Dodaj do ulubionych

ile macie nicków?

05.11.12, 16:03
co raz to jakiś wątek zaczyna się od "piszę z innego nicka bo..." a chyba wczoraj jedna poskarżyła się, że jej własny nick jej się znudził

mi się mój też znudził; myślę często o tym że musiałam mieć zaćmienie kreatywności, żeby coś takiego wymyśleć big_grin

no ale z drugiej strony mój nick to mój nick, dzięki temu wiadomo kim jestem, można wyszukać moje wypowiedzi sprzed dwóch lat i wysunąć mniej czy bardziej trafną (a zazwyczaj złośliwą) diagnozę na przedstawiony przeze mnie właśnie problem. Bez historii nicka to prawie jak bez osobowości sad

a wy jak się na to zapatrujecie?
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: ile macie nicków? 05.11.12, 16:18
      Mam dwa nicki. Ale wynikło to z jakichś problemów z pocztą jak zakładałam konto na Allegro. i tak zostało. Na tamten drugi przychodzą wiadomości z All. Ale czasem się zapomnę i coś pod nim napiszę. Nie ma w tym żadnego drugiego dna wink
      O sprawach bardziej osobistych piszę na forach zamknętych i już wink
    • marzeka1 Re: ile macie nicków? 05.11.12, 16:18
      Dwa- jeden służy mi do poczty; drugi- do "forumowania".
    • baltycki Re: ile macie nicków? 05.11.12, 16:21
      Tu jeden
      Taki, ze po wpisaniu w google wyswietla sie

Około 3,370,000 wyników (0,12 s)
    • paartycja Re: ile macie nicków? 05.11.12, 16:26
      pięć
      dwóch od dawna nie uzżwam,jeden to ten właśnie,dwa pozostałe służą do zakładania kontrowersyjnych bądź bardzo prywatnych wątków
      • kropkacom Re: ile macie nicków? 05.11.12, 16:59
        Traktujesz forum "zawodowo". tongue_out

Kiedyś przez chwilę, eksperymentalnie miałam drugi. Nie dla mnie. Szczerze mówiąc wolę pisać z forumkami, które nie trollują.
        • paartycja Re: ile macie nicków? 05.11.12, 17:09
          kropkacom napisała:

> Traktujesz forum "zawodowo". tongue_out
          >
          > Kiedyś przez chwilę, eksperymentalnie miałam drugi. Nie dla mnie. Szczerze mówi
          > ąc wolę pisać z forumkami, które nie trollują.

nie-jak również nie trolluję
          jednak zdarzyło mi się kiedyś założyć kontrowersyjny jak się później okazało wątek,w którym zjechano mnie jak burą sukę a potem wielokrotnie wyciągano pewne fakty z tego wątku przy innych okazjach.dlatego używam tamtych dwóch nicków zamiennie i rzadko,właśnie przy tego typu wątkach czy opisywaniu prywatnych spraw.
        • zefirek1612 Re: ile macie nicków? 06.11.12, 16:49
          jeden,od czasu do czasu ktoś mi zarzuca że mam więcej,ale mnie by się nie chciało.
    • kkalipso Re: ile macie nicków? 05.11.12, 16:44
      Jeden i niech tak zostanie!
      Staram się zrozumieć kogoś w potrzebie i ewentualną zmianę nicka na chwilę.Sama nigdy tego nie robiłam,nie chciałoby mi się nowego konta zakładać.
      Za to nigdy nie zrozumiem takiego udawania typu jako zosia jestem dobra żoną i matką ,jako krysiapluję jadem i wyzywam itd.

Często tak jest,że jak znika na kilka dni czy dłużej jeden nick nagle pięciu brakujetongue_out
      • mysia-mysia Re: ile macie nicków? 05.11.12, 22:54
        > Często tak jest,że jak znika na kilka dni czy dłużej jeden nick nagle pięciu br
        > akujetongue_out

co to za nicki są???
    • czarnaalineczka Re: ile macie nicków? 05.11.12, 16:49
      1
    • kosheen4 Re: ile macie nicków? 05.11.12, 17:03
      kilka 8-)
    • thorgalla Re: ile macie nicków? 05.11.12, 17:17
      Jeden.
      Nie czułam (na razie?) potrzeby pisania o bardzo prywatnych (czytaj:wstydliwych) sprawach,które zmuszałyby mnie do zmiany nicka.
    • majenkir Re: ile macie nicków? 05.11.12, 17:19
      Tyle ile dup.
    • nieszka99 Re: ile macie nicków? 05.11.12, 17:47
      To mój trzeci. Co jakiś czas zmieniam nicki , bo nie chciałabym zeby ktoś mnie zidentyfikował w realu. Nie wszystko co piszę na forach gazety nadaje sie dla moich sąsiadów czy współpracowników.
    • rosapulchra-0 Re: ile macie nicków? 05.11.12, 17:57
      Mam tylko jeden nick i nie mam zamiaru go zmieniać.
      Jednorazowych tm bardziej nie zakładam, ale nie dziwię się dziewczynom, które to robią. Niektóre forumki przechodzą same siebie w chamskich złośliwościach okazywanym często szczerze skarżącym się kobietom.
    • mika_p Re: ile macie nicków? 05.11.12, 18:26
      Tu, na gazecie, mam 4, z czego jeden główny, jeden do nieudanego trollowania, jeden do trollowania znienacka oraz jeden poniekąd służbowy.
      Poza gazetą miałam ten sam główny, ale miejsca, w których go używałam, prawie wszystkie juz zniknęły.
      Mam jeszcze jeden do bloga i jeden, do którego się nigdy nie przyznam, używany tam, gdzie nie chcę być zupełnie wiązana ze sobą smile)
      • yenna_m Re: ile macie nicków? 05.11.12, 19:43
        Mikuś, masz nick do trollowania? big_grin
        no nie wierzę big_grin
        • mika_p Re: ile macie nicków? 05.11.12, 20:53
          No mam, ale już mnie moderacja po hoście rozgryzła, więc nie trolluję smile)
          Bo mój wewnętrzny troll nie ejst silniejszy od mojego lenia, a leń nie lubi łączenia się przez unixowe konto, żeby zmienić host. Tylko ban jest w stanie skłonić mnie do uzycia shella big_grin
          • zona_mi Re: ile macie nicków? 05.11.12, 21:41
            Mika big_grin

Teraz mam dwa, jeden ten, drugi to imię i nazwisko, ale rzadko pod nim piszę na forum, używam go w blogu.

Może sobie założę nowy dla niepoznaki, na przykład zona-mi, albo zona.mi i pozwierzam się kontrowersyjnie na ematce wink
            • mysia-mysia Re: ile macie nicków? 05.11.12, 22:57
              > Może sobie założę nowy dla niepoznaki, na przykład zona-mi, albo zona.mi i pozw
              > ierzam się kontrowersyjnie na ematce wink

a ja wpadłam na pomysł żeby przerzucić się na nick bylam_mysia smile
              • zona_mi Re: ile macie nicków? 07.11.12, 09:17
                Świetny!
                Nie do rozszyfrowania.
                smile
          • yenna_m Re: ile macie nicków? 06.11.12, 08:34
            Mika - kwalifikujesz się do Oskara w kategorii zaskoczenie dziesięciolecia big_grin
            kurcze, może też se nick do trollowania aktywuję? big_grin
            mogłoby być interesująco
            (ematkę przerobiłybyśmy na etrolla wink )
            • echtom Re: ile macie nicków? 06.11.12, 09:51
              Qrcze, aż pożałowałam, że mam za mało wyobraźni do trollowania tongue_out
              • yenna_m Re: ile macie nicków? 06.11.12, 15:34
                wiesz, dawno temu napisałam rzewny post pod jednorazowym nickiem
                to smutne, ale na maila potem przyszlo mi masę słow pocieszenia big_grin
                na maila tego wlasciwego, nie tego jednorazowego tongue_out

nie nadaję się do trollingu
                za nudna jestem tongue_out
      • imasumak O, o właśnie! Ja tak jak Mika :) 05.11.12, 22:09
        Jeden nick zasadniczy, po którym wypowiadam się w 99 %, plus kilka stworzonych sytuacyjnie, służących do niewinnego trollingu tongue_out
        Jeden mam na poważnie, z imieniem i nazwiskiem, służący do oficjalnej korespondencji tongue_out
        • kropkacom Re: O, o właśnie! Ja tak jak Mika :) 05.11.12, 22:18
          Przyznać się, która jest ten troll papacośtam (nie pamiętam nicku)? wink
          • imasumak Re: O, o właśnie! Ja tak jak Mika :) 05.11.12, 23:34
            Papalaya? Żadna z nas, ani ja, ani Mika. Zresztą nie o takim trollingu mowa. Nawet jako troll nigdy nikogo nie obrażam.
          • nanuk24 Re: O, o właśnie! Ja tak jak Mika :) 07.11.12, 06:34
            Chyba nie posoadzasz Ime, ani Mike o trollowanie podon=bne do papalei?

Trolling w dziewczyn wydaniu jest taki, ze az chce sie je ukochac i do cycy przytulicbig_grin
            • zona_mi Re: O, o właśnie! Ja tak jak Mika :) 07.11.12, 09:20
              Mnie się najbardziej podobało Umy alter ego azjatyckie wink
              • nanuk24 Re: O, o właśnie! Ja tak jak Mika :) 07.11.12, 16:15
                a taak! Az chce sie bohaterki historii zaadoptowactongue_out
      • joxanna Re: ile macie nicków? 06.11.12, 08:48
        a ile razy i pod iloma nickami wpisałaś się w tym wątku?smile
      • gonia28b Re: ile macie nicków? 07.11.12, 00:28
        jeden jedyny - coś tam próbowałam funkcjonować też jako anonimowy założyciel jakiegoś forum prywatnego, a sama tylko administrować, ale nie umiem nie być sobą... smile
    • echtom Re: ile macie nicków? 05.11.12, 18:32
      Jeden, bo jestem prawdziwa tongue_out A tak poważnie, gdybym się bała/wstydziła pisać o czymś pod swoim nickiem, byłby to dla mnie wyraźny sygnał, by w ogóle o tym nie pisać. Po co się zwierzać ludziom, którym się nie ufa, albo prosić ich o radę?
      • baltycki Re: ile macie nicków? 05.11.12, 18:55
        Za prawdziwa
        Okno zamknij
        Zima idzie
        • echtom Re: ile macie nicków? 05.11.12, 22:59
          Śledzisz mnie? smile
          • baltycki Re: ile macie nicków? 06.11.12, 06:20
            Czasami spaceruję z wujkiem Google ulicami Gdańska ogladając ulice, domy i porównuję ze wspomnieniami. Idac Grunwaldzką stwierdzamy (ja-i-wujek) za każdym razem, że masz otwarte okno. smile
            > Śledzisz mnie?
            Będąc w Gdańsku kilkakrotnie przejeżdżałem tramwajem, ale nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby wysiąść i zaczaić się (śpij spokojnie). smile
    • thegimel Re: ile macie nicków? 05.11.12, 18:39
      Jeden, wszędzie i zawsze ten sam. Choć nie wykluczam, że gdybym potrzebowała poradzić się w kwestii, której nie chciałabym poruszać ze znajomymi z reala założyłabym tymczasowy.
    • koza_w_rajtuzach Re: ile macie nicków? 05.11.12, 18:43
      1.
      Tzn. w innych miejscach mam inne nicki, ale na forum jeden, żeby zamieszania nie robić. Już od ponad 7 lat go mam i nie zmienię.
    • duola77 Re: ile macie nicków? 05.11.12, 19:15
      2 , ten założony kiedys, na szybko więc nick od czapy
      i jeden załozony na specyficznym forum ,obecnie nieużywany

na razie nie mam potrzeby trollowania , może kiedyś < rozmarza się>
    • figrut Re: ile macie nicków? 05.11.12, 19:28
      Dwa. Jeden ogólny, drugi bardziej "służbowy" ze względu na pocztę. Na forum używam tylko jednego.
    • princesswhitewolf Re: ile macie nicków? 05.11.12, 19:40
      jeden i ten sam.

No i mecze sie z nim od lat. Wole aby ludzie mnie rozpoznawali wiec siedze w tej przekrzywionej koronie i z tym wilczym bialym ogonem.
      Nie wiedzialam jaki nick stworzyc a leciala jakas kreskowka w TV o ksiezniczce indianskiej co to wilki sie z nia przyjaznily i takowy zastosowalam -tak zostalo.

Boze, a jakich glupawych reakcji na ten nick ja juz sie naczytalam. I co ciekawe tylko raz ze wilki sa be... glownie problem z tym princess maja.
      A wszak to wszystko przypadek z nickiem
    • yenna_m Re: ile macie nicków? 05.11.12, 19:42
      jeden
      • czytelniczka1488 Re: ile macie nicków? 05.11.12, 19:46
        2
    • jola-kotka Re: ile macie nicków? 05.11.12, 21:45
      Jeden.
      • loganmylove Re: ile macie nicków? 05.11.12, 21:51
        jeden-w necie nie piszę o poważnych dramatycznych problemach więc nie boję się prześladowań i prób identyfikacjismile
        • to_ja_tola Re: ile macie nicków? 05.11.12, 22:20
          juz liczę....

z 4 czy 5....a w sumie mam gdzieś z szósty czy siódmy.Na początku miałam inny,taki rozpoznawalny jak dla mnie,musiałam go zmienic,potem inny bo cos tam i kolejny i kolejny.Używam maksymalnie ten,lub inny na forum ematka,czasami na innym jade na swoim starym nicku,bo tam forum prywatne i nie chcę już mzmeniac i pisac do moderatorstwa ,że zmieniłam nicka.Tak więc 3 uzywane,że czego dwa rzaaadko.
    • tosterowa Re: ile macie nicków? 05.11.12, 22:47
      1,
      nie zwierzam się internetowi,
      a potrollować mogę na tym nicku.
    • antyideal Re: ile macie nicków? 05.11.12, 22:53
      Nuda - jeden.
    • edelstein Re: ile macie nicków? 06.11.12, 10:39
      Z 10.Nie wiem,nie licze,wisi mi to.
      • gazeta_mi_placi Re: ile macie nicków? 07.11.12, 08:13
        Ja naliczyłam cztery.
    • goodnightmoon Re: ile macie nicków? 06.11.12, 11:37
      Tylko ten jeden <cry>
      Ale ja rzadko piszę i ogólnie jestem dość nudna - nikogo nie obrażam, nie trolluje, nie wyzłośliwiam się. Czasem bym nawet chciała, ale jakoś nie mogę się zmusić smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka