Dodaj do ulubionych

Sprawy sądowe

08.11.12, 00:15
Czy waszym zdaniem zdarza się, żeby normalny spokojny człowiek miał zakładane sprawy sądowe, bo ktoś go nie lubi albo źle mu życzy?
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Sprawy sądowe 08.11.12, 00:23
      No pewnie! Moja ciotka - nawet nie "normalna i spokojna", tylko człowiek o najlepszym sercu, jaki kiedykolwiek po Ziemi chodził, z sądu nie wychodzi, bo ma eksmęża wariata. A rozwiodła się z nim ponad 20 lat temu, na jego życzenie, bez innych powodów niż fanaberia faceta.
    • melancho_lia Re: Sprawy sądowe 08.11.12, 07:12
      Oczywiście, że się zdarza. U mojej mamy w pracy była kiedyś pani, która po zwolnieniu (wyrzucona za lenistwo, niewykonywanie polecen i opie...nie się w pracy) zakładała wszystkim po kolei sprawy o mobbing (nie tylko szefostwu, ale koleżankom i kolegom z pracy). Wszystkie sprawy zostały oddalone.
      • aqua48 Re: Sprawy sądowe 08.11.12, 09:23
        Często się zdarza jak się trafi np na sąsiada-pieniacza. Sąd niestety nie odrzuca wstępnie spraw nawet całkowicie idiotycznych i bezpodstawnych, a płacą za to podatnicy.
    • 18lipcowa3 Re: Sprawy sądowe 08.11.12, 10:13
      Sa tacy ludzie, ktorzy zyją zakładaniem spraw sądowych o pier..ly.
    • chipsi Re: Sprawy sądowe 08.11.12, 10:18
      Nie tylko sprawy sądowe. Wystarczą telefony do SM na sąsiadów a ci chociażby byli najfajniejsi na świecie mają kontrole wszystkiego co najmniej raz w tygodniu. Bo dzwoniący sąsiad to oszołom nienawidzący całego świata.
      • gazeta_mi_placi Re: Sprawy sądowe 08.11.12, 10:59
        A konkretnie? Nie wydaje mi się aby sąsiad nie zakłócający ciszy nocnej i parkujący na swoim własnym miejscu parkingowym miał problemy z SM.
        • lelija05 Re: Sprawy sądowe 08.11.12, 11:06
          Niekoniecznie musi to być SM
          bielskobiala.gazeta.pl/bielskobiala/1,88025,12815022,Jak_zrobic_na_zlosc_sasiadowi__Napisac_donos_do_ekologow.html
        • chipsi Re: Sprawy sądowe 08.11.12, 11:27
          Jeden z przykładów: sąsiad, który właśnie wybudował dom jest regularnie nękany wizytami SM, która sprawdza czym pali w piecu bo sąsiedzi się skarżą. Najśmieszniejsze że jako chyba jedyny w okolicy nie pali śmieciami (oceniając to co wylatuje innym przez komin) i SM odjeżdża z kwitkiem. W trakcie budowy miał chyba wszystkie możliwe kontrole pracowników, materiałów, projektu, wykonania itd. Innemu sąsiadowi nie podoba się nowy dom.
    • emilka_x Re: Sprawy sądowe 08.11.12, 11:09
      Mój sąsiad pracujący za granicą, przyjeżdża raz na jakiś czas, zawsze innym samochodem, no i naszej nawiedzonej sąsiadce się to nie spodobało, więc doniosła na policję że ten to pewnie prochy sprzedaje i do jakiejś mafii należy bo co raz to inne auto ma. Do sprawy sądowej nie doszło, ale miałam odwiedziny policji bo opinie o sąsiedzie zbierali. Okazało się że facet ma całą rodzinę za granicą, raz przyjechał autem brata, raz swoim, innym razem swojej żony a sąsiadka dopowiedziała sobie historię.
      • melancho_lia Re: Sprawy sądowe 08.11.12, 11:35
        O, na mojego tatę kiedyś też życzliwa sąsiadka doniosła do skarbówki, że się drogimi autami rozbija (auta ponad 10-letnie używane, tata akurat zmienił samochód, nowy wstawił do warsztatu na jakiś czas i jeździł pozyczonym od kumpla).
        Na babcię ktoś doniósł do gminy że ma psa i pewnie podatku nie płaci.
        Tata mi opowiadał, ze kiedyś jak gadał z babką w urzędzie skarbowym to mu pokazała donosy jakie dostają - "że sąsiad kupuje drogie wędliny w sklepie a ma tylko 700zł emerytury."
    • bea.bea Re: Sprawy sądowe 08.11.12, 11:22
      Ludzie mają takie wizje, ze nawet bys na to nie wpadła, poogladaj program Jaworowicz...to zobaczysz z czego można bicz ukręcićsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka