Dodaj do ulubionych

Zablokowany smartfon

19.10.12, 19:09
Dziecko mi zablokowalo telefon. Założyło jakiś szyfr co się tak palce wodzi jakieś znaczek. NIe wiedzialo, że to będzie szyfr oczywiście i nie ma pojęcia jak i znaczek zrobiło. Oczywiście nie udało nam się go powtórzyć. Teraz pokazuje, ze bylo zbyt wiele prób wpisania symbolu i ze aby odblokowac mam zarejestrowac się na swoim koncie google. Ale ja konta google nie zakładałam. A jak dziecko założyło to tez nie ma pojęcia. Ktos wie co zrobić?
Obserwuj wątek
    • demonii.larua Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 19:29
      A jak korzystałaś z aktualizacji chociażby? Smartfon na na androidzie?
    • anne.novak Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 19:34
      Rozumiem, że masz telefon z Androidem? Jeśli tak to na początku, jak go pierwszy raz uruchamiałaś, na pewno "prosił" Cię o założenie konta/e-maila na gmail'u lub zalogowanie się do istniejącego konta gmail, z którego korzystałaś wcześniej. Bez tego nie mogłabyś korzystać z aplikacji z Google Play, pobierać aktualizacji itp. Jesteś pewna że nie masz gmaila?wink jeśli nie to chyba pozostaje Ci skontaktowanie się z serwisem.
    • wioskowy_glupek Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 19:40
      Telefon z androidem ? Musisz zrobić facory reset ale stracisz wszystkie dane...
      Nie wiem czy standartowo jest dostęp do tego bez zmiany oprogramowania ale:

Wyłącz telefon całkowicie, potem naciśnij jednocześnie przycisk menu, strzałkę głośności w GÓRĘ i przycisk wyłączania, powinnaś wejśc w tzw. recovery. Tam klikasz wipe data factory reset.

jakby co to napisz na forum.android.com.pl
      • lauren6 Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 19:48
        Na androidzie wipe'a da się zrobić bez logowania do systemu, tylko z jakiejś kombinacji klawiszy. Tylko to usunie wszystkie zainstalowane aplikacje itd.
        • iin-ess Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 19:51
          lauren6 napisała:

> Na androidzie wipe'a da się zrobić bez logowania do systemu, tylko z jakiejś ko
          > mbinacji klawiszy. Tylko to usunie wszystkie zainstalowane aplikacje itd.

Trudno niech juz usuwa,aby się tylko odblokował. Wiesz jaka to kombinacja?
          • wioskowy_glupek Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:00
            Przecież napisałam wyżej wink
      • iin-ess Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 19:49
        tak na androidzie. Nie korzystałam z aktualizacji zadnych. W ogóle traktowałam go jak telefon do dzwonienia i smsowania i niczego innego. Jestem elektorniczno-technicznym tempakiemwink
        Wioskowy wciskałam te trzy co napisałaś i nic się innego nie wydazyło. Po prostu normalnie sie włączył i dalej chce logiin i hasłosad
        • demonii.larua Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 19:57
          Spytaj dziecko czy choć login pamięta i czy zakładał jakieś konto na gmailu. Jeśli nie to spróbuj sobie założyć konto na gmailu, wpisz login i hasło albo login a zamiast hasła "null".
        • wioskowy_glupek Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:02
          Wyłącz najpierw a potem przytrzymaj górny przycisk głośności menu i ten od wyłączania może coś nie zaskoczyło wink

Albo nie da się wejść w recovery na stockowym romie. Da się to obejść robiąc roota ale tracisz gwarancję. Napisz dokładnie co to za telefon ?
          • iin-ess Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:19
            wioskowy_glupek napisała:

> Wyłącz najpierw a potem przytrzymaj górny przycisk głośności menu i ten od wyłą
            > czania może coś nie zaskoczyło wink
            >

Niestety, po prostu się włącza i dalej chce login i hasło

> Albo nie da się wejść w recovery na stockowym romie. Da się to obejść robiąc ro
            > ota ale tracisz gwarancję.

mów do mnie po ludzkusmile

Napisz dokładnie co to za telefon ?

SAMSUNG GT-i5510 Galaxy
    • yenna_m Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 19:53
      nie mam pojęcia, co zrobić
      ale kurde, współczuję pecha
    • inguszetia_2006 Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:17
      Witam,
      W świecie androidów;-D Rób to co Wioskowy napisała do skutku, aż pojawi ci się robot na ekranie. Potem czytaj co tam jest napisane po angielsku i podkreśl odpowiednią komendę. Najpierw musisz zobaczyć robocika. Czarne tło i chyba różowe literki i różowy robocik. Z tego co pamiętam.
      Pzdr.
      Ing
      • iin-ess Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:22
        Nie ma pie...ego robocikasad
        • inguszetia_2006 Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:34
          iin-ess napisała:

> Nie ma pie...ego robocikasad
          Witam,
          Przycisk z prawej naciśnij(powinien być jeden - bliżej góry niż dołu), z lewej górny i ten kwadracik na dole, że niby oczko w Samsungu. Naciskaj razem, "wsystkie tsy". I zacznie się akcja. I nadawaj z frontu.
          Pzdr.
          Ing
          • inguszetia_2006 Tfu, tfu, z lewej jest jeden, z prawej górny 19.10.12, 20:35
            inguszetia_2006 napisała:

> iin-ess napisała:
            >
            > > Nie ma pie...ego robocikasad
            > Witam,
            > Przycisk z prawej naciśnij(powinien być jeden - bliżej góry niż dołu), z lewej
            > górny i ten kwadracik na dole, że niby oczko w Samsungu. Naciskaj razem, "wsyst
            > kie tsy". I zacznie się akcja. I nadawaj z frontu.
            > Pzdr.
            > Ing
    • soczek_bez_gazu Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:22
      A jaki to telefon? Bo na różnych modelach inaczej się robi ten reset.
      • soczek_bez_gazu Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:25
        dobra doczytalam model
        wyjmij i włóż baterię, a potem równocześnie "T" i przycisk power
        • soczek_bez_gazu Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:32
          wciskaj tak przez 5-10 sekund
          -pojawi się Android recovery menu
          -strzałkami dojdź do "wipe data/factory reset" i zatwierdź shiftem
          potem tak samo wybierz "reboot system"

i włala! tylko tym razem załóż sobie to konto google, to zajmuje minute i masz spokoj
          • soczek_bez_gazu Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:34
            A i wyjmij sima i karte na wszelki wypadek
            • iin-ess Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:36
              soczek_bez_gazu napisała:

> A i wyjmij sima i karte na wszelki wypadek
              no to nie wyjełam
          • iin-ess Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:35

> wciskaj tak przez 5-10 sekund
            > -pojawi się Android recovery menu
            > -strzałkami dojdź do "wipe data/factory reset" i zatwierdź shiftem
            > potem tak samo wybierz "reboot system"
            >
            jest, lae nie dziala strzalkami
            >
            • soczek_bez_gazu Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:38
              a jakimi strzałkami robisz ? klawiaturowymi czy ekranowymi?
              • soczek_bez_gazu Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:38
                albo wyjmij sima i karte i spróbuj od poczatku
                • iin-ess Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:45
                  teraz nie chce sie juz wylączyć.
                  Dobra strzałki dziłają, pyta czy wytrzec wszystkich uzytkowników?
                  • iin-ess Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:45
                    wykasować znaczy
                    • soczek_bez_gazu Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:49
                      tak
                      • iin-ess Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 20:54

> tak
                        kurde zrobilam tak i wrocilo do poprzedniego menu
                        • soczek_bez_gazu Re: Zablokowany smartfon 19.10.12, 21:00
                          A wyskoczyło yes i potwierdziłas ?moze juz ci resetneło? wez teraz na reboot i sprawdz.
                          • iin-ess Wielkie dzięki dziewczyny. Buziaki:-)))) 19.10.12, 21:03
                            wyłączyłam robota i jest ok. Odblokowało się!!!!!!!!!! DZIEKIIIIIIIIII wiekie. dzięki, dzięki. ja się tak męczyłam, a to takie proste. Super. Nie no bez ematki ani rusz, no! smilesmilesmile
                            Dzięki jeszcze raz soczek i wszytskimsmile
                            • soczek_bez_gazu Re: Wielkie dzięki dziewczyny. Buziaki:-)))) 19.10.12, 21:13
                              NO! To super! to sobie załóż to konto google i zapamietaj hasło. Na wypadek jakby ci sie znowu cos z fonem stało to możesz sobie ustawic zeby lista kontaktów ci sie tam zapisywała. W razie jakbyś zmieniała telefon albo znowu resetowała to sie elegancko logujesz i ściągasz wszystko z tego konta

A ten szyfr to normanie pułapka na użytkowników, wielu moich znajomych miało z tym problem.
                              • iin-ess Re: Wielkie dzięki dziewczyny. Buziaki:-)))) 19.10.12, 21:36
                                ok dzieki
                                • wioskowy_glupek Re: Wielkie dzięki dziewczyny. Buziaki:-)))) 19.10.12, 22:24
                                  winkwinkwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka