alakart 03.12.12, 13:23 Szukam ciekawej gry planszowej dla całej rodziny, polećcie coś kobietki bo już nie mam pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murwa.kac Re: Gry planszowe 03.12.12, 13:26 kolejka z ipn'u alea iacta est K2 agricola (ale ona dla dwoch osob jest) wikingowie Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Gry planszowe 03.12.12, 13:48 > agricola (ale ona dla dwoch osob jest) ????? Od 1 do 5 graczy, owszem, dwie osoby też mogą grać, ale to nie jedyna opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Gry planszowe 03.12.12, 13:55 o przepraszam, troche sie zapedzilam. sie okazuje, ze sa dwie wresje tej gry. ja mam ta dla dwoch www.swiatgierplanszowych.pl/2012/04/lacerta-2012-agricola-dla-2-graczy-goa-i-innowacje/ Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: Gry planszowe 03.12.12, 13:33 jeśli musi być planszowa to polecam "na grzyby". Z nie planszowych Farmer, karciane "Idź na ryby"- ja mam z angielskiej edycji Go Fish ale w pl też jest www.bobomarket.pl/-b-wk-g-/g-/k-/p,gra-w-karty-idz-na-ryby-littlest-pet-shop-91397-91605,86585.html Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Gry planszowe 03.12.12, 13:47 Iluosobowa rodzina? Jaki wiek graczy? Gier planszowych jest takie zatrzęsienie, że bez choćby podstawowych informacji nikt niczego sensownego nie jest Ci w stanie podpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Gry planszowe 03.12.12, 14:03 Magia i Miecz, o ile oczywiście lubicie te klimaty Rummikub Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Gry planszowe 03.12.12, 14:29 I ma być dla wszystkich? Graliście już w jakieś planszówki? Macie coś w domu? Macie doświadczenie w przekopywanie się przez instrukcje planszówek (to bywa wyzwanie)? Na pięć osób to - Carcassonne - "Wsiąść do pociągu" - wspomniana już tu "Agricola" - 9-latek powinien sobie poradzić ze "Smallworld" - K2 Z przyjaznych rodzinie 4-osobowych -Epoka kamienia -Thurn und Taxis -Qwirkle -Blokus Odpowiedz Link Zgłoś
alakart Re: Gry planszowe 03.12.12, 15:22 Lubimy grać wszyscy razem, ale mamy tylko Scrable, Remika i Biznes po polsku dlatego potrzebuję pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Dixit 03.12.12, 15:24 U nas to hicior: www.planszomania.pl/rodzinne/1713/Dixit.html Odpowiedz Link Zgłoś
mafelma Re: Dixit 03.12.12, 20:53 Dixit zdecydowanie!!! Super rozwija wyobraźnię, bardzo łatwe zasady, można grać (prawie) wszędzie, a przy tym jest kupa śmiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszykot osadnicy 03.12.12, 21:20 Osadnicy - świetna gra dla całej rodziny - plansza za każdym razem jest inna przez co są różne strategie działania - gra się szybko nie znudzi .. Polecam też cytadelę ( fajna karcianka - mozna ją wziąć np na plażę), dominion i sabotażystów Odpowiedz Link Zgłoś
m_india Re: osadnicy 03.12.12, 22:59 Nas też Osadnicy opanowali na dobre od roku i w ogóle się nie nudzi. Świetna gra. Odpowiedz Link Zgłoś