Dodaj do ulubionych

Szczupłe zgrabne uda.

15.02.13, 07:45
Czy to w ogóle możliwe? Od lat zmagam się z grubymi udami. Mam 175 cm 63 kg i 60 cm w udzie. Ponadto pokryte warstwą tłuszczu. Od dwóch lat 2 x w tygodniu chodzę na zumbę - wracam zlana potem, ponadto 2 godziny w tygodniu tańce latinoamerykańskie. A uda jakie były takie są nadal.
Mierzyłam wczoraj w sklepie fajne krótkie spodenki ale jak spojrzałam na uda to mi się słabo zrobiło.
Macie jakieś sprawdzone ćwiczenia na smukłe uda bez cellulitu i tkanki tłuszczowej?
Ogólnie taka waga przy wzroście mi nie przeszkadza tylko te uda....
Obserwuj wątek
    • anel_ma Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 07:58
      po latach zmagań z tym samym: pokochać i nie pokazywać smile
      krótkie spodenki dla mnie nie istnieja, podobnie jak czipsy i piwo, po prostu nie i juz smile
    • mvszka Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 08:03
      jest takie przysłowie _ choćbyś naturę widłami wyganiał ona i tak powróci
    • hexella Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 08:12
      musisz je polubić. Ja tak zrobiłam, kiedy dotarło do mnie, że 40km przebieganych tygodniowo, półmaratony, biegi przełajowe, zumba, siłownia i basen nie robią na nich wrażeniasmile Jestem szczupła, miejscami nawet bardzo, a uda mam dorodne i to właściwie jedyny bastion tłuszczu na moim ciele.
      • nie_wiem_nie Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 08:22
        też tak mam, do tego umięśnione, chciałam zrobić lipolizę, ale lekarka powiedział mi, że nie zrobi, bo boi się, że wbije się w mięsień zamiast w tłuszcz,
        znalazłam za to masaż rolkowo-próżniowy może to pomoże na moje bryczesy
        • znowu.to.samo Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 16:58
          Ja mam to samo. Moje uda wyglądają normalnie przy 49 i 160 cm wzrostu. Ale wtedy policzki sie zapadają, cycki całkiem znikają. Zazdroszcze babkom które mają smukłe chude nóżki. Ale taka jest anatomia... miałam kiedyś koleżankę co była cienka w pasie a uda i pupa jak u murzynki.
          • vaikiria Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 22:02
            Przy takim wzroście i wadze to ja mam nadal całkiem masywne (proporcjonalnie do reszty ciała_) uda i łydki. Nigduy nie mierzyłam obwodu, ale mam mocno umięsnione nogi i te mięsnie błyskawicznie mi się rozwijają. A chude nogi to miałam przy wadze 42 kg.
    • kozica111 Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 08:30
      Jestem 2 cm wyższa i przy takiej wadze o której mówisz moje uda są bardzo szczupłe /teraz ważę więcej i nadal sa ok w spodniach ale tłuszczyk w krótkich już widać/ Kwestia genetyki - jedyna metoda to chyba odessać.Moze jakiś bardzo intensywny masaż z rozbijaniem tłuszczu by pomógł, ale jest b.bolesny i trzeba pewnie kilkanaście sesji.
      • binka122 Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 08:49
        hej
        mam tak samo -i to od lat (teraz 38)
        nic nie pomogło musiałam się przyzwyczaić sad tak żal latem spodenek,och bardzosad...ważę 62-63kg
        raczej szczupła jestem, brzuch mały po 2 dzieci-ale uda są i koniec ,no i do tego ramiona też mogłyby być smuklejsze,chyba taka uroda,geny i tyle.
        po siłowniach i ćwiczeniach tylko mięśni strasznych dostałamuncertain masaże i kremy nie poskutkowały,
        teraz już tak staram się nie myśleć ale latem niestety problem zawsze powraca gdy trzeba się ,, odkryć'' moja szwagierka ma zaś nogi tak chude że nie może butów na obcasie zakładać bo wygląda jak na szczudłach! nogi od zawsze chude i długie zero cellulitu! ma 37 lat-ona ubolewa żeby tam przytyć-a ja jej zazdroszczę ,latem w spodenkach czy nawet króciutkich szortach wygląda rewelacyjnie ,ma tam zero tłuszczu nic cellulitu!!!! sad
    • stuletnia_stokrotka Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 08:41
      faktycznie spore te uda-ja przy wzroście 174 ważę 75 kg a moje udo ma 63 cm.niestety nic nie pomaga,nigdy nie miałam tej wymarzonej przerwy między udami (poza dzieciństwem oczywiście) i nawet jak schudłam 18 kg to i tak udziska były grube sad
      od 3 m-cy chodzę na fittnes i jedyne co osiągnęłam to to,że uda są mniej galaretowate a nieco się ujędrniły.
      dobre i to ale o krótkich spodenkach mogę zapomnieć tongue_out
      • upartamama Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 11:25

> od 3 m-cy chodzę na fittnes i jedyne co osiągnęłam to to,że uda są mniej galare
        > towate a nieco się ujędrniły.
        > dobre i to ale o krótkich spodenkach mogę zapomnieć tongue_out
        To samo osiągnęłam zumbą i tańcem ale marzą mi się krótkie spodenki.... bardzo krótkie
    • melancho_lia Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 08:58
      Podobno jazda na rolkach wysmukla uda. Ja też mam raczej masywne nogi- ale bardziej łydki- żadnych kozaków nosić nie mogę bo mi się nie dopinają.
      Ale co ciekawe po schudnięciu nogi też mi się jakoś wysmukliły. Tyle, ze Ty wazysz w normie.
    • szironna Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 09:05
      ćwiczenia na uda znam (np. krzesełko, wymachy nóg do góry w klęku, rowerek, nożyce, step itp.), spójrz tu www.cwiczenia.org/cwiczenia-na-uda/ - ale raczej od tego ich obwód się diametralnie nie zmniejszy. taka genetyka chyba.
      swoją drogą spodenki to taka specyficzna wink część garderoby. mimo że jestem szczupła - dziękuję babciu smile (mam 174cm, waga 50kg, udo 40-kilka cm), w krótkich spodenkach nie chodzę. nie dlatego, że mi coś wisi czy się marszczy wink, a dlatego, że źle się w nich czuję. wybieram takie, które kończą się tuż nad kolanem, albo niżej.
      zatem chyba nie zostaje nic innego, jak pokochać siebie miłością świadomą (ćwiczenia jak najbardziej, ale sympatia do siebie konieczna) i zakładać spodenki jeśli ma się taką potrzebę. może niekoniecznie do pracy wink, ale już w okresie luzu wakacyjnego, na urlopie, w domu itp. Pozdrawiam smile
    • alba27 Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 09:28
      Był czas kiedy regularnie ćwiczyłam callanetics i streching i pamiętam, że wtedy uda znacznie mi zeszczuplały i takie ładne się zrobiłysmile Może warto spróbować?
      • agunia777 Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 09:44
        Mam fajne fajne nogi (smukłe, długie, "lekkie"..uda, łydki) nawet gdy noszę rozm 38 - a ja niska jestem, 164 - nic nie robię z nimi. 54 cm w obw. Jednak na brzuchu tak mi sie zbiera, że szok. I nic nie moge z nim zrobic... Więc ja zazdroszczę Wam brzuszków i pewnie tak juz zostanie smile
        • mayaalex Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 13:39
          Ja mam tak samo sad uda, lydki, biodra, tylek - szczuple i bezproblemowe, za to wszystko mi sie na brzuchu zbiera w oponkach. Trudno. Choc chyba latwiej ukryc troszke tluszczu na brzuchu niz masywne nogi, przynajmniej jakis plus tych oponek widze wink
          • ira_07 Re: Szczupłe zgrabne uda. 06.01.14, 13:05
            Ja też się tak pocieszam tongue_out Brzuch pokazuje się tylko na plaży, a nogi już ukryć trudniej, zwłaszcza w lecie.
            • agni71 Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 22:43
              Tez wolałabym miec grubsze uda i tyłek, a szczuplejszą talię. Nawet dość masywne, ale umięśnione, nie galaretowate uda wyglądają IMO fajnie.
    • topo-lina Re: Liposukcja n/t 15.02.13, 09:45
    • julita165 Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 09:52
      Mnie się wydaje, że zgrabne nogi to dar od losu...nie bardzo widzę żeby komuś udało się wiele coś poprawić. Ja mam podobne "gabaryty" ale obwód uda poniżej 50 cm smile U mnie niestety wszystko idzie w brzuszek sad
      • upartamama Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 11:29
        Ja mam podobne "gabaryty" ale obwód uda poniżej 50
        > cm smile U mnie niestety wszystko idzie w brzuszek sad

właśnie ja mam brzuch płaski, ramiona jak patyki, wystające obojczyki, piersi w rozmiarze A.
        Więc te nogi chyba zostaną takie do końca życia.
        Odsysać nie będę bo:
        boję się
        chyba mnie nie stać
        słyszałam, że po odsysaniu odkłada się on w innych miejscach, w których do tej pory go nie było.
        • gulcia77 Re: Szczupłe zgrabne uda. 13.06.13, 20:08
          Znaczy, że jesteś gruszka. I guzik z tym zrobisz. Choćbyś się zazumbowała na śmierć, to sobie co najwyżej mięśnie wyhodujesz. Ciesz się tym, że dla Twojego zdrowia jest to zdecydowanie lepsza opcja, niż zbieranie się oponki na brzuchu.
          U mnie jest to kłopot całej damskiej części kuzynostwa ze strony ojca. Wszystkie mamy ciężkie, masywne doły (ja mam jeszcze tyłek jak latynoska) i małe, drobne góry.
          • znowu.to.samo Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 20:29
            O ja mam to samo big_grin a co więcej nie rozumiem jak ludziom może się podobać taka Kim Kardashian albo inna Beyonce. Przecież one mają wielkie grube doopy i masywne udziska, co w tym pięknego???
    • kamelia04.08.2007 Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 10:11
      daj spokój, bo taka jest po prostu twoja uroda.
      Skoro masz duze uda, to gdzie indziej masz duzo mniej. Może masz wyraxnie zarysowana talie, albo nie masz wielkiego tyłka.

A ta zumba i tańce latynoamerykańskie, to sa dobre na biodra.
    • roksanka_3 Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 10:15
      Taniec i cwiczenia na nogi mogą spowodowac ze tluszczyk zamieni sie na miesnie. I obwodowo i wzrokowo mozesz nie zauwazyc roznicy (a przeciez cwiczysz, wylewasz poty itd). Ja proponuje masaz za pomoca bańki chińskiej, mozesz sobie kupic sama lub zrobic takie zabiegi w salonie, ale to juz kosztuje. Do bańki oliwka i masaż próżniowy jest baraaadzo skuteczny, zlikwiduje tkanke tluszczowa i zmniejszy obwod ud. Tylko musisz go robic regularnie(np 3 dni w tygodniu). Zobacz jeszcze jakie zabiegi proponuja salony kosm. ale mowie tu juz jest potrzebna kasa;/
      mi mąż masuje uda i posladki tak 2-3 razy w tyg, poza tym sama sobie czasem masuje ta bańką i powiem ci ze jest ok, przerwa miedzy udami jest, uda w miare szczuple, lekki cellulit jeszcze do poprawysmile ale wiem ze ja duzych obciazajacych cwiczen na nogi nie moge robic bo stana sie jeszcze bardziej masywne, takzemoze Ty masz podobnie.
      • upartamama Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 11:35
        gdzie można kupić taką bańkę?
      • upartamama Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 11:40
        Widzę, że na allegro ta bańka jest bardzo tania.
        Chyba się skuszę ale napisz mi na czym polega jej działanie i jak się jej używa. Taki krótki instruktarz. Bardzo ci będę wdzięczna.
        • alba27 Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 11:53
          Bańka chińska super robi na cellulit (wypróbowałam), ale trzeba uważać bo pękają naczynka (mój przypadek), jeżeli ktoś ma skłonność do naczynek to nie polecam.
        • binka122 własnie mierzyłam 61cm:( :( 15.02.13, 14:02
        • m_incubo Re: Szczupłe zgrabne uda. 13.06.13, 14:54
          Wykluczone przy naczynkach i skłonności do żylaków, więc radzę uważać. Nie wyszczuplisz tym ud, nie łudź się, ewentualnie trochę zlikwidujesz cellulit.
          • naomi19 Re: Szczupłe zgrabne uda. 14.06.13, 08:54
            uda mozna takim masazem jak najbardziej ujędrnic
            obwod sie zmniejszy przy prawidlowym stosowaniu, ale to nie znikanie tluszczu, a ksztaltowanie, ujedrnianie, wyglad skory jest zupelnie inny
    • marianna72 Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 12:13
      chyba musisz je polubic .ja jestem nizsza od ciebie 173 waze duzo wiecej 70 kg a w udac mam 54 cm , moim slabym punktem jest brzuch a raczej brak talli w zwiazku z tym biegam i troche sie poprawilo ale cudow nie ma
    • gryzelda71 Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 13:04
      Z tego co piszesz,taką masz budowę i tego nie przeskoczysz.Ćwiczyć mięśnie nóg,żeby galarety nie było.
      A na nogi polecam ćwiczenia Ewy Chodakowskiej.
    • lejdi111 Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 13:05
      Ja po prostu je zaakceptowałam. Oczywiście po latach. Biegałam odchudzałam się i uda jak były masywne tak są. W dodatku nie mam długich nóg sad. Jestem duzo niższa od Ciebie mam 160 cm, waga 55 kg, odwód ud 53 cm, bioder 93 cm a talii 63 cm.
      • e-milia1 bieganie 15.02.13, 13:17
        nie truchlanie. porzadne bieganie. odkad pamietam mialam uda jak kolki. zawsze mialam kompleksy z tego pwodu. cwiczenia na fitness az tak nie pomogly, ale regularne bieganie. odkad biegam (nie schodze ponizej 8 km) nozki mam wrecz rewelacyjne. polecam!
      • 2lopezka Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 13:20
        Brzydko to pisać, ale chyba wyleczyłaś mnie z kompleksu grubych ud.
        Ja mam 176cm, wagę 62-63kg w udach 52cm więc chyba źle nie jest wink
        Na szczęście nie mam też brzucha (67cm) więc chyba w końcu uwierzę że jestem szczupła,
        a moje uda są ok (bo miałam zawsze wielki kompleks z tego powodu).
        Mam jeszcze jedne, którego nie przeskoczę - za długie nogi , może fajnie to wygląda, ale kupić długie spodnie graniczy z cudem uncertain ( po wew.stronie maja dł.87cm sad )
        Jak to mówi moja koleżanka "Nikt nie jest w formę lany" i tego się trzymajmy wink
        • e-milia1 Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 13:37
          > Jak to mówi moja koleżanka "Nikt nie jest w formę lany"-najwazniejsze jenak, by umiec ladnie sie zrobic wink
    • redlinkatoja Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 14:11
      Ja tez tak mam i szlak mnie trafia.Kiedys odchudzalam sie-nic nie jedzac i nosz kurde,wszedzie same kosci tylko te uda takie grubasne.nawet mi facet powiedzial,ze moje uda idelanie nadaja sie na rosol.smileKiedys znow za mlody cwiczylam robiac przysiady i wymachy.Fakt,schudlam bardzo duzo ale tych przysiadow to ja robilam ok.tysiac dziennie,zniszczylam sobie kolana,do dzis mi strasznie chrupia jak klekam np.w kosciele.Pozniej znow przytylam.Teraz juz pierdziele.Mam ladna buzie,ładne rysy,delikatna urodę,fajny charakter i styl ubierania,zaradna jestem i mam tyle zalet(wad tez),ze jak ktos mnie pokocha,to za to jaka jestem a nie za to jak wygladam.Wyglad tez sie liczy ale juz nei zamierzam katowac sie.Nie kazdy jest idealny.Ot to.smile
    • franczii Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 14:32
      Moja kolezanka ma takie masywne uda. To znaczy nie wiem czy takie jak ty bo nie pytalam ile ma cm ale budowe ciala ma wlasnie taka, ze uda i w jej przypadku rowniez pupa sa duze w porownaniu z reszta ciala. W niektorych okresach jej sie to nasila a sa okresy kiedy jej te uda smukleja ale i tak sa duze i raczej ich nie odslania. Z tego co wiem to ma tendencje do zatrzymywania wody i stad tez latwo jej sie robi cellulit. Rzeczywiscie kiedy stosowala diety niskoweglowodanowe i pila jakies herbatki zapobiegajace zatrzymywaniu wody to uda jej sie robily "suchsze",tak jakby wczesniej miala lekko spuchniete. I robi tez masaze, ktore bardzo sobie chwali, twierdzi, ze te robia cuda na jej uda. Sportow zadnych nie uprawia. Tylko te masaze i dieta zeby sie wylaszczyc przed sezonem bikini.
      • staszka1974 Re: Tak mnie nakręciłyście że też sobie zmierzyłam 15.02.13, 14:41
        172cm, 58 kg i też uda (a właściwie całe nogi) wydają mi się masywne, choć ostatnio zaczęłam nosić rurki i wydaje mi się, ze jest ok, więc może nie jest tak źle. Ćwiczę 3 razy w tygodniu fitness (ABT itp.).
        Na wysmuklenie nóg polecam squaty, rower i stretching po każdym treningu, żeby mięsień był smuklejszy a nie bułowaty. Naprawdę pomagają czasami poprawić "genetykę".
        Kiedyś przed nartami (zamiast zaprawy narciarskiej) jeździłam codziennie pół godziny na rowerku stacjonarnym. Po m-cu nie mogłam poznać moich uda, wydały mi się o 1/3 smuklejsze.
    • kkalipso Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 16:02

Ja bym kupiła sobie takie spodenki i stepeer.Przed ćwiczeniami smarowała uda żelem antycellulitowym i po.Efekt murowany po 2 miesiącach.

https://disport.pl/images/spodenki_opis_fitplay.jpg
      • saszanasza Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 13:26
        kkalipso napisała:

>
        > Ja bym kupiła sobie takie spodenki i stepeer.Przed ćwiczeniami smarowała uda że
        > lem antycellulitowym i po.Efekt murowany po 2 miesiącach.
        >
        >
        > https://disport.pl/images/spodenki_opis_fitplay.jpg

Te neopronowe spodenki powodują jedynie, że ciało się poci, traci wodę a nie tłuszcz. Obwody zmniejszają się tak, jak na zasadzie odwodnienia (po saunie chociażby). Wpływ na odchudzanie żaden, na cellulit tak naprawdę również. To marketing jedynie.
        • princesswhitewolf Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 13:41
          fajnie jednak dupka wyglada w takich porteczkachsmile))
        • kkalipso Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 20:34
          No, nie powiedziałabym, osobiście z nogami nie mam problemu uda jak stal i przerwa idealna, ale jak to kobieta narzekam całe życie na brzuch. Zdarzało się że ćwiczyłam z pasem + żel, po, masaż/piling + żel po. Po miesiącu brzuch jak u 20 latki więc chyba działa. Do tej pory moja skóra jest w bardzo dobrym stanie nawet na nieszczęsnym brzucholu.
    • paliwodaj Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 17:27
      jeszcze pytanie - ile masz lat, bo to ma wielkie znaczenie w efaktywnosci cwiczen.
      Zumba zawsze wycisnie z ciebie poty ( w przypadku wiekszosci instruktorow) ale na pewno nie wystarczy zeby jakies partie ciala szczegolnie wyrzezbic.
      Pytanie tez o diete, bo te 500-700 kalorii spalonych na zumbie latwo jest nadgonic.
      Moj trener mowi ze powinnam chodzic 4 razy w tygodniu na cwiczenia cardio, plus 2 treningi z nim, na co ja prychnelam smiechem ze nie mialabym czasu na nic innego tylko cwiczenie. Robie 2 zumby w tygodniu i 2 treningi
      Nie wiem moze to norma dla mojego wieku ( 38 l) , wiedze ze niektore kobitki w moim wieku faktycznie mieszkaja na silowni. Moje udo ma w obwodzie 49 cm , udo jak udo, ale dolna partia nog jest bardziej pozbawiona ksztaltow niz gorna - taki kosciec - nie walcze z tym specjalnie, kosci nie zmienie
      • advocatus17 Re: Szczupłe zgrabne uda. 15.02.13, 18:21
        rolki polecam,wszystkie mięśnie w ruchusmile
    • sudwind Re: Szczupłe zgrabne uda. 13.06.13, 14:28
      niektórych rzeczy się nie przeskoczy wink
      ja mam np bardzo chude nogi nawet w udach ale mam za to odstający brzuch wink
      ile bym nie ćwiczyła, ile bym nie schudła wink brzuch zawsze odstaje wink
      zamienię się wink
      • ira_07 Re: Szczupłe zgrabne uda. 13.06.13, 14:53
        Mam podobnie - nogi nie chude, ale szczuplutkie, reszta ciała też a problem z brzuchem, choć na szczęście powoli daję mu radę wink ale bym się nie zamieniła. Brzucha się nie odsłania raczej poza plażą, a nogi można odsłaniać często, zwłaszcza w lecie. No i brzuch zawsze można lekko wciągnąć lub napiąć tongue_out Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma - kobiety z masywnymi udami często mają świetne brzuchy, więc tym powinny się cieszyć smile
    • ira_07 Re: Szczupłe zgrabne uda. 13.06.13, 14:43
      Mnie uda poprawiły się od biegania, ale też nie miałam z nimi problemów, więc to raczej był efekt niezamierzony. Na tłuszcz pomagają aeroby, ale jeśli genetycznie masz po prostu masywne uda to raczej nic z nimi nie zrobisz.
    • m_incubo Re: Szczupłe zgrabne uda. 13.06.13, 14:49
      > Czy to w ogóle możliwe?

Możliwe, o ile dostałaś takie w prezencie od natury. smile
      Jeśli dostałaś inne, musisz nauczyć się z nimi żyć, wysmuklić takie uda można w baardzo ograniczonym stopniu. To tak jak z masywnymi łydkami.
    • an_ni Re: Szczupłe zgrabne uda. 13.06.13, 15:04
      zrob sobie cycki wink wtedy nie bedziesz gruszka a klepsydra i uda troche znikna w ogolnym wizerunku
      no i zapomnij o spodenkach jesli masz masywny dol a mikro gore
      • hallbera.jarlakappi Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 18:31
        i to jest najlepsza rada big_grin
    • black-cat Re: Szczupłe zgrabne uda. 13.06.13, 15:23
      Mówi się na to geny. Ja nogi zawsze miałam "absolutnie boskie", ewentualnie "absolutnie doskonałe", jak to mój kolega mawia widząc mnie w krótkich spodenkach. Ale coś za coś. Zawsze mi się marzyły wystające obojczyki i wcięta talia, a mam dość duży biust i obojczyki nie sterczą tak jakbym tego chciała, talii osy też nigdy nie miałam. No i jak tyję, to nogi "boskie" pozostają, ale za to wszystko idzie w brzuch. Niskokaloryczna dieta jest nieodłącznym elementem mojego życia, wszelkie szaleństwa od razu są widoczne w obwodzie talii.
      • titta4 Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 18:06
        Rozumiem problem doskonale- to był mój największy kompleks i wszyscy mówili to samo- pokochać. ale! Odkryłam callanetics i serio- to działa. Może nie sa s,mukłe, ale mam przerwę między nimi i zdecydowanie lepiej wygladają. Polecam.
      • misoune Re: Szczupłe zgrabne uda. 17.03.17, 12:04
        Edit : mam 53 w udzie....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka