Dodaj do ulubionych

Widziałyście ten żenujący koszmar?

14.11.12, 18:04
Pomijam warstwę muzyczną, bo to nie moja bajka. Zgadzam się z komentarzem na you tube, rzeczywiście słychać, jakby Doda tam śpiewała SZWAGIER big_grin
Pomijam samą Dodę, bo ani mnie ona ziębi, ani grzeje i daleko mi do podniety tą panną. Obiektywnie mogę zauważyć, że ładna z niej dziewczyna i na pewno zdeterminowana.

Ale ten teledysk jest STRASZNY! Technicznie jest nawet nieźle, ale reżyseria i cały klimat jest tak żenujący, że go na trzy etapy oglądałam. Ciekawe, czy twórca się wstydzi i jak bardzo.

Przy okazji ZAGADKA. Z jakiego innego, znanego teledysku jest zerżnięty sam początek, czyli Doda kradnąca butelki? Zwyciężczyni dostanie ode mnie wirtualnego buziaka... albo i nie, zależy kto zgadnie tongue_out

Obserwuj wątek
    • deelandra Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:06
      widziałam i nie chcę o tym mówić... serio, wystarczy, że to widziałam...
    • maggi9 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:16
      Hmmm Aerosmith-Crazy?smile
      • morgen_stern Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:31
        Byłaś pierwsza! Ślę w wirtual soczystego całusa smile
        Nawiasem mówiąc skoro tyle z was już to zauważyło, to musi być iście chamskie zerżnięcie.
        • maggi9 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:35
          Haha dzięki.
          Jak obejrzałam ten klip to dopiero mi się skojarzyło bo tak z samego opisu nie bardzo.Ale to wdzięczenie się i jednoczesne pakowanie łupów do plecaka jest po prostu charakterystyczne.

• morgen_stern Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:55
            No i to był porządny teledysk z fabułą... człowiek oczu nie mógł oderwać.
            • morgen_stern Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:59
              Aż wrzucę... ech... młodość wink

• malazabka.de Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 15.11.12, 13:13
                oba linki nie dzialaja u mnie sad (De)
              • mona_mayfair Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 15.11.12, 21:35
                Ahh i one tam takie sliczne były...wink))
            • maggi9 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 19:34
              Nie jestem fanką tego teledysku ale jednak przy nim widać co to znaczy dobry klip.
              Tylko, że w nim występują jakby nie patrzeć aktorki a u nas doda która nie wiem czy nawet jest piosenkarką.
        • atteilow Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 20:39
          Ufff... zadalam sobie gwałt przez uszy i oczy - wysluchalam i obejrzalam do końca. I odnośnie tego, że początek został zerżnięty z Aerosmith, to końcowa scena została równiez zerżnieta z filmu "Pan i pani Smith" (scena strzelanki). Powiem wiecej cały teledysk (to wzajemne okładanie się) jest inspirowany tym filmem.
          Czy tez dostaję nagrodę? wink
          • morgen_stern Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 21:04
            No ja nie skojarzyłam z filmem, bo widziałam tylko początek "Pana i pani Smith", delikatnie mówiąc mnie nie zachwycił. Tak więc nagrody nie ma! tongue_out
            • falka32 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 15.11.12, 00:45
              > No ja nie skojarzyłam z filmem, bo widziałam tylko początek "Pana i pani Smith"
              > , delikatnie mówiąc mnie nie zachwycił. Tak więc nagrody nie ma! tongue_out

A błąd, błąd, bo końcowa scena jest po prostu żywcem wzięta smile
              Mnie się tam podoba i teledysk i piosenka, jedno warte drugiego a wszystko bardzo Dodowe, za to Dodę właśnie lubię smile - jest spójna i zawsze na temat smile
      • nutka07 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 19:52
        To bylo latwe smile
    • mary_lu Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:17
      Oglądałam to, jak żenujące zachowania bohaterów w bajkach w dzieciństwie - zakrywałam oczy palcami i chowałam głowę pod stół big_grin
      • sanrio Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 20:29
        Jezu, ja tak samo!!!! Wstyd mi było to oglądać, normalnie wstyd przed samą sobą patrzeć ciurkiem więc spuszczałam wzrok...Pomyśleć że to reżyserował Xawery Żuławskiuncertain
    • zona_mi Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:17
      Buahahahaha!
      Zazdrościsz!!!
      Doda jest piękna, mądra, osiągnęła sukces i zawsze jej nienawidzą zawistnice, Ci mówię...

A serio - błeh.
    • dzoaann Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:20
      szwagier rzadzismile no, ale Doda ma co chciala- rozglos.
    • drinkit Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:21
      Technicznie jest nawet nieźle, ale reżyseria i
      > cały klimat jest tak żenujący,

Mam dokładnie te same refleksje, jeszcze dodam że Doda i Focus są sztywni jak kawałki drewna, kompletnie nie wypalił teledysk fabularny w tym przypadku.

Kradzież butelek - Aerosmith "Crazy"?
    • thorgalla Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:22
      >Przy okazji ZAGADKA. Z jakiego innego, znanego teledysku jest zerżnięty sam początek, czyli >Doda kradnąca butelki? Zwyciężczyni dostanie ode mnie wirtualnego buziaka... albo i nie, zależy >kto zgadnie
      Co prawda to nie były butelki ale skojarzyło mi się z Liv Tyler (plus blondyna) z teledysku jej ojca Crazy bodajże.

>rzeczywiście słychać, jakby Doda tam śpiewała SZWAGIER big_grin
      A jakie powinno być to słowo?
    • demonii.larua Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:25
      Sory, ale nie zdzierżyłam big_grin
    • shellerka Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:26
      a to ja inaczej. teledysk mi sie podoba, ale utwor kiepski. gdyby zostawic fokusa a wyciac dode to calkiem calkiem, ale ten angielski dody. no nawet f ck it potrafi nomen omen s...yc.
    • antyideal Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:33
      Weszłam pod łózko uncertain straszne
    • carmensitas Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:45
      Widziałam już wczoraj, dzięki Pudlowi. I ja słyszałam "father!!!". Dziecko przeszkadzało mi w fonii, tylko tyle na moje usprawiedliwienie. Przez cały teledysk zastanawiałam się, co ona od tego swojego ojca chce?? I dopiero potem zobaczyłam tytuł smile
      Doda jak to Doda, dla mnie nie nagrała nic interesującego muzycznie od czasów Virgin - wtedy to też nie była moja bajka, ale "Mam tylko ciebie" (to taki tytuł?) chociaż wpadało w ucho. Jej wokalu nie trawię - może i ma dobry głos, ale jest w nim coś niezwykle irytującego. Nie jestem w stanie zanucić absolutnie żadnej jej piosenki (oprócz wyżej wymienionej), chociaż pamięć muzyczną mam raczej dobrą i jeśli jakiś utwór, nawet nielubiany, słyszę ileś tam razy w radiu (którego nie słucham, ale leci np. w poczekalni u dentysty), to go zapamiętam.
      Teledysk drewniany i żenujący. To bicie się po gębach - bleeeee. Miało być pewnie z pazurem, ale dla mnie widok faceta bijącego kobietę jest ohydny. A koniec zerżnięty w pewnego filmu, prawda?
      • morgen_stern Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:57
        Z jakiego? Mi się tylko kojarzy z Wojną państwa Rose, czy jakoś tak, ale to chyba nie to?
        • zuzann-a Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 19:03
          morgen_stern napisała:

> Z jakiego? Mi się tylko kojarzy z Wojną państwa Rose, czy jakoś tak, ale to chy
          > ba nie to?

A mi się kojarzy z "Mr. & Mrs. Smith".
    • marychna31 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 18:59
      a widziałaś nieżenującą produkcje z udziałem Dody?
      • morgen_stern Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 19:07
        Jakby to powiedzieć... nie siedzę w jej twórczości wink
        • marychna31 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 19:12

> Jakby to powiedzieć... nie siedzę w jej twórczości wink
          sugerujesz, ze jak się tak porządnie wniknie i przysiądzie to niejedna perła najprawdziwsza się znajdzie?wink
          • morgen_stern Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 19:23
            wiesz co... w ciemno mówię, że chiba nie tongue_out
          • drinkit dobra, poświęciłam się 14.11.12, 19:40
            i zrobiłam szybki risercz i zarazem dokształt z dodyzmu.
            Znalazłam to: www.youtube.com/watch?v=jVSb8gulyN4
            i jakkolwiek pretensjonalne to jest, to uważam że o niebo lepiej, profesjonalniej i milej dla oka niż "Szwagier".
      • vincentyna Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 19:10
        Doda to dno, a od spodu puka ja Fokus.

Ona chyba mysli, ze jest aktorka, a robi strasznie dziwne miny. A Fokus jest dretwy i chyba zazenowany. Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym biciem. I dlaczego podczas sexu tez wygladaja, jakby sie bili?
        Fabula straszna, niby gwiazda estrady, a wodke w warzywniaku kradnie, potem jakims skuterkiem uciekaja.
        Moglby byc ten teledysk duzo lepszy, gdyby fabula byla lepsza, gdyby doda nie chciala wszystkiego i wszystkich przykryc cyckami, gdyby oboje wzieli pare lekcji aktorstwa.
        A utwor, coz, dody angielski jest kiepski i pasuje jak kwiatek do kozucha.
        • anulka.p Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 19:16
          Oj tak, oj tak. Aż dziwne, bo robił to młody Żuławski.
          Co do drętwoty bohaterów - Doda jest zawsze taka sztywna (myślę, że człowiek bez dystansu do siebie tak ma po prostu), a Focus chyba jednak czaił, że coś tu nie jest halo i - jak ktoś napisał - probuje zachować resztki twarzy.
    • 18lipcowa3 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 19:24
      Okropne, widziałam.Żenua.
      Co więcej, przez cały czas trwania teledysku widać że Fokus też był zażenowany.
      • amy.27 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 19:27
        o tak, biedny Fokus. Dla mnie to jest bardziej wieśniacki niż Doda w tym teledysku, do niej to to przynajmniej pasuje. Ale wypowiadam się o pierwszej 1,5 minucie bo nie dałam rady dalej.
      • morgen_stern Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 19:28
        Też mi się tak zdawało, ale gościa pierwszy raz na oczy widziałam i myślałam, że może on ma zawsze taki wyraz twarzy.
      • aneta-skarpeta Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 21:05
        tak focus zazenowany, wzial sie za wspolprace z doda i sie zszokował, co z tego wyszło
    • nutka07 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 19:57
      Eeeee tam Fokus patrzy na nia jakby chcial ja ten teges tongue_out

Wcale nie wyglada na zazenowanego.
    • nanuk24 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 20:06
      ogladac jeszcze nie przestalam, ale co ona tam spiewa, jak nie szwagier?
      I czy w tej piosence leci "pozniej nizej ci wylize"?surprised

Nie wiem, z jakiego teledysku jest poczatek. Zgadlam?tongue_out
      • 18lipcowa3 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 20:14

> I czy w tej piosence leci "pozniej nizej ci wylize"?surprised

dokladnie tak leci
        • nanuk24 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 20:57
          No to wielkie mozgi nad tym tekstem pracowaly, musze rzec.
    • lilly_about Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 20:40
      Jestem skłonna uznać, że ten teledysk mia wyjść SPECJALNIE tak tragiczny i kiczowaty, a angielski Dody tak denny, bo inne tłumaczenia mnie nie przekonywująsmile
    • stuletnia_stokrotka Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 20:56
      nie sądziłam,że to wyjdzie spod mych palcy ale nawet nienajgorsza jest muzyka w tym czymś.cała reszta żenująca
      ale-żeby oddać sprawiedliwość Dodzie,której szczerze nie trawię-polecam posłuchać tego www.youtube.com/watch?vshockos2pbMhwH8&list=PL28615C5B6E2B2058&index=21
      • to_ja_tola Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 21:15
        dostałam to dzisiaj do obejrzenia od mojej kuzynki.Myślałąm,że se jaja ze mnie robi ,ale kazał mi obejrzec do końca.
        ja po prostu pozostaję w szoku od popołudnia.Ja nie wiem o co?o kogo i po komu to?!
        Ja nie wiem co to,to...
        Scena z zwijaniem chlania żenująca(WTF).bije się jakoś,czy tam szarpie...jakoś tak?no nie wiem...beznadziejnie...Nie jak w teledysku tylko w jakiejś żulowskiej scence...
        Poza tym cąłość?No woła o pomstę do nieba.No woła no!
      • ola Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 17.11.12, 18:38
        > ale-żeby oddać sprawiedliwość Dodzie,której szczerze nie trawię-polecam posłuchać tego rel="nofollow">www.youtube.com/watch?vshockos2pbMhwH8&list=PL28615C5B6E2B2058&index=21
        >

kurcze, jestem w szoku. Mam poznawczy dysonans. Pierwszy i ostatni raz to mówię o Dodzie, ale... szkoda talentu
    • panirogalik Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 14.11.12, 22:36
      Pierwsza scena masakra, wyszło dziwnie, szarpanina nienaturalna jak w W11. Potem jednak jest lepiej, podoba mi się jak Doda załatwia Fokusa w domu (w domu?). Pod koniec znowu do kitu a ostatnia scena nie pasuje moim zdaniem i tyle.

A poza tym, mi ta piosynka już dawno w ucho wpadła z powodu chwytliwej muzyki i łatwego do zapamiętania tekstu refrenuwink.
    • burina Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 15.11.12, 00:20
      Trochę offtopowo:
      Po co robić reklamę czemuś, co się uważa za żenujące, kiepskiej jakości? Chciałaś się podzielić szokiem, ok, ale po co wklejać filmik? Po co podnosić klikalność temu czemuś? Przecież ilość wyświetleń jest wyraźnym wskaźnikiem tego, czego chce publika. Nie mówiąc o tym, że krytykowana osoba też na tych klikach nieźle zarabia. Gdzie tu sens, gdzie logika?
      • morgen_stern Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 15.11.12, 12:58
        yyyy żeby się pośmiać? Daj spokój.
        • aneta-skarpeta Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 15.11.12, 13:20
          weekend w ten sposób dobił do 17,250,000 oglądnięc;D
    • seniorita_24 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 15.11.12, 12:48
      Teledysk uważam, za wybitnie rozweselający. Kolega Dody nie ma zacięcia aktorskiego, a szkoda bo widać ona jest wyraźnie zaangażowana aktorsko (pomińmy efekty) i gdyby on tez sie postarał to mógłby być jeszcze śmieszniej. Fabuła i reżyseria są powalające, jesli byłby konkurs na polską, muzyczną złotą malinę to ten teledysk byłby bezkonkurencyjny.
      Oglądałam bez dźwięku, ale nie sądzę żebym coś straciła.
      • heca7 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 15.11.12, 14:30
        O nie. Zapewniam Cię żeś straciła wink Szczególnie powtarzającego się szwagra big_grin No i tekst o lizaniu niżej suspicious Ja się zastanawiam kto , kiedy i dlaczego tak późno uświadomił Focusa , że to dno jest? Chłopina się zapatrzył na tyłek Dody i zapomniał o bożym świecie big_grin A cała afera z prawnikami tylko dodała reklamy.
    • zonablond Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 15.11.12, 21:08
      Ja bym podsumowała tak:
      Doda przynajmniej trzymała swój wizerunkowy poziom (kwestia gustu czy jest on niski czy wysoki). No i nic nie poradzę, wyłamię się z tłumu, ale akurat jej refren mi się podoba. Ostro z pazurem i pasuje do niej.
      Reżyseria - dno dna, a od spodu pukają te sceny z różowymi szmatami
      Test rapowany - w kontekście Dody to akuratny i na miejscu, choć mnie na taką muzykę ucho odpada, nie trawię i już.
      0 współpracy "aktorów"
      Natomiast szczękę zgubiłam po usłyszeniu, że to gimnazjalne chłopię mające przez cały teledysk minę pt: mam nadzieję, że nikt nie widzi mojej erekcji, to jakiś wielki i słynny raper.

• nutka07 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 15.11.12, 22:19
        zonablond napisał(a):

> Natomiast szczękę zgubiłam po usłyszeniu, że to gimnazjalne chłopię mające prze
        > z cały teledysk minę pt: mam nadzieję, że nikt nie widzi mojej erekcji
        , to jaki
        > ś wielki i słynny raper.

Swietnie ujete smile

• sueellen Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 15.11.12, 22:29
      Klip do bani, angielski rozłozył mnie na łopatki, ale sam tekst mi się podoba. Mamy opowieść o toksycznym związku tipsiary i drecha. Opowiedziana wulgarnie bo takie życie ta para wiedzie. Wolę już takie lizanie niżej niż jak anioła włos.

Chodż tu bliżej, mówię tu chodż
      Potem wyliżę cię niżej ty suko
      No chodź tu, mówię ci, że chodź tu i usiądź
      Ty świrze, najwyżej powiem ci to na ucho
      Nic ci nie będzie, siadaj, opowiadaj
      Czemu kiedy jestem tutaj nadal latasz jak Okęcie?
      Przesada, my jesteśmy na zakręcie, nie wyrabiam
      My oznacza ja i ty i twoje pie...ięcie
      Odpadam, gdzie ty idziesz gdy do ciebie gadam?
      Żenada, jesteś w błędzie, Doda tobą włada
      Zasada: z góry zakładam, że dzisiaj nie będziesz
      Kładła się obok mnie, w nocy będziesz wszędzie
      Nie zjadłaś ze mną nic, ja wstaję - ty śpisz
      Wstajesz, musisz iść, pytam kiedy będziesz
      I trzaskają drzwi odpowiadając mi
      Prędzej ściągnę cię do domu na torrencie

Fuck it! Fuck the love if you can
      All the rest will come again
      Open your legs for me
      Fuck it! Fuck the love if you can
      All the rest will come again
      Open your legs for me

Nie mogę powiedzieć, że się słodko złościsz
      Ale kocham taką ciebie kiedy niszczysz tych gości
      Niekiedy mam dość i nie wierzę, jest krucho
      Mamy w kuchni latające talerze jak UFO
      Po co były nam te wszystkie wyznania miłości, suko?
      Jesteś pojebaną dupą
      Czy mówi to coś ci? Nie nadążam za tobą
      Jesteś sobą czy Dodą? Jesteś jedną osobą
      Przyjmij to do wiadomości, tak się dłużej nie da
      Pędzisz ku wolności, nikt cię nie wyprzedza
      W twojej nieobliczalności odpada w przedbiegach
      Pościg w gotowości, co ci może odjebać
      Niereformowalna, zmienna, niestabilna,
      W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimna
      Momentalna przemiana totalna, w chwilę inna
      Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
      • morgen_stern Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 15.11.12, 22:38
        W sumie niezły opis przypadku borderline smile
        • zonajana Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 15.11.12, 23:40
          Tutaj przyklad, ze Fokus moze zagrac w klipie, calowac kobiety i nie wygladac przy tym, jakby mial za chwile zemdlec
          www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GaoAlNzSne4
    • nutka07 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 16.11.12, 00:17
      Wchodzi gosciu do salonu Forda i pyta:

- Jest Fokus?

- Nie, sprzedal sie...

wink
    • claudel6 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 16.11.12, 00:22
      szwagier bez dwóch zdań big_grin

mi się wydaje, ze dla dody ta piosenka i teledysk to jest takie odreagowanie po ostatnich porażkach miłosnych. chce pokazać, ze znów jest suką, a nie miętką fujarą.
      • nutka07 Re: Widziałyście ten żenujący koszmar? 16.11.12, 00:25
        Nie no mietka fujara to bardziej do Nergala pasuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka