borys314 08.01.13, 03:52 Jeszcze nie byliśmy z Młodym w Centrum Nauki Kopernik - wiecie, czy nadal są tam kilometrowe kolejki, czy podejście ot tak i wejście bez czekania jest realne? Z góry dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melancho_lia Re: Centrum Nauki Kopernik 08.01.13, 07:02 Najlepiej iść w dzień powszedni po 16bo wtedy już ubywa wycieczek, albo w weekend być tuż przed otwarciem. Jeżeli planujecie, że to nie będzie jedyna wizyta polecam zaopatrzeć się w karnety roczne, wtedy nie czekasz w kolejce żeby wejść bo są osobne stanowiska dla posiadaczy tych karnetów. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Centrum Nauki Kopernik 08.01.13, 07:57 Przez jakis czas nie sprzedawali biletow rocznych. Czy juz do tego wrocili? Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Centrum Nauki Kopernik 08.01.13, 08:20 Nam się udało w grudniu kupić 4 karnety (wczesniej zawiesili sprzedaz karnetów), nie wiem jak jest teraz czy nadal można je kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Centrum Nauki Kopernik 08.01.13, 09:47 Ja w tym roku nie kupuję karnetów rocznych, zbyt drogo sobie liczą. Równowartość 3 biletów, tak jak było pierwotnie, była dla mnie optymalna. I tak byliśmy co 3 - 4 miesiące. No, chyba że w cenie karnetów byłyby również wejścia do planetarium i na warsztaty. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Centrum Nauki Kopernik 08.01.13, 09:40 Byłam na jesieni - w kolejce stałam z pół godziny. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Centrum Nauki Kopernik 08.01.13, 09:44 Spróbuj wejść od strony planetarium. Żeby kupić bilety do Centrum musisz wtedy kupić bilety na seans w Planterium, ale jak byłam to z tamtej strony kolejki praktycznie nie było, a seans w Planterium też fajna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
borys314 Re: planetarium 08.01.13, 19:26 Dzięki za cynk! Bardzo lubię planetaria, więc chętnie pójdę też na seans. Ale czy w planetarium można kupić od razu bilet do Centrum? Bo ze strony internetowej wynikało, że bilety do planetarium i do Centrum kupuje się w kasie centrum, a tylko do planetarium w planetarium... Odpowiedz Link Zgłoś
mal_kontentka Re: planetarium 08.01.13, 20:42 można kupić do Centrum i do planetarium byłam w tym roku w lipcu i właśnie tak kupowałam bilety idźcie też na teatr robotyki, bo warto Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Centrum Nauki Kopernik 08.01.13, 09:47 Byłam niedawno z grupą w sobotę rano. Kolejka przed otwarciem była na 200 m może. Później podobnie, tylko połowa stała już w środku. Na szczęście grupy wchodzą bez kolejki więc mnie to ominęło. Swoją droga w kolejce mało komitetu nie utworzyli przeciw tym wchodzącym wejściem obok Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Centrum Nauki Kopernik 08.01.13, 09:51 No, zawsze ludzie pyszczą na tych "karnetowych". Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Centrum Nauki Kopernik 08.01.13, 10:25 Wydaje mi się, że jest też opcja przyjechać wieczorem jednego dnia (wtedy nie ma kolejek, lub małe) i kupić bilety, a rano wejść już bez stania w kolejce do kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Centrum Nauki Kopernik 08.01.13, 10:46 tak, dalej są kolejki - właśnie odstałam w przerwie świątecznej około godziny i to mi wystarczyło by się zniechęcić. cud - że dzieciom nie przy tak dużym wysiłku by się dostać - częste wizyty wykluczone, i niestety, krótkie pobyty tym bardziej. a całodzienny prawie pobyt raczej nie służy nikomu, więc najlepszym rozwiązaniem są chyba rzeczywiście karnety i wpadanie z doskoku raz, czy dwa w miesiącu na 2 godzinki do określonych sektorów(typu "dziś światło") Odpowiedz Link Zgłoś
aga90210 Re: Centrum Nauki Kopernik 08.01.13, 10:58 Weszłam w dzien powszedni o 16, żadnych kolejek. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Centrum Nauki Kopernik 08.01.13, 11:05 W weekendy są kolejki. Jeśli chcecie bywać częściej to warto kupić synowi kartę roczną (nieograniczona liczba wejść). Posiadacz takiej karty może wprowadzić jedną osobę omijając kolejkę tzn. gość kupuje bilet w kasie ale czeka wtedy 15 minut, a nie 2 godziny. Inna opcja to wykupienie seansu w planetarium + bilet, wtedy wchodzi się od strony planetarium. Iść warto, mój starszak był naście razy i mógłby tam mieszkać, ale przy jednym wejściu trudno zobaczyć przytomnie wszystko i wszystkim się pobawić. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Centrum Nauki Kopernik 08.01.13, 19:34 Witam, Kup karnety, jak dziewczyny radzą. Ja mam i chodzę z córką, i mąż ma i też chodzi z córką. Każdy znajdzie coś dla siebie fajnego, choć d..y nie urywa jak mówią gimnazjaliści. Jak pierwszy raz byłam, to czułam się rozczarowana. Potem mi przeszło i zaczęłam klocki układać;-P Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
iin-ess Re: Centrum Nauki Kopernik 09.01.13, 13:05 My się wybieramy w ferie, ale warszawa jeszcze wtedy nie ma ferii więc mam nadzieję, że jeszcze takie wariacji nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
iin-ess To są te rodzinne czy nie ma? 09.01.13, 13:08 I czy w tyj kasie planetarium tez rodzinny do centrum można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
ganna_risatdinova Re: Centrum Nauki Kopernik 09.01.13, 13:23 Byłam kilka dni temu, w przerwie międzyświątecznej. Kolejki oczywiście były, ale tak, jak już wspomniano, trzeba iść do Planetarium i kupić za jednym razem bilet do Planetarium i do Kopernika. Wówczas można wejść od środka, bez stania w kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś