violon-czela 05.08.12, 19:52 iludniowy macie urlop w tym roku o ile w ogóle macie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_incubo Re: urlop - ile dni. 05.08.12, 19:58 Właśnie od jutra mam 10 dniowy, z weekendami to pełne dwa tygodnie. Już wykorzystałam 5 dni w maju i zostanie mi jakiś tydzień pod koniec roku. Szaleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: urlop - ile dni. 05.08.12, 20:15 standardowe 26 plus firma daje dodatkowe 5 plus szefowa każe mi wykorzystać 2 dni opieki ja na razie wykorzystanych mam 8, we wrześniu idę na trzy tygodnie, zostanie jeszcze 8 normalnego plus 2 opieki (z których nie mam zamiaru korzystać póki nie będzie potrzeby) Odpowiedz Link Zgłoś
foringee Re: urlop - ile dni. 05.08.12, 20:30 szefową należy zwolnić, działa na szkodę firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: urlop - ile dni. 05.08.12, 20:47 haha, szefowa nie z Polski i z polskimi finansami nie ma nic wspólnego oprócz mojej pensji i premii Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: urlop - ile dni. 05.08.12, 20:28 Mam jeszcze 30 dni wolnego, w tym 3 dni zaległego, 26 na ten rok i 1 dzień opieki na dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: urlop - ile dni. 05.08.12, 20:29 Tak przepisowo i w teorii to chyba 26 (ale pewnosci nie mam), a w praktyce juz chyba ze 3 tyg mialam na wiosne, teraz koncze kolejny 3-tygodniowy, na jesieni nie ma mnie 2 tygodnie i pewnie jeszcze zima w okolicach swiat i sylwestra Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: urlop - ile dni. 06.08.12, 10:22 mam cały należny za ten rok, pół zaległego za zeszły rok i jakby liczyc drobiazgowo to jeszcze za poprzednie lata coś mam ale pewnie jak zwykle nie wykorzystam. opieke w tym roku weźmie mąż, akurat sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: urlop - ile dni. 06.08.12, 10:28 na wzięcie zaległego urlopu ew. wypłatę ekwiwalentu masz czas do końca września, potem zaczniesz łamać przepisy swoją droga dziwne sformułowanie autorki wątku "o ile w ogóle go macie"...każdy kto pracuje legalnie ma przysługujący mu urlop w ilości adekwatnej do stażu pracy Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: urlop - ile dni. 06.08.12, 12:29 > na wzięcie zaległego urlopu ew. wypłatę ekwiwalentu masz czas do końca września > , potem zaczniesz łamać przepisy na swoim to troche inaczej wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: urlop - ile dni. 06.08.12, 12:50 to chyba zrozumiałe samo przez się, ale autorka tak formułuje pytanie, że chodzi jej raczej o etat Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: urlop - ile dni. 06.08.12, 12:57 26 dni za ten rok i i 52 dni za poprzednie 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: urlop - ile dni. 06.08.12, 13:08 30 dni urlopu i ok. 3 tygodnie wolnego latem gdy nie pracuje ale musze byc w swoim miescie. Mam tez wolne od Bozego Narodzenia do 3 stycznia. Do tego 12 dni w roku chorobowego bez zwolnienia (ale jednoczesnie mozna wykorzystac max 3 dni) i 4 opieki na dziecko. To chorobowe to nie na wyjazdy oczywiscie ale przydaje sie jak jestem zmeczona, nie czuje sie najlepiej ale nie jestem chora etc. Czuje sie dopieszczona Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: urlop - ile dni. 06.08.12, 13:11 Jak co roku trzy tygodnie czyli 15 dni roboczych. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: urlop - ile dni. 06.08.12, 13:13 A, myślałam, że chodzi o to ile biorę jednym ciągiem. Normalnie mam 26+2. Odpowiedz Link Zgłoś