Dodaj do ulubionych

Luksusowe emamy z USA ...

25.02.13, 09:16
... lub bywałe w USA smile

Nawiązując poniekąd do wątku o luksusach - co sądzicie o sieci "ROSS"? Czy rzeczy, tam sprzedawane, są oryginalne czy podróbki?

Ceny bardzo zachęcające, czasem aż nie do wiary, że tak tanio, ale z drugiej strony - czy pozwolono by na ogólnokrajową sieć podróbek? A jakość np. bawełnianych koszulek CK faktycznie bardzo dobra.
Obserwuj wątek
    • goodnightmoon Hey!!! 25.02.13, 15:51
      Wstałyście już? suspicious
    • myelegans Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 15:52
      ROSS nie znam, ale sa sieciowe sklepy, w ktorych czesto robie zakupy np. TJ MAXX, czy Marshalls sprzedajace CK, DKNY, Guess, Ralph Saint Lauren, itd. i rzeczy spotowe Nike, Columbia, Patagonia, Marmot, Columbia, Under Armour itd. Tam dziecko zaopatruje, bo za kurtke narciarska place o polowe taniej niz za taka sama w firmowym sklepie obok.

Sa to typowe sklepy discount, towary orginalne, z tym, ze nadal Made in China, jak wszystko.
      powodzenia
      • goodnightmoon Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 16:04
        myelegans napisała:

> powodzenia

Niestety się nie przyda, bo mieszkam w Niemczech a tutaj ROSSa niet a w TK Maxx jest wielka beznadzieja cry
        Ale jeszcze tam wrócę ... wink
      • barbibarbi Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 16:18
        też nie znam ROSS. Dziwne.
        Znam TJ maxx, marshalls. Szczególnie w tym pierwszym można kupić znane marki. Praktycznie cały T.J maxx jest zawalony wszlakimi Celvinami Kleinami , donnami karranami, Columbia, Guess. Sama mam super kurtkę skórzaną Calvina Kleina (80 dolców, serio), i płaszcz Guess Marciano. Pełno tam markowych rękawiczek, okularów, bielizny, perfum za ułamek ceny oryginalnej. Niektóre rzeczy tam kupione odkrylam dopiero w Polsce, że to łał taaaaaka marka. Mnie marki nie ruszają, leżało to wzięłam smile
        Na pewno wszystko oryginalne. Raj dla zakupoholiko-markolubów. W Polsce to sobie można sepuku zrobić a nie zakupy.
    • wespuczi Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 16:08
      jestem z usa, nie jestem luksusowa, o ross dowiedzialam sie dopiero wczoraj.
      podobnie jak pani powyzej zakupy robie w tj maxx i z tych samych powodow.
      • goodnightmoon Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 16:16
        wespuczi napisała:

> jestem z usa, nie jestem luksusowa, o ross dowiedzialam sie dopiero wczoraj.

No co wy, Amerykanki .... surprised
        Przecież ROSS to wylęgarnia tanich markowych ciuchów i butów. Szok normalnie wink
        • jamesonwhiskey Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 16:28
          > Przecież ROSS to wylęgarnia tanich markowych ciuchów i butów. Szok normalnie wink

no szok bo co to za wylegarnia skoro nikt o tym nie slyszal
          • goodnightmoon Marsz do wątku o oczywistościach :D 25.02.13, 16:32
            jamesonwhiskey napisał:

> no szok bo co to za wylegarnia skoro nikt o tym nie slyszal

Dla mnie szok, że nikt nie słyszał tongue_out
        • myelegans Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 16:33
          Jezeli najblizsze sklepy sa w promieniu 400km, to trudno tam wpadac co tydzien na zakupy. Sa lepsze opcje w poblizu.
    • nanuk24 Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 16:17
      O! A ja mam obok siebie Ross i TJMaxx(stoja obok siebie). Wole TJMaxx, Ross nie lubie w ogole.
    • gadkaszmadka Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 16:29
      Oryginalne,, ale z zeszlego sezonu albo w niepelnej rozmiarowce, bo koncowka, albo cos, co nie bardzo szlo. Poza tym czesto bez oryginalnych opakowan/bibulek/jedwabnych pokrowcow na torebki itp.
      Marek NAPRAWDE luksusowych typu Prada czy Chanel tam nie ma.
      TJ Mazz, ROSS i Marshall to w gruncie rzeczy to samo (gift cards czy kredyt z jednego sklepu można uzyc we wszystkich trzech).
      Chcąc wybrac sklep z najlepszą ofertą, nei należy się kierowac tym, czy to TJ MAxx czy Ross (zwłaszcza, że one zazwyczaj i tak są koło siebie), tylko tym, gdzie on jest: im lepsza, droższa dzielnica, tym lepsze towary.
    • basia_mikulski Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 18:56
      Ja mam niedaleko Ross - rzeczy sprzedawane tam to oryginały.
    • majenkir Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 19:06
      Juz sie zmartwilam, ze nie jestem luksusowa, bo nigdy nie slyszalam o Ross'ie big_grin
      I az se wyguglalam - w MA nie ma Rossa. Za to bardzo lubie (jak przedmowczynie) TJ Maxx i Marshalls.
      • wioskowy_glupek Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 19:17
        Nie mieszkam co prawda w Ju Es and Ej ale też mam TKMaxxa wink Straszne badziewie, kiedyś mieli chociaż fajna torebki. Teraz głównie styl cekinowo bazarowy, wszytko błyszczy loga na pół metra, ogólnie wieś tańczy i śpiewa.
        • goodnightmoon Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 19:32
          Maxx (egal TK czy TJ wink) w USA to zupełnie inna bajka, niż w Europie.
          Bardzo lubię kupować tam bawełniane koszulki mężowi (jeśli to to samo, co ROSS).
          • bi_scotti Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 19:35
            My mamy jeszcze Winners smile Ta sama filozofia co Marshalls. Nigdy nie myslalam o tych sklepach w kategorii "luksusu" ale ja w ogole malo mysle ... o ciuchach tongue_out
            www.winners.ca/en/index.asp
            • goodnightmoon Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 20:48
              bi_scotti napisała:

> Nigdy nie myslalam o tych sklepach w kategorii "luksusu"

Bo one nie są luksusowe. Są właśnie dla ludzi biednych lub rozsądnych - których nie stać (lub żal kasy) na ciuchy z wyższej półki. A w takich sklepach mają możliwość coś "upolować".

Luksus to pójść do Chanel i kupić kolekcję wiosna 2013 a nie do ROSS i nabyć 5 koszulek lato 2010 big_grin
              • doral2 Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 21:17
                ross czyli dress for less.
                super sklep, uwielbiam w nim buszować smile
                ale czy rzekomo markowe ciuchy są oryginalne, to się nie wypowiem.
                na pewno są drogie, więc je omijam szerokim łukiem.
                wole w tych tańszych ciuchach pogmerać, zawsze coś fajnego da się wyciągnąć i to po piętnastej przecenie smile
                drugi mój ulubiony sklep to k'mart, też mają czasem fajne przeceny i fajne rzeczy.
                majtki i skarpetki tam kupuję..
                walmart za to ma duży wybór torebek, w payless shoes buty.
                target trochę słabszy, tam te ciuchy takie trochę szmaciaste są.

w tkmaxx i kohls to ja niestety nie umiem wygrzebać czegokolwiek uncertain
                • nanuk24 Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 22:56
                  No nie, jednak kohl's a Tjmaxx to nie to samo.
                • undoo Re: Luksusowe emamy z USA ... 26.02.13, 03:54
                  da sie kupic buty w payless shoes?
                  walmarta nie lubie, wole target (genialne wyprzedaze ciuchow dzieciecych, a i dla starszych sie cos znajdzie)
                  • undoo Re: Luksusowe emamy z USA ... 26.02.13, 03:55
                    Aha, to sa bardzo nieluksusowe sklepy, zeby nie bylo smile
                  • majenkir Re: 26.02.13, 14:12
                    undoo napisała:
                    > da sie kupic buty w payless shoes?

IMO nie. Duzy wybor jest w DSW, ale ja "perelki" zawsze wynajduje w Marshalls.
                    • nanuk24 Re: 26.02.13, 14:54
                      jak sie pochodzi to i w Macy's po okazyjnej cenie sie trafia. Ostatnio kupilam skorzane buty Kenneth Cole Reaction za $30
              • bi_scotti Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 23:00
                goodnightmoon napisała:

> Bo one nie są luksusowe. Są właśnie dla ludzi biednych lub rozsądnych - których
                > nie stać (lub żal kasy) na ciuchy z wyższej półki. A w takich sklepach mają mo
                > żliwość coś "upolować".

Ty to tak na powznie probujesz mi tlumaczyc? OMG, no jak slowo daje OMG big_grin
                • goodnightmoon bi_scotti 26.02.13, 12:21
                  bi_scotti napisała:

> Ty to tak na powznie probujesz mi tlumaczyc? OMG, no jak slowo daje OMG big_grin

Boszzzzz, czy tam OMG ... Ten caly watek, zaczynajac od zartobliwego tytulu nie jest zbyt powazny!
                  Tak tylko chcialam usluszec opinie co do oryginalnosci strojow dostepnych w tego typu sklepach.

Co do luksusowosci ROSSa - ja wiem, ze TY wiesz. Zreszta, wiem ze ty wiesz prawie wszystko. Napisalam to, co JA mysle. OMG

Wiesz, bi_scotti, jak zawsze bylas moja Idolka, to jednak mamy zupelnie odmienne poczucie humoru i nadajemy na roznych falach smile
                  • jamesonwhiskey Re: bi_scotti 26.02.13, 13:54
                    > e poczucie humoru i nadajemy na roznych falach smile

z tego co piszesz to masz taki chaos w glowie ze nadajesz na fali zorozumialej tylko dla siebie samej
                    • goodnightmoon Re: bi_scotti 26.02.13, 14:05
                      jamesonwhiskey napisał:

> z tego co piszesz to masz taki chaos w glowie ze nadajesz na fali zorozumialej tylko dla siebie

Really? Musisz byc bardzo bystry, skoro potrafisz wyciagnac takie wnioski z tych niewielu rzeczy ktore pisze na forum.
          • jamesonwhiskey Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 22:44
            > Maxx (egal TK czy TJ wink) w USA to zupełnie inna bajka, niż w Europie.

a czym ta inna bajka sie objawia ?
            • goodnightmoon Re: Luksusowe emamy z USA ... 26.02.13, 22:11
              jamesonwhiskey napisał:

> a czym ta inna bajka sie objawia ?

A tym, że w USA w TJ Maxx i Ross jest pełno fajnych niedrogich rzeczy (np. koszulki i jeansy Calvin Klein) a w Niemczech - jakichś dziwnych poliestrowych bluzek.

Od razu zaznaczam, że nie spędzam całego wolnego czasu w TK Maxx, więc jest to moja subiektywna opinia i możliwe, że trafiłam akurat na lepsze dni tej sieci w USA i na gorsze w Niemczech.
    • princesswhitewolf Re: Luksusowe emamy z USA ... 25.02.13, 23:40
      ROSS luksusowy? to sklep z wyprzedazami przeciez...

ale czemu nie, ja tam lubie kopac w wyprzedazach
      • paliwodaj Re: Luksusowe emamy z USA ... 26.02.13, 01:25
        ROSS to nie jest jakis tam luksus, u nas byl jeden tuz przy The Home Depot , samo sasiedztwo sklepu z art budowlanymi nie czyni ROSSa luksusowym. Zreszta juz zamkneli, bo jako ze obsluge stanowili tam glownie ludzie z Indii, niewiele wiecej mieli do zaoferowania niz posazki Buddow, sloni, i zyraf .
        Zdecydowanie TJ MAXX sa lepsze jezeli chodzi o asortyment, wybor rozmiarowki.
        Rzeczy sa jak najbardziej orginalne, oni dostaja koncowki kolekcji z Department Stores ( jak Macy's, Kohls, Bloomingdales, czasami ubiegloroczne kolekcje bezposrednio od producentow
    • undoo Re: Luksusowe emamy z USA ... 26.02.13, 03:51
      ross to takie bazarowy outlet, od biedy jakiegos Kleina czy Hilfigera w rozmiarze XXXS znajdziesz, ale niewiele wiecej.
      nie warto moim zdaniem
      ross jest w hierarchii outletow za marshallem, tjmaxxxem i loehmanem
      • fogito Re: Luksusowe emamy z USA ... 26.02.13, 09:02
        Robię zakupy ciuchowe w Stanach od 12 lat i Ross'a na oczy nie widziałam surprised
        • nanuk24 Re: Luksusowe emamy z USA ... 26.02.13, 14:57
          bo Ross jest tylko w niektorych stanach. Na przyklad, w Illinois dopiero od roku ale uwzam tak jak Undo daleko za TJMaxxem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka