Dodaj do ulubionych

Czy mąż może mi zabronić

18.02.13, 14:19
Dziewczyny,

Jestem w trakcie rozwodu tzn. mąż nie złożył jeszcze pozwu, ale nie mieszkamy juz razem.
Rozwód bez orzekania, bez ograniczania praw rodzicielskich.
Dogadaliśmy się w 100%, napisaliśmy plan wychowawczy.
Mąż zabrania mi wyjazdu z dzieckiem na weekend, mówi, że nigdy się na to nie zgodzi.
Wiem, że nie ma prawa tego zrobić i przemawia przez niego wyłącznie złośliwość ale jak ja mogę wyegzekwować cokolwiek?
Obserwuj wątek
    • raohszana Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 14:23
      A jest to wyjazd za granicę? Jak nie - to może się pocałować w dupę własnoustnie.
    • mamaemmy Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 14:24
      nie może big_grin
      Ale jak Ci "zabroni"?Tupnie nogą? Zaknebluje cie??
    • imasumak Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 14:27
      Chyba go straszy big_grin
      Nie, nie może.
    • altz Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 14:31
      Zabraniać to on sobie może i nic więcej.
      Postrasz go, że jeśli będzie fikał i utrudniał, to ta opieka wspólna nie przejdzie i będzie widział dziecko raz na miesiąc.
      Burak jeden, ja rozumiem, że kobieta może być wredna i złośliwa, ale żeby facet? 8-O
      • raohszana Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 14:33
        altz napisał:
        > Burak jeden, ja rozumiem, że kobieta może być wredna i złośliwa, ale żeby facet
        > ? 8-O
        *
        Niemożliwe, przecież fszyskie chłopy to urocze misie. Na pewno go jakaś baba podpuszcza! tongue_out
        • princesswhitewolf Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 15:30
          Niemożliwe, przecież fszyskie chłopy to urocze misie. Na pewno go jakaś baba po
          > dpuszcza!

smile)) wlasnie. Misie niezdolne do wyszukanych taktyk. A wiezienia sa pelne meskich glupich misi jakim nie udawaly sie zadne malwersacje, zadnych oszustw, zadnych spiskow...smile)))
          • raohszana Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 15:37
            princesswhitewolf napisała:
            > smile)) wlasnie. Misie niezdolne do wyszukanych taktyk. A wiezienia sa pelne meski
            > ch glupich misi jakim nie udawaly sie zadne malwersacje, zadnych oszustw, zadny
            > ch spiskow...smile)))
            *
            Pewno im żona/dziewczyna kazała! Całe zuo tego świata to przez te baby! wink
    • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 14:34
      Nie za granicę
      Do Wrocławia- o czym mowa w innym moim wątku wink
      Nie wiem jak zamierza zabronić, ale wystarczy, że mnie do domu nie wpuści.
      Albo wcześniej sam się zawinie gdzieś z dzieckiem.

Wczoraj zrobił mi awanturę przez telefon.
      Twierdzi, że to za daleko i, że on nie wie gdzie się zatrzymać i tym podobne bzdury

Przy dziecku nie chcę absolutnie kłótni, awantur, przepychanek.
      Najpierw u prawnika porozumieliśmy się do wszystkiego, w pozwie i planie wychowawczym tak samo, a teraz nagły opór.

Nie wiem co mogę zrobić, ale obawiam się, że nic
      • raohszana Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 14:37
        Co najwyżej zawinąć dziecko wcześniej i tyle możesz. Swoją drogą - co za kutafon, żeby własnemu dziecku wyjazdu odmawiać z powodu własnego zacietrzewienia.
      • imasumak Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 14:39
        Żartujesz? Dlaczego nic nie możesz zrobić? Idziesz do tego samego prawnika i mówisz, co maż wymyśla - on powinien mu już wyjaśnić, że takie zachowania nie maja sensu.
      • joa66 Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 15:31
        że mnie do domu nie wpuści

Przeciez mieszkacie oddzielnie?

że on nie wie gdzie się zatrzymać

to on tez ma jechać??

A czy masz nowego partnera/mężczyznę i on będzie w gronie tych znajomych, z którymi wyjeżdżasz?
        • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 16:02
          "...że on nie wie gdzie się zatrzymaMY" przepraszam popełniłam tu błąd
          Nie mam partnera.
          Wyjeżdżam z parą znajomych.
          Jemu bardziej chodzi o to, że on ich nie zna
    • default Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 14:34
      lykaena napisała:

>> Wiem, że nie ma prawa tego zrobić i przemawia przez niego wyłącznie złośliwość
      > ale jak ja mogę wyegzekwować cokolwiek?

A jak on zamierza wyegzekwować ten zakaz wyjazdu ?
      • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 14:40
        Np. zerwać się z pracy i odebrać dziecko z przedszkola przede mną i gdzieś z nim pojechać.
        Uniemożliwi mi tym samym wyjazd
        • imasumak Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 14:46
          Aha. To on może z dzieckiem wyjechać, a Ty nie?
          • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 14:55
            Tak sobie to głupio wymyślił.
            Sam właśnie wrócił z wyjazdu z dzieckiem.

Podejrzewam, że jest niezadowolony, że nie jadę tam sama i stąd ten upór.
            Jeżeli chodzi o ścisłość to jadę tam ze znajomymi, ale jego zazdrość jest kolosalna
            • default Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 15:07
              A Twoje dziecko woli jechać z Tobą czy zostać z tatą ? Bo może skoro Wy się nie możecie dogadać to niech ono zadecyduje.
              • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 15:15
                On jest za malutki, ale na pewno będzie chciał jechać.
                Ale ja mu jeszcze nie mówię, bo jak nie pojedzie(np. z powodu choroby) to będzie mu przykro.
                Chcę powiedzieć dziecku bliżej terminu, kiedy będę bardziej pewna pogody i będę widziała, że zdrowy
        • koronka2012 Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 18:33
          lykaena napisała:

> Np. zerwać się z pracy i odebrać dziecko z przedszkola przede mną i gdzieś z n
          > im pojechać.
          > Uniemożliwi mi tym samym wyjazd

uniemożliwi bo? dlaczego nie miałabyś wyjechać?

Dobra rada - gdybyś wówczas jednak wyjechała sama, to idę o zakład, że byłby to ostatni jego numer tego typu. Podobnie fikał eks koleżanki - w ostatniej chwili wywracając ustalony wyjazd z dziećmi. Koleżanka po prostu zmieniła rezerwację i pojechała z kimś innym, a 2 tygodnie z dziećmi dał mu do wiwatu tak, że więcej takich numerów nie robił.

• a.va Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 14:58
      A w planie wychowawczym nie macie szczegółów, na jakich warunkach dziecko wyjeżdża? Kiedy, z kim i jak często? Może dołóżcie takie zapisy, żeby nie było takich chorych sytuacji? Wtedy podsuniesz mu papier i powiesz - tu mam to napisane i nie muszę cię pytać o zgodę.
      • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 15:13
        Mamy zapisy odnośnie wszystkich świąt, weekendów, konkretnych tygodni roku nawet, ale pozew jeszcze nawet nie złożony.
        Mój mąż twierdzi, że po rozwodzie on będzie miał to na papierze to się dostosuje, a teraz sie nie zgadza i już.
        Zwykła złośliwość.
    • maggorlo Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 15:21
      Skoro facet zabrania dziecku wyjazdu z własną matką na weekend do innego miasta to Ty lepiej przemyśl ten rozwód bez ograniczania praw jeszcze raz...
      • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 15:24
        Sam napisał pozew.
        Razem napisaliśmy plan wychowawczy.
        Są tam rozsądne rzeczy, wszystko podzielone sprawiedliwie.
        Nie spodziewałam się takiego obrotu spraw przed rozowdem.
        Nie mam powodów ograniczać praw, ani tym bardziej żądać orzeczenia o winie.
        On też nie.
        • daisy Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 15:27
          No to teraz już masz, prawda?
        • iwoniaw Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 15:42
          No to teraz widzisz, czego NAPRAWDĘ możesz spodziewać się w sądzie i po rozwodzie.
        • beliska Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:12
          > Nie spodziewałam się takiego obrotu spraw przed rozowdem.
          > Nie mam powodów ograniczać praw

Skoro teraz urządza takie jazdy, to bardzo prawdowopodobne, że po rozwodzie szybko okaże się,
          iz pewne kwestie trzeba było inaczej przemyleć.
    • jak.z.nut Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 15:42
      mamy jedną forumowiczkę chwalącą się planem wychowawczym i stosowaniem do niego...pewnie w końcu coś poradziwink wszak każdy może się dogadać a w bajowym świecie nie ma ludzi złośliwych...
      • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 15:57
        Wiesz.
        Wydaje mi się, że jak ten plan wejdzie już w życie to będzie na to papier i obie strony muszą egzekwować, a jeśli nie to do sądu- taki zapis mamy.
        Ale teraz jesteśmy jeszcze małżeństwem i jest to absurdalne, ale on zamierza mi zabronić.
        Na razie ochłonęłam i zamierzam dziś z nim pogadać F2F, bo na razie przez telefon się uzewnętrznił tylko, więc może ochłonie i zweryfikuje pogląd, albo ja mu go zweryfikuje.
        • lady-z-gaga Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 16:15
          > Wydaje mi się, że jak ten plan wejdzie już w życie to będzie na to papier i ob
          > ie strony muszą egzekwować, a jeśli nie to do sądu- taki zapis mamy.
          > Ale teraz jesteśmy jeszcze małżeństwem i jest to absurdalne, ale on zamierza mi
          > zabronić.

Teraz jesteście jeszcze małżeństwem, na papierze, i pan zamierza to wykorzystać, aby kontrolowac Twoje życie.
          Jak zabraknie tego argumentu, znajdzie inny.
          Ja bym to odebrała jako dzwonek alarmowy, aby do końca w jego dobre intencje nie wierzyć.
          Zabezpiecz się porządnie w sądzie przed takimi incydentami w przyszłości.
          • verdana Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 16:35
            Oczywiście, ze nie może. Może najwyżej uniemozliwić.
            W tej sytuacji absolutnie zrezygnowałabym z pomysłu wspólnego planu wychowawczego. Facet jest msciwy, ma gdzieś dobro dziecka, wykorzystuje dziecko, aby utrudnić Ci życie. Po rozwodzie moze byc tylko gorzej. Nir dogadacie się, a dziecko wyjdzie na tym najgorzej.
        • triss_merigold6 Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:06
          Od razu Ci mogę powiedzieć gdzie możesz sobie wsadzić plan wychowawczy...
          To tylko taki papierek, żeby sąd dał rozwód na pierwszej rozprawie.
          Po prostu nie mów i wyjedź, powiesz mu jak dojedziesz do tego Wrocławia czy coś w tym rodzaju.
          Nigdy, ani przed rozwodem ani po, nie pytałam eksa czy mogę gdzie wyjechać z dzieckiem (na weekend, ferie, wakacje, majówkę). Informowałam, owszem. A jeździłam już z obecnym partnerem, brak rozwodu nikomu nie przeszkadzał.
          • daisy Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:11
            Dziewczyny mają rację.
            Na twoim miejscu użyłabym dokładnie tej sytuacji jako argumentu we wnioskowaniu o ograniczenie praw rodzicielskich męża.
            Nie łudź się, że po rozwodzie cokolwiek się poprawi, wręcz przeciwnie.
            • verdana Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:16
              Żadeen sąd nie ograniczy praw rodzicielskich, bo ojciec nie chciał, aby dziecko pojechało z wizytą! Można najwyżej wystapić o to, aby matka sprawowaa opiekę, a ojcec miał prawo do odwiedzin w wyznaczonych dniach. Ale nadal pełną władze rodzicielską.
              • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:21
                No właśnie też mi się wydaje, że ograniczenie władzy rodzicielskiej to na podstawie ciężkich nadużyć, nie interesowania się dzieckiem, przemocy itd. a nie jednej kłótni.

Porozmawiam dziś z nim, zobaczę czy przemyślał.
                Prawnik polecił mi napisanie oświadczenia w razie jego złośliwego pomysłu doniesienia na policję, że coś złego dzieje się z dzieckiem i podsunięcie mu egzemplarza, ze się zapoznał z pisemkiem.
          • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:15
            Otóż nie pytałam, tylko poinformowałam.
            Chcę być fair i on też do tej pory był.
            Dzwonił kiedy dojechali i wyjeżdżali, dzwonił do mnie i dawał synka do telefonu.
            Od czasu rozstania to mój pierwszy wyjazd.
            Chciałam go po prostu poinformować, a on na to, ze nigdy na to nie pozwoli, bo bóg wie z kim jadę i nie wiadomo gdzie będę mieszkać.
            Porozmawiam dziś z nim w 4 oczy, bo dotąd rozsądny facet, a wczoraj coś go ugryzło może tylko.
            Wole tak myśleć, bo naprawdę rozstajemy się w pokoju i od rozstania dogadujemy lepiej niż podczas, gdy mieszkalismy razem.
            • imasumak Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:21
              Ale o co mu chodzi? Nie ma do Ciebie zaufania? Z kim ma mieszkać dziecko na stałe? Z Tobą? Tego się nie boi? Dziwny typ, ta zagrywka jest bardzo niepojąca. Na Twoim miejscu zapowiedziałabym mu, że jeśli jeszcze raz zrobi taki numer, to może zapomnieć a planie wychowawczym.
              • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:25
                Dziecko ma mieszkać z nim.
                Ufa mi.

Sam napisał plan wychowawczy traktujący o opiece wspólnej, która jest rozłożona po równo w skali roku.
                Uparł się na en wyjazd akurat.
                Zaskoczyło mnie to, przyznam.
                To bardzo dobry ojciec, poświęca się dziecku w 100%
                Czasem, ąz przesadnie....
                • imasumak Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:28
                  lykaena napisała:

Dziecko ma mieszkać z nim.

Jeśli na to poszłaś, nie dziw się, że zaczyna stawiać warunki. Czuje się tym opiekunem, co więcej może.
                  • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:38
                    Nie wyobrażam sobie innego rozwiązania.
                    Przynajmniej dopóki dziecko jest małe i nie zadecyduje inaczej.
                • triss_merigold6 Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:32
                  Że co?!
                  A niby dlaczego dziecko ma mieszkać z nim? Lepiej powiedz jaką masz wadę dyskwalifikującą przed sądem.
                  • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:37
                    Bo on ma mieszkanie, w którym dziecko ma swój pokój.
                    Bo ma lepsze warunki materialne.
                    Bo mieszka w sąsiedztwie przedszkola, do którego dziecko chodzi.
                    Bo obok mieszka babcia.
                    Bo ma stałe godziny pracy.
                    Bo ma samochód.
                    Powodów jest wiele i tak ustaliliśmy.
                    Tak wam się w głowie nie mieści, że dziecko może mieszkać z ojcem?
                    • triss_merigold6 Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:42
                      Niespecjalnie, ale to wasz wybór.
                      • scibor3 Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 19:40
                        Uuuuuu...! Ależ wyszedł moher spod nowoczesnej podszewki.
                        • imasumak W jakim sensie moher? 18.02.13, 20:40

• daisy Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:46
                      Rozwód z mężem sobie wyobrażam, ale rozwód z dzieckiem nie za bardzo.
                      • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:50
                        Takie jest życie.
                        Nie zawsze jest różowo i kolorowo oraz według szablonu.
                        Zaryzykuję stwierdzenie, że mój mąż jest lepszym rodzicem.
                        Naprawdę, to się zdarza
                        • asia_i_p Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:59
                          Zaryzykuję stwierdzenie, że mój mąż jest lepszym rodzicem.

No po tym, co wyczynia teraz, to jest mocno ryzykowne stwierdzenie.
                          Nie wiem, może jeszcze spróbuj pogadać? Powiedzieć mu, że dziecko będzie miało fajną wycieczkę? Że potrzebujecie czasu spędzonego razem, że ty mu się w jego czas z dzieckiem nie wtryniasz?
                          • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 18:01
                            Przed chwilą dzwonił i już trochę inaczej mówił.
                            Pytał kiedy chcę jechać, jakie mam połączenia itd.
                            Może miał gorszy dzień.
                            Ja przez jego słowa całą noc nie spałam.
                            • gryzelda71 Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 20:16
                              Chyba masz tak,jak większość ojców gdy dziecko zostaje i mieszka z matka.
                    • daisy Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:48
                      Dlaczego mąż ma lepsze warunki materialne, samochód i lepsze mieszkanie? Dlaczego połowa tego wszystkiego nie jest twoja, jeśli jesteście małżeństwem?
                      • triss_merigold6 Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:50
                        Bo mógł to kupić przed małżeństwem.
                      • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:54
                        Mieszkanie i samochód jego sprzed ślubu.
                        Poza tym mamy rozdzielność majątkową.
                        Ja nie mam także prawa jazdy.
                        Ja zarabiam nieźle, ale mieszkania nie mam i na razie wynajmuję
                        Jestem współwłaścieielem ziemi i za jakiś ja sprzedam i kupię mieszkanie.
                        Na razie nie chcę wyrywac dziecka siła, bo mam argument, że jestem matką i tułać się z dzieckiem po wynajętych mieszkaniach oraz burzyć mu ten porządek, który ma na co dzień.
                        To jest głos rozsądku, ja nie jestem wyrodną matką.
                        Widuję synka codziennie.
                        Tak się w życiu ułożyło.
                        Teraz możecie mnie oceniać jak chcecie i jeździć jak po burej kobyle.
                        • koronka2012 Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 18:46
                          Nie będę po tobie jeździć.

Rozumiem argumenty, ale... między wierszami mam wrażenie, że liczysz na to, że jak już staniesz na nogi mieszkaniowo, to sytuacja się zmieni. Tymczasem praktyka jest taka, że będziesz miała przerąbane w sądach po wsze czasy. Matka, która dobrowolnie rezygnuje z opieki nad dzieckiem - nawet dla jego dobra, jest w opinii publicznej zła. Poza tym - teraz się widujesz, ale po rozwodzie tak różowo nie będzie. To eks będzie ci wyznaczał terminy i dni, będziesz się musiała dostosować, a ewentualne odzyskanie opieki będzie cudem.
                          Jak chcesz jakie mogą być skutki takich decyzji, to pisz na priv. Obserwowałam coś takiego.
                          • malgosiek2 Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 20:25
                            koronka2012 napisała:

> Nie będę po tobie jeździć.
                            >
                            > Rozumiem argumenty, ale... między wierszami mam wrażenie, że liczysz na to, że
                            > jak już staniesz na nogi mieszkaniowo, to sytuacja się zmieni. Tymczasem prakty
                            > ka jest taka, że będziesz miała przerąbane w sądach po wsze czasy. Matka, która
                            > dobrowolnie rezygnuje z opieki nad dzieckiem - nawet dla jego dobra, jest w op
                            > inii publicznej zła. Poza tym - teraz się widujesz, ale po rozwodzie tak różowo
                            > nie będzie. To eks będzie ci wyznaczał terminy i dni, będziesz się musiała dos
                            > tosować, a ewentualne odzyskanie opieki będzie cudem.
                            > Jak chcesz jakie mogą być skutki takich decyzji, to pisz na priv. Obserwowałam
                            > coś takiego.

Amen......
                    • malgosiek2 Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 18:29
                      lykaena napisała:

> Bo on ma mieszkanie, w którym dziecko ma swój pokój.
                      > Bo ma lepsze warunki materialne.
                      > Bo mieszka w sąsiedztwie przedszkola, do którego dziecko chodzi.
                      > Bo obok mieszka babcia.
                      > Bo ma stałe godziny pracy.
                      > Bo ma samochód.
                      > Powodów jest wiele i tak ustaliliśmy.

To tylko patrzeć jak szybciutko będzie Ci chciał ograniczyć prawa rodzicielskie, a później byc może odebrać, bo nie masz warunków by wychowywać dziecko.
                      Skoro już teraz fika.
                      Ja bym nie ufała, ale to ja.
                      Ty rób jak uważasz.
                  • lykaena Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 17:41
                    A jaką wadę miałabym mieć.
                    Nie mam żadnej.
                    To wspólna decyzja i nie wyobrażam sobie, że miałabym dziecko zabrać ze sobą i rozwalać mu dotychczasowy porządek codziennego życia.
                    Muszę, bo jestem matką?
                    To mój mąż zajmował się dzieckiem więcej, bo taką mam pracę.
                    Jak zwykle na forum wszystko jednak jest, albo czarne, albo białe tak i jedno musi być be?
                    • jak.z.nut Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 19:26
                      Nie chcę straszyć ale mam w otoczeniu 3 przykłady, kiedy ojcowie na starcie opiekowali się dziećmi a w efekcie mama po jakimś czasie została odsunięta na bok, z przytupem sądu, który nadal funkcjonuje stereotypami ( co to za matka...itd.)
                      Jesteś pewna swojego mężą że tak nie postąpi?
                      • joa66 Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 19:32
                        A czy podobne sytuacje w odwrotnej konfiguracji (dziecko mieszka z matką) nie zdarzają się równie często???

I jaką pewnośc miałby mąż autorki, że nie odsunie go od dziecka jeżeli dziecko mieszkałoby z nią?

• przystanek_tramwajowy Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 19:35
                        jak.z.nut napisała:

> Nie chcę straszyć ale mam w otoczeniu 3 przykłady, kiedy ojcowie na starcie opi
                        > ekowali się dziećmi a w efekcie mama po jakimś czasie została odsunięta na bok,
                        > z przytupem sądu, który nadal funkcjonuje stereotypami ( co to za matka...itd.
                        > )
                        > Jesteś pewna swojego mężą że tak nie postąpi?

Sorki, ale to ty jedziesz ciężkim stereotypem. Stereotypem, że matka jest zawsze lepszym opiekunem. Może w tym wypadku mieszkanie z ojcem będzie dużo lepsze dla dziecka?
                        • burina Re: Czy mąż może mi zabronić 04.11.14, 00:29
                          Nie chodzi o stereotyp, ani o to, żeby dzieck z matką mieszkało, tylko o to, żeby robiąc to, co jest rozsądne i w jej sytuacji słuszne, autorka wątku nie 'zrzekła' się na własne żądanie jakichkolwiek praw do wpływu na życie dziecka po wsze czasy.
                    • an_ni Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 21:26
                      podziwiam cie ze sie przyznalas na forum!
                      a uzgodniliscie to ze jesli bedziesz miala swoje mieszkanie ustalicie nowy plan wychowawczy?
                  • landora Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 18:19
                    A dlaczego z założenia ma mieszkać z matką?
                • kropkaa Re: Czy mąż może mi zabronić 03.11.14, 22:16
                  Zastrzegłabym, że w razie poprawy sytuacji będzie opieka naprzemienna. Teraz dziecko jest małe, ale ani się obejrzysz, jak urośnie, będzie bardziej samodzielne i łatwiejsze w obsłudze i może się okazać, że straciłaś je.
    • kol.3 Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 18:03
      Jak widać nie całkiem się dogadaliście.
      • verdana Re: Czy mąż może mi zabronić 18.02.13, 19:33
        A ja całkiem rozumiem,że dziecko ma mieszkać z ojcem. Dlaczego nie, skoro ojciec jest dobrym ojcem? Co za różnica - z matką czy z ojcem - trzeba wybierać opcję lepszą dla dziecka, a nie dla siebie.
        Teraz trochę rozumiem, podejrzewam, że ojcec bał sie, zę wywieziesz dziecko i mu go nie oddasz. A potem oprzytomniał.
    • rosapulchra-0 To stary wątek!! n/t 03.11.14, 22:20

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka