Dodaj do ulubionych

krem na suchą cerę-jaki?

02.10.12, 12:05
Nie wiem, czy to wina moze wody czy czego, ale czasem mam taką suchą skórę po umyciu, niekiedy takie małe miejscami jakby schodzącej skorki, po nakremowaniu mija. Szukam niedrogiego kremu na taki przypadek... Polecicie cos?
Obserwuj wątek
    • sadosia75 Re: krem na suchą cerę-jaki? 02.10.12, 12:08
      Cetaphil.
      Do kupienia w aptece . Koszt ok 40zł więc jeśli to cena zaporowa to jednak warto tyle za niego zapłacić.
    • zdzisnadzis Re: krem na suchą cerę-jaki? 02.10.12, 12:10
      Dermika - Aquaoptima - głeboko nawilżający.
    • dziennik-niecodziennik Re: krem na suchą cerę-jaki? 02.10.12, 12:12
      ale co, generalnie po umyciu twarzy wodą nie kremujesz jej wcale? czy mimo kremowania nadal masz jakies suche obszary?
      Ziaja wypusciła fajną serię kremów z bioolejkami - arganowym, migdałowym i jakimś tam trzecim. są tam kremy dzienno-nocne. niedrogie a fajne.
      albo zwykły nawilzajacy Nivea albo Nivea Soft.
      • patir23 Re: krem na suchą cerę-jaki? 02.10.12, 12:19
        mam nivea oba, softem kremuje, ale on nie bardzo pomaga.
        • dziennik-niecodziennik Re: krem na suchą cerę-jaki? 02.10.12, 12:33
          to kup jakis tłustszy troche albo smaruj sie regularnie.
    • varna771 Re: krem na suchą cerę-jaki? 02.10.12, 12:23
      AA krem nawilżający ja używam na noc, oczywiście adekwatny do wieku. Cena ok. 20 zł
    • kattra_a Re: krem na suchą cerę-jaki? 02.10.12, 12:30
      Moja Córka ma podobne problemy z cerą. Jeśli nie ma większych problemów to używam krem Ziaji D-panthenol. Z kolei jak ma wieksze suche plamy to już Zinalfat (ten jest trochę droższy ale bardzo skuteczny). Używała jeszcze krem z wyciągiem z owsa nie pamiętam nazwy
    • yoko0202 Re: krem na suchą cerę-jaki? 02.10.12, 12:52
      mam podobnie, co prawda w okresie jesienno -zimowym wyłącznie, ale aż mi skóra z czoła spadasmile
      używam Hydrain (Dermedic), taki niebieski, rewelacyjnie pomaga, kiedyś w aptece płaciłam prawie 30 zł, teraz na Allegro jest tani jak barszcz, ostatnio w promocji chyba 2 szt. za 20 zł
      jak dla mnie cudo, żaden krem mi tak nie nawilża (próbowałam jakieś vichy itp.), od razu zero zmarszczek, gładziutka cera.
      • kubek0802 Re: krem na suchą cerę-jaki? 02.10.12, 14:01
        Ziaja z bio- olejkiem arganowym. Dla mnie rewelacja, jest mocno tłusty, ale wchłania sie szybciutko. Jest też ekstremalnie tani.
        • aqua48 Re: krem na suchą cerę-jaki? 02.10.12, 14:13
          Tak, Ziaja z arganowym olejkiem - polecam!
          • watrasik Re: krem na suchą cerę-jaki? 03.10.12, 19:14
            Też mam problem suuuuchej skóry.Dobrze dziewczyny piszą Ziaja z olejkiem arganowym jest super, jeżeli chodzi o tą nową serię to jeszcze jest z olejkiem z pestek winogron i avokado, ale do suchej to arganowy. Jeszcze nagietkowy krem z Ziaji jest super tłusty. Jeżeli chodzi o krem z owsem, to A DERMA exomega jest to seria dla atopowej i bardzo suchej skóry, ale to już droższe. Dermedic Hydrain 2 też super nawilża. Jeszcze AVENE kosmetyki są super do suchej skóry, ale tez już droższe, np.AVENE -krem odżywczy Nutritive Riche, lub Cold Cream. u mnie przynajmniej te wszystkie się sprawdziły, więc polecam. Jest fajna apteka internetowa, i maja je wszystkie, a ceny naprawdę suuper- WWW.APTEKASLONIK.PL
    • inguszetia_2006 Re: krem na suchą cerę-jaki? 03.10.12, 19:39
      Witam,
      Najlepszy z najlepszych(cena/jakość) - Balneum Intensiv, niemieckiej firmy Almirall. Dostępny w aptece za jedyne 36 złote. Reszta się chowa i szczeka spod stołu;-P
      Pzdr.
      Ing
    • mama_misi oeparol 03.10.12, 19:59
      do kupienia w aptece za ok 13zł smile dla mnie super.
    • marlene31 Re: krem na suchą cerę-jaki? 04.01.13, 11:31
      Ja zaraz po umyciu twarzy zawsze przemywam ją tonikiem albo płynem micelarnym a potem krem albo serum - teraz używam płyn micelarny Hydrain 3 i serum nawadniające z tej samej serii i jestem bardzo zadowolona. Mam też krem nawilżający o dogłębnym działaniu Hydrain 3 - generalnie ta seria bardzo mi odpowiada, dobrze nawilża i odżywia, szybko się wchłania, bardzo delikatnie pachnie i jest bardzo łagodna (są to dermokosmetyki). Bo np na produkty Ziaji mam uczulenie.
    • princessa.of.persia Re: krem na suchą cerę-jaki? 04.01.13, 11:40
      Ja polecam Avene Toleriane Extreme.
      Mialam mega sucha skóre w zeszlej zimy od suchego powietrza w domu, az mialam czerwone swedzace placki. Ten krem mi bardzo pomogl. Uzywam go do dzis.
      • roza0000 Re: krem na suchą cerę-jaki? 28.04.13, 16:30
        Mam problem ze swoja suchą cerą , szczegolnie w zimę uncertainużywałam wielu kremów , z różnym skutkiem.. ale póki co najlepszy okazał się krem flosleku z serii do pilęgnacji cery suchej, możesz go przetestować, na pewno ci nie zaszkodzi, a czy pomoże to się okaże wink
    • bri Re: krem na suchą cerę-jaki? 04.01.13, 12:10
      Maść ochronna z witaminą A, smarować na noc - cena ok. 5 zł. Zalożę się, że pomoże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka