Dodaj do ulubionych

Niesprawiedliwość

20.10.12, 13:31
No muszę sie wygadac.Poszłam dzisiaj na zakupy.Z pełnym siatami wracam,ciezko mi jak cholera choc z domu do osiedlowego sklepiku niedaleko.Patrze a tu jedzie autem(niezła furą)kolezanka z klasy z podstawowki.Ani czesc,ani nic.No dobra,nie bede przezywac.Ale bede przezywac,ze ta najgorsza uczennica u nas w klasie a tak jej sie uklada.Dostalam sie do najlepszego krakowskiego liceum,mamusia zalatwila.Pozniej maturkę,tez mamusia zalatwila.Studia,tez mamusia zaplacila.Ponoc(z plotek wiem )ksiazke skserowala do magisterki i magisterke ma!Prace,tez mamusia zalatwila.Gdzie?Ano pracuje na lotnisku przy odprawach a kulala z angielskiego jak cholera.Ba!najgorsze oceny w podstawowce miala.A tu czlowiek nocami wkuwal,pozniej juz po studiach szukal pracy.Dorabial i tu i tam.Po kilku latach udalo mu sie znalezc wkoncu posade ale dobrze nie zarabiam,na auto mnie jeszzce nie stac.Zapieprzam w pracy ile sie da,czasami po godzinach a tu takiej malpie tak latwo wszystko poszlo.Ale bym jej wygarnęla...
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 13:35
      aha
    • antyideal Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 13:42
      No to jej wygarnelas.
      Jak zajrzy na ematke to przeczyta.
      A zajrzy na pewno.
      Taka wredna maupa i kombinatorka to na
      pewno musi byc ktoras z nas tongue_outtongue_out
      • agang Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 13:47
        big_grin
    • echtom Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 13:50
      Jedna z moich córek ma skłonność do porównywania się z tymi, którzy mają lepiej, a ja cierpliwie jej uświadamiam, że lepiej i ciekawiej jest żyć własnym życiem. Może kiedyś do niej dotrze wink Taki lajf, że nie ma sprawiedliwości, znaczy nie wszyscy mają po równo. Zazdrościsz koleżance posadki na lotnisku, a pomyśl, że taki syn szejka to dopiero musi mieć klawe życie tongue_out
      • czarnaalineczka Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 14:04
        > że taki syn szejka to dopiero musi mieć klawe życie tongue_out

no big_grin
      • carmita80 Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 14:07
        Zdziwiona? Przeciez oszustwo nie jest niczym zlym, to standard (na szczescie nie wszedziewink) Przeciez nie ma znaczenia jakie miala oceny, sciagala, ktos jej zalatwil, kupil tytul itp. w koncu to matka dla corki zrobila a tak nalezy wg co niektorych z watku o sciagajacym 7-latku. Tak wszyscy robia, ty sie uczylas, no i co trzeba bylo sciagac, znalazlas prace i malo zarabiasz, to moze rozejrzyj sie po rodzinie moze ktos ci zalatwi dobra posadke nawet jesli sie nie nadajesz i nie masz kwalifikacji, w koncu to normalne big_grin
        Jakie spoleczenstwo taka sprawiedliwosc spoleczna, ale fakt nie wszyscy musza miec po rowno, jednak dlaczego maja co nie zasluguja?
        • czarnaalineczka Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 15:43
          i iby kto ma decydowac kto na co zasluguje ??
      • baltycki Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 19:38
        echtom napisała:

> Taki lajf, że nie ma sprawiedliwości, znaczy nie wszyscy mają po równo.
        Znaczy, gdyby mieli po rowno, to bylaby sprawiedliwosc?
        • echtom Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 21:41
          > Znaczy, gdyby mieli po rowno, to bylaby sprawiedliwosc?

Sprawiedliwość jest wtedy, kiedy ja mam więcej tongue_out
          • baltycki Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 21:47
            Lubie to smile)))
            • jola-kotka Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 22:58
              To nie jest kwestia sprawiedliwosci ani to do czego ktos sie nadaje,w zyciu trzeba umiec tak postepowac,zeby umiec sie ustawic w najbardziej komforowej sytuacji dla siebie,ci co zastanawiaja sie jak robic zeby bylo sprawiedliwie przywoza zakupy do domu autobusem.
    • beverly1985 Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 14:03
      No niesprawiedliwość, pracuje przy odprawach. Rzeczywiście jest to jedna z najlepiej płatnych prac w Polsce.

A niektóre w ogóle nie pracują, nie pracowały, nie uczyły się i też maja samochody, dom i pieniądze.
    • lauren6 Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 14:26
      Mamusia studia załatwiła, ale jakim cudem tam się utrzymała? Po co trzymają ją w załatwionej pracy, skoro niby nie zna angielskiego? Skąd wiesz, że kserowała książkę do magisterki? Stałaś za jej plecami gdy kserowała? Przepuściłaś jej pracę przez program wykrywający plagiat i wyszło, że większość zerżnęła?

Zazdrość cię zżera, że laska pewnie ładniejsza, mądrzejsza i dzięki pomocy rodziny udało jej się dojść do czegoś w życiu. Pewnie w RL znajomi już nie chcą słuchać jak jad z ciebie wypływa i na forum przylazła. Po dupie mamy cię pogłaskać w ramach wsparcia, czy co oczekujesz?
    • mika_p Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 14:32
      Dlaczego chcesz wygarnąć dziewczynie, której matka wszystko załatwiła, a nie własnej matce, która ci nic nie załatwiła?
      • gemmavera Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 14:59
        mika_p napisała:

> Dlaczego chcesz wygarnąć dziewczynie, której matka wszystko załatwiła, a nie wł
        > asnej matce, która ci nic nie załatwiła?

Ale dziewczyna właśnie pisze, że mamusia jej załatwiła big_grin Czytaj ze zrozumieniem: wink

kubeczekbezuszka napisał(a):

> Dostalam sie do najlepszego krakowskiego liceum,mamusia zala
        > twila.Pozniej maturkę,tez mamusia zalatwila.Studia,tez mamusia zaplacila.
    • 18lipcowa3 Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 14:34
      a padłam aaaaa
    • kropkacom Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 14:35
      No nie wiem, moja kuzynka miała wszystko wychodzone i załatwione, ale matury już nie udało się załatwić. Teraz ma dwójkę dzieci z dwoma panami i z tego co wiem jest na garnuszku u mamusi. Panowie diabli wiedzą gdzie. A w ogóle, zazdrość to strasznie destrukcyjny doradca. Żyj swoim ciężkim życiem. Lepiej na tym wyjdziesz niż ciskając gromami w koleżankę z podstawówki.
    • thorgalla Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 14:50
      Trzeba było bogato za mąż pójść to miałabyś limuzynę z kierowcą.
      A tak sama dźwigaj zakupy.
    • marcelina4 Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 15:07
      ale jesteś paskudna, wstydź się! obrzydliwa zazdrośnica i zgorzkniała bździągwa
      • to_ja_tola Re: Niesprawiedliwość 22.10.12, 11:24
        marcelina4 napisała:

> ale jesteś paskudna, wstydź się! obrzydliwa zazdrośnica i zgorzkniała bździągwa

No tak...bo wiadomo wszak,że jematka nie zazdrościbig_grin big_grin big_grin
    • m_incubo Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 15:18
      Tak, tak, na pewno koleżance z nieba spadło, a tobie ciężką pracą się nie udaje. Cholerny świat big_grin
    • gryzelda71 Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 15:24
      Nie dziwię się,że nie przyznaje się do znajomości z tobąsmile
    • vesper_lynd_1 Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 15:31

A w jaki sposób załatwia się maturę w najlepszym krakowskim liceum, co?

Brednie jakieś opowiadasz, wać pani...
      • tosterowa Re: Niesprawiedliwość 21.10.12, 19:08
        Normalnie, w czasach starej matury, na "korepetycje" się chodziło, a później, na maturze - "do wc". To wprawdzie jednostkowe przypadki, ale bywały.
        • echtom Re: Niesprawiedliwość 21.10.12, 22:45
          > a później, na maturze - "do wc"

Spoko, sama zostawiłam w wc ściągi z matmy dla dwóch koleżanek smile Potem skończyły studia na kierunkach, w których były dobre, dziś pracują i nieźle sobie radzą. I przez prawie 30 lat nie przyszło mi do głowy, że to dzięki temu, że im "załatwiłam" maturę tongue_out
          • tosterowa Re: Niesprawiedliwość 21.10.12, 23:11
            No tak, ale pewnie nie byłaś ich nauczycielką, do której chodziły cały rok na korki tylko po to, byś na maturze rozwiązała wszystkie zadania i zostawiła je właśnie w wc w umówionym miejscu.
            Wymienianie ściąg między uczniami było raczej dość popularne.
            • echtom Re: Niesprawiedliwość 22.10.12, 10:07
              No tak, nie skojarzyłam, że piszesz o nauczycielkach, które w wc ściągi zostawiały - myślałam, że wtedy działała tylko samopomoc uczniowska wink
    • czarnaalineczka Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 16:02
      a z ciekawosci co bys jej wygarnela ???

ty goopia krowo ty mialas 2 ze spraswdzianu w 5 klasie a ja 5 i teraz musze siaty dzwigac a ty se fura jezdzisz??

jak to by technicznie wygladalo ?
    • yenna_m Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 17:18
      https://www.fajnykubek.pl/32-70-thickbox/wyjatkowa-osobka.jpg
      https://www.krolestwopocztowek.pl/ResizeImage/1/3/7/137b8770725a611b5e86559edb67f4f2/460,460,90,2,0;bgadd:noshade.FFF4EF;sharpen:1_24-09-2012%20167.JPG
    • rosapulchra-0 Troll n/t 20.10.12, 17:48

• echtom Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 17:53
      A w ogóle to trudno oceniać ludzi po tym, co im w szkole rodzice załatwili. Miałam w klasie w liceum syna jakiejś szychy, osobnika wybitnie nieinteligentnego i niekomunikatywnego. Na pół roku przed maturą ojciec przeniósł go do wieczorówki, żeby obciachu nie było, a w dwa lata później kolega odnalazł się na uniwersytecie na zarządzaniu. Snuliśmy w gronie znajomych złośliwe scenariusze n/t tego, co mu jeszcze tatuś w życiu załatwi. No i spotkałam J. przypadkiem ćwierć wieku po maturze, pogadaliśmy i odniosłam bardzo pozytywne wrażenie. Ma żonę, dwójkę dzieci, pracuje w administracji jednej z gdańskich uczelni; ojciec nie żyje od kilkunastu lat, więc J. sam układa sobie życie i nie najgorzej mu to wychodzi. Ogólnie fajny i sympatyczny facet się z niego zrobił - z trudem poznawałam tępego mruka z liceum. To taki przykład, żeby nie skreślać przedwcześnie ludzi, którzy w szkole nie imponowali własnymi sukcesami.
    • bea.bea Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 19:51

Życie rzad­ko jest spra­wied­li­we. Bóg nie roz­dziela nie­szczęść równo
    • gazetopolaczek Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 20:50
      Typowo pisowska zawiść. Komuś się troszkę lepiej powodzi, to go zaraz zgnoić i obsmarować. Trzeba się było uczyć, a nie teraz wylewać żale na forum.
    • princy-mincy Re: Niesprawiedliwość 20.10.12, 21:04
      Ano pracuje na lotnisku przy odprawach a kulala z angielskie
      > go jak cholera.

Po pierwsze, praca przy odprawach na lotnisku jest bardzo nisko platna- wiem z pierwszej reki, kumpela tak dorabiala i mowila, jakie to grosze.
      Po drugie- do odprawy naprawde nie trzeba byc native speaker.
      Po trzecie- zajmij sie swoim zyciem zamiast zazdroscic innym.
    • goodnightmoon moja mega-niesprawiedliwość ... 21.10.12, 00:16
      koleżance z forum się wczoraj śniło, że uprawia fiki-miki z przystojnym lekarzem tongue_out
      A mnie - że kłócę się z mężem o brudny piekarnik sad

Dlaczego, pytam, dlaczego nie na odwrót?!?!?! Ona i tak ma lepiej, kurcze ...
      • wioskowy_glupek Re: moja mega-niesprawiedliwość ... 21.10.12, 01:49
        Ooo żal dziewczyno, co ty tu wypisujesz ? Z takimi tekstami na jematce ? Przecież tu żadna niczego nikomu nie zazdrości... Każda jest specjalistką w wąskiej dziedzinie i ma męża prezesa albo właścicielką jest. Każda do wszystkiego sama doszła niczego rodzice nie załatwili no i ogólnie brzydzi się oszustwem, chyba że lipnym L4 na brzuch... albo wyłudzaniem składek z ZUSu na tą okazję.

Ogólnie każda wiedzie tu udane życie nikomu nie zazdroszcząc, goszcząc cudze dzieci na obiadach i dzieląc sprawiedliwe kindery w ramach egalitaryzmu.

A tobie się coś w głowie roi, że niby są takie osoby co nieuczciwie do czegoś doszły i że znajdziesz tutaj zrozumienie, bo świat nie jest fair ? LOL to nie w świecie jematkowych żon ze Stepford.
        • kropkacom Re: moja mega-niesprawiedliwość ... 21.10.12, 08:07
          Biedaku, nie zrozumiałaś. big_grin Wypowiedz pod którą się podpisałaś była z przymrożeniem oka. Tak, zazdrościć jest "be".
          • wioskowy_glupek Re: moja mega-niesprawiedliwość ... 21.10.12, 11:18
            Biedaku nie zrozumiałaś, dopisywałam się po prostu do ostatniego postu. Wypowiedź tyczyła się całości histerycznej reakcji ematek w wątku.
            • kropkacom Re: moja mega-niesprawiedliwość ... 21.10.12, 11:27
              No to chyba czas ogarnąć to, że jak chcesz odpowiedzieć na post założycielski to się odpowiada na ten post, a nie ostatni w kolejce. Chyba, ze ta jakaś forumowa maniera której z kolei ja nie ogarniam.
              • wioskowy_glupek Re: moja mega-niesprawiedliwość ... 21.10.12, 13:09
                Ale ogarniasz że nie wszyscy wyświetlają forum tak jak ty ? jedni mają drzewo inni nie.

Pozatym co za różnica gdzie się dopiszesz ? Średnio ogarnięta osoba czyta ze zrozumieniem wink
                • goodnightmoon Re: moja mega-niesprawiedliwość ... 21.10.12, 14:43
                  wioskowy_glupek napisała:

> Pozatym co za różnica gdzie się dopiszesz ? Średnio ogarnięta osoba czyta ze zrozumieniem wink

Różnica niby żadna, ale dopisywanie się pod postem, na który odpowiadasz, wygląda bardziej elegancko tongue_out
                  • wioskowy_glupek Re: moja mega-niesprawiedliwość ... 21.10.12, 18:36
                    Wiesz jak komuś odpisuję bezpośrednio, tak jak teraz Tobie, to oczywiście odpisuję pod postem smile Ale jak piszę ogólnie to po prostu podbijam ostatni post i tyle wink
                    • kropkacom Re: moja mega-niesprawiedliwość ... 21.10.12, 18:42
                      Znaczy mamy wiedzieć o co akurat tobie chodzi w danym momencie?
                • kropkacom Re: moja mega-niesprawiedliwość ... 21.10.12, 15:50
                  Nie, nie ogarniam. Średnio rozgarnięta osoba wie na jaki post chce odpisać.
                  • wioskowy_glupek Re: moja mega-niesprawiedliwość ... 21.10.12, 18:30
                    No i ja wiem, większość pewnie też, a jak ty nie wiesz to nie mój problem tongue_out
                    A może wiesz tylko PMS ?
        • duola77 Re: moja mega-niesprawiedliwość ... 21.10.12, 11:20
          źle się wpisałaś , wnioski fajne ale akurat nie pod tym postem tongue_out

żony ze Strepfort - to akurat cenne spostrzeżenie
          chociaz dualizm -
          bo takie strepfordof'ski mentalizm ino w innych dekoracjach

niedziela , brak doprecyzowania ale rozumiesz? I hope big_grin
          • wioskowy_glupek Re: moja mega-niesprawiedliwość ... 21.10.12, 18:42
            winkwink
    • morekac Re: Niesprawiedliwość 21.10.12, 08:01
      Myślę, że to wszystko na nic - te odprawy to chyba specjalnie kokosodajne nie są. Lepiej sprawdź, czy dziewczę bogato za mąż nie wyszło... Ponieś jeszcze i ten krzyż...
    • shellerka nigdy ale to nigdy 21.10.12, 11:13
      nie przyznawaj się do słabości swojego charakteru na ematce!!!
      chyba, że chcesz się gorzej poczuć, niż przed napisaniem posta wink

rozumiem Cię. niektórym pewne rzeczy przychodzą łatwiej, a niektórzy na to samo muszą pracować i nie ważne, czy chodzi o figurę, cerę, dzieci, majątek, prace, czy o coś innego. tak samo wku wiasmile

ale myśle, że dziewczyna z twojego postu też swoje przeszła, choćby przez to, ze jak piszesz wielu ludzi plotkowało za jej plecami i snuło domysły, na temat jej kariery uczelnianej, licealnej, pracowej.

i pomyśl, ze ona pewnie sie wku wia, ze za kazdym razem musi udowadniac, ze jest cos warta sama w sobie, a nie, bo jej mama załatwiła.
    • miaowi co byś wygarnęła? 21.10.12, 16:25
      że jej najnormalniej w świecie zawiścisz? Bo rodzice mieli, a twoi nie?
      Przecież nie ma w tym niczyjej winy?
      No chyba, że oczekujesz, by dzieci zamożniejszych rodziców uparcie odmawiały przyjmowania od nich jakiejkolwiek pomocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka