub suszone obrotowa suszarka, ale ta mnie wkurza. Wlosy mam mocne i gladkie, tylko siwiejasmile
    • gagunia Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:22
      Mam długie z grzywką, Dół wycieniowany, żeby się zbytnio nie puszyły i dobrze układały. Grzywkę i górę suszę na grubej okrągłej szczotce. Następnie prostuję prostownicą. Najczęściej noszę rozpuszczone, ale jak jest gorąco albo okazja tego wymaga, to spinam klamerką, ewentualnie stawiam sobie na czubku głowy takiego kręciołka zrobionego z kitki. Czasem górę lekko tapiruję i część włosów podpinam z tyłu głowy 2-3 wsuwkami, , reszta zwisa swobodnie - fryzura trochę w stylu lat 60.
    • attiya Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 20:29
      warkocz z tyłu, z boku, podpinam, luźny kok z "wypadającymi" włosami
      zero suszarki, zero prostownic, suszą się naturalnie
      szampon plus odżywka do danych włosów i to wszystko
      i staram się te dwa razy w roku podciąć końcówki
    • marta-zs Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 21:03
      ja preferuje luźny kok, koński ogon lub rozpuszczone, ale idealnie wyprostowane
      • best_bej Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 21:22
        noszę rozpuszczone, włosy są lekko falowane, ale pozostawione same sobie nie wyglądają dobrze. Nie chce mi się specjalnie ich modelować, więc zazwyczaj pod sam koniec suszenia suszarką- kiedy już są prawie suche, wyciągam je pod rożnymi kątami na okrągłej średniej szczotce i jakoś to wygląda. Czasami związuje je w luźny kok a la hipster w którym podobno wyglądam najlepiejsmile
    • m_incubo Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 21:31
      Długie do połowy pleców, proste, noszę luzem. Z super zabiegów pielęgnacyjnych stosuję tylko nakładanie odżywki do spłukiwania, suszę suszarką (głowa na dół) i voila. Wyglądają na tyle świetnie, że nie muszę robić nic więcej wink
      • montechristo4 Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 21:38
        eeeeeeeee, myślałam, że któraś jednak kręci na grube wały i mi podpowie jak to zrobić, żeby się nie narobić big_grin
        strasznie dużo mam tych kudłów, a jak zepnę włosy, to moja twarz wygląda jak księżyc w pełni sad
    • platki_sniadaniowe Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 21:35
      może wycieniuj trochę
      ja mam do połowy pleców , lekko wycieniowane, nie robię nic a układają się świetnie'krzywki nie mam
      • tais86 Re: Dziewczyny z długimi włosami 18.08.13, 13:25
        zgadzam się, podstawa to dobre cięcie i pielęgnacja. wszelkie cudowanie z wałkami, prostownicą itp. to tylko wisienka na torcie wink zadbane i nawilżone włosy lepiej wyglądają nawet przed modelowaniem, oczywiście nie twierdzę, że zawsze da się całkowicie zrezygnować ze stylizacji, ale jest dużo łatwiej.
    • erba Re: Dziewczyny z długimi włosami 24.07.12, 22:19
      Mam długie, bardzo gęste i bardzo puszące się. Jeśli pozostawię je same sobie po myciu lekko się falują, więc zwykle układam je wcierając wcześniej olejek wygładzający i suszę. Wcześniej musiałam jeszcze dużo prostować, ale od jakiś 3 mcy używam nowego szamponuprostującego i właściwie wystarczy wysuszyć i ewentualnie poprawiam przód prostownicą, ale też nie zawsze.
    • adsa_21 Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 10:06
      Mam dlugie proste wlosy +grzywka. Codziennie rano susze je wyciagajac na szczotce. Czasem uzywam prostownicy.Nie uzywam w ogole lakierow i pianek. Po umyciu nakladam odzywke, potem jeszcze lotion pantene bez splukiwania i jest oksmile
    • sarling Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 10:57
      Mam włosy jakieś 10 cm za łopatki, więc długie.
      Rok temu nosiłam gęstą grzywkę i proste rozpuszczone, o tak:

https://idolo.pl/i/galeria/382/11/s2_129918.jpg

A teraz sobie kręcę tak:

https://fryzury.info/fryzury/fryzura-loki-fale-1086.jpg

Lub bardziej niedbale.
      Czasem tylko myję i czeszę i mam zwyczajnie rozpuszczone

Często noszę koński ogon, warkocz zwykły lub francuski (najczęściej już na trochę brudnych włosach bo się lepiej trzyma tongue_out)
      • gazeta_mi_placi Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 13:21
        Ładna jesteś, choć myślałam, że starsza o około 10 lat.
    • bri Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 11:33
      Z dobrze ostrzyżonymi włosami nie trzeba robić nic oprócz mycia i ew. suszenia. Ale trzeba trafić na kogoś kto umie strzyc i pozwolić mu to zrobić, czyli nie bać się np. cieniowania, itp. No i chodzić trzeba regularnie.
      • montechristo4 Re: sarling 25.07.12, 11:38
        napisz, proszę, w jaki sposób robisz taki efajne loki. Ja też tak chcę smile
        • sarling Re: sarling 25.07.12, 11:44
          na wałki gąbkowe
    • upartamama Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 11:37
      Ja mam długie od zawsze, lekko falujące, puszące się zwłaszcza przy czole. Mniejszy problem odkąd używam szampony syoss i maski do spłukiwanie tej samej firmy do włsów trudnych i puszących (czy jakoś tak). Idę spać z mokrymi na rano są jak znalazł.
      Lepiej wyglądam w kucyku bo mam szczupłą, owalną twarz - na dodatek w okularach.
      Na upały związuję gumką niedbały kok ale taki, że włosy wychodzą tylko z koka ale z boku głowy są gładko zaczesane.
      Lubię też wyprostować włosy i nosić rozpuszczone. Kucyk z wyprostowanych włosów wygląda bardzo elegancko. Używam tylko czarnych gumek, żadnych spinek czy opasek.
    • gonia28b Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 11:43
      najchętniej noszę rozpuszczone, a mam już bardzo długie - do połowy pleców.
      Moje są z gatunku prostych, ale też niesforne, ogólnie brzydko się układają, tak więc jeśli mam krótkie, to mam z nimi i tak znacznie więcej roboty. Używam suszarki z dyfuzorem, podsuszam z głową pochyloną w dół, następnie używam suszarko-lokówki braun z grubą szczotą, żeby nadać im jakiś fason. Takie ujarzmione dobrze wyglądają i rozpuszczone całkiem luźno jak i spięte w "szybki" kok, jak również związane w koński ogon.
    • lineczkaa Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 11:46
      Ja mam proste jak druty i nosze rozpuszczone z prosta grzywką. Zawsze wyglądają tak samo wink.

Moja córka postanowiła zapuszczać. Tylko, że ona ma sierść, a nie włosy, cała masa kręconych kudłów wink. Po uczesaniu biorę jej garść włosów i sama lekko zawijam. Wtedy robią jej się takie fajne pukle i dość długo się utrzymują. Opcja z gumka, spinką, opaską nie wchodzi w grę, wszystko ściąga, bo albo ciśnie, albo ciągnie wink.
    • chyba.ze Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 11:51
      Mam włosy do połowy pleców lekko skręcające się.
      Odkąd zaczęłam regularnie olejować, używać szamponu bez SLS i nakładać odpowiednią maskę przestały mi się puszyć, a zyskały na skręcie i nawilżeniu.
      Noszę upięte w lekki kok, związane w koński ogon albo rozpuszczone.
      Są ok.
      • montechristo4 Re: chyba.ze 25.07.12, 12:30
        olejujesz olejem kokosowym? jak dajesz radę zmyć z włosów i czy nie są one po oleju tłuste?
        • chyba.ze do montechristo4 25.07.12, 13:01
          Nie tylko kokosowym, również olejkiem Alterra do masażu ciała, oliwą, olejem sezamowym oraz jak dla mnie hit nad hity: olejek do masażu brzucha kobiet ciężarnych Babydream z Rossmana.
          Zmywam szamponem Nivea dla niemowląt (bez SLS)- daje radę bez prolemu.
          Potem maska z odrobiną olejku rycynowego z apteki za 4 zł pod czepek na pół godziny i już smile
          Włosy są błyszczące i zdrowe, nie rozdwajają się ani nie puszą.
          Z prostownicą pożegnałam się na zawsze.
          Polecam.
          • lola211 Re: do montechristo4 25.07.12, 19:49
            Potwierdzam-olejowanie jest super, a olej łatwo sie zmywa.
      • pade Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 12:32
        prawda, włosy po olejowaniu i bez uzywania SLS są cudne
        tak się wkręciłam w to olejowanie, że właściwie nie uzywam innych kosmetyków oprócz kolorówki, tylko oleje
        najbardziej podchodzi mi migdałowy z kwasem hialuronowym, albo kokosowy-efekt wręcz natychmiastowy
        nie wiem czemu po arganowym cera wcale nie jest ładniejszasad
        • antyideal Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 12:46
          To pomaga?
          Moje maja tendencje do puszenia sie czego nie na wi dzę.
          Gdzie kupujesz takie olejki ?
          • pade Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 13:08
            Są dostępne w zielarniach, mydlarniach, m.in. na stronie zrób sobie krem, w sklepach ze zdrową żywnością.
            Wczoraj np. kosmetyczka polecila mi kompres z oleju lnianego i zamierzam wypróbowacsmile
            Uwierz, żaden krem nie daje takiego efektu jak olejek, żadna odzywka nie pielęgnuje włosów jak olejek.
            Możesz tez kupić w Rossmanie Alterre, jak bedzie, bo szybko znika. Ciało po tym jest niesamowicie gładkie, łokcie, kolana i piety mam jak pupcia niemowlaczkabig_grin

aha, olejek nie zapycha, wręcz łagodzi podraznienia, nic mi po nim nie wykakuje, a cera nabiera blasku, a włosy...dosłownie po kilku, może osmiu razach mam gęściejsze, a błyszczą się jak w reklamie
            leć do sklepu i spróbuj!smile
            • antyideal Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 13:17
              Dzięki piękne smile
              Szukam, szukam nowych sposobow, bo ta chemia juz mi
              uszami wychodzi, a efekty malo satysfakconujące.
              A z włosami to juz w ogole masa problemów, puszenie,
              rozdwajanie, moze to tez kwestia takiej sobie diety.

• pade Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 13:24
                Kokosowy na suche zniszczone końcówki jest idealny.
                A olej zmywa się z włosów tak, że najpierw na suche włosy nakładasz szampon i masujesz dokładnie, potem moczysz i nakładasz szampon, jeszcze raz to samo i włosy nie są tłuste.
                Spróbuj a nie pożałujesz i kup sobie szampon bez SLS, czyli np. babydream lub alterra z rossmana. Tylko pamietaj, że po zmianie szamponu moga dziwnie reagować, ale przywyczają sięsmile
                • antyideal Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 13:34
                  Dzieki za cenne wskazowki.
                  Musze sobie poguglac co to to SLS, bo dotad
                  opanowywalam tylko trudną sztuke kupowania
                  kosmetykow bez parabenów smile
                • antyideal Pierwsze próby :) 27.07.12, 12:07
                  Tak jak radzilas pognałam do sklepu big_grin
                  i kupilam olejek kokosowy, arganowy i szampon Alterry.
                  Olej kokosowy taki
                  wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=35967
                  cudo, uwielbiam zapach kokosów, nie moglam sie powstrzymac
                  i cała sie natarłam;d
                  jest troche wygodniejszy w uzyciu niz oliwka z oliwek, bo jakby mniej tłusty
                  po wchlonieciu a skora rownie gładka po nim.
                  Co do wlosów - po pierwszej próbie sa fajniutkie,
                  gladkie, nie plączące się, nie sianowate, a przy tym nie stracily puszystosci -
                  nie mylic z puszeniem sie.
                  A szampon dobrze sie pieni i dobrze zmywa.
                  Jestem zadowolona smile
                  Olejek arganowy zamierzam stosowac na razie na noc, na twarz, na rzęsy,
                  moze zamiennie z kokosowym na wlosy, zobacze jakie będą efekty wink
                  • pade Re: Pierwsze próby :) 27.07.12, 15:50
                    zazdroszczę tego zapachusmile
                    ja potrzebowałam na szybko bo mam atopową skórę, a ten olejek cudownie ją uspokaja, a był tylko rafinowany...i nie pachnie
                    ale go uwielbiam po prostu
                    i dziś zaczęłam pakowac do reklamówki kosmetyki, których nie będę juz używać, żeby rozdać dziewczynom w pracy, zostana same oleje, wcierka farmony i alterra
                    chusteczki do demakijażu alterry są po prostu boskie!

Cieszę się, że jesteś zadowolonasmile
                    • azjaodkuchni Re: Pierwsze próby :) 27.07.12, 17:38
                      Wszystkie oleje powinny być nakładane w postaci ciekłej. Ja nakładam bezpośrednio, ale jak olej się robi stały to trzeba go wylać na ręce rozetrzeć i dopiero nałożyć na włosy. Przestrzegam jedynie przed obciążeniem włosów i nałożeniem za dużo. Oleje starczają na bardzo, bardzo długo. Na jeden raz powinno się używać tyle ile zmieści w łyżeczce od kawy.
                      • antyideal Re: Pierwsze próby :) 28.07.12, 22:06
                        A nie wiecie jak powinien wygladac i pachniec czysty i prawdziwy
                        olejek arganowy ?
                        Bo czytam, ze niektorzy kombinuja i sprzedaja podróby, korzystajac z tego,
                        ze to malo znany u nas produkt.
                        Moj jest niby 100% czysty, jest rzadki, złotawy i smierdzi jak nie powiem co,
                        ale mam bardzo konkretne skojarzenie wink
                        • madzioreck Re: Pierwsze próby :) 28.07.12, 22:20
                          Jakichś przekrętów typu nieprawdziwa informacja na etykiecie się pewnie samemu nie wykryje. Częsciej zresztą przekręt polega na tym, że z przodu piszą o olejku arganowym, a dopiero ze składu wyczytasz, że kosmetyk "zawiera" ten olejek, a nie jest czystym olejkiem.
                          Wkażdym razie kolor się zgadza, no i faktycznie ten olej fiołkami nie pachnie wink
                          • antyideal Re: Pierwsze próby :) 28.07.12, 22:36
                            Heh, no wlasnie zaniepokoil mnie ten zapach,
                            bo na wizażu ktoras pisala, ze pachnie niebiansko,
                            a wg.mnie to ostatnia rzecz, jaką mozna o nim powiedziec wink
                            • franczii Re: Pierwsze próby :) 28.07.12, 22:56
                              ja mialam czysty olejek arganowy do twarzy i mial on intensywny zapach, czy byl ladny to kwestia gustu ale z pewnoscia nie mozna powiedziec ze smierdzia. Juz bardziej smierdzi oliwa z oliwek moim zdaniem, tak spozywczo i to ja dyskwalifikuje jako kosmetyk ale arganowy ma wlasnie kosmetyczny zapach. Kolor blyszczacy zolty, przejrzysty. I nie moze kosztowac malo bo produkcja jest malo wydajna, zeby uzyskac litr oleju potrzeba az 100kg nasion. Moze twoj ilejek sie zepsul bo byl zle przechowywany i dlatego smierdzial? A moze to byla odmiana oleju spozywczego? Olej kosmetycny sie robi z nieprazonych nasion a spozywczy z prazonych.
                              • madzioreck Re: Pierwsze próby :) 28.07.12, 23:23
                                No bo zapach to w sumie rzecz bardzo względna. Dla mnie olej rycynowy śmierdzi straszliwie, a dla większości osób jest neutralny. Prawdę mówiąc, nie spotkałam drugiej osoby, której by rycyna capiła, a mnie cofa (choć, jak na złość, moje włosy kochają najbardziej właśnie olej rycynowy) smile
                                • antyideal Re: Pierwsze próby :) 28.07.12, 23:47
                                  To prawda, moze mnie ten zapach wybitnie nie podchodzi,
                                  ale wlasciwie po nalozeniu nie czuc go tak bardzo, przez chwile,
                                  da sie wytrzymac smile
                              • chyba.ze Olejek arganowy 29.07.12, 16:20
                                Gdzie kupić olejek arganowy i jak rozpoznać, czy to nie podróbka?
                                Tani on nie jestsmile
                                Faktycznie taki skuteczny i na ciało i na włosy?

• pade Re: Olejek arganowy 29.07.12, 18:40
                                  np. tu:
                                  www.zrobsobiekrem.pl/
                                • toffano Re: Olejek arganowy 27.09.12, 13:07
                                  polecam www.mydeal.pl/caly_kraj-naturalny_kosmetyk_olejek_arganowy-10219.html
                                • 3ola1981 Re: Olejek arganowy 18.08.13, 10:31
                                  Tak. Naprawdę jest to super środek na odmłodzenie skóry.Ale strasznie drogi, ja kupuję za 60 zł 30ml. przez internet.Ale nie żałuje bo naprawdę warto i wciąga jak narkotyk, później już nie możesz bez niego żyć smile
                            • pade Re: Pierwsze próby :) 28.07.12, 23:19
                              śmierdzi, śmierdzi jak nie wiem co
                              • antyideal Re: Pierwsze próby :) 28.07.12, 23:48
                                A ja wiem jak co, ale nie powiem wink
                                Zastanawiam sie czy nalezy go przechowywac w lodówce?
                                • pade Re: Pierwsze próby :) 29.07.12, 18:38
                                  ja wszystkie olejki, oprócz kokosowego, przechowuję w lodówce, kwas hialuronowy też
    • rita75 Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 13:45
      Noszę przeważnie rozpuszczone- długość do łopatek plus grzywka. Całość prostowana prostownicą - coś podobnego, jak u tej brunetki na zdjęciu www.fryzury.biz.pl/modna-grzywka/ . Włosy pielęgnuję, stosując oleje- kokosowy, z oliwek, farbując henną.
    • 18_lipcowa1 Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 21:00
      ogon, rozpuszczone wyprostowane, rozpuszczone suszone na lokówkosuszarkę, pokręcone
      z grzywką na bok albo podpieta do góry
    • rosapulchra-0 Re: Dziewczyny z długimi włosami 25.07.12, 22:24
      W tej chwili mam bardzo krótkie włosy, wystrzyżone prawie do zera.
      Ale gdy miałam długie, to w czasie letnim zdecydowanie to była kok lub koński ogon.
      W okresie zimowym nosiłam często rozpuszczone włosy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka