Dodaj do ulubionych

legalna pedofilia w islamie

27.11.12, 15:07
www.wiocha.pl/783749,Dzicz_-_Legalna_pedofilia_w_Islamie
trafiłam na to przypadkiem i nie mogę uwierzyć- powedzcie, że to manipulacja!!! 'tymczasowe małżeństwo' nawet z niemowlęciem??? ślub z kilkulatką??? OMG
Obserwuj wątek
    • woman_in_love nie oczekuj od dzikusa z Azji, żeby był cywilizow. 27.11.12, 15:18
      Tak tam jest i tyle. Jedyne co możesz zrobić, to to, by nie pozwalać im na osiedlanie się tutaj, na imigrację i na wyznawanie swoich poglądów i praw w Europie. A jeśli nie chcą się dostosować, to popieraj tych którzy uważają, że powinno się ich zapakować na kontenerowce i odesłać do kraju pochodzenia.
      • croyance Re: nie oczekuj od dzikusa z Azji, żeby był cywil 27.11.12, 15:21
        Jakiej znowu Azji?

W calej Europie do niedawna przecietnym wiekiem zamazpojscia byl wiek lat 12-13.
        • woman_in_love owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 15:27
          i nie ma co przyjmować teraz ludności, która nadal jest dzika - po co mamy się cofać w rozwoju
          • azja-odkuchni Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 15:39
            Pozdrawiam z krainy dzikusów. wink
            A na serio to wśród muzułmanów kontrakt małżeński zawierają rodzice dla dzieci u hindusów jest podobnie. Często owo dogadywanie ma miejsce gdy dzieci są małe i nie ma nic wspólnego z seksem. Mahomed czekał aż jego żona osiągnie dojrzałość płciową i w wielu krajach muzułmańskich uważa się, że wiek pierwszej miesiączki u dziewczynki to czas gdy może ona zostać żoną. Dziewczyna zakłada wtedy chustkę na głowę i przechodzi ze świata dzieci do świata kobiet. W Azji południowo- wschodniej ( czyli Singapur i Malezja i Indonezja) chustki czasem noszą już kilkulatki a za mąż wiele z nich wyjdzie jak skończą studia chociaż ich kontrakty tkwią w szufladach... nie wiem czemu wy się tak muzułmanów boicie? Większość moich koleżanek jest muzułmańska i jakoś nikt mnie na islam nie nawracał.
            Daleka jestem od uważania ich za dzikusów.
            • miedzymorze Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 15:48
              Bać się nie boję, ale niespecjalnie im ufam.
              Chociażby dla tego:
              wiadomosci.wp.pl/kat,1020223,title,Sudanka-matka-trojga-dzieci-ma-zostac-ukamienowana-za-cudzolostwo,wid,14543011,wiadomosc.html?ticaid=1f9a0
              inne newsy o zabójstwach 'honorowych' i oblewaniu kwasem wyguglaj sobie sama.

pozdr,
              mi
              • azja-odkuchni Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 15:57
                Ja też mogę sypać jak z rękawa głupotami katolików. Moja religia to ta od radia co ma ryja sad
                • phantomka Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 17:39
                  To sypnij. Zabójstwa honorowe, wczesny orzenek, ubezwłasnowolnienie (bo inaczej decydowania o życiu innego człowieka nazwać nie można) Co byś nie napisała, to takie rzeczy nie zdarzają się w krajach cywilizowanych.
                  To są kraje dzikie, bez względu na to, ile Twoich koleżanek "ucywilizowało" się.
                  • croyance Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 18:36
                    A co powiesz na to, ze niedawno zmarla w Irlandii mloda Hinduska (dentystka), ktorej odmowiono aborcji w sytuacji zagrozonego zdrowia, i ktora zmarla kilkanascie godzin pozniej na zakazenie krwi?
                    Powiedziano jej, ze Irlandia to katolicki kraj i aborcji nie bedzie - ona mowila, ze jej to nie dotyczy, bo jest Hinduska, ale i tak jej odmowiono, chociaz byla juz ciezko chora. Zdarzylo sie tez, ze kobietom odmowiono usuniecia martwych plodow - Europa ...
                    • princesswhitewolf Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 18:43
                      wszelka religia w wydaniu ortodoksyjnym jest chora.

sprawa sie otrze o trybunal europejski
                    • phantomka Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 20:39
                      To nie są podobne przykłady. Są dramatyczne, zgadza się, jednak w tych krajach trwa debata na temat legalności aborcji. Co w przypadku Irlanii podejrzewam będzie kwestią czasu.
                      W krajach muzułmańskich prawo przewiduje ukamienowanie, ślub z dzieckiem, brak poszanowania praw kobiet i dzieci. I z tym nie można polemizować, nie można protestować, nikt nie zrobi referendum.
                    • prophetess.pl Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 28.11.12, 00:22
                      Hiduska w kraju muzułmańkim również byłaby bez szans, wiec nie wiem co udało Ci się udowodnić tym argumentem
                      • chipsi Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 28.11.12, 09:48
                        To że kierowanie się religią w decydowaniu o życiu innych jest chore bez względu na rodzaj wyznania
                • ledzeppelin3 Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 16:56
                  Azjaodkuchni, mają Cię tu na forum za układną i taktowną, więc proszę, nie kompromituj się porównując dzicz kamienującą kobiety i penetrującą 12-letnie DOJRZAŁE PŁCIOWO dzieci do tych strasznych katolików, dobrze?
                  I sypnij, jak obiecałaś, "głupotami" katolików, tylko porównywalnych do zbrodni islamistów, pokaż, że w Azji dotrzymują słowa wink
                  • azja-odkuchni Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 17:55
                    Widzisz bo ja jestem układna i taktowna... tyle tylko, że widzę muzułmanki codziennie większość moich koleżanek jest muzułmankami. Nie nazwałabym żadnej z nich dziczą. One się wstydzą za ekstremistów z Europy mówią, ze kalają ich religię, że się pod nią podszywają. Bywam w muzułmańskich domach i żaden ojciec nie wyda dziecka za mąż choćby sam z głodu padł. Żaden Pakistańczyk, Bengal, Indonezyjczyk nie zrobi własnemu dziecku krzywdy. Oni kochają swoje dzieci nad życie chcą dla nich jak najlepiej...
                    Omawianie kontraktu czasem trwa lata Jednoliterowa już sobie upatrzyła synowa jakiś czas temu, ale dziewczę się za słabo uczy więc szuka gdzieś indziej w końcu jej syn zdolny. Może Azja południowo- wschodnia nie jest reprezentatywna, ale tu w domach rządzą kobiety. Serio sztuki manipulacji, uników uczą się do własnych matek , ciotek dla nich brak rodziny to największa kara.
                    W naszym katolickim kraju matka podejrzana o zabójstwo dziecka nie ma zarzutów przez prawie rok czasu a ojciec zarzutów nie ma. Wierz mi , że gdyby taka akcja miała miejsce w Singapurze to pan tatuś by nigdzie nie wyjechał , bo jest świadkiem w sprawie a pani już dawno byłaby po sprawie. Gdyby była winna a dowody byłby publicznie ujawnione. Dziś zadzwoniłam do mojej indonezyjskiej koleżanki z pytaniem czy ona coś wie o ślubach dzieci a ona na to, że przecież prawo Singapuru, Malezji, Indonezji zabrania takich ślubu do 16 roku życia. Pytałam o prawo zwyczajowe a ona mówi, że nikt tak nie robi.... No to dzwonię do Malajki i pytam o to samo a ona na to, że słyszała, że dzikusy tak robią, niewykształceni prymitywy ale prawo zabrania poleciła mi książkę którą mam w biblioteczce domowej o 10 letniej rozwódce. Zapytałam co na to Islam a ona na to, że nie zajmuje stanowiska, ale tak się robi i już. Jak widzisz odrobiłam pracę domowa to, że o czymś o nie wiem nie znaczy, że nie chcę wiedzieć. Weszłam w azjatycki świat porzucając stabilne życie nigdy mnie Azja i religie nie interesowały jakoś mocno może dlatego weszłam tam bez uprzedzeń.
                    Moja Jednoliterowa była jednak wydana za mąż jako 15 latka, ale w Bangladeszu niestety to już dorosłość sad. Powiedziała, że była najmłodsza ze swoich kuzynek ... matka uznała, ze skoro trafił się kandydat to trzeba brać i już.
                    A tu to za co ja się wstydzę
                    pedofiliawkosciele.blogspot.sg/
                    takdlakobiet.pl/fakty-i-mity/
                    wyborcza.pl/1,76842,8751668,W_Kosciele_trwa_wielki_spor_o_prezerwatywe.html
                    Kazda religia ma swoje za uszami.
                    • azja-odkuchni Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 18:26
                      c. d.
                      Nie powiedziałabym też, że muzułmanki mają wyprane mózgi chociaż żyją inaczej niż my mimo telefonu w kieszeni. Dla nich oczywiste jest , że jak coś się ma to się trzeba z biednym podzielić, oczywiste jest, że członkowie rodziny sobie pomagają wzajemnie. I to, że jak nie ma w meczecie sali dla kobiet to się staje z tyłu. Za to jak się zarobi kasę to mężowi i wara od tej kasy ona jest żony i już i może sobie z nią zrobić co chce. Pewnie bycie muzułmanizmem inaczej wygląda w Singapurze inaczej w Indonezji a jeszcze inaczej w Kuwejcie, Katarze czy Arabii Saudyjskiej. Tylko czy nasza polski katolicyzm jest taki sam jak hiszpański, filipiński czy chiński?
                      Chciałam zapytać o śluby dzieci panią z biblioteki i Jednoliterową, ale Jednoliterowa pracuje a pani z biblioteki zajmuje się wnuczką , bo synowa musi czasem odpocząć przecież. Żadna nie nabrała wody w usta. Czyli chcą się podzielić się swoją wiedzą. Znam je na tyle, że wiem, że jeśli nie chcą czegoś powiedzieć to udadzą , że nie wiedzą i nic nie wyduszę. Jednoliterowa powiedziała, że opowie wszystko co wie. Ciekawa jestem co wie i jaki ma do tego stosunek.
                      Kumplowanie się z niewierną to nie problem, ale kiedy gadamy o ślubach typu muzułmanka i katolicki chłopiec to wszystkie się gotują i pytają z wypiekami na twarzy :
                      A ty oddałabyś córkę do muzułmańskiej rodziny?
                      Wiedzą co powiem więc mówią, że one swoich córek też nie oddadzą.
                      --
                      azjaodkuchni.blogspot.sg/
                      • princesswhitewolf Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 18:50
                        Pewnie bycie muzułmanizmem inaczej wygląda w Singapurze inaczej w Indonezji a jeszcze inaczej w Kuwejcie, Katarze czy Arabii Saudyjskiej.

otoz to.
                    • princesswhitewolf Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 18:46
                      Wierz mi , że gdyby taka akcja miała miejsce w Singapurze

azja tys naprawde grzeczna dziewczyna no ale nie idealizuj tego Singapuru. Toz to kraj gdzie za posiadanie chocby odrobiny marihuany jest kara smierci, rowniez dla obcokrajowcow. Amnesty International i inen organizacje uwazaja ze Singapour pogwalca w ten sposob miedzynarodowe prawo.
                      Tam sa kary wrecz sredniowieczne np. cielesne przez chloste. I to np za grafitti albo wykroczenie drogowe.
                      Albo maja tam zakaz zucia gumy, zakaz picia czy jedzenia na stacjach.

to bardzo autorytatny kraj. Normalnie "za-mordyzm"
                      • azja-odkuchni Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 18:54
                        [b]Nie idealizuję. Tu jest zamordyzm. To prawda. Prawo jest surowe, ale sensowne i klarowne. Każdy kto wjeżdża do Singapuru dostaje info, ze tu nawet za posiadanie jest czapa bez procesu. Tak chłosta jest normalną karą a guma do żucia jak przyjedziesz to cię poczęstuję smile
                        • princesswhitewolf Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 18:57
                          Prawo jest surowe, ale sensown
                          > e i klarowne.

islam...
                          • azja-odkuchni Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 19:13
                            Ta Islam.. . 75 % to Chińczycy w większości buddyści. Wyprali im mózgi tak samo jak i mi. Czas wiać stad gdzie pieprze rośnie czyli do Indii.
                            Moje dziecko ma hinduską koleżankę i kolegę co jest katolickim turkiem, buddyjską nauczycielkę a w sobotę idzie na urodziny do muzułmanki... Ja jestem katoliczką tak jak Hiszpanka , nasza węgierska koleżanka jest Żydówką. Pode mną mieszkali jakiś czas sithowie pan od teatru ze szkoły jest Portugalczykiem ateistą a nasz była pani dyrektor Malajką chińskiego pochodzenia. Czort wie jakiej religii. Jakoś się tu mieścimy wszyscy chociaż to obszar równy aglomeracji warszawskiej .J ak jest Hari Raya to mówię znajomym muzułmankom Selamat zamiast dzień dobry a ona się pytają czy my jemy indyka w Boże Narodzenie.
                    • ledzeppelin3 Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 20:45
                      Zło jest wszędzie. Ale nikt w kosciele katolickim nie nazywa pedofilii dobrem, a w Islamie- tak. Sama napisalaś, ze małżeństwa sa konsumowane po menarche dziewczynki, czyli w wieku 10-12 lat. W Koranie pedofilia jest legalna, jest uświęcona prawem, tradycją, zwyczajem. W kosciele katolickim zdarzaja sie wynaturzenia, podobnie jak w kosciele żydowskim, u zielonoświatkowców i buddystów. Ale zlo jest tam nazywane zlem, a nie społeczność szykuje owieczki na rzeź przy błogosławieństwie imama
            • woman_in_love ale ty siedzisz w Singapurze i tam nie jest źle 27.11.12, 15:53
              i jest cywilizacja. No i do Europy nie imigrują miliony mieszkańców Singapuru. Do Europy imigruje najgorsza hołota z najbardziej zapadłych dziur Pakistanu, Afganistanu, Indii, Bangladeszu itp. itd. Ci ludzie mają mentalność ze średniowiecza i tak postępują jakby żyli w średniowieczu.
              • azja-odkuchni Re: ale ty siedzisz w Singapurze i tam nie jest ź 27.11.12, 16:03
                A wiesz, że moja przyjaciółka jest taką hołotą z Bangladeszu.
                azjaodkuchni.blogspot.sg/2011/08/jednoliterowa-przyjacioka.html
                Inne moje koleżanki pochodzą z Indonezji, Malezji i Pakistanu też...
            • madi138 Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 15:55
              a tak z ciekawości- a co jeśli ta panna po studiach, nie zechce wypełnić kontraktu, zawartego, gdy była niemowlęciem, bo narzeczony nie przypadł jej do gustu?
              • woman_in_love to by znaczyło, że zhańbiła rodzinę i jest dziwką 27.11.12, 16:01
                a z taką wiadomo co się robi
                • azja-odkuchni Re: to by znaczyło, że zhańbiła rodzinę i jest dz 27.11.12, 16:05
                  Nie słyszałam o przypadku gdy pani chciała wypiąć się na kontrakt.
                  • woman_in_love wiadomo - po co ryzykować 27.11.12, 16:13
                  • princesswhitewolf Re: to by znaczyło, że zhańbiła rodzinę i jest dz 27.11.12, 17:55
                    Nie słyszałam o przypadku gdy pani chciała wypiąć się na kontrakt.

niezle wyprane maja mozgi...

okropne zniewolenie kobiet
                  • viviene12 Re: to by znaczyło, że zhańbiła rodzinę i jest dz 27.11.12, 17:56
                    azja-odkuchni napisała:

> Nie słyszałam o przypadku gdy pani chciała wypiąć się na kontrakt.

to raczej smutno o pozycji kobiet swiadczy. Nawet tych wyksztalconych i teoretycznie niezaleznych.
              • olena.s Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 16:17
                Owszem, zdarza się bardzo często, że któreś z małżonków chce się wycofac, i u mnie jakoś 30-40 procent rozwodów na tym etapie sie dokonuje. Ale raczej nie chodzi o osoby poslubione w dzieciństwie - tu jest inny układ.
                Małżeństwo zawiera się de facto bez znajomości drugiej strony - o tyle, o ile można rzucić okiem, zamienić parę zdań, plus rodzina ew. wywiaduje się o konadydata/kę - to wszystko. Jeżeli gra, to zawierane jest małżeństwo, absolutnie formalne, trzech fracetów plus imam, kontrakt może byc podpisany bez udziału panny mlodej.
                Potem dziewczyna zasadniczo dalej mieszka z rodzicami, ale może sie widywać z facetem bez zasłony, wyjść z nim do miasta, itp. Trwa to parę miesięcy, po czym dopiero robi się wesele i mlodzi zamieszkują razem.
                Więc ta pierwsza faza małżeństwa to jak u nas w XiX wieku narzeczeństwo.
                --
                Życie w Zatoce Perskiej
            • a.nancy Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 16:15
              > Mahomed czekał aż jego żona osiągnie dojrzał
              > ość płciową i w wielu krajach muzułmańskich uważa się, że wiek pierwszej miesią
              > czki u dziewczynki to czas gdy może ona zostać żoną. Dziewczyna zakłada wtedy c
              > hustkę na głowę i przechodzi ze świata dzieci do świata kobiet.

dodam, że pedofilia to z definicji pociąg do dzieci, często (chociaż to nie reguła) pedofila nie interesują dorosłe kobiety. pociągają go właśnie "dziecinne" cechy (ergo, facet, który poleci na 13-latkę wyglądającą na 19-latkę nie jest pedofilem). a dzieciństwo jest definiowane kulturowo - jeżeli w danej kulturze granicą jest pierwsza miesiączka, to miesiączkująca 10-latka jest kobietą, a nie dzieckiem.
              nie twierdzę, że to słuszne myślenie. ale są inne argumenty (psychologiczne, biologiczne) przeciwko współżyciu z 10-latkami, nie trzeba od razu wyciągać tematu pedofilii.
            • katharsisss Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 16:48
              No to ja wg muzułmanów osiągnęłam dojrzałość płciową mając 10 latuncertain I nie wyobrażam sobie, żeby wtedy wybrany przez rodziców "mąż" mógł mieć prawo bezkarnie uprawiać ze mną seks. Przecież nadal byłam dzieckiem! I tak, to jest dziki kraj...
            • edelstein Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 16:50
              To przyjedz do Niemiec i pobadz tu troche,zobaczysz jak zachowuje sie wiekszosc wyznawcow. islamu.Bezblednie rozpoznam Turka z Turcji i. Turka z Niemiec.
              • caroninka Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 21:51
                Nie wiem jak to widzisz, ale jak juz niedawno pisalam, ci "Turcy z Niemiec" z dziada pradziada, czesto gesto sa wielkim wstydem i wlasnie wyznacznikiem, takiego wytykania palcami, za zycie w zamierzchlej przeszlosci. Turcja to nie ta bajka, tam o takich "praktykach" mowi sie glosno i jest uwazame za pedofilie. Nie mozna porownywac fanatykow, do ludzi z tym walczacych, bo jest ich wiekszosc.
            • princesswhitewolf Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 27.11.12, 17:54
              Dziewczyna zakłada wtedy chustkę na głowę i przechodzi ze świata dzieci do świata kobiet.

Tak bo noszenie chusty obwieszczajacej: "mam okres mam okres co miesiac"... jest takie wazne

Kazda religia to idiotyzm dla mnie. A islam w szczegolnosci
              • azja-odkuchni Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 28.11.12, 02:49
                W kulturze europejskiej nastolatki zakładają bluzki z dekoltem, a muzułmanki zakładają chustki, ale nie w Azji południowo- wschodniej ty dużo małych dziewczynek nawet kilkuletnich nosi chustki ( w Malezji więcej niż w Singapurze) W Malezji sporo szkło mazundurek w wersji dla Chinek i dla Muzułmanek z chustką.
                • princesswhitewolf Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 28.11.12, 08:59
                  azja-odkuchni napisała:

> W kulturze europejskiej nastolatki zakładają bluzki z dekoltem, a muzułmanki za
                  > kładają chustki,

bzdura. Noszenie chustki nie jest wyrazem mody i aby wydac sie atrakcyjna seksualnie, ale tradycji religijnej gdzie nalezy ukrywac wlosy w miejscu publicznym. Ta sama przyczyna dlaczego w ortodoksyjnym islamie poszlo to dalej i kobiety chodza w burkach i szmatach na twarzy.
                  • azja-odkuchni Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 18:49

> azja-odkuchni napisała:
                    >
                    > > W kulturze europejskiej nastolatki zakładają bluzki z dekoltem, a muzułma
                    > nki za
                    > > kładają chustki,

>
                    > bzdura. Noszenie chustki nie jest wyrazem mody i aby wydac sie atrakcyjna seksu
                    > alnie, ale tradycji religijnej gdzie nalezy ukrywac wlosy w miejscu publicznym.
                    > Ta sama przyczyna dlaczego w ortodoksyjnym islamie poszlo to dalej i kobiety c
                    > hodza w burkach i szmatach na twarzy.

Ależ oczywiście, że rodzaj chustki sposób upięcia to efekt mody . W Singapurze są nawet kursy jak to zrobić ładnie. Chustki też są rożne niektóre bardzo ozdobne. I są wabikiem seksualnym.Moja koleżanka Polka mieszkająca przez wiele lat w Kuwejcie po przeprowadzce do Singapuru była zdziwiona, ze tu chustki noszą dzieci. W Kuwejcie to było nie do pomyślenia, bo tam to jak info : nadaję się na żonę.... Wyobraź sobie, że można się ubrać ładnie i seksownie będąc pobożna muzułmanka. To Muzułmanki nauczyły mnie eksponować oczy , bo nigdy tego nie umiałam.
                    A tu specjalnie dla Ciebie :
                    fashionmemy.blogspot.sg/2011_09_01_archive.html
                    A moja Jednoliterowa zaczęła się zakrywać po śmierci córki na znak żałoby.
                    • princesswhitewolf Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 18:54
                      leż oczywiście, że rodzaj chustki sposób upięcia to efekt mody

nie zrozumialas mnie. Sam fakt ze jest to ciagle chustka i musi byc i bec to wynik religii.
                      Ja o ogolach i zasadach, a ty o szczegolach upinania. Nie moga chodzic bez chusty. A my mozemy. TO jest ta roznica.

Kazac kobietom nosic cos na glowie na sile uwazam za chore. Zreszta to nie tylko wymysl islamu. W wielu religiach faceci sobie nie radzili z wlasna seksualnoscia i uznali ze aby sobie dac rade musza kobiete pod jakimis szmatami
                      • azja-odkuchni Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 19:27
                        No i znowu mogę powiedzieć tyle tylko co z singapurskiego podwórka. Nie wszystkie moje muzułmańskie koleżanki noszą chustki. Są takie co noszą tylko w ramadanie i takie co się zakrywają od stop do głowy. Dość często widać tu rodziny gdzie babcia ma abaje i chustę pod szyję , mama chustę zawiązaną luźno, że jej wlosy wyłażą a córki nie mają wcale. Nie mają szortów z du.. na wierzchu jak Chinki,ale mają jaensy i koszule.
                        Kwestia Osobistego wyboru kto jak się ubiera. Chustę trzeba mieć w meczecie! Chustki zakładają nawet niewierne jak jest uroczystość rodzinna np. cukur jambul. W niektórych gimnazjach są mundurki w wersji muzułmańskiej w innych nie ma i jeśli dziewczyna chce się tam uczyć to musi akceptować to co jest. Co najwyżej kieckę możne poprosić ciut dłuższą.
                        W Singapurze włosy zakrywają też bengalskie hinduistki one noszą przezroczyste dupaty.
                        • azja-odkuchni Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 19:35
                          Drogie uczestniczki mam 2. 40 w nocy a w związku z przyjazdem moich rodziców nie będę mogła uczestniczyć w tej dyskusji równie intensywnie. Mimo to postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania oraz przedstawiać swoje prywatne stanowisko. Przeczytam cześć reportaży serio nie miałam pojęcia sad wypytam moich muzułmanek co one na to . Jakie jest stanowisko islamu ich mężów, ojców ich... Zobowiązuje się tez za jakiś czas na blogu pokazać jak się ubierają moje muzułmańskie koleżanki.
                        • bi_scotti Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 23:49
                          azja-odkuchni napisała:

> Dość często widać tu rodziny gdzi
                          > e babcia ma abaje i chustę pod szyję , mama chustę zawiązaną luźno, że jej wlos
                          > y wyłażą a córki nie mają wcale.

No ja mam w pracy dokladnie odwrotna znajoma trojke wink Babcia (lat jakies 65+) - jeans _ sweatshirt, instruktorka reflexology owdowiala wczesnie, wyksztalcila 4 dzieci i wciaz pracuje, wlosy farbuje na wszystkie kolory teczy choc nosi krotko, latem w szortach i t-shirt. Corka, lat jakies 43, skromnie, w Ramadanie zakrywa wlosy szalem, nigdy zadnych shorts etc. Urodzona, wychowana i wyksztalcona w Kanadzie, pracuje jako IT specialist. Wnuczka lat 15 - hijab od jakichs 2 lat, gleboka wiara, najlepsza uczennica w klasie, narazie planuje isc w slady matki i zostac computer engineer. Maz tej skromnej i ojciec tej bardzo skromnej z takiej zsekularyzowanej muzulmanskiej rodziny (pije alkohol, nie pogardzi szynka raz na jakis czas, chyba nigdy nie bywa w meczecie), druga corka w rodzinie, lat 17 - typowa nastolatka w mini i z pelnym make-up i "attitude" wink Live and let live!
                          Dodam, ze studiowalam tu lata temu z pewna Somalijka, ktora przyjechala do Kanady przez Wlochy. Pokazywala mi swoje zdjecia z Wloch - jej i jej mamy. Obie panie w mini, piekne jak marzenie, nogi do samego nieba i dekolt jak nalezy wink A w Kanadzie sie "nawrocila" i ja znalam ja juz zawsze w dlugie spodnicy, w hijab, skromnie i nobliwie. Zyla sama, pracowala, czytala Koran i wydawala sie szczesliwa. Again ... live and let live smile
                      • jematkajakichmalo Re: owszem, ale się ucywilizowaliśmy 29.11.12, 20:10
                        Juz Azja napisala, ze wiele muzulmanek nie nosi chustek. Nie trzeba szukac daleko - wystarczy przekroczyc niemiecka granice, tam muzulman jest naprawde wielu. Trzeba troche poobserwowac (szczegolnie mlodsze pokolenia) jak niewiele dziewczyn zakrywa glowe.

Chusta obowiazkowa jest w meczecie lub w domu podczas modlitwy.
                        Jak sie zaglebisz w lekture Pisma Swietego (i to NT!!) to bez problemu znajdziesz zapisek, ze kobiety powinny zakrywac glowe wchodzac do Domu Bozego i podczas modlitwy w ogole. Niestety tego jakos nikt nie widzi, ksiadz dziwnym trafem tez te fragmenty omija, a kobiety owszem, zakrywaja glowe ale na wyscigi - ktora ma piekniejszy kapelusz... Przeciez powszechnie wiadomo, ze niedzielne msze to lepsza rewia mody jak wybieg dla modelek.
        • madi138 Re: nie oczekuj od dzikusa z Azji, żeby był cywil 27.11.12, 15:41
          skoro chętnie przejęli np. zachodnie technologie , to dlaczego nie mogą zaakceptować naszej wiedzy o rozwoju emocjonalnym i psychologii dziecka???
          • dlania Re: nie oczekuj od dzikusa z Azji, żeby był cywil 27.11.12, 15:48
            A wg ciebie jest jakas uniwersalna psychologia rozwoju dziecka????? Polecam Wzory kultury Ruth Benedict - stare, ale jare.

W naszej cywilizacji czas zamążpójścia przesuwa się na coraz pózniej, za to czas rozpoczęcia współzycia - jest coraz wcześniejszy. Paradoks?
            • madi138 Re: nie oczekuj od dzikusa z Azji, żeby był cywil 27.11.12, 15:52
              a widzisz różnicę, między seksem dwójki zakochanych nastolatków, a współżyciem dojrzałego mężczyzny z kilkuletnią dziewczynką??? bo ja tak....
              • caroninka Re: nie oczekuj od dzikusa z Azji, żeby był cywil 27.11.12, 21:55
                Tak, masz calkowita racje.
                W Europie ladnych "pare" lat temu, malzenstwa zawieralo sie tez w wieku dzieciecym, matkami zostawaly dzieci. Niestety w krajach muzulanskich funkcjonuje to w niektorych odlamach do dzis. Z tym trzeba walczyc.
                • jematkajakichmalo Re: nie oczekuj od dzikusa z Azji, żeby był cywil 27.11.12, 22:08
                  Odlamy odlamami, ile jest chorych odlamow w innych religiach?
                  Wlasnie kilka dni temu ogladalam program o Romach mieszkajacych w Rumunii gdzie pokazano najmlodsza babcie swiata. Dziewczyna ma 23 lata... Podali, ze to normalne ze tamtejsze dziewczyny wychodza za maz w wieku 10-11 lat i od razu rodza dzieci.
                  • prophetess.pl Re: nie oczekuj od dzikusa z Azji, żeby był cywil 28.11.12, 00:41
                    Sorry, ale się ośmieszasz. Serio uważasz, że Romowie to nazwa wyznawców jakiejś religii? To niebywałe.
                    • jematkajakichmalo Re: nie oczekuj od dzikusa z Azji, żeby był cywil 28.11.12, 09:12
                      Oczywiscie ze nie, wsrod Romow sa m.in, Chrzescijanie, Muzulmanie i Zydzi. Moze nieprecyzyjnie sie wyrazilam, ale akurat ci, o ktorych byl reportaz nie mieli z Islamem nic wspolnego, a takie praktyki maja tam miejsce od setek lat i beda mialy nadal. Dodam jeszcze, zetu nie chodzilo o jakas mala grupe odszczepiencow tylko cale wioski.
        • princesswhitewolf Re: nie oczekuj od dzikusa z Azji, żeby był cywil 27.11.12, 17:51
          W calej Europie do niedawna przecietnym wiekiem zamazpojscia byl wiek lat 12-13.

DO NIEDAWNA???<wytrzeszcz>
    • a.nancy Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 16:07
      widzisz różnicę między zawarciem małżeństwa (formalność), a uprawianiem seksu?
      • azja-odkuchni Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 16:23
        W islamie sex poza małżeństwem jest nielegalny. Bez papierka nie ma bzykania. wink
        • a.nancy Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 14:56
          ale może być papierek bez bzykania smile
    • olena.s Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 16:08
      Pierwszy klip jest zgodny z prawdą, za mąż wydają tu rodzice, i mogą związać kontraktem malżeńskim także małe dzieci, co jednak nie zdarza się często. Minimalnego formalnego wieku nie chcą jednak wprowadzać, bo to jest sprzeczne z religią.
      Drugi klip jest zdaje się podgryzaniem sunnicko-szyickim, nt. prawowierności lub nie się nie potrafię wypowiedzieć.
      • bi_scotti Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 16:58
        Gdzies tam sie rozwija watek o facetach utrzymujacych swoje zony i o tych zonach nieslychanie szczesliwych z tego powodu. I jesli obu stronom tak jest fajnie to co mnie do tego? W zyciu bym tak nie miala ale szczesliwie nie musze wiec obserwuje jako swoisty folklor. Podobnie podchodze do ukladow w znanych mi rodzinach hinduskich czy muzulmanskich, a znam sporo w roznym wieku. Obserwuje wielokrotnie mlodych Kanadyjczykow (pochodzenia jakiegos tam i religii jakiejs tam), wyksztalconych i successful w swoich zawodach, ktorzy tako kolo 30-tki prosza swoich rodzicow o ... znalezienie/wybranie im zony/meza. Na powaznie. Nie wszyscy ale wielu wink Trudno im zarzucic brak "ucywilizowania" (mam zydowska przyjaciolke profesor computer engineering, ktora swoim dwom synom, na ich zyczenie, znalazla zony i wszyscy sa happy a wnukow juz jest pare). Tradycje, kulturowe przyzwyczajenia zmieniaja sie duzo wolniej niz przychodzi akceptacja lodowki w domu czy "uzaleznienie" od cell phone wink No i ja nie wcale nie wiem dlaczego zakladamy, ze "nasza" kultura/tradycja/cywilizacja (???) maja monopol na racje i na ogolna szczesliwosc wszystkich jednostek - duza czesc reality wszak temu przeczy uncertain
        • madi138 Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 17:15
          ale czy ty nie widzisz różnicy, między 30-latkiem, a 9-latką? a o tym mowa w wątku.
          • bi_scotti Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 17:39
            madi138 napisała:

> ale czy ty nie widzisz różnicy, między 30-latkiem, a 9-latką? a o tym mowa w wą
            > tku.

A Ty nie widzisz tego jak bardzo plynna jest granica tego, co kto nazywa "dorosloscia/dojrzaloscia" tudziez tego, co dla kogo jest "cywilizacja"? Zaczelas watek od kompletnie niewlasciwego uzycia slowa "pedofilia" - zostalo Ci wyzej wytlumaczone dlaczego uzylas slowo niewlasciwie, dalej watek sie toczy na temat roznic kulturowych i tego, ze wiele tradycyjnych rozwiazan nie wynika z czyjejs glopoty/zlej woli/braku swiadomosci czy czego tam jeszcze ale z bardzo mocno zakorzenionych zwyczajow/tradycji, ktore najczesciej maja CHRONIC spolecznosc i poszczegolne jednostki przed krzywda/zlem/glodem/bieda etc.
            Splycanie skomplikowanych procesow kulturowych i przypinanie im sensacyjnych latek nie prowadzi ani do lepszego zrozumienia innych ludzi, ani do ewentualnego produktywnego komunikowania sie z nimi.
            • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 17:59
              > A Ty nie widzisz tego jak bardzo plynna jest granica tego, co kto nazywa "doros
              > loscia/dojrzaloscia" tudziez tego, co dla kogo jest "cywilizacja"?

niech wiec siedza w Azji i wycinaja lechtaczki w ramach obrzezania 8 letnim dziewczynkom. Dla mnie to barbarzynstwo. Tak jak i slub z 9 latka. Sorry, ale cywilizowane kraje takich rzeczy nie powinny tolerowac w swoich granicach.
              • bi_scotti Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 18:17
                princesswhitewolf napisała:

> niech wiec siedza w Azji i wycinaja lechtaczki w ramach obrzezania 8 letnim dzi
                > ewczynkom. Dla mnie to barbarzynstwo. Tak jak i slub z 9 latka. Sorry, ale cywi
                > lizowane kraje takich rzeczy nie powinny tolerowac w swoich granicach.

Co Wy z ta Azja? Jakis skrot myslowy? Owszem, najwiecej muzulmanow jest w Indonezji ale akurat mutilation kobiecych narzadow rodnych najczesciej zdarza sie wsrod roznych ludow afrykanskich, niekoniecznie zreszta modlacych sie do Allaha - wiele zachowan jest kulturowych, nie religijnych.
                Zgadzam sie przy tym z tym, ze wielu zwyczajow nie da sie obronic ani nie ma powodu tolerowac - ja mam zreszta podobne podejscie do circumcision (czy to religijnego, czy pseudo-medycznego) chlopcow ale ten akurat "zwyczaj" jest powszechnie praktykowany w "cywilizowanych". To tak na marginesie.
                Pozostaje kwestia interpretacji i przywiazania do umow typu "slub". Jesli Ty sie ze mna umowisz, ze Twoja corka i moj syn za 20 lat beda malzenstwem, podpiszemy sobie we dwie papier i schowamy w sejfie a dzieci bedziemy wychowywac wkladajac obojgu w glowy, ze taka ich czeka przyszlosc, przy czym bedziemy to robic w otoczeniu ludzi postepujacych podobnie, szanse sa, ze te nasze dzieci za tych 20 lat po prostu pojda zgodnie do Justice of the Peace czy innego urzednika lokalnego i zgodnie z prawem danego kraju zalegalizuja nasza cicha umowe schowna w sejfie. Uwazasz, ze umawiajac sie tak nad ich glowami a potem wychowujac je w okreslonej kulturze i przekonaniach popelnimy przestepstwo? Nie sadze. A przy okazji przeciez zrobimy to dokladnie i wylacznie z milosci do tych naszych dzieci w najglebszym przekonaniu, ze jestesmy madrymi, rozsadnymi matkami dbajacymi powaznie o szczescie Twojej corki i mojego syna. I tak to bywa z tymi "slubami" ...
                Aha, zeby nie bylo - to zdecydowanie nie jest moj plan na zycie czyichkolwiek dzieci, lacznie z moimi wlasnymi a sejfu nie posiadam tongue_out
                • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 18:22
                  Jakis skrot myslowy?

no pewno ze tak.

Ja w ogole zadnych religii nie lubie.
              • caroninka Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 22:04
                Obrzezanie kobiet nie ma nic wspolnego z wyznawaniem islamu, to jest rzecz kulturowa i z Azja tez nie po drodze, tylko z Afryka. Tak to jest barbarzynstwem.
            • hellulah Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 18:11
              bi_scotti, ty nie szarżuj. W zależności od kultury może się różnić postrzeganie pewnych procesów itd., ale nie wpychaj głupoty, że te procesy będą diametralnie różne z biologicznego punktu widzenia. Mogą wystąpić drobne odmienności pomiędzy typami człowieka (np. u Azjatów gorzej goją się oparzenia) ale sorry człowiek musi pić tyle a tyle litrów płynów, bo inaczej umrze, a dziecko poniżej pewnego wieku nie jest zaprojektowane biologicznie (ciało, umysł) do seksu i prokreacji, nawet jakbyśmy kulturowo nie nadbudowywali fikcji, że jest.

W naszej kulturze na takie nadbudowywanie fikcji, że dziecko owszem na 10 lat, miesiączkuje od dwóch tygodni, ale seks może uprawiać, mówimy pedofilia.

O chronieniu jednostek hmmm - bi_scotti, toż to jest chronienie status quo tych, którzy trzymają władzę, no przy okazji owieczki idące na rzeź mają mieć w miarę dogodne warunki, wszak wełnę z nich trzeba strzyc. Daj spokój, jakbyś (chyba kiedyś tam coś deklarowałaś, żeś socjalistka?) nie wiedziała o podstawowych mechanizmach stosowanych przez dominujące w danym społeczeństwie siły.
              • bi_scotti Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 18:24
                No co ja zrobie, ze znam kobiety, ktore pierwsze dzieci rodzily w wieku 14 czy 15 lat, dzis maja po 30+ czy 40+, sa zdrowe na ciele i umysle. Czy ja bym tak chciala? Zdecydowanie NIE! Ani dla siebie, ani dla swojej corki, ani dla zadnej znajomej dziewczynki ALE jestem w stanie zrozumiec dlaczego w wielu spolecznosciach pierwsza miesiaczka jest/byla tym znakiem czy progiem w doroslosc. Jakas logika w tym jest, szczegolnie dodajac do tego okreslone wychowanie- wczesne przyuczanie do obowiazkow domowych, opieka nad mlodszym rodzenstwem etc. etc. Dlatego nie przyjmuje za jakis aksjomat "lat 18" jako progu doroslosci - to jest troche wymyslona liczba w naszym wlasnym spoleczenstwie, ktore zdecydownie nie jest doskonale w zadnym aspekcie rodzicielstwa czy wychowania ...
                • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 18:33
                  Dlat
                  > ego nie przyjmuje za jakis aksjomat "lat 18" jako progu doroslosci - to jest tr
                  > oche wymyslona liczba w naszym wlasnym spoleczenstwie, ktore zdecydownie nie je
                  > st doskonale w zadnym aspekcie rodzicielstwa czy wychowania ...

islamskie rym bardziej nie jest...

Dla mnie zniewolenie kobiety w wielu religiach jest obrzydliwoscia. Tak wiem ze owym"zdrowym na umysle" kobietom to odpowiada, bo maja tak wyprane mozgi.
                  Przez stulecia kobiety w Europie tez nie mialy praw wlasnosci i do edukacji, tez nie mialy wyboru ani swiadomosci istnienia tegoz
                • olena.s Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 18:35
                  Bi, no jednak nie popadaj w przesadę.
                  My wiemy, że nastolatki mają pstro w głowach ze względu na budowę mózgu i rozciągnięty w czasie proces jego dojrzewania. O tyle przesuwanie granicy formalnej dojrzałości ma sens społeczny.
                  Wydawanie dzieci za mąż wcześniej ma sens tylko o tyle, o ile społeczeństwo ma obsesję czystości seksualnej, albo potrzebuje szybkiej produkcji kolejnej generacji.
              • aneta-skarpeta Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 18:40
                chyba ewa ewart zrobiła reportaz o małzenstwach z dziecmi- dziewczynkami- nie pamietam

i tak oficjalnie panowie sobie biorą dziewczynki 9letnie za zony, tylko formalnie oczywicie, bo to tylko dzieci, a w efekcie mając 15 lat dziewczynka ma 4 dzieci

o wykorzystywaniu dzieci jako tania, bezpłatna, siła robocza już nie wspominając, bo nadal są czeste sytuacje ze dziewczynka 9letnia zostaje oddana pod opieke starszego mezczyzny, nie po to zeby sie uczyc, tylko po to zeby zapier...w gospodarstwie
                • bi_scotti Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 19:11
                  Ale cala sprawa wynika nie z tego, ze ci faceci tacy oblesni czy ta religia taka beznadziejna tylko z bardzo praktycznych rozwiazan sprawdzajacych sie w okreslonych spolecznosciach przez pokolenia. Zmiany beda zachodzic (i to dobrze, ze beda) ale powoli i trzeba dac tym innym ludziom czas i szanse na dostrzezenie KORZYSCI z tego, ze dziewczynki sie beda uczyc, ze nie beda tylko matkami i sila robocza, zwiazki malzenskie nie musza byc wylacznie kontraktem sankcjonowanym przez dwie rodziny ale moga byc dobrze-funkcjonujacymi ukladami partnerskimi etc. etc. Dlaczego i kiedy kobiety w Europie uzyskaly te faktyczne prawa do pracy, wyksztalcenia, samostanowienia? A no przy okazji I wojny swiatowej gdy faceci poszli i zgineli albo wrocili niezdolni do czegokolwiek. Spoleczenstwu jako calosci OPLACILO sie rownouprawnienie kobiet. Powoli, powoli, cierpliwosci - doczekalismy zwalenia Berlin Wall, doczekamy i rownouprawnienia w Emiratach a moze nawet i w Afganistanie wink
                  • graue_zone Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 19:15
                    No błagam, przestań.... Ale cala sprawa wynika nie z tego, ze ci faceci tacy oblesni czy ta religia taka beznadziejna tylko z bardzo praktycznych rozwiazan sprawdzajacych sie w okreslonych spolecznosciach przez pokolenia. Przeczytaj sama siebie. Gdzie widzisz praktyczne rozwiązanie w wydaniu 9-letniej dziewczynki za mąż za dorosłego, często podstarzałego faceta? Czy Ty naprawdę uważasz to za normalne?
                    • aneta-skarpeta Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 19:29
                      to jest bardzo praktyczne, np za zgodę na nielegalny slub 9latki z dorosłym facetem ojciec moze miec umorzony dług. No weź nie ma nic praktyczniejszegotongue_out
                      • graue_zone Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 19:33
                        No fakt.... sad
                      • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 19:34
                        No weź nie ma nic praktyczniejszego

wlasnie, jak nie krowa to wlasny dzieckiem splaci swoje dlugi...
                        Super kultura...
                    • bi_scotti Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:23
                      graue_zone napisała:

> Gdzie widzisz praktyczne rozwiązanie w wydaniu 9-letniej dziew
                      > czynki za mąż za dorosłego, często podstarzałego faceta? Czy Ty naprawdę uważas
                      > z to za normalne?

To nie ma znaczenia co JA o tym mysle, bo ja nie musze przetrwac w warunkach, w ktorych musza tamte spolecznosci. Mowimy tu w duzej mierze o spolecznosciach wiejskich, zyjacych daleko od reszty swiata, czesto w strasznych warunkach i przy zerowej edukacji. Glownym celem jest przetrwanie a wiec im szybciej mloda dziewczyna/kobieta zacznie rodzic, im wiecej dzieci sie urodzi tym wieksza szansa, ze ktores przezyje i bedzie komu pracowac, grupa przetrwa. Podobne uklady jeszcze nie tak dawno temu byly i u naszych Inuits, to sie zmienia szybciej niz w rural Pakistan czy w sub-Saharan Africa, ale tez nie z predkoscia swiatla! Przy okazji zreszta, tzw. "cywilizacja" przyniosla tragedie alkoholizmu, choroby typu cukrzyca - nigdy nie ma samych zyskow. Kazda zmiana, nawet na ewidentnie (?) lepsze, ma swoja cene. Dlatego lepiej gdy zminy zachodza stopniowo, gdy kolejne pokolenia robia kolejne kroki a nie jeden dramtyczny skok.
                      Zobaczcie same jak trudno jest "wyciagnac" mlodego czlowieka z tzw. patologicznej rodziny nawet w najbardziej rozwinietym spoleczenstwie. Jak trudno jest go wesprzec, nauczyc, popchnac, "wyzwolic" z obciazen domu - pomyslcie teraz o calych wioskach, o wielkich grupach ludzi zyjacych w okreslonym schemacie od "zawsze", od setek pokolen - tego sie nie da madrze i skutecznie naprawic/zmienic z dzis na jutro, bo nam "zal dziewczynek". No nie da sie.
                      • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:34
                        Przy okazji zreszta, tzw. "cywilizacja" przyniosla tragedie alkoholizmu,

a przepraszam w Biblii czy w zrodlach starozytnego Egiptu sa wzmianki o alkoholizmie czeste.
                        To nie jest problem jaki zawital na tym swiecie wraz z cywilizacja zachodnia. Fermentacja roslin i alkohol jest znana jak swiat swiatem...

choroby typu cukrzyca - nigdy nie ma samych zyskow.
                        Trza by winic nie cywilizacje zachodnia ale wlasciwie to rewolucje w neolicie kiedy to nastapilo przejscie z trybu koczowniczego do trybu zycia osiadlego i rolnictwa... Wtedy pojawil sie inny system zywienia i cukrzyce.
                        • nangaparbat3 Re: legalna pedofilia w islamie 30.11.12, 07:06
                          w Biblii masz wzmiankę, że Noe sie spił, i spał, i jeszcze chyba Noemi spoila przyszlego ziecia (o ile mi sie nie pomieszało, moze to byla Rut), doraźne pijaństwo pojedynczych osob, to zupelnie inna bajka jest.
                  • aneta-skarpeta Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 19:17
                    Dla Ciebie to nie problem, ty spokojnie mozesz czekać, az jemen dojrzeje, a te dziewczynki po prostu cierpią
                    • bi_scotti Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:07
                      aneta-skarpeta napisała:

> Dla Ciebie to nie problem, ty spokojnie mozesz czekać, az jemen dojrzeje, a te
                      > dziewczynki po prostu cierpią

Bo innego wyjscia nie ma - wylacznie cierpliwe czekanie i przyklaskiwanie z boku wszelkim ruchom emancypacyjnym CALEGO spoleczenstwa. Wnoszenie wolnosci/demokracji na bagnetach czy inne tam wyzwalanie ucisnionych zawsze konczy sie zle - wciaz masz w TV current news z Iraku - co wiecej trzeba? Tzw. wolnosc kazdy musi wywalczyc sobie sam gdy jest na to gotowy. I te dziewczynki/kobiety, i chlopcy/mezczyzni w tych krajach tez kiedys beda. Narazie nie sa.
                      • graue_zone Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:20
                        Nie będą. Zobacz, ile istnieje islam i ile się zmieniło. Prawie nic. I próżna wiara, że bez nacisków z zewnątrz samo z siebie coś się zmieni.
                        • aneta-skarpeta Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:27
                          tymbardziej cięzko oczekiwać że dzieci zaczną się buntować- ich matki się boją, a co dopiero dzieci, dlatego uwazam, że nalezy nagłaśniać te sprawy, w dobie globalizmu panstwa będę jednak czuły presję- chocby niewielką i szybciej zaczną dostrzegac problem i cos z nim robic.

problem jest oczywiscie zlozony, ale nie oznacza to, że nalezy go porzucic
                        • bi_scotti Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:32
                          graue_zone napisała:

> Nie będą. Zobacz, ile istnieje islam i ile się zmieniło. Prawie nic. I próżna w
                          > iara, że bez nacisków z zewnątrz samo z siebie coś się zmieni.

Sie mylisz. Islam bardzo ewoluuje, zdecydowanie szybciej niz Roman Catholic Church i bez porownania szybciej niz Judaizm, o ktorym smialabym twierdzic, ze stoi w miejscu ale to nie bylaby tak do konca prawda. Jak rzekl byl na lotnisku w Warszawie niejaki JPII "nie lekajcie sie!" wink
                          • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:36
                            Islam bardzo ewoluuje, zdecydowanie szybciej niz Roman Catholic Church i bez porownania szybciej niz Judaizm, o ktorym smialabym twierdzic, ze stoi w miejscu ale to nie bylaby tak do konca prawda.

a w czym konkretnie?
                            • tatibi Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 09:20
                              No wlasnie w czym? Tez bym chciala wiedziec.
                      • olena.s Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:36

> Bo innego wyjscia nie ma - wylacznie cierpliwe czekanie i przyklaskiwanie z bok
                        > u wszelkim ruchom emancypacyjnym CALEGO spoleczenstwa.

I racja, i nie. Ja jednak jakbym była Obamą czy czyms innym takim wprowadziłabym cichą zasadę, że wszelkie programy oomocowe muszą iść głównie na kobiety, inaczej - chała.
                        • bi_scotti Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 23:54
                          olena.s napisała:

> I racja, i nie. Ja jednak jakbym była Obamą czy czyms innym takim wprowadziłaby
                          > m cichą zasadę, że wszelkie programy oomocowe muszą iść głównie na kobiety, ina
                          > czej - chała.

Tez bym byla, bo sie w zyciu generalnie kieruje solidarnoscia macicy (spadek feminizmu po babkach i prababkach wink ) ale np. moj obecnie konserwatywny rzad dziala dokladnie przeciwnie. A wybrany jak najbardziej demokratycznie. Life.
                          • nangaparbat3 Re: legalna pedofilia w islamie 30.11.12, 07:32
                            Rząd rządem, a zycie życiem - z tego co widzę, z programow pomocowych i tak korzystaja głownie kobiety, moze inaczej - wlaczaja się w nie głownie kobiety, u moich okropnie patriarchalnych Romów to kobiety sie ksztalcą, kobiety wymyślajai realizują projekty, kobiety pracują - panowie ewentualnie jako liderzy albo po prostu dalej daja się obslugiwać (zeby nie bylo - są i tacy, co zachowuja się po kobiecemu, chwala im za to, ale to mniejszość).
                            ktos kto pracowal w dramatycznie biednym islamskim Uzbekistanie opowiadal nam, że jakikolwiek postęp, jakakolwiek zmiana dzieje sie tam wylacznie dzięki kobietom - on to tłumaczyl, że kobieta ma dzieci i musi je wykarmic, i do mnie to wyjasnienie przemawia.
                            Opowiadal, ze kobiety tam zakladaja stowarzyszenia i dzialają, ale zeby to zrobic muszą mieć krowe - żeby miały mleko dla dzieci. Więc sie na jedna taką krowe skladalismy.
                            I ja sie zgadzam, ze ze zmian gwałtownych i wprowadzanych na siłę nic dobrego nie wynika - a jednak z drugiej strony chcialoby sie pomoc tym, ktorzy się buntują i do zmian dążą.
                            Dwa dni temu w świetlicy obrażony chłopczyk powiedział mojej Ani (tej "uposledzonej"), że jego tata ją zbije, i ona przybiegla ze lzami w oczach, powiedzialam, ze to bzdura, bo prawo w Polsce zabrania bicia dzieci, i jesli ktos to robi, stanie przed sądem, i trzeba bylo widziec miny obojga, jakby sie nowa rzeczywistość przed nimi otworzyla -i tak też jest.
                            I jeszcze pomyślalam, że ta pani z Somalii czyta Koran, pracuje i żyje sama, no własnie, moja kolezanka z Libanu też pracuje i żyje sama, i ja teżpracuje i żyję sama w tym było nie było patriarchalnym świecie smile
                            Opresja kobiet jest faktem, tak jak była faktem opresja chlopów pańszczyźnianych czy innych niewolników, i nie ma co mowic, że w społeczeństwach wszystkim jest w miare rowno dobrze - choc mozna byc bardzo szczęśliwą i w najbardziej konserwatywnym patriarchacie, i w super rownościowym spoleczeństwie, jak sie trafi.
                      • woman_in_love chwila, przecież to ty byłaś za demokracją w Libii 27.11.12, 21:38
                        wnoszoną przy pomocy waszych samolotów i pieniędzy, zatem o czemu w Jemenie również tego nie zrobić?
                  • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 19:20
                    czy ta religia taka beznadziejna tylko z bardzo praktycznych rozwiazan sprawdzajacych sie w okreslonych spolecznosciach przez pokolenia.

praktycznie rozwiazania- huh?? chyba dla obslizglych starych pedofili.
                    A religia to co jak nie czesc kultury?

Powoli, powoli, cierpliwosci - docz
                    > ekalismy zwalenia Berlin Wall, doczekamy i rownouprawnienia w Emiratach a moze
                    > nawet i w Afganistanie wink

tak ale zadaniem krajow bardziej oswieconych w tych sprawie jest naglasniac i poopularyzowac kulture przeciwna takiemu traktowaniu kobiet. Samo sie nic nie dzieje.
                    • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 19:24
                      Ja w ogole nie rozumiem podejscia Europy do islamu.
                      Muzulmanie sie burza ze we Francji zabrania im sie do chodzenia w burkach np w szkolach ( to ten ubior co tylko oczy widac) bo wszak maja wolnosc wyznania....

A jakos europejki potulnie zakute w szmaty chodza jak jada do Arabii Saudyjskiej, a jak w jakims centrum sklepowym jedna wyszla nieco smielej ubrana to ja aresztowali.

Popieram Francuzow i jestem za laicyzacja spoleczenstwa w miejscach publicznych.
                  • olena.s Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 20:21
                    No, tu to nie masz racji - problem polega bowiem na tym, że islam bardzo dokładnie opisuje prawno-spoleczne relacje kobiet, męzczyzn, niewolników, wyzwoleńców, muzułmanów, ludów księgi, pogan. I zmiana tego oznaczałaby odrzucenie znaczącej części wiary, rzecz niewyobrażalna w społeczeństwie absolutnie przekonanym o własnej doskonałości oraz nie wierzącym w ateistów....
                    Więc ja bym nie zakładała, że doczekasz, twoje dzieci, a nawet i wnuki równouprawnienia różnych kategorii ludzi.
                    • lady-z-gaga Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:04
                      Bardzo inteligentne i wazne spostrzeżenie smile mam nadzieję, że zostanie zauwazone w tej dyskusjismile
                      nie ma żadnego sensu porównanie sytuacji kobiet w islamie z sytuacją kobiet w Europie 100 lat temu. Własnie z tego powodu, o ktorym pisze Olena: u nas wynikało to z obyczajowości, u nich wynika z podstawowych zasad religii. Nikt przytomny nie spodziewa się chyba, że islam (bądź inna religia) pozwoli zburzyć swoje fundamenty. Na nagłą epidemię ateizmu tez bym nie liczyła.
                      • bi_scotti Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:13
                        Wszystkie religie (a wlasciwie nalezaloby powiedziec interpretacje jakiegos tam slowa bozego czy proroczego) ewoluuja - sledzilas ostatnie glosowanie na temat kobiet biskupow w Anglican Church? Bardzo pouczajace. Islam juz jest wszak podzielony (zreszta wlasciwie od samego swego poczatku) i frakcje sa rozne, i interpretacje takoz podobnie jak to sie ma z Talmudem czy Starym/Nowym Testamentem. Zapewne, jak to sie ma z chrzecijanstwem czy judaizmem, zawsze pozostanie margines ortodoksow, ktorzy beda "jedynymi slusznymi obroncami prawdziwej wiary", ale jak ze wszystkimi innymi wielkimi ruchami, rowniez Islam pojdzie droga konformizmu i political diplomacy. Wszystko tylko kwestia czasu. Life.
                        I jeszcze o ubiorze - wolnosc wyboru ubrania powinna dotyczyc wszystkich - rowniez ortodoksyjnych wiernych jakiejkolwiek religii. Gdy nie dotyczy, furda z taka demokracja!
                        • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:22
                          biscotti, religie ewoluuja baaaaardzo powoli. Najczesciej sa najbardziej wsteczym czynnikiem w spoleczenstwie.

ledzilas ostatnie glosowanie na temat
                          > kobiet biskupow w Anglican Church?

jak mozna porownywac kosciol anglikanski z islamem czy katolicyzmem? Toz od Henryka XVIII kosciol w UK ma bardzo bardzo slaba role. Wrecz symboliczna przez korone. Osobiscie nie znam zadnej osoby jaka chodzi do kosciola anglikanskiego regularnie. NIKOGO.

A co do ubiorow i demokracji to ja zaczne z golym tylkiem chodzic w Saudi Arabii.
                          Sorry, demokracja to wolnosc a zakutane w szmaty biedne kobieciny dychac ledwo moga.

ja wierze w powiedzenie: When in Rome do as the Romans do. Czyli emigrant powinien dostosowywac sie do otoczenia bo wyemigrowal do innej kultury, a nie jakies wstecznictwo w gettcie wyprawiac. Kurcze.. zaraz sie ubiore w stroj krakowianki no... cekiny i korale i juz.
                          • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:24
                            * VIII
                            a nie 18tego jezusmaryjo bo takiego nie bylo...
                          • bi_scotti Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:29

> ja wierze w powiedzenie: When in Rome do as the Romans do. Czyli emigrant powin
                            > ien dostosowywac sie do otoczenia bo wyemigrowal do innej kultury, a nie jakies
                            > wstecznictwo w gettcie wyprawiac. Kurcze.. zaraz sie ubiore w stroj krakowiank
                            > i no... cekiny i korale i juz.

Zdecydowanie sie nie zgadzam z takim podejsciem. Powiedzonko o Rzymie moge traktowac powaznie wylacznie jako turysta gdzies tam ale w kraju, ktory jest moim domem, mam dokladnie takie same prawo wplywac na jego polityke, kulture, ekonomie, oswiate etc. jak ci, ktorzy sa tu ktoryms tam pokoleniem. Bo to jest moj kraj choc zem i imigrant smile A skoro sobie daje to prawo i czerpie z niego garsciami, tak samo musze myslec o wszystkich innych tu przybylych z dalekich stron i odmiennych kultur. Wszyscy cos tu przynosimy do wspolnego ogniska i tworzymy nowa jakosc. I tak jest dobrze.
                            • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:38
                              ale w kraju, ktory jest moim domem, mam dokladnie takie same prawo wplywac na jego polityke, kulture, ekonomie, oswiate etc. jak ci, ktorzy sa tu ktoryms tam pokoleniem. Bo to jest moj kraj choc zem i imigrant smile

to po co emigrowac jesli sie chce zyc tak jak w swoim kraju? jaki sens?

A skoro sobie daje to prawo i czerpie z niego garsciam
                              > i, tak samo musze myslec o wszystkich innych tu przybylych z dalekich stron i o
                              > dmiennych kultur. Wszyscy cos tu przynosimy do wspolnego ogniska i tworzymy now
                              > a jakosc. I tak jest dobrze.

tak dziekuje za nowa jakosc pt przymusowe malzenstwa z 5letnimi dziewczynkami i obrzezanie 8 latek. No prosze cie bi-scotti.....
                            • woman_in_love akurat z tym się zgadzam i dlatego jest przeciw 28.11.12, 22:21
                              imigracji. Możemy pozwalać dzikim ludom mieszkać tymczasowo u nas - ale tylko tymczasowo i na zasadach gościnności (np. robotnikom tymczasowym, sezonowym, studentom lub turystom) i wymagać wtedy bezwzględnie od nich poszanowania naszych praw i życia zgodnie z nimi, a nie swoimi. Żadnego zasiedlania, przyjmowania uchodźców czy nadawania obywatelstwa, bo z tym wiąże się właśnie to, że będzie trzeba tolerować za jakiś czas ich chore tradycje.

Taką politykę prowadzi Dubaj - czyli chętnie przyjmuje tymczasowo robotników z Filipin, ale nie daje im żadnych praw publicznych i jeśli nie godzą się na ich muzułmańskie zwyczaje to równie chętnie ich deportuje. Bo zawsze znajdą się na ich miejsce grzeczniejsi i mniej konfliktowi.

A u nas daje się prawa i pieści z różnymi dziwnymi agresywnymi imamami, którzy głoszą zalety bicia kobiety w małżeństwie, ludziom wyznającym wycinanie łechtaczki u dzieci (to się pojawiło niedawno nawet w lewackiej Szwecji, która zaczęła już przyjmować takich dzikusów, że aż żal).

Aczkolwiek jeśli chcecie sobie robić syf w Kanadzie to sobie tam róbcie. Ja jedynie mogę mieć nadzieję, że nie masz żadnych praw wyborczych w żadnym europejskim kraju i nie przykładasz się w żaden sposób do imigracji w Europie, oprócz oczywiście swojego jazgotania.
                              • olena.s Re: akurat z tym się zgadzam i dlatego jest przec 28.11.12, 22:49
                                > Taką politykę prowadzi Dubaj - czyli chętnie przyjmuje tymczasowo robotników z
                                > Filipin, ale nie daje im żadnych praw publicznych i jeśli nie godzą się na ich
                                > muzułmańskie zwyczaje to równie chętnie ich deportuje.

Taką politykę prowadzą wszystkie kraje Zatoki - w zasadzie nie jest w ogóle mozliwe uzyskanie stałego pobytu, o obywatelstwie nie wspominając.
                                • graue_zone Re: akurat z tym się zgadzam i dlatego jest przec 28.11.12, 22:53
                                  I to jest bardzo dobra polityka. Chronią swoje zwyczaje, kulturę i religię. A my, "Europejczycy", jak te głupki, nie
                                  • hamerykanka Re: akurat z tym się zgadzam i dlatego jest przec 29.11.12, 18:30
                                    U nas nie przejdzie jako "niehumanitarne". No bo jak to, deportowac tez dzieci urodzone w danym kraju do kraju rodzicow? Czy nadac im obywatelstwo, a rodzicom nie i rozdzielic rodziny?
                                    Dosc niedawno byla podobna sprawa-Ukrainka ozeniona z Polakiem, miala paroletnie wlasne dziecko, corke, ktora potemw Polsce dorastala i chodzila do szkoly. Maz zmarl, kobieta zaniedbala staranie sie o obywatelstwo i grozilo jej deportowanie razem z corka, nastolatka. I ukazywaly sie rzewne artykuly ze corka ma tu p[rzyjaciol, szkole i ukrainskiego nie zna, wiec jak moze byc deportowana. O ile pamietam, w Polsce zostaly.
                                    No i teraz wyobrazcie sobie, ze te dzieci sa deportowane...jaki bedzie szum.
                      • olena.s Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:32
                        u nas wynikał
                        > o to z obyczajowości, u

Nie, u nas tez wynikało to w ogromnej mierze z religii - poczytaj sobie NT - tylko szczęśliwie u nas główne teksty religijne nie były aż tak szczegółowe, bo w przeciwieństwie do islamu, nastawionego na podbój i regulowanie zewnętrzne zycia jednostki i społeczeństwa, chrzescijaństwo stworzyło kanon jeszcze zanim stało się religią państwową.
                • azja-odkuchni Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 03:18
                  Film Ewy Ewart znam dotyczy Awganek , ale tam religia niestety jest tylko przykrywką do głupoty. To tak jak by powiedzieć, że katoliccy akceptują prace dzieci bo Filipińczycy fałszują dokumenty by 13 latke do roboty w Singapurze wysłac. ...
                  --
            • madi138 Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 21:13
              A Ty nie widzisz tego jak bardzo plynna jest granica tego, co kto nazywa "doros
              > loscia/dojrzaloscia" tudziez tego, co dla kogo jest "cywilizacja"? Zaczelas wat
              > ek od kompletnie niewlasciwego uzycia slowa "pedofilia" - zostalo Ci wyzej wytl
              > umaczone dlaczego uzylas slowo niewlasciwie....

a co tu jest płynnego? uważasz, że 9-latka, nawet miesiączkująca, jest naprawdę dojrzała i gotowa do małżeństwa???? proszę cię....żaden kontekst kulturowy czy inny tego nie uzasadni.
              a słowo 'pedofilia' jest tu jak najbardziej na miejscu. tak właśnie określa się stosunki seksualne z nieletnimi w MOJEJ kulturze.
    • dzika41 Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 17:40
      A co z naszym krajem?
      Nie bulwersują Cię "związki" wśród cyganów?!
      11-12 latki które zostają matkami a tatusiowie są co najmniej pełnoletni!
      I jeszcze wsio w świeyle prawa bo takie u nich obowiązuje!

Nóż mi się w kieszeni otwiera jak słyszę takie historie z rodzimego podwórka. Po zasiłki stoją i im się należy ale przestrzegać polskiego prawa to już kutwa nie muszą!!!
      I nikt nic z tym nie robi!!!!!!

Hmmmmm
      Chyba też jesteśmy krajem dzikusów....
      • woman_in_love mnie bulwersują 27.11.12, 21:33
        i dlatego uważam, że również ich powinno się wsadzić na statki i wysłać tam skąd pochodzą - czyli do Indii
      • nangaparbat3 Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 15:09
        Nie bulwersują Cię "związki" wśród cyganów?!
        11-12 latki które zostają matkami a tatusiowie są co najmniej pełnoletni!

Cyganie nie są idiotami i wydawanie za mąż dziewczynek młodszych niż 15 zdarza się teraz w Polsce zupełnie wyjątkowo - co do mężów, są z reguły nieco starszymi nastolatkami.

Bulwersujecie się własnymi fantazjami, taki mentalny onanizm.
    • ashraf Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 18:17
      Tymczasowe malzenstwa - od jednego dnia do 99 lat dozwolone sa u szyitow. Natomiast nie ma co ukrywac, ze islam pozwala na malzenstwa z dziewczynkami, powolujac sie na Mahometa, ktory poslubil Aishe kiedy ta miala 6 lat. Teoretycznie nie wspolzyl z nia az do osiagniecia przez nia dojrzalosci (pytanie jakiej). Teoretycznie powinien tak robic rowniez muzulmanin, ktory poslubi np. 9 latke. W praktyce kto sprawdzi, co robi z taka dziewczynka stary dziad, ktory kupil ja od rodzicow? Bo tak to najczesciej wyglada, nie ma sie co oszukiwac. I nie ma co sie powolywac na prawa obowiazujace w roznych krajach, bo wiadomo, ze tam, gdzie prawo jest najbardziej zgodne z Koranem, mozna poslubiac juz 9 latki (Arabia Saudyjska, Jemen), w takim np. Iranie dopiero niedawno podniesiono (!!) wiek zawierania malzenstw przez dziewczynki z 9 na bodajze 11 lat. Jezeli nie nazywamy tego pedofilia, to jak??
      • olena.s Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 18:38
        Małżeństwo zostało skonsumowane kiedy Aisza miała 9 lat.
        • aneta-skarpeta Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 18:46
          abstrahując od tego czy dziewczynka wspolzyla w wieku 6 czy 9 lat, bo to w zasadzie nie ma wiekszego znaczenia, to warto pamietac, ze dzieci na całym swiecie są bardzo podobne- niezaleznie od tego co wymyslają dorosli i wcale nie jest tak, ze dziewczynka 9 letnia w polsce jest wychowywana tak, ze nie byłaby szczesliwa w małzenstwie, a dziewczynka w arabii, jemenie czy afganistanie przyjmuje na klate swoj los i z usmiechem na ustach bieze slub ze starym dziadem- bo tak jest i tak jest fajnie

te dziewczynki są głęboko nieszczęsliwe i są wykorzystywane i są dokładnie tak samo dziecice jak naszecórki, choc pewnie potrafią ogarniać całe gospodarstwa- co nie zmienia faktu, ze wolałyby jak nasze- pouczyc się i pobawic

bo wiek 9, 12 lat to nie jest wiek na uprawianie seksu, na bycie zoną i na opiekowaniu się starym zboczeńcem
          • ashraf Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 18:49
            I o to wlasnie chodzi!
          • aneta-skarpeta Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 19:03
            tutaj zdjecia z reportazu z jemenu

14stolatka- 2 dzieci... a buzie takie smutne
            • aneta-skarpeta Re: legalna pedofilia w islamie 27.11.12, 19:08
              www.national-geographic.pl/artykuly/galeria/za-mlode-na-zony/
      • azja-odkuchni Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 03:09
        ashraf napisała:

> Tymczasowe malzenstwa - od jednego dnia do 99 lat dozwolone sa u szyitow. Natom
        > iast nie ma co ukrywac, ze islam pozwala na malzenstwa z dziewczynkami, powoluj
        > ac sie na Mahometa, ktory poslubil Aishe kiedy ta miala 6 lat. Teoretycznie nie
        > wspolzyl z nia az do osiagniecia przez nia dojrzalosci (pytanie jakiej). Teore
        > tycznie powinien tak robic rowniez muzulmanin, ktory poslubi np. 9 latke. W pra
        > ktyce kto sprawdzi, co robi z taka dziewczynka stary dziad, ktory kupil ja od r
        > odzicow? Bo tak to najczesciej wyglada, nie ma sie co oszukiwac. I nie ma co si
        > e powolywac na prawa obowiazujace w roznych krajach, bo wiadomo, ze tam, gdzie
        > prawo jest najbardziej zgodne z Koranem, mozna poslubiac juz 9 latki (Arabia Sa
        > udyjska, Jemen), w takim np. Iranie dopiero niedawno podniesiono (!!) wiek zawi
        > erania malzenstw przez dziewczynki z 9 na bodajze 11 lat. Jezeli nie nazywamy t
        > ego pedofilia, to jak??

Pytanie jest takie kto jeszcze mu swoją córkę sprzeda...

Wiele uczestniczek tej dyskusji porównuje "światły świat zachodni" i "ciemny muzulmański" tylko, że wielu z muzułmanów żyje zupełnie wyczajenie. Ich córki się uczą , kobiet pracują i zamiast do kościoła chodzą do meczetu a czasem zakładają abaję. Gdyby pokazać publicznie to co się dzieje u księdza dyrektora to też wielu krzyknęłoby dzicz...
        • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 09:05
          azja-odkuchni napisała:

> W kulturze europejskiej nastolatki zakładają bluzki z dekoltem, a muzułmanki za
          > kładają chustki,

??? Mahomet nawolywal aby kobiety modlily sie w domu a nie w meczecie. Kalif Umar zakazal kobietom wstepu do meczetu. Tylko niektore meczety wyznaczaja specjala osobna sale dla kobiet.

Naogladalas sie chyba filmow propagandowych o tym jaki islam jest wspanialy dla kobiet.

Gdyby pokazać publicznie to co się dzieje u księdza dyrektora to też
          > wielu krzyknęłoby dzicz...

obrzezania, sluby legalne z 6 latkami?
          Mowisz o jakichs kryminalnych wystepkach jakie sa sporadyczne i na pewno nie sa prawnie sankcjonowane.
          Kobieta w islamie bez mezczyzny jest NIKIM. W cywilizacji zachodniej jest pelnowartosciowym czlonkiem spoleczestwa i moze osiagnac wysokie stanowiska nawet
          • jematkajakichmalo Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 09:24
            U ksiedza dyrektora ma miejsce wlasnie zjawisko pedofilii... bo jak inaczej to nazwac??

A co do obrzezania - dlaczego nikt nie ma nic do tego ze rowniez Zydzi obrzezuja dzieci, a z tego co wiem w stanach jest to powszechna praktyka po prostu ze wzgledow higienicznych...
            Wiem, zaraz bedzie ze chodzi o dziewczynki, ale ktos juz pisal, ze to z religia nie ma nic wspolnego, wiekszosc tych zabiegow odbywa sie wsrod ludnosci afrykanskiej (niemuzulmanskiej). Z tego co sie orientuje w Koranie nie ma mowy obrzezaniu dziewczynek, a mowimy w tym watku o Islamie.
            Badzmy prosze obiektywni.
            My patrzymy na nich dziwnie, bo maja chustki na glowach, a oni na nas gdy nasze kilkunastoletnie dziewczyny lataja polnago po ulicach.
            • azja-odkuchni Re: legalna pedofilia w islamie 29.11.12, 19:02
              ematkajakichmalo napisał(a):

> U ksiedza dyrektora ma miejsce wlasnie zjawisko pedofilii... bo jak inaczej to
              > nazwac??
              >
              > A co do obrzezania - dlaczego nikt nie ma nic do tego ze rowniez Zydzi obrzezuj
              > a dzieci, a z tego co wiem w stanach jest to powszechna praktyka po prostu ze w
              > zgledow higienicznych...

> My patrzymy na nich dziwnie, bo maja chustki na glowach, a oni na nas gdy nasze
              > kilkunastoletnie dziewczyny lataja polnago po ulicach.
              Oto toto to chce powiedzieć to nie żadni dzikusi tylko normalni ludzie przynajmniej w większości. Czytam właśnie reportaże z Jemenu i dostaję gęsiej skorki ..sad
              Ale w kwestii obrzezania to nikt nie ma pretensji o chłopców tylko o dziewczynki którym usuwa się łechtaczkę, wargi mniejsze i robi inne okropne rzeczy, ale to nie ma nic wspólnego z Islamem.
              Moje koleżanki mówiły, ze w singapurskich gabinetach ginekologicznych są ulotki by nie obrzezywać córek. Z numerem telefonu do jakiejś organizacji gdzie można porozmawiać, zasięgnąć porady. ... sama nigdy takiej ulotki nie widziałam.
          • azja-odkuchni Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 09:25
            Niczego się nie naoglądałam tylko żyję wśród wielu muzułmanów. W każdym singapurskim meczecie jest sala dla kobiet w tego co wiem w malezyjskich też. Pytałam Indonezyjek jak jest Indonezji łowimy, że jak nie ma sali kobiety stają z tyłu i już... Moje muzułmańskie koleżanki jakoś nie wyglądają na nieszczęśliwe ich córki też. Ciekawe jestem opinii Oleny jakie są Katarki.
            • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 09:43
              że jak nie ma sali kobiety stają z tyłu
              > i już...

no super kultura gdzie kobieta staje W NAJLEPSZYM przypadku z tylu i nie ma praw jak mezczyzna.
              Lojboziu...
              • azja-odkuchni Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 10:01
                Panie z przodu znaczy lepiej... mówiłam muzułmankom i się śmiały mocno, bo człowiek jak się modli to się nachyla i wypina dupę jak one by się w meczecie wypięły to nikt by się tam nie modlił. Byłam w meczecie. Bywam w muzułmańskich domach i szanuję ich jako ludzi. Ich kulturę również. Wile przytoczonych tu przykładów ma się nijak się mają do życia codziennego normalnych ludzi wyznania muzułmańskiego.
                azjaodkuchni.blogspot.sg/2012/05/maa-nur-i-babska-impreza.html
                Muzułmańskie kobiety żyją inaczej dzieci wychowują inaczej, ale uznawanie ich za dzikusów, prymitywów z antysemityzmem mi się kojarzy...
                Nie chciałabym być żoną muzułmańskiego faceta nie chciałabym muzułmańskiego zięcia, ale chińskiego zięcia też bym nie chciała...
                • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 10:13
                  ale uznawanie ich za dzikusów, prymitywów z antysemityzmem mi się kojarzy...
                  ja tego nie napisalam nigdzie.

semici to niedobre porownanie akurat nie sa uwazani za prymitywow czy dzikusow przez kogokolwiek.Antysemityzm to zupelnie inna para kaloszy.

Postawa islamu wobec kobiet dla mnie jest przejawem kultury OPRESYJNEJ, patriarchalnej- chorej.

No oczywiscie ze te kobiety tego nie potwierdza bo maja totalnie wyprane mozgi.
                  • jematkajakichmalo Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 10:48

>
                    > semici to niedobre porownanie akurat nie sa uwazani za prymitywow czy dzikusow
                    > przez kogokolwiek.Antysemityzm to zupelnie inna para kaloszy.
                    >

Princesko - semici to m.in. ludy arabskie... zapraszam do encyklopedii...
                    encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3973860
                    • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 19:21
                      Princesko - semici to m.in. ludy arabskie... zapraszam do encyklopedii...
                      > rel="nofollow">encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3973860

a co zmienia dokladna specyfikacja etniczna w tejze grupie?
                      antysemityzm to inna para kaloszy. Nie wynika z uwazania ich za jakichs dzikusow i prymitywow jak autorka mowi. Antysemityzm wynika najczesciej z innych przeslanek- o to mi chodzilo
                      • olewka100procent Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 21:51
                        jak religia zmieniła mózg faceta ( ojca ) który zabił z zimną krwią swoją córkę , która przyniosła wstyd i ujmę rodzinie , chodziło o jakąś pierdołe , już nie pamiętam ale chyba dziewczyna zrobiła ,,kompromitującą,, fotke na portalu typu facebook , widać jej było kawałek ramiączka od stanika ... Religia to zło - każda
        • ashraf Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 09:14
          Jezeli prawo pozwala, to chetni znajda sie zawsze. Chore prawo degeneruje spoleczenstwo. W rodzinie mojego ex byla np. sytuacja, gdzie inteligentna, wyksztalcona dziewczyna z "postepowej" rodziny musiala wrocic do meza damskiego boksera i psychopaty, bo inaczej - zgodnie z prawem - zabralby jej corke. Byli rozwiedzeni od kilku lat, ona pracowala, on nie partycypowal w kosztach utrzymania dziecka, nie widywal jej itd. Gdy dziewczynka skonczyla 7 lat, pan postawil ex-zonie ultimatum: albo wraca do niego, jest grzeczna i potulna, albo wiecej dziecka nie zobaczy.
        • graue_zone Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 10:01
          Pisz sobie co chcesz, ale w życiu nie uwierzę, że kobieta w islamie może być zadowolona ze swojej pozycji i tego, kim jest. Nie uwierzę, że jest szczęśliwa, że pełni rolę podrzędną, że nie może decydować o sobie samej. Być może te, które nie znają innej drogi, żyją tak, bo nie wiedza, że można inaczej, nie wyobrażają sobie tego, ale w ich szczęście nie uwierzę.
    • kotobala Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 01:09
      To jest uprzedmiotowanie kobiety/dziewczynki, a decydującym jest facet "ojcem" zwanym.

I ja się, generalnie nie dziwie, że są wojny "wyznaniowe"(by tak nazwać).

To tak jak z obrzezaniem kobiet... W jakim celu? Bo pan mąż se zażyczył... No proszę....

I dlatego, ja nie pozwolę ŻADNEMU facetowi dominować nade mną.
      • caroninka Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 09:41
        Maz sobie zazyczyl?! Obrzezane sa dzieci! W wieku 4-6 lat, po to by w przyszlosci maz wiedzial, ze jest "czysta". Powtorze po raz setny, to barbarzynstwo nie ma nic wspolnego z islamem. To jest obrzadek kulturowy, praktykowany w wiekszosci Afryce, przez plemiona, roznych wyznan.
        • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 09:49
          caronika
          W tradycji islamu istnieje jedyna dopuszczalna metoda kobiecego obrzezania - usunięcie żołędzi łechtaczki,
          za
          sites.google.com/site/oislamie/artykuly/kobieta/obrzezanie-kobiet-w-swietle-prawa-islamskiego
          tylko zaledz lechtaczki ( sic!!!!).<=jezusmaryjomatkobosko...
          • caroninka Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 17:02
            Przeczytaj jeszcze raz, co sama zacytowalas. Juz? Tak wiec, "w tradycji islamu" , wiesz czym jest tradycja? Tu chodzi o nia wlasnie, nie o nakaz, przykaz czy nawolywanie do... I tym wlasnie kieruja sie plemiona czy odlamy kulturowe tak samo islamskie w Afryce, jak i chrzescijanskie. W wiekszosci krajow muzulmanskich, takie praktyki wogole nie sa znane. I jezeli do mnie pijesz, to chyba nie masz najmniejszego powodu, bo jestem tego zagorzala przeciwniczka. To jest barbarzynstwo.
            • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 19:24
              Przeczytaj jeszcze raz, co sama zacytowalas. Juz? Tak wiec, "w tradycji islamu" , wiesz czym jest tradycja? Tu chodzi o nia wlasnie, nie o nakaz, przykaz czy nawolywanie do...

caroninka, rzecz w tym, ze jesli klikniesz dalej ten link to zobaczysz wiecej- uzasadnienie w Koranie.
              • caroninka Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 20:43
                Ja rozumiem, ze Ty przeczytalas to co wkleilas? Szkoda, ze nie zrozumialas. Cytat z Twojego linka:

Pośród współczesnych uczonych prawa islamskiego, al-Sajjid Sabiq pisze w „Fiqh al-Sunna”, że wszystkie hadisy dotyczące obrzezania kobiet są słabe i żaden nie jest autentyczny.

Podsumowując zwyczaj obrzezania kobiet jest praktyką wynikającą z przedislamskich praktyk plemiennych, nie znajdującą oparcia w sunnie Proroka Muhammada (pokój z nim), a więc nie mającą nic wspólnego z islamem. Podobnie jak zwyczaj obmywania stóp mężowi (jako wyraz szacunku), wydawanie przyjęcia (stypy) po śmierci bliskiego, noszenie obrączek ślubnych i wiele, wiele innych mniej lub bardziej szkodliwych regionalnych naleciałości.

Ponieważ obecne osiągnięcia nauk medycznych udowodniły szkodliwość tego zabiegu (poza przypadkami, kiedy jest wskazany ze względów medycznych) uczeni zaznajomieni z tematem uważają, że jest on z islamem niezgodny.
                • princesswhitewolf Re: legalna pedofilia w islamie 28.11.12, 22:49
                  Pośród współczesnych uczonych prawa islamskiego, al-Sajjid Sabiq pisze w „Fiqh al-Sunna”, że wszystkie hadisy dotyczące obrzezania kobiet są słabe i żaden nie jest autentyczny.

Aha... smile))
                  Nie no prosze Cie... kurcze no przestan z taka argumentacja. To tak jakby jakis "uczonego prawa katolickiego" aby mowil o tym iz aborcja jest fe, a pedofiilia w KK nigdy nie miala miejsca...
                  • caroninka Re: legalna pedofilia w islamie 29.11.12, 10:34
                    Czy Ty masz jakis problem z rozumieniem, tego co sama czytasz i wklejasz, czy z sama soba masz problem? Skoro argumentujesz swoje tezy linkiem, powinnas sie z nim najpierw zapoznac. Odsylasz mnie do strony, a gdy Ci z niej cytuje i tak masz to gdzies, bo Twoja wiedza jest zasobniejsza mimo, ze z islamem nie masz nic wspolnego. Daruje sobie odpowiedz na Twoje porownanie, bo ma sie nijak do tematu. Rzucasz haslami totalnie nie trzymajacymi sie kupy.

Islam opiera swoja wiare na Koranie, jesli nie ma nakazu, czy zakazu, to go nie ma. Proste jak budowa cepa, a tak ciezko Ci pojac. Obrzezanie kobiet ma miejsce w swiecie islamskim, ale nie ma to nic wspolnego z religia, tylko tradycja plemienna.
                    • graue_zone Re: legalna pedofilia w islamie 29.11.12, 10:45
                      Ale możliwość współżycia z dziewięciolatką już jest, prawda? Wszakże sam Mahomet...
                      • caroninka Re: legalna pedofilia w islamie 29.11.12, 16:19
                        Tak, niestety istnieje taka mozliwosc o ile taka dziewczynka zaczela menstruowac. Jestem temu, jak i wszyscy muzulmanie, ktorych znam, stanowczo przeciwna.
                        • olena.s Re: legalna pedofilia w islamie 29.11.12, 16:47
                          A ja w takim razie miałabym całkiem powaznie pytanie: jak muzułmanie, wyrażający takie jak ty poglądy na sprawę współżycia z dziećmi, godzą to z poglądem o doskonałości postępowania Mahometa?
                          • caroninka Re: legalna pedofilia w islamie 29.11.12, 20:27
                            Powiem to na swoim przykladzie, bo nie mnie wypowiadac sie za reszte. Sama o islamie, zanim doczekalam zetkniecia z nim, mialam takie pojecie i mniemanie, jak wiele osob tu sie wypowiadajacych. Zaczelam sie zaglebiac w temat sama i nikt mna nie kierowal ( bardzo czesto zdarza sie, ze wyznawcy religii przedstawiaja ja poznajacym, w takim swietle, w jakim oni to widza, nie koniecznie tym dobrym), wiec interpretacja wiedzy, nalezala do mnie. W czasach Mahometa, nie tylko w swiecie arabskim obcowanie z tak mlodymi zonami bylo praktykowane. Kobiety w Europie w wieku 12-13 lat byly juz matkami.
                            Moim skromnym zdaniem, wcale nie jest ciezko odnalezc sie we wspolczesnosci wyznajac islam. Niestety w wielu krajach arabskich jest to blokowane przez radykalnych islamistow, ktorzy chca by ich swiat zostal takim jakim byl. To jest tak jak z prawem kobiet okreslonym w Koranie. Maz moze ukarac zone jak jest nieposluszna, w tamtych czasach tak bylo na calym swiecie. Ci radykalni glupcy, zyja w grzechu, gdy kazuja swoje zony, czy dzieci, bo nakazem jest je chronic, pomagac im w domu i je wspierac.
                            To jest temat rzeka i ja marny puch, nie jestem w stanie zmienic tego z czym sie nie zgadzam, z czym tez noe zgadza sie Koran i wielu w niego wierzacych...
    • olena.s Hola, hola! 28.11.12, 12:03
      Wydaje mi się, że wszystkie się za bardzo rozpędziłyście.

Moja mama wyznała mi kiedyś, że nic nigdy w życiu nie smakowało jej tak bardzo, jak zupa jarzynowa, którą dostała od Czerwonego Krzyża w październiku 1944 po dotarciu do obozu w Pruszkowie. To pokazuje, jak bardzo jesteśmy subiektywnymi więźniami okoliczności, prawda? Zaburzają nam nawet takie odczucia jak smak....I takimi więźniami jesteśmy i my, i muzułmanki, i w ogóle każdy jednen Homo powiedzmy Sapiens.
      Więc faktycznie, nie ma co mówic, o poczuciu szcześcia - obecnie przeciętny Grek zapewne czuje się bardziej nieszczęśliwy i zdeprywowany niż jego dziadek w powiedzmy 1955 roku, chociaż ten dziadek był o wiele uboższy.
      Ja uważam, że muzulmanki mają gorzej, bo są pod kontrola innych. One mogą uważać, że ja mam gorzej, bo jestem jak liść targany wiatrem, bez klanu i oparcia, jaki daje. Ja cenię swobodę, one - ochronę.
      Ale są przecież pewne nieco mniej subiektywne mierniki. Można by pewnie było wybrać jakiś "średni" kraj muzułmanski i porównać go ze "średnim" krajem postchrześcijańskim, czy jedynym państwem judaistycznym. I wtedy można by zobaczyć, jak się lokują te kraje na przykład pod takimi względami:
      Wyznawcy której religii stworzyli warunki rozwoju nauki, sztuki, techniki?
      Kto zdobywa nagrody Nobla i ma najwięcej cytowań naukowych?
      Gdzie jest długość życia jest większa?
      Jak wygląda sprawa analfabetyzmu?
      Jak wygląda pozycja kobiety/mężczyzny w rodzinie, społeczeństwie, jakie ma wybory i mozliwości?
      Czy jeżeli coś w jej życiu jej nie odpowiada, może to zmienić? Czy i jakie szanse ma przeciętny Józek/Ahmed/Samuel do poprawy swojej pozycji w hierarhii spocznej? A co z Kasią/Noor czy Esterą?
      Jak ma sie sprawa przemocy w rodzinie?
      Gdzie obowiązuje odpowiedzialność indywidualna, a gdzie - zbiorowa?
      Kto i w jakich warunkach jest wyrzucany poza nawias społeczeństwa? Co się z takimi ludźmi dzieje?
      I tak dalej, i tak dalej.

Jak się takie różne pytania stawia i zgłębia, to się dostrzega rózne zalety w różnych systemach religijnych - ale i wady.
      • ashraf Re: Hola, hola! 28.11.12, 12:07
        No i o to chodzi. O mierzalne czynniki. Dorzucilabym do tego prawna rownosci plci, prawa kobiety w malzenstwie i po rozwodzie, prawa matki do opieki nad dziecmi w razie rozwodu. Prawo do wielokrotnego malzenstwa zarezerwowane dla jednej plci itd.
      • a.nancy Re: Hola, hola! 28.11.12, 15:04
        > Ale są przecież pewne nieco mniej subiektywne mierniki. Można by pewnie było wy
        > brać jakiś "średni" kraj muzułmanski i porównać go ze "średnim" krajem postchrz
        > eścijańskim, czy jedynym państwem judaistycznym. I wtedy można by zobaczyć, jak
        > się lokują te kraje na przykład pod takimi względami:
        (...)

problem w tym, że skoro już mówimy o subiektywności i kontekście kulturowym, to mierniki, które wymieniłaś, są też subiektywne i wzięte z kultury zachodniej. skoro podajesz przykład "swoboda vs. ochrona", to może też cytowania naukowe gdzieś mogą być mniej ważne niż, na przykład, posłuszeństwo klanowi. a hierarchia społeczna jest wartością uświęconą tradycją.
        itd., itp.
        • olena.s Re: Hola, hola! 28.11.12, 15:34
          No bo bardzo trudno jest o obiektywne kryteria.
          A może tak:
          załóżmy, że najważniejsza będzie osoba co najwyżej średnia (mediana i niżej). O co najwyżej średniej urodzie, majątku, koneksjach, inteligencji.
          Na ile życie tej osoby byłoby bezpieczniejsze, zdrowsze, dłuższe w każdym z systemów? Na ile miałaby szansę spaść w dół, a na ile - pójść w górę w hierarchii społecznej?
          • azja-odkuchni Re: Hola, hola! 28.11.12, 17:42
            Obrzezanie kobiet jest barbarzyństwem...pani która napisała książkę " kwiat pustyni" wypowiada się na ten temat jasno. W koranie nie ma słowa o nakazie obrzezania... Tego typu praktyki nie mają związku z Koranem...
            Śluby z dzieckiem miał swój początek dawno temu by kobiety nie ginęły same bez opieki mężczyzny. Kobiety w ciężkim klimacie bez możliwości zabicia zwierza nie dałyby rady. Teraz tak się Muzułmanie nie zachowują... Tak robią Awgańczycy i wielu zwyczajnych muslinów się za nich wstydzi... Tak samo jak ja się wstydzę za księży pedofilii sad Owa dojrzałość płciowa kilkanaście lat temu była osiągana później niż teraz, bo dzieci w biedzie dojrzewają później. Kto pamięta ile lat miała Jadwiga Andegaweńska jak wydano ją za Jagiełłę?
            Moje muzułmańskie koleżanki są zupełnie zwyczajne. Bogate i biedne , pracowite i leniwe , ładne i brzydkie. Pewnie są szczęśliwe i nie szczęśliwe , ale raczej nie z powodu ciemiężenia przez samców.
            One wszystkie współczują mi, że mam tylko 1 dziecko, że żyję z daleka od rodziny, ze nie mam rodzeństwa. I nie potrafią zrozumieć, że ja czasem lubię być sama. Ich domy są gwarne, pełne dzieci i ciotek pociotek, babć i kuzynek.
            • imasumak Re: Hola, hola! 28.11.12, 18:50
              Śluby z dzieckiem miał swój początek dawno temu by kobiety nie ginęły same bez
              opieki mężczyzny. Kobiety w ciężkim klimacie bez możliwości zabicia zwierza nie dałyby rady

Można się opiekować dzieckiem nie biorąc z nim ślubu. A zwłaszcza ślubu "tymczasowego" z niemowlęciem czy kilkulatkiem, o którym mówi jeden z duchownych na tym filmie, a który służy wyłącznie zaspokojeniu chuci zwyrodniałego faceta.
            • olena.s Re: Hola, hola! 28.11.12, 18:53
              > Śluby z dzieckiem miał swój początek dawno temu by kobiety nie ginęły same bez
              > opieki mężczyzny. Kobiety w ciężkim klimacie bez możliwości zabicia zwierza ni
              > e dałyby rady. Teraz tak się Muzułmanie nie zachowują.

No, co do pierwszego zdania - i owszem, tak się właśnie tłumaczy poczatki ślubów z dziećmi. Ale dlaczego społeczność nie miałaby pomóc samotnej kobiecie/dziecku bez konieczności wydawania takowej za mąż?
              Co do ostatniego zdania - nie masz racji, śluby nieletnich, a wręcz dzieci, odbywają sie także w Arabii Saudyjskiej i sporo jest ich w Jemenie. O innych krajach się nie wypowiem.
              Generalnie seksualna etyka islamu ma pewne zalety (np mąż ma obowiazek seksualnie dogadzać żonie, w ogóle udany seks jest cenioną wartością, czego o chrześcijaństwie powiedziec sie nie da, nie maja też problemu z in vitro i antykoncepcją), ale i bardzo odstręczające mnie cechy - jak prawo do spółkowania z niewolnicami czy wielożeństwo, obsesja dziewictwa, mania udowodniania wszystkim naokoło czystości kobiet.
              • azja-odkuchni Re: Hola, hola! 28.11.12, 19:07
                Olena nie żartuj... bo moje muzułmańskie koleżanki z krzeseł pospadają... dowody poproszę najlepiej w inglish... Serio to się praktykuje jeszcze gdzieś poza Afganem?..
                • ashraf Re: Hola, hola! 28.11.12, 19:10
                  Alez oczywiscie, ze sie praktykuje. Np. w Arabii Saudyjskiej, Jemenie, czy nawet tak chwalonym za postepujaca laicyzacje spoleczenstwa Iranie.
                • olena.s Re: Hola, hola! 28.11.12, 20:45
                  No, nie wygłupiaj się..... Nie pamietasz tej sprawy nadzwyczaj dzielnej 9 latki, której udalo się zdonbyc pieniądze, dotrzec do miasta i zaządać rozwodu? To było w Jemenie i potem była duża demonstacja przeciwników wprowadzenia minimalnego wiekiu zamążpójścia.... Tam poniżej 15 roku zycia wydaje się za mąż 14% dziewcząt, a poniżej 18 - 52%.
                  Co do AS to masz tu, prosze bardzo, nawet islamskiego badacza:
                  Dubai: More than 5,000 girls below the age of 14 are married off in Saudi Arabia, according to media reports.

There have been 5,622 marriages where the bride is under the age of 14 in Saudi Arabia, said Ali Abdul Rahman Al Roumi, a social services academic at Imam Mohammad Bin Saud Islamic University, adding that specifying a legal age would not solve the problem, and may lead to “even bigger problems”.

A number of families from “rural areas” have been marrying their daughters off to older, rich men, according to the Saudi owned Al Hayat newspaper.
                  A co na to wladze duchowne? Ty wypowiedź wielkiego muftiego AS: Sheikh Abdul Aziz al Sheikh, Saudi Arabia’s grand mufti.

“If a girl exceeds 10 or 12 then she is eligible for marriage, and whoever thinks she is too young, then he or she is wrong and has done her an injustice,’

W AS był skandaliczny przypadek odmowy rozwodu 9 latki z 58 letnim facetem, a lokalny oddział Human Rights Watch finansował starania 12 latki o rozwód z 80 letnim starcem.
                  Ogólnie na świecie masz tu dane i mapkę, ale bez szczegółowych rozróznień na nieletnie i dzieci: www.forwarduk.org.uk/key-issues/child-marriage

• azja-odkuchni Re: Hola, hola! 29.11.12, 05:48
                    Olena nie wygłupiam się nie wiem wszystkiego chociaż książkę o 10 letniej rozwódce mamy w domowej biblioteczne... nie zajrzałam do niej kupiłam dla dzieciaka. Właśnie zaczęłam czytać.
                    --
                    • olena.s Re: Hola, hola! 29.11.12, 06:05
                      Jak sobie wrzucisz "child marriage" plus poszczególne nazwy krajów w wyszukiwarkę, to ci sporo wyjdzie. Prawda jest taka, że masy muzułmanów opierają się wprowdzeniu minimalnego wieku zamążpójścia argumentując, że skoro Mahomet ożenił sie z sześciolatką, a sypiał z dziewięciolatką, to nie może to być złe, ergo nie wolno tego zakazywać. Co nie znaczy, że jest to dominująca forma zamążpójścia, ale skoro furtka jest otwarta to będzie się z niej korzystac.
              • princesswhitewolf Re: Hola, hola! 28.11.12, 19:28
                mąż ma obowiazek seksualnie dogadzać żonie, w ogóle udany seks jest cenioną wartością

i na gledzeniu o obowiazku sie konczy, bo w praktyce to nie kobiety odsylaja swoich mezow ale odwrotnie. A jak maz jest impotentem ze starosci czy chorob ona i tak musi sie nim zajac a nie zajmowac swoim "dogadzeniem" czy nie.

W islamie cale prawo religijne wymyslil jeden czy paru zboczonych starych dziadow jacy o niczym innym nie mysleli tylko d*p*ie dzieci czy dziewczatek. A ze dowartosciowac sie jako "dogadzajace samce" tez musieli to dopisali i to co to niby maz musi. A zona zapewne musi wychwalac jego "zdolnosci" pod niebiosa i nie wazne jak sie fakty maja, a nie daj allah jakby smiala inaczej....smile))
                • azja-odkuchni Re: Hola, hola! 28.11.12, 19:38
                  Kiedyś miałam zły humor a jedna z moich koleżanek muzułmańskich powiedział, ze mój maż musi bardziej starać, bo jak będę miała dobra noc to i humor będę miała lepszy. Nie znam aż tak otwartych Polek jeśli chodzi o seksualność jak moje muzułmańskie koleżanki. Opowiadają sobie różne rzeczy ... mimo tego, że nie wszystko rozumiem czasem nawet ja się czerwienię. wink
                  • princesswhitewolf Re: Hola, hola! 28.11.12, 19:48
                    > Kiedyś miałam zły humor a jedna z moich koleżanek muzułmańskich powiedział, ze
                    > mój maż musi bardziej starać, bo jak będę miała dobra noc to i humor będę miała
                    > lepszy. Nie znam aż tak otwartych Polek jeśli chodzi o seksualność jak moje mu
                    > zułmańskie koleżanki. Opowiadają sobie różne rzeczy ... mimo tego, że nie wszys
                    > tko rozumiem czasem nawet ja się czerwienię. wink

No ale co to udowania, ich emancypacje czy jak?? gadanie o d*pie miedzy kobietami?
                    jest takie powiedzenie smieszne: "krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje".
                    Poza tym nie przesadzalabym z jakimis mitycznymi umiejetnosciami arabskich mezczyzn i ich wyzszoscia pod tym wzgledem niz tymi z Zachodniej czesci polkuli.

• azja-odkuchni Re: Hola, hola! 28.11.12, 20:13
                      Ty widzisz tylko to co chcesz widzieć.. Jak nie mówią znaczy stłamszone i pod pantoflem jak mówią też źle bo krowa ...itd a poza tym Arabowie są kochankami do dupy....wink Na temat umiejętności obcych panów się nie wypowiem bo z żadnym się intymnie nie spotykałam.

Znam szczęśliwe muzułmanki których nikt nie obrzezał i nie wydał za maż w wieku 10 lat . Może Singapur to taka rajska wyspa gdzie wszystkim dobrze się żyje i religia nie stanowi problemu. Jeśli tak to cały świat powinien się temu modelowi przyjrzeć. Moglby podobnie byc w Europie tu nikomu nie przeszkadza chustka u nauczycielki czy uczennicy a niektóre dziewczynki mają kiecki do kolan i chustki na głowie oraz adidasy. A ja nosze luzki z dekoltem, czasem nawet krótkie spodnie i idę z muzułmankami na kawę. Jeden Muzułmanin zawsze daje mi świński skwarki bo nikt podobno tego nie chce a ja mam do pyz. Zero fanatyzmu religijnego każdy żyje po swojemu a dzieci uczą się we wspólnych klasach.
                      Dwa dni przed końcem roku byłam w singapurskim gimnazjum i razem z nastolatkami oglądałam film o Annie Frankl. W klasie było tylko 1 żydowskie dziecko chyba 6 muzułmańskich 20 chińskich i trochę hinduskich wszyscy płakali. Może nie wszyscy muzułmanie wiedzą co się w imię Allaha wyprawia? Popytam temat zrobił się ciekawy.
                      • princesswhitewolf Re: Hola, hola! 28.11.12, 20:23
                        Jak nie mówią znaczy stłamszone i pod pantoflem jak mówią też źle bo krowa

bo maja wyprany mozgi jak mowilam. religie potrafia ludziom wmowic rozne dziwne rzeczy i niewolnictwo wyda im sie laska

...itd a poza tym Arabowie są kochankami do dupy....N
                        nie napisalam tego nigdzie. Napisalam ze nie nalezy przeceniac ich umiejetnosci ponad tymi z polkuli zachodniej.

a temat umiejętności obcych panów się nie wypowiem bo z żadnym się intymnie nie spotykałam.
                        tym bardziej mozesz snuc zatem wyobrazenia. Ja rozne rzeczy przezylam

Znam szczęśliwe muzułmanki których nikt nie obrzezał i nie wydał za maż w wieku
                        > 10 lat .

Sorry ale nie maja praw takich jak mezczyzni. Ja bardzo nie lubie wszelakich religii.
                        • caroninka Re: Hola, hola! 28.11.12, 21:41
                          To, ze nie lubisz wszelakich religii, nie znaczy ze masz racje gdy sie o nich wypowiadasz.
                          Ja znam wiele muzulmanek, ktore nie dadza sobie wejsc na glowe, nikt nimi nie pomiata i przeszczesliwe. Poza tym, juz podsunelas kilka faktow, obalajacych Twoje mity.
                          • princesswhitewolf Re: Hola, hola! 28.11.12, 22:44
                            To, ze nie lubisz wszelakich religii, nie znaczy ze masz racje gdy sie o nich w
                            > ypowiadasz.

to kwestia wiary i gustu, a nie tupania. Twoj gust jest inny niz moj.
                            • caroninka Re: Hola, hola! 29.11.12, 10:44
                              I wlasnie o to mi chodzi. Posiadasz minimalny zasob wiedzy na ten temat i ledwo co stykajacy sie z rzeczywistocia, a tupiesz jak ta lala. Odpornym na wiedze nie wiele da sie wytlumaczyc na ich wlasnych nawet przykladach. Gust i wiara nie ma tu nic do rzeczy, bo z wielkimi roznicami zdan, tez mozna dojsc do ciekawych wnioskow i milej dyskusji.
          • princesswhitewolf Re: Hola, hola! 28.11.12, 19:32
            Na ile życie tej osoby byłoby bezpieczniejsze, zdrowsze, dłuższe w każdym z systemów? Na ile miałaby szansę spaść w dół, a na ile - pójść w górę w hierarchii społecznej?

no ale to nie XIX wiek. Muzulmanie dzis w wielu krajach maja telefony komorkowe, maja internet. Moze czas na emancypacje huh? Jakos technologie szybciej lapia niz prawa czlowieka.
            • paliwodaj Re: Hola, hola! 28.11.12, 20:28
              dokladnie tam jest tak ze jak ojciec zarzadzi to tak ma byc.
              Moj maz ma kolege z Bangladeszu, kolega znalazl sobie dziewczyne w Szwecji , byl u niej 2 razy, spodobali sie sobie, spedzali cale dnie na skype
              Ale ojciec powiedziel ze nie, dziewczyna nie dla niego i chlopa 25 lat zerwal wszelkie kontakty, bo w Bangladeszu ma juz kobite, ktorej ojciec ma hodowle krow i ta ma byc jego zona.
              • azja-odkuchni Re: Hola, hola! 29.11.12, 02:54
                Z Bangladeszu może być muzułmaninem lub hinduistą. Tak żona z przydziału to w tym świecie norma. Wszystkie moje azjatyckie koleżanki mają mężów z przydziału. Wiele hindusek widzi swojego męża po raz pierwszy w dniu ślubu, ale wiedzą, że zgadzają im się horoskopy. Moja Jednoliterowa już się za synową dla 15 letniego syna rozgląda. Chociaż na ślub przed zakończeniem studiów raczej nie pozwoli. W Malezji i w Singapurze to kobiety szukają synowych dla synów. One parzą na znajome dziewczynki i dogadują się z ich matkami.Pani z biblioteki powiedziała, że synowa musi pasować do rodziny i koniec. Ona swoją synową bardzo kocha i szanuje. Jej córki też podobno dobrze trafiły.
                • bi_scotti Re: Hola, hola! 29.11.12, 04:09
                  azja-odkuchni napisała:

> W Malezji i w Singapurze to kobiety szukają synowych dla synów. One parz
                  > ą na znajome dziewczynki i dogadują się z ich matkami.Pani z biblioteki powiedz
                  > iała, że synowa musi pasować do rodziny i koniec.

Dokladnie tak samo masz u ortodoksyjnych Zydow i np. Japonczykow, wcale nie koniecznie bardzo wierzacych buddystow. Ot, zwyczaje, tradycja, z konkretna religia zwiazane bardzo luzno lub wcale. Jest w tym taka jakas poblazliwosc dla faceta w rozumieniu "co on tam wie o takiej waznej sprawie jak wybranie odpowiedniej partnerki na zycie - mama musi pomoc" wink
                • olena.s Re: Hola, hola! 29.11.12, 05:37
                  Bo swatanie w sensie muzułmańskim czy hinduistycznym nie musi być złe - w kulturze, w której miłość romantyczna w sensie Romea i Julii jest niewyobrażalna, zaś małżeństwo ma być zgodną realizacją planu z dość sztywno określonymi zadaniami obu stron - jednak pod warunkiem szanowania praw swatanych oraz prawa do odmowy. Teoretycznie to prawo istnieje, w praktyce jednak trzeba mieć jaja ze stali aby z niego skorzystać. No i oczywiście w ogóle nie dotyczy to wydawanych za mąż małych dziewczynek. Jednej z nich odmówiono rozwodu mówiąc, że jest za młoda na podjęcie takiej decyzji.......
    • grave_digger Re: legalna pedofilia w islamie 29.11.12, 19:54
      ojciec radośnie oddał swą 4-latkę obleśnemu facetowi, który gwałcił ją od przodu i od tyłu całą noc, a ta wyła................................
      ........................
      .............................
      ludzie!!!!!! o czym wy tu mówicie!!!!!!!!!!!!!! cała ta religia ze swymi wyznawcami powinna się spalić w przysłowiowym piekle. KOSZMAR!!!!!!!!!!!!!!!

i jeszcze parę ematek, które bronią, bo moja koleżanka taka nie jest. ja pinkole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka