binghley 15.08.12, 14:45 witam niedługo wyjezdzamy do szklarskiej znacie moze jakies fajne miejsca w szklarskie? i dobre restauracje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vesper_lynd_1 Re: wyjazd 15.08.12, 14:51 Co dla Ciebie oznacza "fajne miejsca"? Góry dookoła są fajne Możesz cos więcej- czego szukasz? Rozrywek dla dorosłych, dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_geras Re: wyjazd 15.08.12, 15:34 Jak na piwo to "Bar na Winklu" ul. Kilińskiego 1. Dobre, mocne czeskie piwo Odpowiedz Link Zgłoś
binghley Re: wyjazd 15.08.12, 17:02 chodzi mi o miejsca gdzie można z dziećmi dorosłymi spędzić czas np. popływać na basenie, zobaczyć wodospad,zdobyć mala gorę(w miarę możliwości dzieci) i zjeść smaczny obiad bo tylko śniadanie mamy wykupione znacie takie miejsca w szklarskiej lub okolicach??? Odpowiedz Link Zgłoś
fraaumiaau Re: wyjazd 15.08.12, 19:37 Proponuję pobliski Karpacz * Miejskie Muzeum Zabawek * Tor saneczkowy ,,Kolorowa'' rynny są czynne także latem * Kościółek Wang i pobliskie góry *Basen w hotelu Gołębiewski ze świetną rwącą rzeką A w Szklarskiej Porębie: * wyciąg na Szrenicę *Dinopark z kinem 5D * Muzeum Minerałów Wszystkie miejsca ,,zaliczone'' osobiście i bratankom mojej drugiej połówki bardzo się podobały * Wodospad Szklarki i Kamieńczyka Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pio Re: wyjazd 15.08.12, 21:27 Rynna w Karpaczu nieczynna w tym roku - robią pod nią drogę. Kolorowa ma czynny tylko tor saneczkowy (nie rynna, taki na torach) . Podobny tor jest w Szklarskiej, ale IMHO znacznie gorszy od tego z Karpacza. Tam w Szklarskiej, gdzie tor, jest takie centrum rozrywki - jakieś dmuchańce widziałam, jest park linowy i coś jeszcze. Z dzieciakami wjechałabym na Szrenicę, podjechałabym do Świeradowa - tam kolejka gondolowa. Lubię też Harrachov - można tam wjechać na Certową Horę (kanapa 4osobowa), a w mieście uraczyć się czeskim obiadem (knedliki, mniammm ) i dopchać oponkę czeskimi słodyczami. Warto wyskoczyć do Dvur Kralove (też Czechy) do ZOO (mają stronę internetową po polsku). Nie wiem w jakim wieku masz dzieci, ale z Karpacza można wjechać sobie wyciągiem na Równię pod Śnieżką, a potem wdrapać się na górę - dla naszego sześciolatka prościzna. Tylko trzeba się ciepło ubrać, zwłaszcza na wyciąg krzesełkowy. Dzieci do 7 czy 8 lat jadą za darmo na kolanach osoby dorosłej. W pobliżu Szklarskiej masz też Skalne Miasto. Z lokalnych atrakcji: - Zamek Chojnik - dla dzieciaków (ja nie lubię ) - Western City w Ściegnach - Jelenia Góra z piękną starówką (pyszne lody w Bristolce na deptaku) Rzut beretem jest od Pragi (można pojechać z jakimś lokalnym biurem podróży na jednodniową wycieczkę - kosztuje naprawdę niewiele - szczególnie polecam Pragę nocą z opcją oglądania Krizikowej Fontanny). Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pio Re: wyjazd 15.08.12, 21:33 aaa, co do jedzenia - pyszne ryby są w okolicach Stawów Podgórzyńskich (Podgórzyn) - blisko stosunkowo Chojnika z atrakcji - jeszcze Park Norweski w Cieplicach - jest dość fajny plac zabaw Odpowiedz Link Zgłoś