Dodaj do ulubionych

do Krakowianek

28.12.12, 21:56
mam jakies zacmienie.
Jak sie nazywa knajpa/pub na Siennej,zaraz za sklepem z misiami BUkowski ? Naprzeciw Empiku?
Obserwuj wątek
    • imasumak Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:01
      Krakowska Koliba?
      • imasumak Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:03
        Cafe Młyn?
      • mamaemmy Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:05
        nie sad
        kurcze,wujek google tez to podaje..
        byłam tam z moim mężem jak sie poznalismy ...kurcze..taka nazwa..częto po rynku łażą z ulotkami,że pizza taniej..
        • imasumak Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:12
          To chyba nie pomogę. Z Krakowa wyprowadziłam się blisko 10 lat temu, a z nielicznych odwiedzin w tym czasie, pamiętam tylko te..
        • ira_07 Re: do Krakowianek 29.12.12, 12:57
          Jak pizza to nie Faust?
    • amoreska Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:07
      Nie jestem krakowianką, ale na Siennej to tylko "Złotego Smoka" pamiętam.
      • mamaemmy Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:11
        no jaja,autentycznie nie pamiętam.
        Schodzi sie na dól i są takie wąskie "uliczki" kamienne,kurcze nie wiem jak to nazwac....
        dosc znana knajpa
    • tosterowa Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:12
      faust?
      • tezee Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:14
        Na tel linii był napewno rózowy słon , tanie jadlo dla studentów , pamietam że żarłam tam za młodu nalesniki z czekolada na wagarach wink
        • wimperga Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:17
          tezee napisał:

> Na tel linii był napewno rózowy słon , tanie jadlo dla studentów , pamietam że
          > żarłam tam za młodu nalesniki z czekolada na wagarach wink

Różowego słonia nawet ja pamiętam a nie mieszkam w Krakowie od 13 lat.
        • mamaemmy Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:26
          tezee napisał:

> Na tel linii był napewno rózowy słon , tanie jadlo dla studentów , pamietam że
          > żarłam tam za młodu nalesniki z czekolada na wagarach wink

tak ,był Różowy Slon,teraz przeniesli go (pare lat temu)
          • tezee Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:30
            Ale przeniesli czy zlikwidowali ? bo byl jeszcze na szpitalnej byl w okolicach uj , bylo kilka tych miejsc , według mnie zamkneli.
            • mamaemmy Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:36
              na pewno nie zlikwidowali..ale zrobili kilkanascie nowych nalesnikarni,mi.n na Malym Rynku..
              Ale wiem tez gdzie przeniesli najlepsza jadlodajnie w Krk smile
              Była własnie na Siennej,ale ..tak sie potoczyło,że po wielu latach przeniesli ją na ul Na Zjezdzie -kolo banku BPH..ten sam klimat,te same pyszne pierogi,może nie ten sam tłok,bo na siennej bili sie o miejsca smile
      • imasumak Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:15
        Faust jest na Szewskiej
        • sumire Re: do Krakowianek 28.12.12, 23:22
          Fausta już dawno nie ma. teraz jest tam Kot Karola, w zupełnie innym stylu lokal.
      • mamaemmy tak!!! Faust! 28.12.12, 22:18
        ttosterowa napisała:

> faust?

jezu,wiedziałam ze cos na F smile smile

dzieki!!!
        • tosterowa Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 22:21
          spoko, okropna knajpawink

ima, na Szewskiej jest frantic big_grin
          • mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 22:28
            tak..Faust,znany jako knajpa "PO " smile
            Ale mojemu tam się podobalo,bylismy tam dwa razy wink
            Chociaż nie ma co porównywać knajp na rynku do knajp na Kazimierzu-tam jest prawdziwy Krakow smile
            • tezee Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 22:35
              ja latałam po krakowskich knajpach tak do ok 23 roku zycia , wiec nawet nie bede tu wspominala ich nazw big_grin
            • tosterowa Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 22:35
              W Fauście brali 50 gr za skorzystanie z kiblabig_grin
              ja też lubię Kazimierz, ale tak strasznie dawno nie byłam w zwykłej knajpie na zwykłym piwie sad
              • mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 22:40
                tosterowa napisała:

> W Fauście brali 50 gr za skorzystanie z kiblabig_grin

ja jeszcze nigdy nie płaciłam.
                Jakaś ustawa byl chyba,ze jak jest piwo to nie moze byc opcji zapłaty za wc...
                ktos moze wiesmile?
            • imasumak Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:04
              mamaemmy napisała:

Chociaż nie ma co porównywać knajp na rynku do knajp na Kazimierzu-tam jest prawdziwy Krakow smile

Nie zgodzę się - Kazimierz jest OK, ale knajpki około rynkowe są bezkonkurencyjne!
              • mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:11
                imasumak napisała:

> mamaemmy napisała:
                >
                > Chociaż nie ma co porównywać knajp na rynku do knajp na Kazimierzu-tam jest
                > prawdziwy Krakow smile

>
                > Nie zgodzę się - Kazimierz jest OK, ale knajpki około rynkowe są bezkonkurencyj
                > ne!

Ima,kochana-które?
                >
                >
                • imasumak Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:37
                  Jemioła, Krzysztofory, Molier, Vis-a-vis, Pod Baranami, Jaszczury, Pod papugami - to tak na szybko
                  • imasumak Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:39
                    O teraz wyczytałam w necie, że Jemioła już nie istnieje sad
                    I nawet FreePubu już nie ma.... świat się kończy sad
                    • imasumak Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:42
                      A Free Pub to było takie miejsce, gdzie nawet o 5 nad ranem można było się napić piwa - zazwyczaj tam się kończyło łażenie po knajpach wink
                      • amber_policja Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:46
                        tak to ja kojarzę przede wszystkim alchemię..... dzisiaj kwitnie, a kiedys taka mniej dostępna i skryta bardziej była.... sad
                        • amber_policja endzior! 28.12.12, 23:48
                          ale grunt, że niepowtarzalny endzior zawsze na posterunku wink
                          • imasumak A OldPub na Poselskiej? 29.12.12, 00:09

• mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:49
                          amber_policja napisał:

> tak to ja kojarzę przede wszystkim alchemię..... dzisiaj kwitnie, a kiedys taka
                          > mniej dostępna i skryta bardziej była.... sad
                          oj tam oj tam,alchemie zna każdy kto czyta WO lub TS -taka kultowa knajpa smile
                          A na Kazimierzu warto każde piwo/colę wypic w innej knajpie tongue_out
                        • imasumak Re: tak!!! Faust! 29.12.12, 00:07
                          Na Estery? Pamietam smile
                      • mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:47
                        imasumak napisała:

> A Free Pub to było takie miejsce, gdzie nawet o 5 nad ranem można było się napi
                        > ć piwa - zazwyczaj tam się kończyło łażenie po knajpach wink

to teraz jest to FAUST-knajpa "PO",ale widzę,że ktos napisał ,że zmienili nazwe..az sie przejdę wink
                        • sumire Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:54
                          nie zmienili nazwy, to jest zupełnie inna knajpa. teraz w tym miejscu są głównie rozmaite offowe koncerty.
                      • tezee Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:47
                        o proszę a Krzysztofory przetrwały do 2012 , ostatnio gdy byłam w piwnicy po słoik ogórków do obiadu,nabiłam sie na " trofeum" z tej knajpybig_grin
                        • mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:52
                          tezee napisał:

> o proszę a Krzysztofory przetrwały do 2012 , ostatnio gdy byłam w piwnicy po sł
                          > oik ogórków do obiadu,nabiłam sie na " trofeum" z tej knajpybig_grin

co nie smile>?
                          Tez pamietam z lat xxx temu smile
                      • mirmunn Free pub został reaktywowany 29.12.12, 08:42
                        ale jest tam teraz jasno i drogo
                        źródło: don't ask google(and ye-mother), ask my husband
                  • mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:46
                    no niby tak,Jaszczury..dla mnie teraz tam jednak za młode towarzystwo smilekiedys jak najbardziej smile pod baranami-moj kolega,Paulus jest od lat barmanem więc jak najbardziej lubię..ale klimat jakoś Kazimierza-wolę smile
                    Krzysztofory-też kiedys był na topie smile
                    Stara jestem i tyle ......pamietasz może klub 38 ?
                    Albo Dolce Vita -na Grodzkiej-teraz przeniesiona w okolicach Dietla(teraz jak burdel wygląda smile,ale kiedys była to jedna z nielicznych knajp gdzie mogłysmy isc jako 15-latki z mama koleżanki i było ok bo wiek był od 16-40
                    • tezee Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:57
                      Po tylu latach wiele nazw nie pamietam ale szwendalam sie po knajpach takich jak Kameleon, Elita , Burzliwy Poniedziałek , Jeazz Rock.. ,Krzysztofory, Klinika, imprezownie Żelazna , Emengercy , No Name, 38 , Rotunda tongue_out OMG jak to było dawno...
                      • tezee Re: tak!!! Faust! 29.12.12, 00:05
                        Swego czasu było takie miejsce jak Hormon czy ktos to kojarzy , krazyly o nim jakies nieprawdopodobne historie ,ja sama nigdy tam nie dotarłam big_grin
                        • imasumak Re: tak!!! Faust! 29.12.12, 00:16
                          W Hormonie bywałam tongue_out
                      • kosheen4 Re: tak!!! Faust! 29.12.12, 13:16
                        tezee napisał:

> Po tylu latach wiele nazw nie pamietam ale szwendalam sie po knajpach takich ja
                        > k Kameleon, Elita , Burzliwy Poniedziałek , Jeazz Rock.. ,Krzysztofory, Klinika
                        > , imprezownie Żelazna , Emengercy , No Name, 38 , Rotunda tongue_out OMG jak to było da
                        > wno...

*wzrusz*
                        smile
                        jeszcze Rockandoll, a do siedzenie niejaki Popularny, zwany Popkiem albo Popcokiem.
                        teraz... teraz to już nie ma takich knajp. są fajne, klimatyczne, ale - eee, łza się w oku kręci za tym co było.
                    • imasumak Re: tak!!! Faust! 29.12.12, 00:13
                      Dolce Vita Kochana to koktajl bar był, a nie żadna krakowska knajpa wink. Ale lody dobre mieli, chociaż to ie to co na Starowiślnej wink
                      Co do wieku, to Ty chyba młodsza jesteś ode mnie, ja mam 41 lat smile
                      • imasumak A Roentgen na pl Szczepańkim jeszcze istnieje? 29.12.12, 00:15

• tezee Re: A Roentgen na pl Szczepańkim jeszcze istnieje 29.12.12, 00:16
                          O własnie Roentgen , nie wierze ze zapomnialam te nazwe hyhy
                      • tezee Re: tak!!! Faust! 29.12.12, 00:15
                        Słuchaj ja nie pisalam nic o Dolce Vita tylko mamaemmy poniewaz za moich czasów nie pamietam tego wcale , ale tak teraz mysle ze rzeczywiscie jezdze zcasami pomiescie i to chyba widzialam na Dietla tam jest jakis sklep z winem obok?
        • mirmunn Fausta już niet 29.12.12, 08:38
          Fausta już ni ma, co na miejscu Fausta- szukaj dalej w wątkusmile
          hi zabawa!

chyba, ze myślisz o: Zapiekankach, Chaczapuri i Klubie Inteligencji Katolickiej?
    • amber_policja Re: do Krakowianek 28.12.12, 23:57
      ja od lat ćwiczę w domu tartę a'la chimera.... bez sukcesów, niestety.
      • tezee Re: do Krakowianek 28.12.12, 23:59
        w Chimierze to ja tylko sałatki z ciecierzycą w okresie letnim.
        • mirmunn podaję nazwę autorce! 29.12.12, 08:36
          Pub nazywa się Kot Karola

don't ask Google (and ye-mother), ask my husband!smile
          • mamaemmy Re: podaję nazwę autorce! 29.12.12, 17:36
            no widzę wlasnie sobie looknęłam smile
    • kalsomis Re: do Krakowianek 29.12.12, 13:38
      Bar Szara
    • amber_policja Re: do Krakowianek 29.12.12, 21:13
      a jak się wcześniej nazywało coś, co dzisiaj jest "rautem"? przy krakowskiej zaraz za kioskiem, naprzeciw tych zdrowych eko-cośtam na wynos.
      • trampkoss Re: do Krakowianek 30.12.12, 00:14
        A kto bywał w Behemocie, w ogródku, no przyznajcie się smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka