aanna6 14.04.13, 13:38 mam pytanie do znawczyn co oznacza rodowod klubowy KHRPIK PIK . poszukuje szczeniaka ni w mojej okolicy oferuja tylko z takim rodowodem , i wiek 7 . 8 tygodni , wydaje mi sie ze to za wczesnie . oswieccie mnie . dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majenkir Re: psiary ;-] 14.04.13, 13:51 Wyguglalam: Klub Hodowców Rasowych Psów i Kotów "Pies i Kot" Wyglada na to, ze hodowcy kundelkow sie zrzeszyli . Odpowiedz Link Zgłoś
nelamela Re: psiary ;-] 14.04.13, 13:51 aanna6 napisała: > mam pytanie do znawczyn co oznacza rodowod klubowy KHRPIK PIK . poszukuje sz > czeniaka ni w mojej okolicy oferuja tylko z takim rodowodem , i wiek 7 . 8 tyg > odni , wydaje mi sie ze to za wczesnie . oswieccie mnie . dzieki To tak naprawdę nie rodowód.Kilka osób zakłada klub,organizację lub stowarzyszenie i produkują rodowody na domowej drukarce.Pies rasowy-szczeniak posiada metrykę Związku Kynologicznego uprawniającą do wyrobienia rodowodu właśnie w Związku.A ZK to jedyna organizacja kynologiczna która występuję na całym świecie... Takie organizacje powstały bo według ustawy o ochronie zwierząt nie można handlowac zwierzętami bez rodowodów...więc pomysłowy jeden z drugim....resztę sobie dopowiedz... Nie daj się nabrać...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aanna6 Re: psiary ;-] 14.04.13, 14:06 nelamela napisała: > > > To tak naprawdę nie rodowód.Kilka osób zakłada klub,organizację lub stowarzysze > nie i produkują rodowody na domowej drukarce.Pies rasowy-szczeniak posiada metr > ykę Związku Kynologicznego uprawniającą do wyrobienia rodowodu właśnie w Związk > u.A ZK to jedyna organizacja kynologiczna która występuję na całym świecie... > Takie organizacje powstały bo według ustawy o ochronie zwierząt nie można handl > owac zwierzętami bez rodowodów...więc pomysłowy jeden z drugim....resztę sobie > dopowiedz... > Nie daj się nabrać...Pozdrawiam. dzieki poszperałam w necie i znalazłam odpowiedzi . wiec poczekam i szukam dalej z prawdziwym rodowodem ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: psiary ;-] 14.04.13, 14:17 nelamela napisała: > ZK to jedyna organizacja kynologiczna która występuję na całym świecie... Nie na calym. Na niektorym swiecie jest American Kennel Club . Odpowiedz Link Zgłoś
aanna6 Re: psiary ;-] 14.04.13, 21:20 bernardyn lub berneński . skłaniamy sie nad berneńskim ;-] ale nie musi byc juz wiec poczekam na cos godnego zainteresowania , nie chcemy go wystawiac wiec mógłby byc z rodowodem niewystawowy rok temu znalezlismy takiego ale wtedy warunków było brak na wielkie psisko ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
opium74 Re: psiary ;-] 15.04.13, 06:53 Poszukaj w internecie forów tych ras. Zarejestruj się, nie pisz od razu ze szukasz szczeniaka i poczytaj co ludzie piszą. Czasem miedzy wierszami można się duuuuzo dowiedzieć Dowiesz się tez na jakie badania zwracać uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: psiary ;-] 14.04.13, 23:39 a to taki klub, który zrzesza tych chodofców, któzy przed wejściem w życie ustawy "trzaskali" szczeniaki/kociaki bez rodowodu Odpowiedz Link Zgłoś