Dodaj do ulubionych

do posiadaczek kindla

13.09.12, 12:42
Dziewczyny, które mają czytnik kindla mam prośbę. Dostałam to cudo i chyba strasznie tępa jestem bo nijak nie mogę z nim ruszyć (dostałam 4). I nic nie kumam, angielskiego nie znam i potrafię tylko włączyc power.. Macie może linka do jakiejś strony gdzie będzie wytłumaczone jak dla przygłupa jak mam z tego korzystać. Wprawdzie byłam na kilku ale tam tak tłumaczą, że dalej go nie odpaliłam. I jeszcze jedno bardzo głupie pytanie to się jakoś ładuje? bo domyślam się, że bateria raczej wieczna nie jest..
Obserwuj wątek
    • sundry Re: do posiadaczek kindla 13.09.12, 12:46
      Nie mam, ale tu jest stronka, wygląda na fajną: swiatczytnikow.pl/przewodnik-jak-korzystac-z-kindle/
      • agrestka1 Re: do posiadaczek kindla 13.09.12, 12:57
        no właśnie tu jestem ale tak dużo tu tego jest i chyba bardziej już dla stałych użytkowników a nie dla świeżynek, ale ciągle czytam.
        • lauren6 Re: do posiadaczek kindla 13.09.12, 13:01
          Jeśli chodzi Ci o całkowite wyłączenie ekranu tak żeby był czarny to się nie da. Wyłączenie oznacza pojawienie się na ekranie jakiejś reklamy lub obrazka jako takiego wygaszacza ekranu.
          Ładuję się toto podłączając do komputera za pomocą dołączonego kabla mini USB.
          • agrestka1 Re: do posiadaczek kindla 13.09.12, 13:03
            no i to juz jakaś informacja..
            • agrestka1 Re: do posiadaczek kindla 13.09.12, 13:08
              a jak patrzę na ebooki to są w róznych formatach w jakim powinnam pobierać?pdf, doc,epub??
              • lauren6 Re: do posiadaczek kindla 13.09.12, 13:10
                mobi

epub w ogóle na kindlu nie pójdzie, pdf tak, ale nie będziesz mieć np. opcji powiększania czcionki.
                • agni71 Re: do posiadaczek kindla 13.09.12, 17:56
                  epub jak najbardziej, tylko trzeba przekonwertowac programem "calibre". Program za darmo ściaga sie z sieci.
          • kolpik124 Re: do posiadaczek kindla 13.09.12, 13:15
            Oczywiście, że można wyłączyć zupełnie (biała pusta strona), trzeba przytrzymać przycisk wyłączający kilka sekund, krótkim naciśnięciem przechodzisz w stan uśpienia (ekran z reklamą/obrazkiem).

Ładujesz dołączonym kablem usb poprzez komputer.

Pliki z ebookami wrzucasz do folderu "documents".

Kindle czyta pdf, ale lepiej przekonwertować programem calibre albo mobipocket reader na format ebookowy, o ile ściągasz ebooki w formacie pdf.

Podstawowe menu otwierasz pukając w górna cześć strony (Kindle Touch), tam ustawiasz wielkość i kroj czcionek, włączasz wifi itp...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka