21.12.12, 20:10
Ma któraś z was? Używa? Co może o tym systemie powiedzieć dobrego, a co złego?
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: Windows 8 21.12.12, 20:20
      Jest podły, zły i fałszywy.
      • nutka07 Re: Windows 8 21.12.12, 21:09
        A takze zazdrosny i chce smierci swoich uzytkownikow.
        • bloopsar Re: Windows 8 21.12.12, 21:20
          I wyświetla sprzeczne komunikaty.
          • rosapulchra-0 Re: Windows 8 21.12.12, 21:40
            A tak poza głupimi odpowiedziami, to macie jeszcze cos do powiedzenia na ten temat? uncertain
    • lolinka2 Re: Windows 8 21.12.12, 21:57
      Jutro ci odpowiem. Dziś komp z Win8 został dostarczony, ale z gorączką etc. nie mam siły w nim grzebać. Na "trupie" starym dokończyłam tekst, wypchnęłam go z domu i lecę spać. Jutro po ocknięciu się, będę dłubać w nowym kompie, personalizować ustawienia, przenosić pliki etc., więc sprawdzę na własnej skórze, o co biega z tym systemem.
      • rosapulchra-0 Re: Windows 8 21.12.12, 22:31
        No ja właśnie mam przed sobą nówkę sztukę i powiem ci, że ciężko mi się przestawić na ten nowy system.. Ale poczekam do jutra, będę pewnie dopiero wieczorem, bo idę na cały dzień do pracy, więc mam nadzieję, że w ciągu dnia się ze swoim zapoznasz na tyle dobrze, że jutro dasz mi kilka wskazówek wink
    • demonii.larua Re: Windows 8 21.12.12, 22:28
      Dzieć testował, ciężko znaleźć awarię - blue screen szczegółowych informacji nie pokazuje. Nie ma gier systemowych, wszystko trzeba ściągać, brak menu start na pasku zadań, wiesza się często.
      Pewnie jest to beta następnego systemu, im co drugi wychodzi dobrze big_grin
      • rosapulchra-0 Re: Windows 8 21.12.12, 22:49
        Start menu znalazłam w quick starterze, można go sobie ustawić na stałe na podglądzie, choć może przeszkadzać.
        Na razie ani razu mi się nie zwiesił, działa piorunująco szybko w porównaniu ze starym lapkiem, ale kwadraty mnie z lekka przerażają, nicby jest łatwiej, a wcale nie łatwiej, cholercia.
      • feleedia Re: Windows 8 21.12.12, 23:09
        Nie wiem co tam dziadek testował (napisałaś jakoś dziwnie). Gry są, nie wiesza się w ogóle, nic nie trzeba ściągać, tradycjonaliści mogą przełączyć się na pulpit i mieć praktycznie to samo co w siódemce.
        • demonii.larua Re: Windows 8 22.12.12, 15:59
          Dzieć = syn big_grin
    • sueellen Re: Windows 8 21.12.12, 22:54
      Mój M ma bo musi byc zawszee hop do przodu. Dla mnie jest dziwny, zupelnie inny niz poprzednie, taki na tablety - duze ikony, przesuwany ekran itp. na zwykly pc chyba lepszy stary.
      • rosapulchra-0 Re: Windows 8 21.12.12, 22:59
        Mam podobną opinię.
    • rosapulchra-0 Re: Windows 8 22.12.12, 00:13
      Coraz bardziej mi się podoba mój nowy lapek.
      Okazuje się, że nie taki diabeł straszny, jest naprawdę łatwy w obsłudze, zero zawiechy, śmiga aż miło.
      • stuletnia_stokrotka Re: Windows 8 22.12.12, 09:01
        i znów można trollować aż miło..
        wiem wiem-jestem zawistna,podła i fałszywa. i jeszcze kłamczucha.
        • rosapulchra-0 Re: Windows 8 22.12.12, 17:44
          A może coś na temat? suspicious
          • bloopsar Re: Windows 8 22.12.12, 17:48
            > A może coś na temat?

...napisał naczelny troll forum big_grin
    • kosheen4 Re: Windows 8 22.12.12, 20:32
      siódemka chyba lepiej wiedziała, gdzie mnie swędzi tongue_out
      tak jak już ktoś napisał wcześniej, tabletowy dyzajn. mam również kłopot z udrożnieniem bluetootha, ale jeszcze nie miałam czasu się tym zająć na dobre, bo od 2 dni przenoszę dane ze starego sprzętu.
      nie używam myszy tylko taczpada - trochę mnie irytowały funkcje w rodzaju "porusz gwałtownie kursorem w lewo, a wyjedzie ci jakiś dziwny ekran" - wyłączyłam część i ulżyło mi.
      uruchamia się szybciej niż win7.
      • rosapulchra-0 Re: Windows 8 22.12.12, 20:58
        A jak to wyłączyłaś?
        • kosheen4 Re: Windows 8 22.12.12, 22:35
          rosapulchra-0 napisała:

> A jak to wyłączyłaś?

a kurna nie wiem uncertain
          teraz widzę że wyskakuje mi inny pasek, po drugiej stronie monitora, na ruch kursorem w lewo, i tego póki co nie umiem zneutralizować. zagadka zniknięcia paska z lewej strony rozwiązana może być zdaje się za pomocą zawartości tego paska właśnie smile
          • kosheen4 ohehe, już wiem 22.12.12, 22:39
            w ustawieniach ogólnych jest polecenie przy szybkim przesunięciu od lewej krawedzi przejdz do ostatniej aplikacji - wyłaczyłam i spokoj
            pogrzebię w tym ustrojstwie przez święta. myślę że to kwestia wdrożenia się
          • rosapulchra-0 Re: Windows 8 22.12.12, 22:41
            hehe, mam podobnie, ale ja cierpliwa jestem i mam ze sobą trzy mądre głowy, najmądrzejsza na razie odpoczywa wink
    • lolinka2 Re: Windows 8 23.12.12, 00:44
      no to jestem z powrotem - z nowego piszę smile
      pliki przenosiłam dzisiaj kilka godzin i ustawienia wszystkie ogarniałam.
      Ku mojemu zdziwieniu działa ten Win8 dość intuicyjnie i względnie podobnie do OsX, z którym żyłam ostatnie parę lat.
      Jedyny MEGA minus nie dotyczy samego systemu, a jednego z programów, który w wersji Win wygląda inaczej (gorzej) i gorzej działa niż pod OsX.
      • rosapulchra-0 Re: Windows 8 23.12.12, 18:51
        Mnie się też bardzo podoba i póki co jestem bardzo zadowolona smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka