Dodaj do ulubionych

Jak prać...

10.09.12, 15:28
...kurtkę w środku z pierzem? Na pewno nie w pralce wink to wiem, można oddać do pralni chemicznej, ale powiem szczerze to boję się że mi ją zniszczą! można domowymi sposobami typu woda szmatka i jakiś delikatny płyn ale czy nie będzie zacieków? Zbliża sie zima wiec porządki czas zrobić smile ale jak?
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Jak prać... 10.09.12, 15:33
      Jak najbardziej w pralce, na 40 stopni, dorzucając 2 piłki tenisowe dla rozbicia pierza. Wysuszyć w ciepły wietrzny dzień, albo w suszarce bębnowej, znów z piłkami.

Kilka kurtek tak piorę od lat, poduszki też. Muszą być tylko dobrej jakości, bo jak najgorsze badziewie, to pióra latają i bez prania i nic z tego nie będzie.
    • klubgogo Re: Jak prać... 10.09.12, 18:34
      Ja tam zawsze piorę w pralce w 30 stopniach, suszę na gorącym kaloryferze. Kurtka ma się rewelacyjnie już 3 zimy, puch niezbity.
      • mamusiamajuni Re: Jak prać... 11.09.12, 09:42
        Serio ? To mnie zaskoczyłyście!!!smile A po wypraniu te pióra nie będą wyłaziły przez materiał? A zamiast piłek tenisowych (których nie mamsmile ) może być bez ? albo coś w zamian? Kurtka chyba dobrej jakości ze Stradivariusa, czyli to trochę tańsza wersja ZARY!
        • penelopa40 Re: Jak prać... 11.09.12, 10:03
          ja prałam bez żadnych piłek...potem wystarczy trzepać energicznie co jakiś czas, jak schnie...
    • czarnaalineczka Re: Jak prać... 11.09.12, 10:17
      poduszke z pierzem piore w pralce i nic sie nie dzieje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka