Dodaj do ulubionych

Robótki ręczne

28.12.12, 13:26
Wiem, że na forum są dziewczyny, które się tym zajmują: szydełkowaniem, haftowaniem, dzierganiem na drutach, o szyciu nie wspominam.
Otóż drogie panie, Mikołaj mi przyniósł kłębek wełny plus druty i cóż było robić? Postanowiłam sobie przypomnieć podstawowe ściegi i je sobie przypomniałam, ale.. szukam stron, gdzie przystępnie i najlepiej obrazkowo podane będą takie sztuki jak zakończenie, ściągnięcie, zmniejszenie jednej strony itd., itp. Oprócz tego bardzo mnie interesują wzory na np. swetry, bluzki i inne rzeczy. Macie ulubione takie? Poproszę i z gory dziękuję.
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Robótki ręczne 04.01.13, 20:45
      No dziewczyny! Nie mówcie, że nie potraficie robić na drutach!
      Pomóżcie radą, proszę..!
      • katus118 Re: Robótki ręczne 04.01.13, 20:52
        Ja potrafię robić na drutach, ale tych drugich.
    • beataj1 Re: Robótki ręczne 04.01.13, 20:54
      Jestem samoukiem szydelka.
      Ściegów podstawowych i detali uczyłam się z youtube.
      Wpisałam co mnie interesuje a potem już poleciało po innych proponowanych przez youtube podobnych filmików.
      Możesz jeszcze zajrzec tu
    • myszmusia Re: Robótki ręczne 04.01.13, 21:00
      robie i na drutach i na szydełku ale robie "z głowy"wink tzn nie wg zadnych gotowych wzorow tylko robie probke przeliczam i wg tego sama sobie wymyslam co chce.albo i nie robie probki bo mi sie nie chcewink
      ale dawno nie robiłam .
    • dziennik-niecodziennik Re: Robótki ręczne 04.01.13, 21:00
      ja Ci nei pomogę, bo ja nie używam stron z wzorami robótek. używam tylko gazetek, a i to starych, w ktorych pokazane są "ściegi" i technika ich wykonania. całą resztę robię na czuja, oko i "a sprobuję tak".
      tu popatrz , jest pare działów ktore mogą Ci pomoc z poszukiwaniem stron.
    • domatorka.amatorka Re: Robótki ręczne 04.01.13, 21:02
      zapraszam na forum dziergaczek
      forum.gazeta.pl/forum/f,15333,robotki_na_drutach.html
      a tu istna kopalnia wiedzy i sztuczek
      abc_robotek_na_drutach.republika.pl/index.html
    • shellerka Re: Robótki ręczne 04.01.13, 21:18
      nie uwierzysz! dzisiaj kupiłam sobie druty i wełnę big_grin i miałam zadać to samo pytanie big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka