Dodaj do ulubionych

jestem idiotką:(

05.12.12, 08:32
wypłacałam pieniądze z bankomatu i z boku stał facet, rozmawiał przez telefon...
teraz cały czas myślę, że może powinnam zablokować kartę, bo może o jeden z tych co przechwytują dane z kart z czyszczą kontosad

no takie mnie myśli nachodzą od rana...

myślicie, że powinnam zablokować kartę? tyle razy mówią, żeby uważać, czy ktoś nie obserwuje bankomatu, a ja..., no idiotka jestemsad
Obserwuj wątek
    • deelandra Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 08:33
      masz chyba paranoję...
      • adwarp Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 08:38
        smile to jest możliwesmile
        • to_ja_tola Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 12:00
          adwarp napisała:

> smile to jest możliwesmile

ale co?że jest idiotką czy że ma paranoję?wink
    • chipsi Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 08:51
      Skoro Cię jeszcze nie napadł i nie zaimał karty to nie masz się czym martwić smile
      • e-milia1 ale on nie potrzebuje jej karty by dostac sie 05.12.12, 12:30
        na konto. wystarczy mu jej pin. karte moze se sam zrobic...
        • aneta-skarpeta Re: ale on nie potrzebuje jej karty by dostac sie 05.12.12, 12:43
          a od kiedy pinem z karty wchodzi się na konto?
          • amonette Re: ale on nie potrzebuje jej karty by dostac sie 05.12.12, 12:57
            Skoro ma sklonowaną kartę i pin, może dokonywać wypłat.
    • adellante12 Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 09:06
      Owszem.
      Bo zamiast durno panikowac, podejdź do najblizszego bankomatu i zmień pin do karty i masz po problemie - zmiana zapisu zmienia cały zapis kodu.
      • annajustyna Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 14:53
        Co?! Od kiedy to mozna zmienic pin karty przy bankomacie?!
    • ginger.ale Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 09:46
      nikt nie musiał nawet stac obok
      mnie 2 lata temu bank zablokował kartę, bo organizacja Visa sobie zażyczyła, podobno na bankomacie była nakładka i zeskanowali ileś tam kart

o zablokowaniu nikt nie raczył mnie poinformowac dopiero jak gdzies placilam/chcialam wybrac kasę (nie pamietam) się dowiedzialam, że zablokowana- także super
      post factum nie chcieli niestety powiedziec na którym bankomacie.. (podobno Visa nie udziela takich informacji ?)

jak się obawiasz to zmien PIN i tyle
      • ally Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 14:36
        > mnie 2 lata temu bank zablokował kartę, bo organizacja Visa sobie zażyczyła, po
        > dobno na bankomacie była nakładka i zeskanowali ileś tam kart
        >
        > o zablokowaniu nikt nie raczył mnie poinformowac dopiero jak gdzies placilam/ch
        > cialam wybrac kasę (nie pamietam) się dowiedzialam, że zablokowana

Co to za bank? Ja po dwóch (!) takich akcjach zmieniłam bank i od tej pory nie miałam podobnych problemów.
    • aquarianna Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 11:39
      A co ten facet miałby niby przechwycić stojąc obok??
      Zdecydowanie panikujesz bez sensu.
      • gazeta_mi_placi Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 11:52
        Ale co się dziwisz, sądząc po tytule wątku?
        • wielkafuria Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 14:43
          hahahahhahaa
          10/10
      • adwarp Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 12:07
        jak pobierałam pieniądze stał obok i rozmawiał przez telefon, język jakiś zza wschodniej granicy, jak wyszłam, to on myk i podszedł do bankomatu... i wtedy zaczęły mną targać wątpliwościsad
        • amonette Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 12:28
          Gdyby nie "myk-podszedł do bankomatu", zaczęłabym się martwić. W końcu pod bankomatem się stoi po to, żeby z niego skorzystać. Urządzeń sczytujących nie "opróżnia się" po każdej ofierze losu wink.
          Ale PIN zmień jak ma cię to gryźć. Kartę ci bardzo chętnie bank zablokuje i za kilka dni przyśle nową.
          • papalaya hehehe 05.12.12, 13:34
            jakby mamlał po angielsku czy szprechał po duńsku, to nie zwróciłaby nawet uwagi, co najwyżej napisałaby wątek jakie to wspaniale ciacho z zachodu stało koła bankomatu i ja chętnie by się z takim zachodnioełropejczykiem tentego...

no ale skoro mówił językiem ze wschodu...bo każdy ze wschodu to złodziej...i pijak, bo każdy pijak to złodziej big_grin
            • adwarp Re: hehehe 05.12.12, 13:42
              jakby rozmawiał po angielsku, to napisałabym, że rozmawiał po angielsku, duńskiego pewnie bym nie rozpoznałasad
              rozumiem, że dalszy twój wywód, to własne marzenia?
              • papalaya Re: hehehe 05.12.12, 13:51
                powyżej jednoznacznie skojarzyłaś "wschodni" język gościa z podejrzeniem go nieuczciwe zamiary

opitego piwskiem brytola potraktowałabyś z ochami i achami, a przynajmniej nie użyłabyś argumentu języka w wątku

na tym forum panienki rozkładają nogi tylko przed wspaniałymy przedstawycielamy zachodu..Ukrainiec, Mołdawianin czy inny Czeczen to mezalians big_grin
                • adwarp Re: hehehe 05.12.12, 13:58
                  nic nie poradzę, że mówił w języku w którym mówiłsad

> opitego piwskiem brytola potraktowałabyś z ochami i achami, a przynajmniej nie
                  > użyłabyś argumentu języka w wątku

skąd wiesz jakbym go potraktowała?

może na "forum panienki rozkładają nogi", zapewniam cię, że nie wszystkie.
                  • papalaya Re: hehehe 05.12.12, 14:06
                    nie poradzisz znaczy się na to, że każdy ze wschodnim językiem kojarzy ci się z bandytą

no bo przecież w jakimś celu użyłaś tego argumentu w wątku o podejrzanym kolesiu, który mógł mieć ochotę na twoje miliardy?

nie wszystkie rozkładają nogi? wiesz na pewno? ty się wypinasz? big_grin
                    • aneta-skarpeta Re: hehehe 05.12.12, 14:52
                      papalaya- Ty, to nie wszystkie ematkitongue_out
                      • papalaya Re: hehehe 05.12.12, 14:57
                        no dobra, niektóre robią loda i biorą w kakałko

ważne byle był na zachód od Odry i na południe od Czech big_grin
        • wielkafuria Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 14:44
          nie mogę big_grinbig_grinbig_grin
          jak jestes na poczcie i za Toba ktos stoi a pozniej podchodzi do okienka to tez masz taka paranoję????
      • e-milia1 zablokuj, lub poinformuj bank 05.12.12, 12:27
        lub zrob cokolwiek. lepiej dmuchac na zimne. mojej siorze podobnie kiedys obrabowano kato. facet mogl fotki robic komorka i w ten sposob uzyskac twoj pin a nie telefonowac. ja bylabym ostrozna. nieraz juz odganialam ludzi, ktorzy stali mi za blisko bankomatu jak kase wybieralam....
        • aquarianna Re: zablokuj, lub poinformuj bank 05.12.12, 12:29
          e-milia1 napisała:

> lub zrob cokolwiek. lepiej dmuchac na zimne. mojej siorze podobnie kiedys obrab
          > owano kato. facet mogl fotki robic komorka i w ten sposob uzyskac twoj pin a ni
          > e telefonowac.

Ale co mu po samym PINie?

• e-milia1 jak po co?przeciez karte sobie moze sam wyrobic 05.12.12, 12:31
            j.w.
            • e-milia1 mojej szefowej opedzlowali konto 05.12.12, 12:35
              jakis rok temu. nie mieli karty tylko pin, z kamery, ktora krotko wczesniej umiescili nad bankomatem. rzecz miala miejsce w niemczech, ale to chyba nie odgrywa roli. szefowa o swym nieszczesciu dowiedziala sie po dniu, zrobila zakupy i przy kasie dowiedziala sie, ze nie ma ani centa na koncie. na szczescie bank wszystko zwrocil...
              • aneta-skarpeta Re: mojej szefowej opedzlowali konto 05.12.12, 12:45
                wyjasnijcie mi paranoiczki;P jak mozna wyrobic nową karte mając tylko pin?

trzeba miec login do konta, trzeba miec nr klienta, hasło na infolinie etc- do tego w badziewiarskim mbanku, wsyztsko powtierdzasz smsem i aktywujesz karte także przez konto+ potwierdzenie smsem
              • aneta-skarpeta Re: mojej szefowej opedzlowali konto 05.12.12, 12:49
                to musiało byc inaczej
                musieli zeskanować jej nr karty i ten numerek 3cyfrowy koło podpisu, bo ten numerek jest konieczny do weryfikacji karty

a czemu ludzie nie zdzierają, nie zaklejają, nie zamazują tego numerka to ja nie wiem
                • amonette Re: mojej szefowej opedzlowali konto 05.12.12, 12:55
                  Jak był skimmer zamontowany w bankomacie, mają dane karty i mogą ją sklonować. PIN można nagrać minikamerką lub podejrzeć. Najlepiej go zmienić jak coś niepokoi.
                • e-milia1 moze i zeskanowali 05.12.12, 13:08
                  poszla kase wyplacic, wlozyla karte do bankomatu i wbila pin. kamera to nagrala i panowie mieli pin i dzieki sklonowanej karcie okradli ja i innych ludzi; ktorzy w tym czysie byli wyplacic w tym bankomacie kase. jak widac wszystko jest mozliwe. mozliwe ze bankomat byl spreparowany. kto wie czy ten bankomat autorki postu tez nie byl?
                  tech.wp.pl/kat,1009779,title,Uwaga-na-niebezpieczne-bankomaty-Mozesz-stracic-wszystkie-pieniadze,wid,14790752,wiadomosc.html?ticaid=1fa5e
                  • jowita771 Re: moze i zeskanowali 05.12.12, 13:26
                    To ludzie muszą wbijać ten PIN tak, że kamera widzi. Ja wbijam tak, że musiałabym mieć kamerę wmontowaną w rękę, żeby coś nagrała.
                    • selavi2 Re: moze i zeskanowali 05.12.12, 20:59
                      A co zrobisz w przypadku falszywej klawiatury?
        • bloopsar Re: zablokuj, lub poinformuj bank 05.12.12, 15:08
          > mojej siorze podobnie kiedys obrabowano kato.

Co obrabowano twojej siostrze?? big_grin
          en.wikipedia.org/wiki/Kato_%28The_Green_Hornet%29
    • rosapulchra-0 Re: jestem idiotką:( 05.12.12, 15:06
      Albo masz manię prześladowczą wink
      Chociaż.. W Polsce takie rzeczy są możliwe tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka