Dodaj do ulubionych

Repertuar na imprezę rodzinna

04.04.13, 20:43
Organizujemy okrągłą rocznicę ślubu rodziców, tak plus minus 50 osób, w różnym wieku (przekrój 20-70 lat, najwięcej w okolicach 40). Stwiedziłysmy z siostrą, ze może dobrze byłoby przy okazji potanczyc. Mój mąż miał imprezę poprowadzić, ale koniec konców nastąpiła lekka wymiana zdań (M rzucił tekst w stylu "ja zawsze do roboty"), poza tym musiałabym sprzęt pożyczyć, a to jakby nie było dodatkowa robota, więc stwierdziłam, ze jednak nie warto. No i zaczęłam szukac didżeja. Ci polecani już zajęci, a o innych nic nie wiem. Koniec konców zaklepałam chłopaka z niezbyt dużym doświadczeniem (doswiadczony w graniu dla młodzieży). No i teraz pytanie, co mu podpowiedziec? Jaki repertuar wybrać, żeby wszyscy byli zadowoleni?

Obserwuj wątek
    • alfa36 Re: Repertuar na imprezę rodzinna 05.04.13, 11:08
      Up, podpowiedzcie proszę. Może ktos z Was był na takiej imprezie? Co grają? Jakies zabawy (byleby "normalnesmile)?
      • chipsi Re: Repertuar na imprezę rodzinna 05.04.13, 13:22
        To takie małe wesele smile
        Skoro znasz już średnia wieku, czyli 40 lat, to raczej kawałki z przed 10-20 lat, do tego kilka współczesnych ale z uwagi na wiekowych gości raczej spokojne, żaden konkurs spawacza czy trzaskanie furtką wink O 50 lat bym się nie cofała - starsi albo bawią się mało a ci co się bawią słuchają też muzyki bardziej współczesnej (nadal pomijam techno i heavy metal). Jeśli towarzystwo nie od pługa pominęłabym wszelakie białe misie i majteczki w kropeczki.
        • poppy_pi Re: Repertuar na imprezę rodzinna 05.04.13, 13:39
          Postawiłabym na hity lat 70/80.
    • deszcz.ryb Re: Repertuar na imprezę rodzinna 05.04.13, 13:39
      Ja bym poszła w stronę rocka z lat 50.-80. i wykorzystała np. takie płyty:

kulturalnysklep.pl/GIP/prcl/kolekcja--gwiazdy--idole--przeboje-.html
      Na każdej płycie masz zebrane kilkanaście najlepszych utworów dotyczących danego tematu - tu właściwie żadnego dj-a nie potrzeba, bo wystarczy taką płytę puścić i zmienić po godzinie. Oczywiście nie muszą to być te płyty z linka, chodziło mi o zilustrowanie zasady. smile
    • diodeo1 Re: Repertuar na imprezę rodzinna 05.04.13, 14:51
      a co lubią Twoi rodzice?
      Eleni? Jantar? Golce? orkiestrę dętą? muzykę poważną? disco polo? Krawczyka? przyśpiewki ludowe regionalne?
      podpytaj co staruszkowie lubią,
      techno i rap raczej sobie daruj
      jak to okazja "ślubna" to część repertuaru typowo-weselnego do tańca (walce,poleczki,oberki) a część wspomnienia melodii z lat jubilatów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka