Dodaj do ulubionych

sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomniane...

09.08.12, 22:49
u mnie w uzytku jest:
ekspres do kawy i toster (codziennie, toster prawie codziennie)
elektryczna maszynka do mielenia, mam dodatkowa nakładkę do warzyw więc uzywam czesto( warzywa na zupę rozdrabniam, ser tarkuję, pieczarki, bułkę tartą)

w zapomnieniu leży:
grill elektryczny (jakoś mi nie podchodzą potrawy, jak robię grilla to tradycyjnego a z tego to czaseeem cukinię griluję z mozarella)
sokowirówka- zapomniana zupełnie
cała reszta od robota do ciasta, bo jak robię to wyciągam tylko mikser a reszta leży
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 22:52
      Odbiegając od tematu-możesz napisać jak robisz tą cukinie z mozarellą? big_grin
      • platki_sniadaniowe Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 22:57
        mogę
        kroję cukinię na plastry, wrzucam do miski z oliwą, wycisniętym czosnkiem, solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi
        zostawiam na pól godziny
        w tym czasie wyciagam z trudem cały ten sprzet do grillowania, na którego wrzucam cukinię
        jak się fajnie zrumieni kladę po kawałku sera

Gotowe!
        • mewa000 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 22:59
          Dzięki wink
    • kosheen4 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 22:59
      w użyciu - krajalnica, miksery

w zapomnieniu - kiedyś wygrzebałam gdzieś na półkach taki dynks do obierania ziemniaków i masowo przerabiania ich na frytki - a może nie było tam obieraka, tylko wychodziły same frytki? tak czy inaczej, pokryło się kurzem i zapomnieniem smile podobnie jak praska do ziemniaków (wygląda toto jak olbrzymia wyciskarka do czosnku)
      na obrzeżach pamięci funkcjonuje sokowirówka

a z niespożywczych, to prostownica i suszarka leżą i nic nie robią.
      • platki_sniadaniowe Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:03
        a my krajalnicę oddaliśmy
        nie wiem po co nam była bo w większości wszystko krojone kupujemy(kroja nam na miejscu)
    • asia.asz Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:00
      u mnie odwrotnie, grill uzywany, toster zapomniany
      maszyne do chleba mam od niedawna ale jeszcze nie wzielam sie za pieczenie, wiec poki co stoi i czeka, robot raz na 2 tygodnie, jak ciasto robie
    • bovirag Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:01
      ja sobie rok temu kupilam kenwooda chef titanium.
      mikser plus food processor z tysiacem przystawek. Dalam na serio kupe kasy za niego. I kurde nie uzywam. Wkurza mnie to wyciaganie, zakladanie , nakladanie. Szybciej mi czasem tarke zeykla wyciagnac i juz.
    • maderta Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:15
      Używane: krajalnica pro v, mikser, maszynka elektryczna do mięsa/warzyw, czajnik elektryczny.
      Używane rzadziej: opiekacz do kanapek, maszyna do chleba, sokowirówka
      Zapomniane: gofrownica.
      • platki_sniadaniowe Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:19
        ooo gofrownica
        nawet zapomniałam że, ja mam smile
        • kosheen4 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:25
          platki_sniadaniowe napisała:

> ooo gofrownica
          > nawet zapomniałam że, ja mam smile

zjadłabym gofra!
          • jak_matrioszka Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 15.11.12, 17:00
            Gofrownica i u mnie lezy nieruszona, bo mnie mdli zapach pieczonych gofrow, a innym sie nie chce robic.
            Uzywam takiego recznego rozdrabniacza do robienia "smoothies" owocowych, a jak mam jajka i cukier to uzywam mikser do zrobienia kogla-mogla. Ekspres do kawy uzywa maz, kilka razy dziennie. Toster srednio raz na miesiac lub rzadziej, nie wiem czy mamy cos jeszcze...
        • 3-mamuska Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:30
          -gofrownica- mam w użyciu 1-3 razy w miesiącu,
          -frytownica tefal bez oleju używana 2-4 razy w tygodniu( do mięsa warzyw orzechów)
          - opieka z do kanapek-2-3 razy w tygodniu,
          -toster- codziennie kilka razy,
          -maszyna do kawy - codziennie,
          -czajnik elektryczny- codziennie,
          -blender-kilka razy w miesiącu,
          -mikser-kilka razy w mesiacu,
          -miałam gril elektryczny ale sie padł i wywalilam,
          Nie mam sprzętów których nie używam, chciałabym jeszcze coś małego do krojenia warzyw.
          • dorcia1234 3-mamuska 14.11.12, 21:26
            a co robisz z orzechami w tym tefalu? Bo też go mam ale rzadko używam ostatnimi czasy
    • kroliczyca80 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:29
      Używane codziennie lub prawie codziennie: ekspres do kawy, mikser, opiekacz (taki ściskający), nowa maszyna do lodów (bo nowa)
      Używane sporadycznie: maszyna do chleba (jako mieszacz ciasta na pizze lub ciasta drożdżowego słodkiego), blender
      Zapomniane: robot kuchenny, sokowirówka, maszyna do hot dogowbig_grin oraz wszystko to, o czym naprawdę zapomniałamwink
      • platki_sniadaniowe Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:35
        co "robi" maszynka do hot-dogów?

zaciekawiło mnie to...
        • kroliczyca80 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:42
          Gotuje parówki i grzeje bułybig_grin Kiedyś naciągnęłam na to teściowawink))
          https://img1.cokupicstatic.pl/c_big2722578.jpg
          • kropkaa Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 02:55
            WOW!!! Jestem pod wrażeniem!
          • maderta Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 09:14
            O, fajne, ale znając nas użylibyśmy kilka razy i wylądowałoby w piwnicy.

Zupełnie zapomniałam, że blendera używam często smile.
        • princesswhitewolf Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 14.11.12, 13:41
          co "robi" maszynka do hot-dogów?

goracego psa wink smile)))
    • madame_zuzu Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:33
      uzywane
      mikser tradycyjny, blender z przystawkami ( najczesciej do ubijania jajec)
      opiekacz do kanapek, ekspers do kawy, maszynka elektryczna do miesa z przystawkami ( ostatnio na topie sa placki ziemniaczane tongue_out)

zapomniane-nieuzywane: sokowirowka, grill elektryczny, 2 sztuki robotow kuchennych do wszystkiego, reszta czesci od blendera z przystawkami ( misa, tarcze do warzyw itp), \\mikrofalowka, bo uzywana raz na miesiac, wyladowala w piwnicy bo zabierala za duzo miejsca w kuchni. Elektryczna maszynka do makaronu, zelazko do prasowania w pionie, prostownica do wlosow, zestaw specjalnych szczotek do odkurzacza dla posiadaczy psow i kotow ( o dziwo wszystko mozna ogarnac tradycyjnymi szczotami z odkurzacza).
    • mruwa9 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:34
      rzadko: gofrownica, maszynka do obierania ziemiakow (najczesciej uzywamy w sezonie mlodych ziemniakow, malych i nadajacych sie do skrobania). Toster , bo tylko dzieci czasem jedza tosty, my nie lubimy. Maszyna do pieczenia chleba bardzo, bardzo rzadko, od poczatku bylam przeciwna kupnu, ale maz sie uparl.
      Czesto: maszynka do miesa (elektryczna), tez z szatkownica, mikser- prawie codziennie.
      • mruwa9 sokowirowka 09.08.12, 23:41
        nie wiem, czy znacie zastosowanie sokowirowki do przyrzadzania plackow ziemniaczanych?
        W moim domu rodzinnym byla uzywana do tego celu przynajmniej raz w tygodniu: przepuscic ziemniaki i cebule przez sokowirowke, po czym sok ziemniaczano-ceblowy zmieszac z "trocinami" i dodac pozostale skladniki, wymieszac i smazyc.
        Podstawowe zastosowanie tego urzadzenia smile
        • nanuk24 Re: sokowirowka 10.08.12, 00:18
          u mnie, do tego celu sluzy maszynka do mielenia miesatongue_out
          • mruwa9 Re: sokowirowka 10.08.12, 00:28
            u mnie tez- wlasciwie szatkownica-przystawka do maszynki.
            Ale zanim nastala era elektrycznych maszynek do miesa i szatkownic, dzieki , Bogu,istniala sokowirowka. W przeciwnym razie nie jadalibysmy plackow, bo komu chcialoby sie trzec recznie ziemniaki?
            • nanuk24 Re: sokowirowka 10.08.12, 02:40
              To ja ci powiem, ze mnie sie czasem zdarza trzec ziemniaki na tarce, kiedy mam ochote akurat na placki z grubo startych ziemniakow, znaczy sie starte na tarce z duzymi oczkami.
        • 3-mamuska Re: sokowirowka 10.08.12, 10:02
          mruwa9 napisała:

> nie wiem, czy znacie zastosowanie sokowirowki do przyrzadzania plackow ziemniac
          > zanych?
          > W moim domu rodzinnym byla uzywana do tego celu przynajmniej raz w tygodniu: p
          > rzepuscic ziemniaki i cebule przez sokowirowke, po czym sok ziemniaczano-ceblow
          > y zmieszac z "trocinami" i dodac pozostale skladniki, wymieszac i smazyc.
          > Podstawowe zastosowanie tego urzadzenia smile

U nas tez tak sie robilo, nigdy nie robilismy sokow z owocow.
        • princesswhitewolf Re: sokowirowka 14.11.12, 13:43
          znamy. Tu gdzie mieszkam w UK to jedyne rozwiazanie bo ziemniaki tylko wodniste sa.
          Tyle ze ja soku nie mieszam z trocinami ( za wilgotne by bylo) tylko zuzywam na zupe. Z soku tylko wrzucam do trocin krochmal jaki jest n dni soku.
    • jola-kotka Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:35
      Codziennie używam lodówki i czajnika elektrycznego,ekspresu do kawyczęsto grilla elektrycznego,tostera,leży od nowości jeszcze nie otwarty,no ale powinien być w kuchni to jest haha,mikser,maszynka do mięsa nóż elektryczny,blender otworzylam bo musiałam go używać codziennie przez dwa tygodnie teraz wrócił do pudełka i dalej sobie tam śpi,pewnie długo to potrwa?
    • nanuk24 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 09.08.12, 23:52
      W codzinnym uzytku jest ekspres do kawy, mlynek do kawy, mikrofalowka i opiekacz.
      Sprzety uzywane regularnie to: krajalnica, robot kuchenny, mikres reczny, elektryczny otwieracz do puszek, sokowirowka, elekryczna maszynka do mielenia miesa i warzyw, wyciskacz do cytrusow, blender, wolnowar.

calkiem zpomniane sprzety to: gofrownica, czajnik elektryczny.
      • dziennik-niecodziennik Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 00:31
        w systematycznym użyciu są: mikrofala, blender, czajnik elektryczny.
        sporadycznie: maszynka do mielenia miesa, opiekacz do kanapek.
        zupełnie nieużywane: ekspres do kawy (nie pijemy kawy), robot kuchenny (zepsuł się po spięciu w gniazdku i tak juz został), gofrownica (żeby mi odwłok jeszcze wiekszy urósł? nieee....).
        • bi_scotti Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 00:58
          Z zalozenia nie kupuje zadnych extra sprzetow bo wiem, ze skoncza jako dust-collectors. Tak wiec jedyne czego uzywam codziennie to coffee maker; expresso robimy w takim old-fashion tyglu stawianym na palniku. Mam najprostszy/najtanszy mozliwy mixer i blender, ktore uzywam gdy potrzebne a wiec niezbyt czesto, mam tez sokowirowke, ktorej uzywam wylacznie jesienia gdy jest nadmiar lokalnych owocow. Nie posiadam microwave, toaster, electric grill, bread-maker ani zadnych innych tego typu gadgets. Jak mam ochote na jakies bardziej wyszukane/pracochlonne jedzenie, ide do restauracji smile
    • syswia Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 01:03
      uzywane czesto: robot wielofunkcyjny, toster, mikser reczny, urzadzenie do robienia popcorn'u

uzywane, ale rzadko: lodziarka

zapomniane: sokowirowka
    • kropkaa Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 02:32
      Ekspres do kawy, mikser planetarny z przystawkami, szybkowar, mandolina, dzbanek Pyrex - bardzo często.
      Zwykły mikser i żyrafa - nie tak często, ale bardzo przydatne w razie potrzeby.
      Blender - rzadko.
      Gofrownica, kanapkownica - przypomniałyście mi, że mam wink
      Sorbetiera, mikrofala - nie mam, bo wiem, że zbędne kurzołapy.
      Wspomnienie z dzieciństwa: żelazko do prasowania w pionie - wywaliłam tyle korków, że tatuś zmienił na "wieczne" big_grin
      • k1k2 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 11.08.12, 01:55
        Około, a do czego służy mandolina ?
    • truscaveczka Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 07:35
      Używam: blendera, prodiża, ekspresu (choć nie lubię), opiekacza do kanapek.
      Nie używam: frytownicy (wygrałam w jakimś konkursie), maszyny do chleba (chwilowo mam nadzieję, muszę kwestię przemyśleć, bo mam syna uczulonego na pszenicę, karmie i też nie jem, a na 2 osoby mało jedzące nie opłaca się piec za bardzo), sokowirówki, bo moje dzieci nienawidzą soków.
      Więcej grzechów nie pamiętam smile
      • princy-mincy Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 09:08
        oplaca sie piec
        ja pieke chleb bezglutenowy, mozna go poporcjowac i zamrozic
        a jest pyszny smile
        • 5justi Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 09:27
          daj przepis smile
        • kondolyza Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 09:57
          w użyciu codziennym są:
          -termomiks
          -krajalnica
          -ekspres do kawy
          -wyciskarka do lumonek i kruszarka do lodu

od czasu do czasu mikser,najczesciej jako blender oraz wyciskarka do pomarańczy(weekendowo,w sobote na śniadanie sok z pomarańczy)

rzadko-maszynka do mięsa,przystawka do warzyw sezonowo jak robie sałatki do słoikow

raz w roku pestkownica

zapomniane: toster,grill elektryczny (jakoś częsciej piekę w piekarniku lub robię na parze w termomiksie), maszynka do kawy tureckiej(taki jakby czajniczek elektryczny).

totalny niewypal-dostalam od nadgorliwej szwagierki-maszyna parowa do czyszczenia wszystkiego...pomylka...
          • aqua48 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 10:10
            W zasadzie nie kupuję AGD, którego nie będę używać. Leży dostany - ekspres do kawy - marzenie mego męża a efekcie niewypał. Maszynkę do mięsa zamieniłam na poręczniejszy blender i już jej prawie nie wyciągam, bo ciężka. Gofrownica kupiona dla dzieci też zarzucona, bo nikomu już nie chce się robić gofrów, a szczególnie potem czyścić zakamarków źle skonstruowanej gofrownicy.
            Używam blendera -żyrafy, miksera ręcznego, tostera, odkurzacza, żelazka i pralki. To wszystko.
          • mnb0 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 11:33
            > totalny niewypal-dostalam od nadgorliwej szwagierki-maszyna parowa do czyszczen
            > ia wszystkiego...pomylka...
            Dlaczego pomylka? Mozesz rozwinac? Bo mam na nia chrapke.
            • kondolyza Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 13:32
              jasne, juz rozwijam.

no więc być może to kwestia rodzaju urządzenia i jakości, mocy (ile barów ciśnienia) - nie wiem. moje jest z tchibo. jest to ręczny oczyszczacz parowy, kształt czajnika, różne nakładki (do czyszczenia fug, mniejsze, większe dysze, szczotki i szczoteczki).

-pierwsze i najważniejsze - po użyciu nie czułam że moja łazienka itp. jest czysta bo w powietrzu wszędzie unosił się zapach rozpylonego, zaparowanego brudu/kamienia itp-wszystkiego co tą parą gorącą traktowałam. ja jednak wolę żeby pachniało, cif, ajax itp-wtedy wchodzę do łazienki i czuję że jest wyczyszczona, czuć świeżość, po tym niestety nie.
              -ciężki i nieporęczny, trudno było mi jednocześnie go trzymać i trzeć nim np. fugi końcówką ze szczoteczką
              -nie doczyszcza wcale tak rewelacyjnie. jedyne co schodziło sprawnie to kamień z baterii itp. reszta, a zwłaszcza to na co liczyłam czyli fugi-w ogóle ten mój ich nie czyścił, z zacieków, z rdzy itp-nie było różnicy.
              -mam też do niego opory ze względów bezpieczeństwa, jak byłam w ciąży, z brzuchem, bałam się że ta para odbije się np. od ściany brodzika i we mnie jakoś poleci, poparzy. teraz jak sprzątam z 1,5 roczniakiem przy nodze też go nie uzyję. oczywiście mogłabym gdy mała śpi, ale jakoś mam opór.
              -można nim czyścić lustra i myć okna ale ja jakoś boję się żeby mi takie wielkie w łazience nie pękło.
              -nie próbowałam nigdy czyścić nim tapicerki, kanapy nie potrzebuje bo mam z carabu a ten materiał się samą wilgotną gąbką świetnie czyści i po dośiwadczeniach z dzieckiem w moje opinii czyści się świetnie i bez tego.
          • landora Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 15.11.12, 14:24
            Oo, Kondolyzo, moja mama sobie zażyczyła termomiks na Gwiazdkę, gdzie najlepiej kupić to ustrojstwo??
    • kammik Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 10:18
      Eksploatuję maniakalnie kitchen aida, blender, mukkę i formy do pieczenia wink maszyna do chleba lezy odłogiem, ale zanim nabyłam KA, często w niej wyrabiałam ciasto. Dynks do raclette czasem wyciagam.
      • kondolyza Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 10:36
        ooooo....zapomnialam! raclette i urzadzenie do fondue-kiedys namietnie używane jakos ostatnio zapomniane. no to bedzie dzis na kolacjesmile
    • upartamama Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 11:30
      w użytku częstym: mikrofalówka, blender, mikser ręczny

w mniej niż częstym: toster, opiekacz do kanapek

sporadycznie: robot kuchenny (za dużo roboty: trzeba zdjąć z najwyższej półki)

całkowicie zapomniane: urządzenie do gotowania jajek na miękko (jednorazowa fanaberia męża), czajnik elektryczny
      • upartamama Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 11:35
        jeszcze w użyciu jest elektr. maszynka do mięsa.
      • kunda77 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 11:43
        Często- frytkownica, czajnik elektryczny, rozdrabaniacz do warzyw

jak potrzeba - maszynka do miesa, gofrownica, sokowirowka, krajalnica ( urzywam zazwyczaj w swieta do krojenia wedlin) mikser, i opiekacz

Zapomniane - toster, maszynka do chleba, ekspres do kawy , lokowka
        • bovirag Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 11:51
          u nas coffee machone uzywamy non stop. W zasadzie jest wylaczana tylko na noc. No ale my maniakami jestesmy.
    • lechasia Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 12:03
      Używane :
      ekspres do kawy, opiekacz, toster, blender, mikser, frytkownica, wentylator,odkurzacz,mikrofalówka,
      Leży i czeka :
      maszyna do pieczenia chleba, gril elektryczny, robot, żelazko, suszarka do włosów,depilator,
    • majowadusza Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 12:36
      codziennie - ekspres do kawy, toster
      sporadycznie - maszynka do mielenia mięsa, parowar, Termomix
      bardzo żadko, tj. raz na kilka m-cy - gofrownica, opiekacz do kanapek, blender

nigdy - sokowirówka. I coś jeszcze, chyba grill ale wielkie pudło stoi w garażu
    • czarnaalineczka Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 13:40
      uzywam
      blendera ( prawie codziennie i do wszystkiego )
      czasem maszynki do popcornu

lezy
      czajnik elektryczny ( bo sie popsul )
      toster
      sokowirowka
      ekspres do kawy ( bo zakamienial suspicious )
      maszynka do mleka sojowego ( bo nienawidze jej myc )
    • jimmysgirl Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 13:48
      u mnie rządzi termomiks i spieniacz do mleka aeroccino-mistrzostwo świata

- codziennie lub prawie codziennie: czajnik, krajalnica, piekarnik, ekspres do kawy,pralka (codziennie!-u Was też??), mikrofala (wyparzanie, podgrzewanie dla dziecka i dla nas, bo zazwyczaj gotuję więcej), zmywarka, suszarka do ubrań i do włosów,

raz na tydzień lub raz na 2 tygodnie: żelazko, prostownica, maszynka do mięsa, maszynka do soku,

sporadycznie: gofrownica, grill, raclette, maszynka do crem broule,

zapomniane: depilator, toster, blender, mikser.
    • volta2 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 15:20
      Fajny watek
      U mnie codziennie w uzyciu jest blender, taki maly, poreczny , do miksowania zup i robienia ciasta na nalesniki, omlety lub gofry, w sezonie koktajle owocowe i alko.

W slad za tym idzie gofrownica, zwykle raz na 10 dni

Bardzomrzadko uzywam duzeg robota, mile mieso na pasztet, i warzywa kroje do ryby po grecku, jakiws 3 razy w roku

Podobnie toster, pare razy w roku

Sokowirowka byla uzywana na poczatku, teraz wcale, zapomniana

Z urzadzen, ktore chcialabym miec to maszyne do chleba, jogurtownice,
    • figrut Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 15:34
      W ciągłym użyciu jest blender, gofrownica z wymiennymi wkładami na sandwicze, robot kuchenny z wkładkami do tarcia warzyw i dzbankiem do koktajli, mikser, młynek do kawy.
      Nie używam ekspresu do kawy, sokowirówki, urządzenia do cięcia frytek, praski do ziemniaków, opiekacza.
    • swiecaca Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 15:47
      codziennie ekspres do kawy (kocham go!!!) i mikrofala,
      często - czajnik elektryczny, blender taki dzbankowy - zupy miksowane i shake'i owocowe
      rzadko ale przydatne - wielofunkcyjny robot kuchenny np do tarcia marchewki/selera na surówkę, toster
      prawie nigdy - wyciskarka do pomarańczy
      jeszcze nigdy - mały blender z zamykanym pojemnikiem

zastanawiam się nad maszynką do gotowania jajek
      • swiecaca Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 15:50
        a jeszcze łazienkowe sprzęty - maszynka do golenia i druga do strzyżenia włosów - używane regularnie
        nie wiem czy się kwalifikuje jako sprzęd agd, podgrzewacz do wosku do depilacji - też regularnie
    • dzoaann Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 21:06
      w uzyciu-
      mlynek do kawy, ekspres do kawy, toster, sandwich maker, robot wielofunkcujny- najczeciej do ciasta i do koktajli, czasem sokowirowka, grill elektryczny, actifry tefala, maszyna do chleba,

stoi-
      stara frytkownica, maszynka do gofrow, maszynka, do popcornu, parowar tefala- zamiast niego uzywam szybkowarow, noz elektryczny, otwieracz elektryczny,
    • ewcia1980 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 22:23
      używane:
      - mikrofalówka
      - toster
      - blender
      - robot wielofunkcyjny (używany bardzo często bo wystawiony na blacie kuchennym)
      - maszynka do mielenia mięsa (częściej mi służy do mielenia suchej )
      - krajalnica

nie używane:
      - grill elektryczny (użyty jedne raz)
      - sokowirówka (chociaż swego czasu była używana codziennie)
      - frytkownica (wczoraj oddałam)
      - ekspres do kawy (bo kawy nie pijemy)
      • kocianna Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 10.08.12, 22:47
        Używam miksera/blendera, mikrofali, czajnika elektrycznego, robota odkurzającego, zmywarki.
        Stosunkowo często - maszyny do chleba.
        Rzadko - opcji suszenia w pralko-suszarce.
        Nie używam ekspresu do kawy (kawa mi z niego nie smakuje), maszynki do wafli, tostera, sokowirówki, nakładki do mycia podłogi w robocie odkurzającym.
        • asieksza Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 11.08.12, 08:05

--Ekspres do kawy codziennie, często kilka razy dziennie, mikrofala kilka razy w tygodniu. Często - robot kuchenny - najczęściej do przygotowania ciasta.Nieco rzadziej frytkownica - dzieciaki kochają frytki, więc takie coś do krojenia pyrków na fryteczki tez jest wtedy używane.. Maszyna do chleba - niestety zginęły mieszadła ale gdyby były pewnie bylaby w użyciu kila razy w tygodniu. W szafie stoi gofrownica - niestety zakup nieudany - za słaba moc i gofry rzadko wychodzą jak powinny. Maszynka do lodów używana rzadko i to tylko w okresie letnim. Mam też waflownicę, robię wafelki może kilka razy w roku. Czajnik elektryczny popadł w zapomnienie bo strasznie prądożerny. Opiekacza nie posiadam - tosty robię w piekarniku lub mikrofali. A jeszcze jest jogurtownica używana jak mi się przypomni że ją mam.
          forum.gazeta.pl/forum/0,76864,3751941.html?back=/forum/0,76864,3751941.html
          www.niunie.babies.pl
          nasze-podworko-gorzowskie.blog.onet.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka