czwarteczek 28.01.13, 17:02 Kochane co teraz czytacie i możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowita771 Re: dobra książka 28.01.13, 17:10 Własnie skończyłam "Listy miłości" Nurowskiej i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: dobra książka 28.01.13, 17:23 Moja ulubiona książka to "Imię Róży" Umbert Eco ale również "Bracia Karamazow" Dostojewskiego. Obecnie czytam po raz drugi " Mistrza i Małgorzatę" zachęcona konkursem porannym sprzed kilku tygodni radia zet, gdzie na pytanie " Jaka jest słynna powieść Bułhakowa"? Cisza !! wiec prowadzący podpowiada "Mistrz i ? kobiece imię na M"!! odpowiedz padła Mistrz i Marzena"!!. Odpowiedz Link Zgłoś
ksionzka Re: dobra książka 28.01.13, 17:20 Aktualnie czytam to co sama napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: dobra książka 28.01.13, 17:37 Malarz młodych dziewcząt Moniki Feth i (znów) Opowieść podręcznej Margaret Atwood. Zaczęłam Cień gejszy Anny Klejzerowicz - lubię jej bohatera i klimat z Sądu ostatecznego. Z ciekawszych ostatnio przeczytanych polecam też Przewrotność dobra Jolanty Kwiatkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
duola77 Re: dobra książka 28.01.13, 21:22 i (znów) [i]Opowieść podręcznej[/ > i] Margaret Atwood. Atwood cała jest do wielokrotnego czytania pierwsze polskie wyd. "Opowieści podręcznej " było w 1992 a potem do władzy zaczęły dochodzić takie ugrupowania ,że czułam - Gilead blisko , ciary poza tym polecam D. Terakowska dla dorosłych , niewiele tego i " Świat wg. Garpa" Irwinga to tak na szybko i ostatnio i powtórkowo coś mnie te nowinki wydawnicze nie kręcą , pewnie to starość umysłowa mnie dopada Odpowiedz Link Zgłoś
dieselka13 Re: dobra książka 28.01.13, 17:43 wszytkie ksiazki HARLANA COBENA-trzymaja w napieciu, czytasz jednym tchem, pozatym cale trio Stiega Larssona (Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet,Dziewczyna, która igrała z ogniem,Zamek z piasku, który runął) moc ))) Odpowiedz Link Zgłoś
annakate Re: dobra książka 28.01.13, 18:04 "Historię brudu" Katherine Ashenburg - ciekawe bardzo, równolegle Jodi Picoult "W imię miłości" (nie romans, wbrew pozorom, bardzo nie romans) Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.przelotem Re: dobra książka 28.01.13, 18:09 "Miłość z kamienia. Zycie z korespondentem wojennym" Grażyny Jagielskiej. Kupiłam po przeczytaniu wywiadu z dwojgiem w Twoim Stylu. Mocna i niezwykle poruszająca. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: dobra książka 28.01.13, 18:26 "Walca tańczyłam najlepiej z panien..." Zofii Ratajskiej. Dostalam pod choinkę i teraz z przyjemnością oddaję sie lekturze. Kiedys to balowano Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: dobra książka 28.01.13, 20:21 Ostatnio przeczytałam i zachwyciłam się tą: www.matras.pl/recenzje/product/list/id/164716/category/202/ Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: dobra książka 28.01.13, 20:31 Aktualnie: "Na początku był seks", "Dom sióstr", "Żywe lalki" i "Anna Karenina". Kareninę po raz drugi, bo obejrzałam film i mi się zachciało odświeżyć lekturę. Polecam wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
ablims Re: dobra książka 28.01.13, 21:08 a ja mogę coś napisać? Super książka to: Intruz S. Meyer Igrzyska Śmierci S. Collins W pierścieniu Ognia S.Collins jest jeszcze 3 część, ale nie czytałem jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: dobra książka 28.01.13, 23:00 Zaczęłam "Oskar - kot, który przeczuwa śmierć" Davida Dosy - opowieść lekarza pracującego w ośrodku dla chorych z demencją. Poruszające. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: dobra książka 29.01.13, 07:08 Czytam "Merde w rzeczy samej" Stephena Clarke' a. Okropnie przegadana. Niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś