Dodaj do ulubionych

Pamiętasz ...

16.09.12, 17:08
Leci w telewizji reklama zaczynająca się od mniej więcej takich słów: "Pamiętasz swoje pierwsze wyjście do kina? Takie samodzielne bez rodziców? ... "
No i usiłowałam sobie przypomniec. Pomęczyłam się trochę i wyszło mi, że była to "Niekończąca się opowieśc".
A w Waszym przypadku jaki to był film?
Obserwuj wątek
    • kol.ja Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 17:09
      kub-ma napisała:

> Leci w telewizji reklama zaczynająca się od mniej więcej takich słów: "Pamiętas
      > z swoje pierwsze wyjście do kina? Takie samodzielne bez rodziców? ... "
      > No i usiłowałam sobie przypomniec. Pomęczyłam się trochę i wyszło mi, że była t
      > o "Niekończąca się opowieśc".
      > A w Waszym przypadku jaki to był film?
      >

chyba "Maska"
      • akseinga Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 17:13
        Dirty Dancingsmile
    • gryzelda71 Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 17:13
      O rany był to poranek filmowy,czyli zbiór kreskówek poprzedzanych kronika filmowąsmile
      A z koleżanka uskuteczniałyśmu od podstawówki takie wyjścia.
      • asiara74 Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 17:17
        Nie mam pamięci do tytułów, "Porwany za młodu" zdaje się, o chłopcu porwanym przez Indian.
        Pierwsze samodzielne wyjście do kina, z kuzynem, lat mieliśmy ok. 12
    • kropkacom Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 17:15
      Nie pamiętam na czym, ale pamiętam z kim smile Na koniec podstawówki.
    • mamand Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 17:18
      poranki filmowe w niedzielę o 11, chodziłam z siostrą smile
    • stegimoloch Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 17:19
      Wodne dzieci smile
      • best_bej Re: Pamiętasz ... 18.09.12, 17:38
        O jezuuu to był mój ukochany film z dzieciństwa, dopiero teraz sobie o nim przypomniałam (w kinie byłam z mamą). Do tej pory pamiętam z niego scenysmile
    • sanrio Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 17:24
      pierwszy, który kojarzę to System z S.Bullocksmile
      • andaba Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 17:40
        W życiu nie byłam w kinie z rodzicami. Zawsze ze szkołą, raz chłopakiem. Przepraszam i jeszcze raz z mężem, który nie był wtedy mężem.
        Potem ze szkołą dzieci i dziećmi i czasami, rzadko z dziećmi.
        • kolorko Re: Pamiętasz ... 17.09.12, 17:07
          Ja tez w zyciu nie bałam w kinie z rodzicami, ani z obojgiem, ani z zadnym osobnosmile
    • jowita771 Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 17:48
      "Mucha", a był to film od 18 lat i musiał mi kolega kupić bilet. Miałam 13 lat.
      • verdana Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 17:49
        O utrwalaniu władzy radzieckiej w Turkmenii. Nic innego w kinach nie było na nasz wiek.
    • solejrolia Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 18:02
      pamiętam, no pewnie, ze pamiętam: Ślicznotka z Memphis
    • kawka74 Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 18:07
      Pomęczyłam się trochę i wyszło mi, że była t
      > o "Niekończąca się opowieśc".

Ja też byłam na 'Niekończącej się opowieści' w dziś nieistniejącym warszawskim kinie 'Tęcza'.
      Swoją drogą ten pan z reklamy dość późno zaczął wychodzić do kina bez rodziców.
    • georgia241 Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 18:18
      Chyba "Seven"
    • inguszetia_2006 Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 18:21
      Witam,
      Indiana Jones i poszukiwacze zaginionej arki. Kino Wisła, plac Wilsona, Warszawa.
      Ale ojciec po mnie przyjechał, bo film się kończył jak było już ciemno na dworze, jakoś tak o 21. Byłam z przyjaciółką.
      Pzdr,
      Ing
    • dziennik-niecodziennik Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 18:31
      pierwszy jaki pamietam to "Karate Kid" smile podstawówka, bylismy z paczką z klasy. potem sie tak długo wszyscy odprowadzalismy nawzajem do domów ze w koncu rodzice po nas powychodzili tongue_out
      potem pamiętam "Młode Wilki" big_grin u nas w kinie wyprzedane wszystkie miejsca, siedzielismy na dostawkach big_grin
      ale tłucze mi sie ze przez KK tez cos bylo. nie dam glowy czy nie "ja kudłaty durnowaty"...
      • montechristo4 Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 19:02
        jakie Wy wszystkie młode jesteście.....
        ja sama w kinie byłam na "Och Karol" tongue_out
        • zona_mi Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 19:31
          A ja na Gwiezdnych Wojnach.
          • donkaczka Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 20:06
            > A ja na Gwiezdnych Wojnach.

i ja! i ja!
        • pszczolaasia Re: Pamiętasz ... 17.09.12, 10:06
          montechristo4 napisała:

> jakie Wy wszystkie młode jesteście.....

to samo chcialam powiedziec.wink

pierwszy ktory zostawil niezpaomniane wrazenie to byly gremliny atakująsuspicious niezpaomniane wrazenie bo wzielam ze soba brata ktory mial 6 lat i plakal pod krzeslem a ja trzymalam go za rece w nieistniejacym juz kinie goplana w gdyni.
          wiem ze chodzilam juz wczesniej do kina bo rodzice puscili mnie bez mrugniecia okiem - mialam chyba z 11 lat- ale kurcze..nie pamietam wczesniejszych.
          potem byl terminator gwiezdne wojny indiany jonsy no i potem obcy...mmm to bylo dla mnie przezyciebig_grin
          • zebra51 Re: Pamiętasz ... 18.09.12, 18:21
            Pszczoła, ja też na Gremlinach byłam! Pierwsze wyjście, jak to dawno temu było smile
    • rosapulchra-0 Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 19:53
      Ja pamiętam. To bł "Duch", ale nie ten z Demi Moore. Wcześniejszy. Horror.
      Bardzo mi się podobał.
      • echtom Poltergeist? n/t 18.09.12, 08:41

• rosapulchra-0 Re: Poltergeist? n/t 18.09.12, 17:33
          Tak! smile
    • suazi1 Forrest Gump 16.09.12, 21:23

• mruwa9 Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 21:35
      Dzieciaki..
      a ja- na Czterech panernych (byly takie seanse, po kilka odcinkow puszczali, bilety byly tanie jak barszcz). Na dobra sprawe pamietam tylko jeden film, na ktorym bylam z mama. Odkad pamietam, chodzilam sama z rodzenstwem i rowiesnikami. Wszyscy nieletni
    • chipsi Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 22:00
      Nie jestem pewna co oglądałam najpierw: "niekończącą się opowieść" właśnie czy może był to "przyjaciel wesołego diabła". Jeszcze nie chodziłam do szkoły jak tata podrzucał mnie do kina gdy miał coś do załatwienia.
      • toxicity1 Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 22:04
        "Okularnik" - poranek w kinie Bajka
    • bri Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 22:05
      Ja pamietam, pierwszy raz sama bylam w kinie majac osiem lat na filmie "Czy leci z nami pilot". Pierwsze Macdonaldy pojawily sie dopiero jak bylam w ogolniaku.
    • cygarietka Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 22:09
      Nie wiem czy to było pierwszy raz, ale byłam z koleżanką na "oczy szeroko zamknięte" z N.Kidman i T. Cruise, miałyśmy wtedy jakieś 16 lat i wyszłyśmy z kina czerwone jak raki, bo film był dość erotyczny
    • lola211 Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 22:15
      Do kina od dziecka chodzilam bez rodziców.Zawsze z rodzenstwem czy kolezankami.Z chlopakiem po raz pierwszy majac lat 15.Filmu nie pamietam, bo bylam przejeta jego próbami podrywu,fajny był,ale ja wowczas nie byłam gotowa nawet na niewinne trzymanie sie za raczke.
    • ola Re: Pamiętasz ... 16.09.12, 22:15
      Don Juan de Marco, albo Trzej Muszkieterowie z Charliem Sheenem i Kieferem Sutherlandem.
      Strasznie się w Sutherlandzie kochałam.
      Teraz wolę ojca wink
    • czar_bajry Re: Pamiętasz ... 17.09.12, 00:45
      o kurcze... chyba Seksmisjasmile
      • czar_bajry Re: Pamiętasz ... 17.09.12, 00:46
        Albo któryś Indiana....
    • iwles Re: Pamiętasz ... 17.09.12, 09:36

"Seksolatki", nawet nie pamiętam, o czym film był, najwazniejsze, że udało się wejść, bo film od 15 lat, a my, cała grupa koleżanek i kolegów mieliśmy sporo poniżej.
      • i_jeszcze_jeden Re: Pamiętasz ... 17.09.12, 10:04
        Ja byłam na "Gorączce sobotniej nocy" z tańczącym Johnem Travoltą. Zabrała mnie dorosła kuzynka, która chyba nie miała z kim pójść. Bałam się, czy mnie wpuszczą, bo trochę mi brakowało do wymaganego wieku, ale nie było problemów.

A całkiem pierwszym filmem, na którym byłam, był "King-kong", jakoś w początku lat 70-tych.

Oba filmy oglądałam w kinie Odra w Nowej Soli, które chyba ostatnio przestało istnieć...
    • klubgogo Re: Pamiętasz ... 17.09.12, 09:55
      Też podejrzewam się Niekończącą się opowieśc, 3 razy byłam.
    • aneta-skarpeta Re: Pamiętasz ... 17.09.12, 09:56
      dracula
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka