joanna772 20.09.12, 14:56 Widziałam wczoraj, nie jestem jakąś fanka hip-hopu, ale film polecam, szczególnie tym, którzy pamiętają czasy dyskietek, walkmanów i łączenia się z netem za pomocą kabla telefonicznego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubgogo Re: Jesteś Bogiem 20.09.12, 18:25 Obejrzę, bo może niekoniecznie Paktofonika, ale Kaliber... Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Jesteś Bogiem 20.09.12, 20:30 Kaliber 44 i Paktofonika to była moja młodosc. Miałam wtedy 16 lat i strrrrasznie mnie ta muzyka ruszała. Sposób, w jaki śpiewał Magik, Brat Joka i reszta. Pójde na film w pierwszym możliwym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Jesteś Bogiem 20.09.12, 20:46 A mnie bardzo rozczarował. Typowy polski suchar z drętwymi dialogami i papierowymi postaciami. Spodziewałam się czegoś zupełnie innego. Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 11:15 Było iść na sensacyjny. Czego się spodziewałaś po takim filmie? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jesteś Bogiem 20.09.12, 20:57 pójdę. kawał mojej młodości (zwłaszcza, że urodziłam się w Kato i bywałam na pierwszych koncertach Kalibra i Paktofoniki jako nieśmiała licealistka, i kto by wtedy, w tych zadymionych norach pomyślał, jak to wszystko się potoczy)... poza tym Tomasz Schuchardt w tym gra, a widziałam go w teatrze parę razy i uważam, że chłopak jest nieznośnie, nieprzyzwoicie zdolny. Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: Jesteś Bogiem 20.09.12, 21:33 Na pewno pójdę. Kiedy byłam nastolatką, bardzo na mnie tam muzyka działała. Muszę poszukać, na pewno mam gdzieś jeszcze płyty... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Jesteś Bogiem 20.09.12, 21:38 “Mam jedna pier...schizofrenie,zaburzenia emocjonalne,prosze pusc to na antenie...Jestem Bogiem uswiadom to sobie“Kupie DVD jak wyjdzie,chyba,ze za miesiac pomkne do Pl.Uwielbiam hip-hop. Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna_marta Re: Jesteś Bogiem 20.09.12, 22:13 Zawsze wolałam Kaliber, ale doceniam i bardzo lubię twórczość Paktofoniki. Magik był postacią wyjątkową, między innymi również po części z jego powodu powstało moje "pseudo", które funkcjonuje od 2001 roku. A głosu Fokusa to mogłabym słuchać całe noce Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Jesteś Bogiem 20.09.12, 23:32 pozycja obowiązkowa, szczególnie, że urodziłam się i mieszkam w Mikołowie. Nie mogę się doczekać filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Jesteś Bogiem 21.09.12, 07:52 "Gdyby" mogłabym słuchać na okrągło w aucie, zwłaszcza jak mam podły humor i mnie wszystko wku wia my się wybieramy Odpowiedz Link Zgłoś
upartamama Re: Jesteś Bogiem 21.09.12, 08:26 A gdzie obejrzałaś jak wszędzie piszą, że wchodzi do kin 21 września? Czyli dziś? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna772 Re: Jesteś Bogiem 21.09.12, 09:52 Na premierze nie byłam, Dodą nie jestem ani Siwiec , ale jak wiadomo każdy film ma wiele pokazów przed premierą, dla sponsorów itd., nie martw się z chomika nie ściągnęłam. Mój mąż pracuje w branży okołofilmowej i często takie wejściówki do domu przynosi. Odpowiedz Link Zgłoś
koolair Re: Jesteś Bogiem 21.09.12, 10:33 Chyba sie szykuje hit kasowy, bo u mnie przez cały weekend nawet seanse o 22 sa juz w pełni wykupione.. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Jesteś Bogiem 21.09.12, 11:53 obiecałam bratu pójść z nim...On się ta muzyką teraz interesuje,dla mnie to muzyka z młodości Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Jesteś Bogiem 22.09.12, 15:15 Byłam wczoraj. I ciągle o tym filmie myślę. Nie jestem z pokolenia hip-hopu, jestem dzieckiem grunge'u, a koledzy z blokowisk nie nosili kapturów bo byli raczej metalami. Hip-hop zaczął się kiedy byłam na studiach. Jak zdawałam maturę, to w pierwszej klasie pojawili się pierwsi kolesie z luźnych spodniach i kapturach. Ale płyty Kalibra i Paktofoniki miałam. Nie utożsamiałam się jednak z tekstami, to nie były moje klimaty, moje problemy. Teraz, z perpektywy dorosłej osoby, widzę co się działo z tymi chłopakami i sercem jestem z nimi. Magik (ten filmowy) nie zdobył mojej sympatii, Rah i Fokus - ciągle ich widzę, świetni. Pomyslałam też, jak trudne zadanie mieli, żeby stworzyć zespół, współpacujący zespół, składający się z nadwrażliwych, zamkniętych, obrażalskich kolesi. Mam nadzieję, że nie spoilerowałam za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 03:15 ja pewnie podobne pokolenie, Kalibra słuchałam na studiach, Paktofonika wydała płytę, gdy już pracowałam. ale hip-hopem, który wtedy nazywany był rapem interesowałam sie wcześniej, bo miałam szczęscie mieć w domu MTV. więc jak w tym roku pojechałam na Opener i byłam na koncercie Public Enemy.. to zsikałam sie w majtki ze szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Jesteś Bogiem 22.09.12, 21:30 Witam, Jeszcze nie oglądałam, ale mój brat młodszy zaraził mnie miłością do Kalibra44, to i Paktofonikę łyknęłam w prezencie;-P Mimo wszystko wolę Kalibra, jest subtelniejszy, myśl głębsza i bardziej wwierca się w mózg. Moja córa uwielbia Film i inne kawałki. Mój mąż - fan Kalibra44, zdecydowanie chce iść na film. Czy można na ten film iść z 11-latką? Bo bardzo chce. Czy trzeba ją dziadkom podrzucić? What do you think? Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 eee no widzę, że jeszcze Pl nie zginęła 22.09.12, 22:19 a ja już myślała, że poza moim osiedlem to tylko rihanna i nicki minaj moja historia z hip hopem zaczęła się jeszcze przed PFK, mniej więcej gdy Public Enemy popylali w budzikach na szyi potomstwo przejęło pałeczkę, więc idziemy razem Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Byłam... 23.09.12, 12:38 nie mogę przestać myśleć, wracają lata 90. jak migawki z tego filmu, pamiętam jak na przystanku siedziałam z kolegą i on na walkmanie puścił mi Plus i Minus...to było na początku liceum i wszyscy słuchali Kalibra. Potem PKF i Fokus...ajjj ten głos mnie hipnotyzuje Dziwnie tak jakoś, kiedy historia się na naszych oczach tworzy i my w sumie jako fani byliśmy tego cząstką. Mam mega mocną słabość do historii Magika, zwłaszcza, że w tamtym czasie, na przełomie roku 1999/2000 wypadł (?) z X piętra mój kuzyn... Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jesteś Bogiem 29.09.12, 11:03 widzialam wczoraj i mieszane mam uczucia z jednej strony brawa za ogromna dbalosc o szczegoly - czulam ten klimat i te lata w kazdej minucie filmu - swietne zdjecia oddajace te szarosc i brzydote moze az za bardzo nawet ci przystojni aktorzy byli brzydcy szarzy i niezdrowi tym bardziej czulam, ze te bogucickie ulice znam od dziecka w latach 90 na tym samych osiedlu mieszkalam i do spodka na koncerty latalam znalam i kaliber i paktofonike kiedy zaczynali a fokus do dzis mnie zachwyca nowymi utworami natomiast wyszlam cokolwiek zadziwiona, bo pojecia nie mam po co ten film i o czym jedyna odpowiedz, ktora mi sie nasuwa to ot tak po prostu, powspominac o magiku i dla kasy oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jesteś Bogiem 29.09.12, 19:35 sanrio napisała: > a to film musi być po coś??? no nie mowie ze zaraz przeslanie ale zeby chociaz zostawil czlowieka z czyms takim do przetrawienia a tu wychodzilam przygnieciona z mysla po raz kolejny w jakiej ujowej rzeczywistosci przyszlo nam zyc wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Jesteś Bogiem 29.09.12, 21:01 moja droga, a więc ten film skłonił cię do refleksji jednak...wg mnie takie filmy są wartościowe, nie rozumiem za to sensu produkowania filmów komediowych, żenuje mnie to i męczy - nie poszłabym do kina na komedię typu Kac wawa czy coś w podobie. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jesteś Bogiem 29.09.12, 21:15 takie refleksje to ja po wiadomosciach tez mam Odpowiedz Link Zgłoś
paartycja Re: Jesteś Bogiem 29.09.12, 11:28 nie wybieram się,to kompletnie nie moje klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Jesteś Bogiem 29.09.12, 11:31 joanna772 napisała: > szczególnie tym, którzy pamiętają czasy dyskietek, walkmanów i łączenia się z netem za p > omocą kabla telefonicznego. Zabrzmiało to tak, jakby dotyczyło co najmniej okresu przedwojennego Chyba nie masz złudzeń, że są tu ludzie, którzy takich czasów nie pamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Jesteś Bogiem 29.09.12, 15:41 choc hip hop to nie moje klimaty byly, to kiedy wpadl mi w rece kaliber to nie moglam przestac, pozniej dopiero przyszla paktofonika - powala na kolana i otwiera wszystkie emocjonalne pory jakie mam, a jak slucham film to czuje jak mi sie endorfiny uwalniaja.. obejrze jak bedzie na dvd, bo w juseeju w kinach nie pokaza raczej Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Jesteś Bogiem 29.09.12, 18:26 Bo to nie hip hop, tylko hardcore psychorap Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Jesteś Bogiem 29.09.12, 15:50 Do tych co byli -polecacie czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Jesteś Bogiem 29.09.12, 19:00 Jakoś nie urzeka mnie historia tego zespołu oraz tego pana Owczego pędu do kin nie rozumiem ja się nie wybieram Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej reklamy 29.09.12, 21:29 Czy mi się wydaje czy film jest jakoś niezwykle rozreklamowany? Co chwila widzę spoty w TV, ba! W ostatniej Rzepie była "informacja" na pól strony że film obejrzało już tyle a tyle. Ciekawa jestem filmu bardzo, ale przyznaję że ta wszechobecna reklama lekko mnie irytuje i bezceremonialnie (nawet nie dorabiając do tego ideologii) pokazuje że chodzi o odcinanie kuponów od śmierci magika. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: reklamy 29.09.12, 21:54 Widziałam go dzisiaj. Wiele oczekiwałam po tym filmie, może też przez to ze jest tak szeroko reklamowany/komentowany , zbiera same pozytywne recenzje ,bije rekordy oglądalności. Niestety rozczarowałam sie , moze i na PL standardy nie jest taki zły ale mimo wszystko nie zachwyca. Według mnie przereklamowany. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Jesteś Bogiem 29.09.12, 21:57 nie ogladalam i nie obejrze wlasnie z tym powodow z ktorych polecasz to moja mlodosc do ktorej baaardzo bym chciala wrocic a o ile nie mam wehikulu czasu zeby sie tam znowu przeniesc to po kij sie katowac wspomnieniami Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 09:50 nie moj czas, nie moje klimaty, hip hopu nie trawie wychodzi na to ze srednia na emamie to 10 lat mniej heh Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 10:14 Hehe, nie jesteś sama Umarłam na hasło o pamiętaniu łączenia się z netem po kablu - ja pamiętam czasy, kiedy internet był rzadkością Pierwszy album Paktofoniki ukazał się, kiedy urodziłam syna Nie mój czas, nie moje klimaty muzyczne, acz niektóre teksty Magika cenię. Jakby tak film o Nirvanie - o, to tak, poszłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 10:20 Na forum najwięcej matek urodzonych w latach 80 , tak wnioskuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 10:30 Czas umierać? Niebawem w takim razie powinno pojawić się forum ebabcia Albo, o: eteściowa! Ja mam trzech synów, więc pole do popisu w tej roli w przyszłości spore Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 11:09 to zabrzmiało jak oblega a przecież do pokolenia 80. teraz świat należy - jesteśmy młodzi, tworzymy rzeczywistość, płodzimy nowe pokolenie, zarabiamy na staruszków (hehe, sarkazm...), generujemy PKB... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 11:48 Hits from the 90's and early 00's Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 11:11 naprawdę chciałabyś wrócić do czasów końca podstawówki? To było takie super? I do tych szarawych lat 90.? Ja nigdy w życiu, chociaż jak grał Kaliber to już w liceum byłam dawno ale sto razy wolę moje obecne życie, no ewentualnie początek XXI wieku Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 11:35 tak konca podstawowki i liceum bardzo bardzo chociaz nie chcialbym znowu miec nastoletnich jazd hormonalnych ale tak chcialabym wrocic do tamtych czasow Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 11:38 a no i te lata wcale nie byly szarawe byly na maksa kiczowato kolorowe Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 11:58 Szarawe lata 90te??? To ja zylam w jakis zupelnie innych Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 16:18 owszem, szarawe nie cierpiałam lat 90., przede wszystkim z powodu mody, która zupełnie nie pasowała do mojej figury, ohydnych fryzur, krzaczastych brwi i tego pseudo-rozkwitu kapitalizmu, no i szkoła - najgorszy czas w moim życiu Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Kiedyś sie żyło lepiej niż teraz. 30.09.12, 14:26 Życie było bardziej stabilne. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Kiedyś sie żyło lepiej niż teraz. 30.09.12, 15:05 stabilnie w latach 90tych ? z byka spadles ? nie nie bylo stabilnie nie bylo tez lepiej ani gorzej ale bylo inaczej ja bylam mloda i inna Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jesteś Bogiem 30.09.12, 11:00 Jestem niemuzyczna, a już zwłaszcza niehiphopowa. Paktofonika była dla mnie zupełnie pustą nazwą. Nie byłam przekonana, czy chcę iść na ten film. Przekonały mnie tak naprawdę wyniki z pierwszego weekendu - byłam zwyczajnie ciekawa. I nie żałuję. Trochę mnie na poczatku męczyła muzyka, ale jak się wsłuchałam w teksty, to nawet zaczęłam podziwiać niektóre frazy, bo są celne i piękne. Aktorsko - rewelacja. Cała główna trójka zagrała bajecznie. Momentami miałam wrażenie, że to dokument jest Świetnie odtworzony klimat przełomu wieków, można się wzruszyć na widok tych wszystkich dyskietek, łącza netowego z tepsy i budek telefonicznych Film jednak idealny nie jest. Pierwszy ból, jak zawsze w polskim filmie, to udźwiękowienie. Jak są jednocześnie dialogi i muzyka, to trzeba się wsłuchiwać Spora wpadka przy takim filmie. No i mam wrażenie, że scenarzysta chciał powiedzieć wszystko o wszystkim: o Paktofonice, o Magiku, o artyście, ktory nie odnajduje się w codzienności, o niedojrzałości, o blokowiskach, o menedżerach... Za dużo grzybów w barszcz i trochę się to rozłazi. Ale mimo tych niedoróbek - film jest ważny i ciekawy, i świeży. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś