Dodaj do ulubionych

dobra książka

28.01.13, 17:02
Kochane co teraz czytacie i możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • jowita771 Re: dobra książka 28.01.13, 17:10
      Własnie skończyłam "Listy miłości" Nurowskiej i polecam.
      • varna771 Re: dobra książka 28.01.13, 17:23
        Moja ulubiona książka to "Imię Róży" Umbert Eco ale również "Bracia Karamazow" Dostojewskiego. Obecnie czytam po raz drugi " Mistrza i Małgorzatę" zachęcona konkursem porannym sprzed kilku tygodni radia zet, gdzie na pytanie " Jaka jest słynna powieść Bułhakowa"? Cisza !! wiec prowadzący podpowiada "Mistrz i ? kobiece imię na M"!! odpowiedz padła Mistrz i Marzena"!!.
    • ksionzka Re: dobra książka 28.01.13, 17:20
      Aktualnie czytam to co sama napisałam.
    • zona_mi Re: dobra książka 28.01.13, 17:37
      Malarz młodych dziewcząt Moniki Feth i (znów) Opowieść podręcznej Margaret Atwood.
      Zaczęłam Cień gejszy Anny Klejzerowicz - lubię jej bohatera i klimat z Sądu ostatecznego.
      Z ciekawszych ostatnio przeczytanych polecam też Przewrotność dobra Jolanty Kwiatkowskiej.
      • duola77 Re: dobra książka 28.01.13, 21:22
        i (znów) [i]Opowieść podręcznej[/
        > i] Margaret Atwood.

Atwood cała jest do wielokrotnego czytania
        pierwsze polskie wyd. "Opowieści podręcznej " było w 1992 a potem do władzy zaczęły dochodzić takie ugrupowania ,że czułam - Gilead blisko , ciary sad

poza tym polecam D. Terakowska dla dorosłych , niewiele tego

i " Świat wg. Garpa" Irwinga

to tak na szybko i ostatnio i powtórkowo
        coś mnie te nowinki wydawnicze nie kręcą , pewnie to starość umysłowa mnie dopada sad
    • dieselka13 Re: dobra książka 28.01.13, 17:43
      wszytkie ksiazki HARLANA COBENA-trzymaja w napieciu, czytasz jednym tchem, pozatym cale trio Stiega Larssona (Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet,Dziewczyna, która igrała z ogniem,Zamek z piasku, który runął) moc smile)))
      • czwarteczek Re: dobra książka 28.01.13, 17:51
        Millenium - uwielbiam smile
        • annakate Re: dobra książka 28.01.13, 18:04
          "Historię brudu" Katherine Ashenburg - ciekawe bardzo, równolegle Jodi Picoult "W imię miłości" (nie romans, wbrew pozorom, bardzo nie romans)
    • tylko.przelotem Re: dobra książka 28.01.13, 18:09
      "Miłość z kamienia. Zycie z korespondentem wojennym" Grażyny Jagielskiej. Kupiłam po przeczytaniu wywiadu z dwojgiem w Twoim Stylu. Mocna i niezwykle poruszająca.
    • renata28 Re: dobra książka 28.01.13, 18:26
      "Walca tańczyłam najlepiej z panien..." Zofii Ratajskiej. Dostalam pod choinkę i teraz z przyjemnością oddaję sie lekturze. Kiedys to balowano smile
      • monikate Re: dobra książka 28.01.13, 20:21
        Ostatnio przeczytałam i zachwyciłam się tą:
        www.matras.pl/recenzje/product/list/id/164716/category/202/
    • anika772 Re: dobra książka 28.01.13, 20:31
      Aktualnie: "Na początku był seks", "Dom sióstr", "Żywe lalki" i "Anna Karenina".
      Kareninę po raz drugi, bo obejrzałam film i mi się zachciało odświeżyć lekturę.
      Polecam wszystkie.
    • damajah Re: dobra książka 28.01.13, 21:02
      Wilbur Smith "Bóg Nilu"
    • ablims Re: dobra książka 28.01.13, 21:08
      a ja mogę coś napisać?

Super książka to:
      Intruz S. Meyer
      Igrzyska Śmierci S. Collins
      W pierścieniu Ognia S.Collins
      jest jeszcze 3 część, ale nie czytałem tongue_out jeszcze...
    • echtom Re: dobra książka 28.01.13, 23:00
      Zaczęłam "Oskar - kot, który przeczuwa śmierć" Davida Dosy - opowieść lekarza pracującego w ośrodku dla chorych z demencją. Poruszające.
    • kol.3 Re: dobra książka 29.01.13, 07:08
      Czytam "Merde w rzeczy samej" Stephena Clarke' a. Okropnie przegadana. Niekoniecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka