Dodaj do ulubionych

śmierdząca lodówka

22.03.13, 14:59
Pewnego dnia w lodówce zaczęło śmierdzieć.
Przejrzałam wszystkie produkty, wąchając je podejrzliwie. Wydawało mi się, że przyczyną jest puszka z tuńczykiem (choć to absurdalne, bo przeciez chyba jest szczelna). Wywaliłam.
Smród się nasilał. Zrobiłam więc bardziej gruntowny przeglad żywności i wywaliłam wszystko co mogło chociaż być podejrzane o podejrzeniawink Nie pomogło.
Włożyłam pochłaniacz zapachów. Nie dał rady.
Rozmroziłam lodówkę, półki powyjmowałam i umyłam w wannie (z pachnącym płynem), wnętrze lodówki potraktowałam cifem.
Następnego dnia smród pojawił się znowu.

Śmierdzi jakbym przechowywała tam jakąś padlinę.

No to teraz pomóżcie. Dodam tylko, że padliny nie przechowuję
Obserwuj wątek
    • arwena_11 Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 15:03
      włóż kawałek chleba. świetnie niweluje zapahy
      • niuniek3 Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 15:06
        arwena_11 napisała:

> włóż kawałek chleba. świetnie niweluje zapahy

No nie wiem..Tutaj raczej trzeba znaleźć źródło.
        Może ta dziurka w której zbiera się woda z tyłu ściany? zaglądałaś tam? włóż glowę do lodówy i sprobuj może wyniuchać w którym dokładniej miejscu śmierdzi...
        • mamalgosia Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 15:09
          O, zapomniałam napisać o tej dziurce. Właśnie co jakiś czas się zatykała i wtedy woda gromadziła się na dni, zalewała szufladki. Więc też tę dziurkę podejrzewałam. Małżonek przetkał ją na wylot, twierdzi, że przeczyścił. Woda się nie gromadzi, to fakt.
        • jagabaga92 Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 15:10
          Jesli nie ta "woda" z tyłu lodówki, to zrób dużą jajecznicę ze wszystkich jajek, jakie trzymasz w lodówce. Rozbijaj kazde jajko osobno. Zbuk, nawet w skorupce daje duże prawdopodobieństwo smrodu.
          • mamalgosia Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 15:13
            Też nie. Już od tamtego czasu trzy razy jajka zostały wykończone do zera
    • lauren6 Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 15:07
      Może kawałek jedzenia wpadł Ci pod lodówkę, ewentualnie w jakąś szparę, zagłębienie?
      • mamalgosia Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 15:09
        Nie, pod na pewno nie. Śmierdzi na pewno wewnątrz
        • baltycki Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 15:42
          Sprawdz pod uszczelkami na drzwiach.
          • mamalgosia Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 17:05
            o, sprawdzę
    • ulas123 Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 15:44
      Jak to lodówka ze standardowym systemem rozmrażania to spróbuj ją odsunąć i obejrzyj pojemniczek gdzie z tyłu ścieka woda - różne cuda tam się mnożą.
      Jak z no-frostem to nie mam pojęcia, bo moja tak śmierdziała, wyjęłam wszystko, umyłam, kilka dni później padła sprężarka /chyba/ w każdym razie coś z systemem chłodzenia. Nie opłacało się naprawiać.
    • gryzelda71 Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 16:18
      U mnie sprawcą okazała się paczka drożdzy.
      • majuszka77 Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 16:33
        odsuń lodówkę i wyczyść pojemnik na wodę która spływa przez dziurkę .....
      • mamalgosia Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 17:06
        nie mam
    • to_ja_tola Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 16:40
      otwarte naczynie z octem.
    • solejrolia Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 16:43
      wyszoruj dokładnie uszczelki.

u mnie smród "nie-do-zlokalizowania" dawały drożdże.
      • mamalgosia Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 17:07
        Drożdży nie mam, uszczelki czyszczone przy rozmrażaniu
    • olewka100procent Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 16:58
      mi lodówka zaczeła śmierdzieć jak zaszłam w ciąże , myłam ją a raczej szorowałam co 2 dni z maseczką lekarską na twarzy, oczywiście nic to nie dawało , do dzisiaj mnie wzdryga jak sobie przypomne odruch wymiotny na ten zapach ( oczywiście dla innych domowników nic nie śmierdziało)
      • mamalgosia Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 17:08
        A nienieniesmile Zresztą wszyscy w ciąży być nie możemysmile
        • jagabaga92 Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 19:21
          może coś wlazło np. w rurką odpływową - tę, którą spływa woda z odmrażania do zbiorniczka na zewnątrz. Wlazło i zdechło. Kiedyś tak paskudnie śmierdziało w zastępczym samochodzie służbowym mojego męża. Mysz wlazła gdzieś i zdechła. Porzygać się można było.
          • mamalgosia Re: śmierdząca lodówka 22.03.13, 20:50
            Jutro mamy zamiar nalać tam cifu na pół godziny, zobaczymy.

Ale zwierzę do tak wąskiej rurki się nie wciśnie. Tzn żadne zwierzę, którego ciałko tak długo by się rozkładało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka